Dodaj do ulubionych

Opel Insignia EcoFlex - pierwsza jazda

IP: *.multimo.gtsenergis.pl 20.06.09, 16:20
pieeekny samochodzik. chcialbym taki miec, ale kryzys nie pozwala isc w takie koszta. jakbym taki mial to na qck.pl/tu nikt nie mialby zadnych szans. moze kiedys sobie taki sprawie, jakis 4-5 letni model.
Obserwuj wątek
    • Gość: fred flinston Re: Opel Insignia EcoFlex - pierwsza jazda IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.06.09, 17:22
      Cytacik z gaerii foto: "Zużycie paliwa jest niższe niż deklaruje producent - to żadkość".
      Matko Boska chroń mnie przed takimi "dziennikarzami". RZadkość waćpanie.
    • Gość: fred flinston Re: Opel Insignia EcoFlex - pierwsza jazda IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.06.09, 17:22
      "galerii" oczywiście - literówka.
    • Gość: lolek Re: Opel Insignia EcoFlex - pierwsza jazda IP: *.tktelekom.pl 20.06.09, 17:45
      w jednej z gazet motoryzacyjnych napisano ze nie ma różnicy pomiedzy wersja ekologiczna, a zwykłą, poza oczywiscie bezsensownymi dodatkami eko. Wiec jesli nie ma róznicy po co przepłacac?:) w ekologia to cos na czym zyskuja koncerny.
    • Gość: kwahoo Re: Opel Insignia EcoFlex - pierwsza jazda IP: 188.33.47.* 20.06.09, 18:32
      "Insygnia ecoFlex jest ósmym ekologicznym autem Opla" "Insygnia"?

"To co mnie zachwyciło i czego brakuje mi w większości aut, to bardzo, bardzo długa szóstka. Efekt? Zmniejszenie prędkości obrotowej silnika. Przy 100 km/h obrotomierz wskazywał zaledwie 1400 obr/min. Co ciekawe nie ma to wpływu na przyspieszenie auta. Do setki rozpędza się tak samo jak zwyczajna Insygnia w 9,5 s."
      Zwykle ludzie używają, do rozpędzania 0-100 km/h, pierwszych dwóch lub trzech biegów... A tu aż szóstka jest potrzebna:)
    • Gość: kwahoo Re: Opel Insignia EcoFlex - pierwsza jazda IP: 188.33.47.* 20.06.09, 18:35
      Tabelka: "Emisja CO2 (gr/km)"
      Od kiedy emisję CO2 podaje się w groszach na kilometr?

PS
      Dalej mnie irytuje nazywanie "zużycia paliwa" "spalaniem".
    • Gość: danik Re: Opel Insignia EcoFlex - pierwsza jazda IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.06.09, 21:59
      Jak obserwuje się rynek to chyba niemieccy producenci najbardziej skierowani są na eko samochody. Po całej serii technologicznej BlueMotion (BlueMotion, BlueTDI, EcoFuel) w VW i GreenLine Skody teraz Opel.
    • Gość: jacek Re: Opel Insignia EcoFlex - pierwsza jazda IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.09, 03:40
      "To co mnie zachwyciło i czego brakuje mi w większości aut, to bardzo, bardzo długa szóstka. Efekt? Zmniejszenie prędkości obrotowej silnika. Przy 100 km/h obrotomierz wskazywał zaledwie 1400 obr/min. Co ciekawe nie ma to wpływu na przyspieszenie auta. Do setki rozpędza się tak samo jak zwyczajna Insygnia w 9,5 s."

"Sto kilometrów normalnej jazdy z prędkością 90-110 km/h, wyprzedzaniem i całkowitym brakiem jakichkolwiek zasad ekodrivingu zakończyło się dość zaskakująco. 4,3 l/100 km to przecież mniej niż podaje producent."

Lewandowski to dziennikarska prostytutka. Uzasadnienie napisał sam, wystarczy cytować. WSTYD!!!
    • Gość: asd Re: Opel Insignia EcoFlex - pierwsza jazda IP: *.tktelekom.pl 21.06.09, 11:00
      Gdyby ta cała ekologia była w słusznej sprawie...
      Od nadmiaru CO2 nie ugotujemy sie ... ekolodzy wmawiaja wszelakie pojebizmy bo cos w tym widza. Zgadnijcie co??:)
    • Gość: dsa Re: Opel Insignia EcoFlex - pierwsza jazda IP: *.chello.pl 21.06.09, 11:59
      Lewandowski skonczyl jakas samochodowke i o samochodach pojecie ma. ale o dziennikarstwie juz nie ma!
    • Gość: k Re: Opel Insignia EcoFlex - pierwsza jazda IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.06.09, 13:27
      Hm... 143KM BMW 118D pali średnio (wg. producenta) 4.5 litra /100 km. Przyspieszenie do setki 9s. Produkowany jest od dwóch lat...
    • Gość: Jasio Re: Opel Insignia EcoFlex - pierwsza jazda IP: *.acn.waw.pl 22.06.09, 00:41
      Top Gear ujawnił tożsamość Stiga! Zerknijcie na to preview.tinyurl.com/n8jumk
    • Gość: Dorek Re: Opel Insignia EcoFlex - pierwsza jazda IP: *.warszawa.mm.pl 22.06.09, 17:43
      "Sto kilometrów normalnej jazdy z prędkością 90-110 km/h, wyprzedzaniem i całkowitym brakiem jakichkolwiek zasad ekodrivingu zakończyło się dość zaskakująco."

Nie wiem jak dla innych, ale dla mnie jazda z prędkością 90-110 km/h na autostradzie, gdzie pewnie nie było ograniczenia prędkości albo było do 120 km/ ho jest właśnie ecodriving... No i wyprzedzanie na autostradzie trochę się różni od tego na zwykłych drogach...
    • Gość: DLS Re: Opel Insignia EcoFlex - pierwsza jazda IP: *.3s.pl 07.07.09, 11:48
      Do wyników Passata Blue Motion 2,0 TDI jeszcze trochę brakuje ;-) 3,08 litra na 100 km to jak na ważącego 1418 kg Passata jest niezłe zużycie ;-)
    • Gość: Gosc Re: Opel Insignia EcoFlex - pierwsza jazda IP: *.chello.pl 11.07.09, 18:50
      Jak by na to wszystko nie patrzec Opel pozostaje Oplem i na ostatnim zdjeciu dobrze to widac.
    • Gość: cyganskie Re: Opel Insignia EcoFlex - pierwsza jazda IP: *.versanet.de 11.07.09, 22:04
      cyganskie wykonczenie,cos dla turkow lub polakow
    • Gość: Goscc Re: Opel Insignia EcoFlex - pierwsza jazda IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.11.09, 17:57
      Ladne auto .ale Awensiska jest ladniejsza mniej awaryjna i mniej traci na wartosci.Ale i tak wole opla niz volkswagena to dopiero wielka kupa zlomu ktory sie non stop sypie

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka