Dodaj do ulubionych

TVN Turbo juz nadaje!

IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 19.11.03, 20:54
Właśnie przeskanowałem sobie transponder 11408000 V na HotBirdzie i zauwazylem ze TVN Turbo juz nadaje!! (identyfikuje sie jako TEST). Tak wiec mamy w koncu pierwszy motoryzacyjny kanał telewizyjny!!
Obserwuj wątek
    • Gość: Michal Re: TVN Turbo juz nadaje! IP: *.telia.com 19.11.03, 21:04
      11.408000 Ghz polaryzacja V dzieki juz ide ustawiac.Pzdr.Michal
      • Gość: Odin Re: TVN Turbo juz nadaje! IP: *.telia.com 19.11.03, 21:11
        .. a co oni daja?,oplaci sie ustawiac ?. Pzdr.
      • Gość: Michal Re: TVN Turbo juz nadaje! IP: *.telia.com 19.11.03, 21:11
        Czy to wymaga cyfrowego tunera?
        Ustawilem na analogowym i otrzymalem 7 niemiecka.Pzdr.Michal
        • Gość: mgr Re: TVN Turbo juz nadaje! IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 19.11.03, 23:30
          Te wały jeszcze większą wodę z mózgu będą robić tylko trochę głupszym od siebie.
          I wydaje im się, że kasy natłuką.
          Powinni się nazywać telewizja Peugot albo Clio. Czasami Niemiec też trochę
          sypnie groszem.
          Gówno, żenada, poruta.
          • Gość: Odin Re: TVN Turbo juz nadaje! IP: *.telia.com 20.11.03, 09:08
            mgr:)))..// telewizja Peugeot albo Clio.(cyt)

Odin:))).. znaczy sie ze nie wiele wiesz o samochodach,albo TVN bardzo Ci sie
            podoba.
            ________________________________________________________________________________
        • Gość: Odin Re: TVN Turbo juz nadaje! > Michal IP: *.telia.com 20.11.03, 09:12
          Zatrzymaj analoga,i kup digitala,-najlepiej u nas,nieco drozszy ale na cztery
          karty,wszystkie systemy dekodingu,puzniej kup najtanszy abbonament w Polsce-
          karte,reszte kupisz u nas na miejscu tzw. "Virgin Card" i zaprogramujesz to co
          bedziesz chcial,albo zlec robote jakiemus specjaliscie-sa za kazdym rogiem ulicy
          i prosza sie wrecz o "prace". Pzdr.
          ________________________________________________________________________________
    • Gość: Ładolog WERY BIG PROŚBA IP: *.telenergo.pl 20.11.03, 09:40
      mam prośbe,czy ktoś mógłby mi powiedzieć,jakie stacje można odebrać za pomoca
      anteny satelitarnej??? zrezygnowałem z ASTER ZLODZIEI a ceny CYFRY to
      rozbuj!!! AHA ILE KOSZTUJE MNIEJ WIĘCEJ TAKI ZESTAWIK DO ODBIORU..
      DZIĘKI RAZ JESZCZE
      • konrad.boryczko Re: WERY BIG PROŚBA 20.11.03, 09:49
        Gość portalu: Ładolog napisał(a):

> mam prośbe,czy ktoś mógłby mi powiedzieć,jakie stacje można odebrać za pomoca
        > anteny satelitarnej??? zrezygnowałem z ASTER ZLODZIEI a ceny CYFRY to
        > rozbuj!!! AHA ILE KOSZTUJE MNIEJ WIĘCEJ TAKI ZESTAWIK DO ODBIORU..
        > DZIĘKI RAZ JESZCZE
        Swietny pomysl
        Zacznij tu
        www.sensor.com.pl/modules.php?name=Telewizja
        A potem juz Cie wciagnie na dobre:)

Pzdr.
        • Gość: Ładolog Re: WERY BIG PROŚBA IP: *.telenergo.pl 20.11.03, 10:30
          O to chodzilo ,DZIĘKI,tylko że to jest we Wrocku...a ja jezdem z WARSZAWY..ale
          dzięki za dobre chęci
          • konrad.boryczko Re: WERY BIG PROŚBA 20.11.03, 11:09
            Ja tez z Warszawy. Chciales podstawy, to je dostales. Po wiedze praktyczna
            wysylam na Wolumen. Powaznie. Lepiej w sobote, bo luzniej.

P.S. Najtanszy tuner cyfrowy FTA kosztuje ca 350 zl. Plus antena, konwerter,
            kabel i monter. Razem max 6 stowek (czyli roczny abo kablowki) i masz kilkaset
            programow idealnej jakosci. A tvn turbo i tak zapewne zaraz zakoduja.
            Pzdr.
            • strongwaz Re: WERY BIG PROŚBA 20.11.03, 12:41
              konrad.boryczko napisał:

> Ja tez z Warszawy. Chciales podstawy, to je dostales. Po wiedze praktyczna
              > wysylam na Wolumen. Powaznie. Lepiej w sobote, bo luzniej.
              >
              > P.S. Najtanszy tuner cyfrowy FTA kosztuje ca 350 zl. Plus antena, konwerter,
              > kabel i monter.

6 stówek brzmi nieźle,ale czy ten tuner z wolumenu jest nowy i przyzwoity
              jakościowo? (jeśli nie to poleć mi jakiś dobry) a poza tym monter???czy on jest
              koniecznie potrzebny,SROCE SPOD OGONA NIE WYPADŁEM I DWÓCH LEWYCH RĄK NIE
              MAM ...

Razem max 6 stowek (czyli roczny abo kablowki) i masz kilkaset
              > programow idealnej jakosci. A tvn turbo i tak zapewne zaraz zakoduja.
              > Pzdr.
              • konrad.boryczko Re: WERY BIG PROŚBA 20.11.03, 13:06
                Dyskusja stala sie wybitnie motoryzacyjna, ale trudno:)

strongwaz napisał:

> > 6 stówek brzmi nieźle,ale czy ten tuner z wolumenu jest nowy i przyzwoity
                > jakościowo?
                Ostatnio bylem tam jakies 2 miechy temu i tyle kosztowal Hevet. Nowka, z
                gwarancja i instrukcja. Taki sam tuner widzialem tez w Makro i Avansie
                (sprzedawa w "kompletach" z antena i konwerterem za cos kolo 5 stowek).

>(jeśli nie to poleć mi jakiś dobry)
                Temat rzeka:) Ten Hevet nie jest zly (jako FTA rzecz jasna), ale jest tylko
                stereo. Mi by nie wystarczylo...
                Poszperaj w sieci. Ostatnio jest wysyp tanich FTA (Comsta Polonia, Philips,
                Skymax...)

a poza tym monter???czy on jest
                >
                > koniecznie potrzebny,SROCE SPOD OGONA NIE WYPADŁEM I DWÓCH LEWYCH RĄK NIE
                > MAM ...

Zestaw musi byc zmontowany precyzyjnie, z dokladnoscia niemal milimetrowa. Poza
                tym trzeba miec miernik sygnalu itp. Lepiej wydac stowke (Wawa) i miec zrobione
                dobrze. I nie bac sie utraty obrazu przy byle burzy.

Pzdr.
                • Gość: mac1 Re: może ferguson. IP: *.katowice.pl 20.11.03, 13:11
                  Ja mam i polecam Fergusony.
                  www.telstar.com.pl/sat1.htm
                • Gość: Ładolog Re: WERY BIG PROŚBA IP: *.telenergo.pl 20.11.03, 14:35
                  a ten tuner na wolumenie za 350 to jest cyfrowy???własnie sie dowiedziałem od
                  kumpla że nie które modele mają wskaźnik poziomu sygnału i nie trzeba
                  szpecjalisty....
                  • konrad.boryczko Re: WERY BIG PROŚBA 20.11.03, 14:41
                    A jak myślales? Pewnie, ze cyfrowy. Analogi to juz za darmo rozdaja. Sam mam
                    jeden w szafie. Trzymam, bo jakos zal wyrzucic...
                    Jezeli maja miernik poziomu sygnalu taki jak np. Medaisaty C+, to nic Ci nie
                    da. Poza tym miernik jest potrzebny na dachu (czyli tam, gdzie montujesz
                    antene) a nie w mieszkaniu:)) Co, zamontujesz antene i bedziesz potem latac do
                    domu po kazdym przekreceniu jej o dwa milimetry w ktorejkolwiek plaszczyznie?

Kurcze, sprawe znam glownie z gazet, a wyrastam tu na jakiegos speca:) Ale
                    jaja.
                    Pzdr
                    • strongwaz Re: WERY BIG PROŚBA 20.11.03, 15:23
                      konrad.boryczko napisał:

> A jak myślales? Pewnie, ze cyfrowy. Analogi to juz za darmo rozdaja. Sam mam
                      > jeden w szafie. Trzymam, bo jakos zal wyrzucic...
                      > Jezeli maja miernik poziomu sygnalu taki jak np. Medaisaty C+, to nic Ci nie
                      > da. Poza tym miernik jest potrzebny na dachu (czyli tam, gdzie montujesz
                      > antene) a nie w mieszkaniu:)) Co, zamontujesz antene i bedziesz potem latac
                      do
                      > domu po kazdym przekreceniu jej o dwa milimetry w ktorejkolwiek plaszczyznie?
                      >
                      > Kurcze, sprawe znam glownie z gazet, a wyrastam tu na jakiegos speca:) Ale
                      > jaja.
                      > Pzdr

Nie,no tak dobrze toi jeszcze nie mam,mieszkanie w bloku na 2 pietrze.Balkomn
                      od tv to dystans ok 2,5 metra,dlatego zależy mi żeby był wbudowany i jestem
                      ciekaw ile jest droższy.a na stronie Belstar ,ferguson czy jak to tam ,to
                      cennikka nie ma... a wogóle to POZNAŃ
                      • konrad.boryczko Re: WERY BIG PROŚBA 20.11.03, 15:38
                        strongwaz napisał:
                        a na stronie Belstar ,ferguson czy jak to tam ,to
                        > cennikka nie ma... a wogóle to POZNAŃ

Zrobilem dzisiaj taki manewr: www.google.com
                        Wpisz "skymax 777" i wyrzuci Ci kilka stron sklepow. Z cennikami i opisami
                        odbiornikow. Potem juz tylko szperaj.
                        Pzdr

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka