Gość: zbn Re: BMW 7 vs skóll bas IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.02.09, 12:16 Prawda, seria 5 to E60. E90 to seria 3. Link Zgłoś
Gość: jacek.balkan Re: BMW 7 vs skóll bas IP: 172.16.1.* 27.02.09, 12:23 To okropne, ale macie rację. Z E65/E66 połapaliśmy się w trakcie nagrań, ale prawidłowa wersja nie nadawała się do zmontowania. Z E90/E60 moja wina, przegapiłem pomyliłem... Sorry! Link Zgłoś
Gość: Thinker Re: BMW 7 vs skóll bas IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.02.09, 12:25 chicken no to tak, choć to nie tylko cecha BMW, a nowoczesnych auto premium. Wiele takich aut ma systemy elektroniczne, które działają wątpliwie, jak chociażby system automatycznego parkowania w lexusie, który działa tak wolno, że lepiej sobie odpuścić. Link Zgłoś
Gość: F.B Re: BMW 7 vs skóll bas IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.02.09, 14:00 Co do Inteligentnego asystenta parkowania w Lexusie to trzeba się przyzwyczaić do niego oczywiste jest ze na dzień dobry laik będzie miał kłopoty , jeśli chodzi o technikę to Lexus LS z 07 miał takie same bajery jak nowe bmw 7 i więcej , po liftingu w tym roku dojdzie kilkanaście nowych .W gadżetach teraz prym wiodą Japończycy Link Zgłoś
Gość: SzolMisz [...] IP: *.icpnet.pl 27.02.09, 15:10 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Link Zgłoś
Gość: nalepas Re: BMW 7 vs skóll bas IP: *.multimo.gtsenergis.pl 27.02.09, 17:31 Panie Jacku. Wszystko pieknie, ladnie, tylko dlaczego ogldajac ten odcinek, słysze echo audycji z Tok FM?:>>>>>>> Trochę inwencji!! :))))) pozdr., Link Zgłoś
Gość: jaro88 Re: BMW 7 vs skóll bas IP: *.e-wro.net.pl 27.02.09, 18:08 kurcze, zaskoczył mnie troche ten test, a właściwie jego rezultaty =(. No ale na drodze zadziałało, tak? dziwna sprawa... Ale ogólnie bardzo mi sie podoba ten model, lżejszy optycznie od poprzedniego i ogólnie chyba ładniejszy. Fajny teścik. Szkoda, że nie było jakieś sprawdzania 0-100 albo V max =p, ale było fajnie. Dzieki za test i oby takich więcej :). AAAA, no i 8 minut ! super rezultat ! Link Zgłoś
Gość: Fanka Re: BMW 7 vs skóll bas IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.02.09, 19:13 Super odcinek. Były swietne ale ten jest naj. To nic, że papier a nie prawdziwy autobus-życzenie aby tylko takie zderzenia były. Gratuluję odcinka i pomysłu. Prosimy o wiecej takich. Oprócz prezentacji super samoochodu, świetna rozrywka. Pozdrowienia dla ekipy. Link Zgłoś
Gość: TJ Re: BMW 7 vs skóll bas IP: *.chello.pl 27.02.09, 22:17 Nie jest to już forteca na kołach? Niby czemu? Tylko merytorycznie - proszę - konkretnie i z profesionalizmem, z którym ten test nie miał wiele wspólnego. OK, można na to spojrzeć z przymrużeniem oka, jako na ubogie Top Gear, ale trochę się zawiodłem, zwłaszcza że oczekiwałem wspaniałego prezentu urodzinowego. W każdym razie, nie na BMW, bynajmniej. To fantastyczne auto, mimo że wielkim fanem tej marki nie jestem. To auto rewelacyjnie jeździ, świetnie wygląda, ma klasę i prezencję. Ale to w końcu red. Balkan, który musi się czegoś uczepić i znaleźć dziurę w całym. Nagłośnienie jest doskonałe... ale Volvo ma lepsze. Tył odrobinę przypomina Lexusa (to chyba miała być wada), no i auto nie widzi papierowych "Skóll bas'ów", ba, nawet nie da się takiegoż zmieścić w bagażniku! Beznadziejne... Link Zgłoś
Gość: krytyk Re: BMW 7 vs skóll bas IP: *.chello.pl 27.02.09, 22:26 Fukcja masowania pośladków chyba komuś z lekka zaszkodziła... Link Zgłoś
Gość: Euro NCAP Re: BMW 7 vs skóll bas IP: *.chello.pl 27.02.09, 22:28 Trzeba było walnąć w Clio a wracać Saabem operatora! Zero myślenia. ;p Link Zgłoś
Gość: jot Re: BMW 7 vs skóll bas IP: *.chello.pl 28.02.09, 00:10 tak.. e66 to siódemka po lifcie a e90 to piękna piatka.. jak ktoś bez żadnego przygotowania do tematu (pewnie kilkukrotnie sprawdzany przez wiele innych osób z redakcji..??) może brać się za robienie takiego testu?? panie redaktorze, proponuję najpierw się przygotować, sprawdzic na jakiej zasadzie pewne urządzenia w samochodzie działają, a później karmić odbiorców tego typu materiałami.. Link Zgłoś
Gość: gość Re: BMW 7 vs skóll bas IP: *.icpnet.pl 28.02.09, 00:34 Test ok, ale jedna zasadnicza uwaga: Tempomat aktywny (o którym mowa na filmie) nie jest urządzeniem, które ma interweniować za kierowcę w "podbramkowych" sytuacjach (np. hamowanie awaryjne). Służy tylko do ułatwienia i uprzyjemnienia jazdy na autostradzie lub w korku. Urządzenie zachowało się więc dokładnie tak, jak powinno - auto zareagowało ostrzegając kierowcę ("...zapalenie lampek..."), ale nie wyhamowało pojazdu. Link Zgłoś
Gość: renofan Re: BMW 7 vs skóll bas IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.02.09, 00:57 ma ktoś pojęcie czy w renówkach ten temopmat z radarem ma funcje automatycznego startu (w korku) ? i od której werji był montowany ? 2001? Link Zgłoś
Gość: usa_ford Re: BMW 7 vs skóll bas IP: 67.142.130.* 28.02.09, 06:33 Gość: SzolMisz Ty deklu! Obiekt musi sie poruszac! I rada od papieru Ci sie nie odbije! Mylisz sie, System parkowania dziala na zasadzie ultradzwiekow a nie fal radiowych. Ultradzwieki oczywiscie odbijaja sie od papieru. Link Zgłoś
Gość: gość Re: BMW 7 vs skóll bas IP: *.admc.us.edu.pl 28.02.09, 08:42 Świetny odcinek !! Brawo!! Link Zgłoś
Gość: Krecik Re: BMW 7 vs skóll bas IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.02.09, 12:20 Filmik z miasta wyraźnie pokazuje, że kierowca niebieskiego colta również nie przeczytał instrukcji. System działał, (żółta ikonka samochodu) w pierwszym ujęciu, działał w drugim, (auto ruszyło spod świateł), nie zadziałał w trzecim przypadku (tempomat musiał być aktywny, zielone było na górze). Nie zauważył samochodu stojącego na światłach - mimo że chwilę wcześniej to zrobił. Jak ktoś nie rozumie, niech popatrzy uważnie, zamiast pisać bzdury... Link Zgłoś
Gość: jacek Re: BMW 7 vs skóll bas IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.03.09, 13:25 Filmik z miasta rzeczywiście dowodzi, że system nie osiągnął dojżałości produkcyjnej. Oczywiście rozdzielenie pasów było niewyraźne, pasy ruchu nie szły prosto, ale jednak taki system nie może się gubić, bo wtedy jest gorzeej niż bezwartościowy. Albo mam coś, co działa zawsze, a jak nie może to piszczy i się wyłącza, albo taki gadżet stanowi poważne zagrożenie dla bezpieczeństwa. Link Zgłoś
Gość: gość Re: BMW 7 vs skóll bas IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.03.09, 22:31 Albo poprostu czujniki były brudne! Link Zgłoś
Gość: raaz Re: BMW 7 vs skóll bas IP: *.chello.pl 07.03.09, 12:18 on wie o czym mówi ? e90 to trójka od 2005 roku, więc nawet nie nowa, bo teraz już poliftingowa Link Zgłoś
Gość: adas Re: BMW 7 vs skóll bas IP: *.195.c77.petrotel.pl 31.08.09, 17:58 Pan Jacek slabo zna sie na samochodach najpierw e66 lift pozniej e90 bmw 5 i nie umie obslugiwac elektronicznych systemow w samochodach Link Zgłoś