Gość: Ogi Re: ERGO- HESTIA-- NIE IP: 62.233.164.* 18.12.03, 07:53 A dlaczego? Stary napisz coś więcej Link Zgłoś
Gość: marcinc3 Re: ERGO- HESTIA-- NIE IP: *.elblag.dialog.net.pl 18.12.03, 13:58 ubezpieczylem mazda xedos 1995 r autocasco 30 09 2003 agent wyciagnal info exspert stwierdil ze jest wart 25450 ubezpieczylem na 25000 bedac u znajomego w dni 29 10 2003 zostawilem auto zeby zmienil mi opony na zimowe i umyl na myjni ja z nim pojechalem jego autem w trase niefart jego syn wracajac z myjni puknol goscia w tyl gosciowi nic u mnie lampa zderzak maska gril chlodnice Wczoraj dostalem pismo ze gdy stwierdza ze sa odpowiedzialni za szkode to wyplaca mi 9000 ze wzgledu na szkode calkowita koszt naprawy ok 12000 a auto nie uszkodzone wycenili przed szkoda na 15000 przez 29 dni stracilo 10000 40% super i to nie wiadomo jeszcze po ponad 2 msc czy dostane kase bo moze stwierdza ze nie sa odpowiedzialni i co wy na to Link Zgłoś
konrad.boryczko Re: ERGO- HESTIA-- NIE 18.12.03, 14:00 Gość portalu: marcinc3 napisał(a): > ubezpieczylem mazda xedos 1995 r autocasco 30 09 2003 agent wyciagnal info > exspert stwierdil ze jest wart 25450 ubezpieczylem na 25000 bedac u znajomego > w dni 29 10 2003 zostawilem auto zeby zmienil mi opony na zimowe i umyl na > myjni ja z nim pojechalem jego autem w trase niefart jego syn wracajac z myjni > puknol goscia w tyl gosciowi nic u mnie lampa zderzak maska gril chlodnice > Wczoraj dostalem pismo ze gdy stwierdza ze sa odpowiedzialni za szkode to > wyplaca mi 9000 ze wzgledu na szkode calkowita koszt naprawy ok 12000 a auto > nie uszkodzone wycenili przed szkoda na 15000 przez 29 dni stracilo 10000 40% > super i to nie wiadomo jeszcze po ponad 2 msc czy dostane kase bo moze > stwierdza ze nie sa odpowiedzialni i co wy na to Slyszales o czyms takim, jak znaki przestankowe (kropki, przecinki itp)? Wywod jest niezrozumialy. Link Zgłoś
Gość: marcinc3 Re: ERGO- HESTIA-- NIE IP: *.elblag.dialog.net.pl 18.12.03, 14:06 chyba dla ciebie slyszales cos o wspolczesnej pisowni??????? Link Zgłoś
Gość: OGI Re: ERGO- HESTIA-- NIE IP: 62.233.164.* 18.12.03, 14:13 Konrad ma racje. Cały Twój post to jeden wielki bełkot. Link Zgłoś
Gość: marcinc3 Re: ERGO- HESTIA-- NIE IP: *.elblag.dialog.net.pl 18.12.03, 14:19 podsumowanie dla debili chodzi o to ze ze w ciagu 29 dni auto niby stracilo na wartosci 10000 pln. ze to oszusci dobrali tak cene aby mogli zrobic szkode calkowita Link Zgłoś
Gość: marcinc3 Re: ERGO- HESTIA-- NIE IP: *.elblag.dialog.net.pl 18.12.03, 19:41 PRZEPRASZAM DLA DEBILI I POLONISTOW ALE TO NIE TE FORUM PANOWIE Link Zgłoś
Gość: niro Re: ERGO- HESTIA-- NIE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.12.03, 10:11 ERGO HESTIA-NIE JEST ZLA FIRMA !!! Mozr to mial na mysli ??? Link Zgłoś
hehe.he Re: ERGO- HESTIA-- NIE 18.12.03, 14:02 hestia to jest zlodziejska firma ktora chce mnie orżnąć na 16000zl mam o nich jak najgorsze zdanie i radze omijac szerokim łukiem Link Zgłoś
guest_of_honour a co Ty na to?? 18.12.03, 20:02 w sensie, co zamierzasz dalej zrobić? Powiem tak, sprawdzałem przed chwilą w necie, faktycznie xedos '95 stoi ok.25 tys., tak więc coś tu się nie zgadza. Przyczyn może być kilka (oczywiście zakładając, że nie chcą Cię orżnąć, co też jest możliwe): olbrzymi przebieg, auto po wcześniejszych przejściach, może do tego jeszcze składak? Za to obcinają,a agent z wiadomych względów takich rzeczy nie ujmuje (zresztą o wielu może nie wiedzieć). Tak czy inaczej to raczej zbyt duża obcinka, ale tak na marginesie to wszyscy tak robią. "i to nie wiadomo jeszcze po ponad 2 msc czy dostane kase bo moze stwierdza ze nie sa odpowiedzialni i co wy na to" mało okoliczności podajesz, to pewnie jakaś standardowa formułka. Ojciec na forsę czekał kilka miesięcy mimo że ewidentnie gość wymusił na nim pierwszeństwo, ubezpieczyciel (akurat PZU) czekało na wyrok sądu i niestety miał prawo :( Link Zgłoś
Gość: marcinc3 Re: a co Ty na to?? IP: *.elblag.dialog.net.pl 18.12.03, 20:15 nie cale auto przebieg normatywny 165000 tyla ma miec po przejsciach tak przod byl walony ale to moga 10% uciac no do 20000 nawet ale nie do 15000 ja jak dostane juz decyzje to sie odwolam oraz zeby nie bylo calkowitej stwierdze ze jednak chlodnica wody byla dobra Link Zgłoś
Gość: Lukash ! Re: a co Ty na to?? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.12.03, 23:24 Za stłuczki przód powinni doją od 6-10% waetości, Za nadprzebieg mogą odjąć 24% wartosci, ale 165tys na japońca to malutko i o zadnym nadprzebiegu nie ma mowy. Po prostu zmaciarze odwołaj sie do sadu, powiedz e musiałes jeździc taxówkami, że zarabiałes na chorobowym po wypadku 80% iwtedy wyciśniesz sporo. Link Zgłoś
guest_of_honour oj Lukash, ... 19.12.03, 18:21 To czy dzwon był z tyłu czy przodu jest bez znaczenia, chyba że faktycznie udowodnisz jakieś zadrapanko. Przeciętna jest coś koło 10% ale przy dużych dzwonach może być nieco więcej. co do przebiegu, to nie ma znaczenia czy to polonez czy carina, jest zakładany jakiś tam (śmieszny zresztą) normatywny przebieg i już (przebiegi ustala PiMOT, czy PZMOT, jakoś tak a ubezpieczalnie korzystają z programu INFOEXPERT który na tym bazuje, takiego samego zresztą jak urzędy państwowe), 165tys to dla nas normalka, ale dla tegoż programu ponadnormatywny :( >Po prostu zmaciarze odwołaj sie do sadu, > powiedz e musiałes jeździc taxówkami, że zarabiałes na chorobowym po wypadku > 80% iwtedy wyciśniesz sporo. bez jaj. W przypadku OC jeżeli faktycznie jest Ci auto potrzebne to tak, z AC ...hmmm, wszystko zależy od warunków ubezpieczyciela. Z tego co wiem, nikt nie ma tego w warunkach i ganiasz piechotą. Link Zgłoś
guest_of_honour co do chłodnicy 19.12.03, 18:28 fajne masz pomysły, ale pamiętaj, że ocenę robił specjalista i pewnie ją podpisałeś. Do tego zrobił foto. Wystarczy, że chłodnica ma pogięte blaszki wg. producenta nadaje się do wymiany. Proponuję oczywiście sie odwołać, ale najpierw dobrze dowiedz się na jakiej podstawie, za co itd. Dobrze się przygotuj i wtedy zawalcz (od razu wysoko!, w sensie stanowiska, to pomaga). A może znajdziesz warsztat, który zrobi Ci taniej i dasz od nich kwit, na potwierdzenie? Link Zgłoś
Gość: marcinc3 Re: co do chłodnicy IP: *.elblag.dialog.net.pl 20.12.03, 14:36 o kwicie tez myslalem gdyby bylo to z oc sa wieksze mozliwosci ogolnie nie stracilem bo naprawa kosztowala 2000 oln 1250 lampa i dla blacharza 800 ale chodzi o fakt jak to mozliwe zeby przez 29 dni bylo w plecy 10000 pln i jeszcze bol ze jak jest szkoda calkowita to oni rozwiazuja umowe i to jest odpowiedz dlaczego oni wycenili auto na 15000 POZDRAWIAM Link Zgłoś
guest_of_honour Trafiłeś w sedno! 21.12.03, 10:46 > jeszcze bol ze jak jest szkoda calkowita to oni rozwiazuja umowe i to jest > odpowiedz dlaczego oni wycenili auto na 15000 POZDRAWIAM dlatego właśnie ta gimnastyka z całką przy AC :( pzdr Link Zgłoś
Gość: danielte Re: ERGO- HESTIA-- NIE IP: 80.51.242.* 29.12.03, 21:45 Przyczyn dlaczego cie "orzneli" moze byc kilka: 1. Nie ty byles za kierownica 2. Coś co nazywa sie "udzial wlasny" - jezeli nie masz tej opcji to nie dostaniesz 100% odszkodowania 3. itd... Ja mam w Hestii wykupiony pakiet - Hestia 7 na nowy samochod. Mialem szkode z wlasnej winy. Wszystko zostalo zalatwione bardzo profesjonalnie i szybko a co najwazniejsze... bezgotowkowo. Samochod odebralem z serwisu podpisujac tylko fakture za usluge. Co ważne jedna szkoda w roku (nie wazne jak wysoka sic!) nie powoduje wzrostu skladki, ktora i tak jest jedna z najnizszych na rynku (biorac pod uwage co sie dostaje). Podsumowujac: ERGO-HESTIA-TAK Pozdrawiam. Link Zgłoś
Gość: marcinc3 Re: ERGO- HESTIA-- NIE IP: *.elblag.dialog.net.pl 30.12.03, 16:58 fakt kierujacy byl mlody syn mego kolegi ok 20 lat zniesienie udzialu wlasnego mam jak i konsumcja sumy ubezpieczeniowej wszystko zniesione podsumuwujac nie zycze ci miec szkode na granicy oplacalnosci bo zrobia to samo twe auto warte np 40000 okaze sie ze jest warte 27000 albo nawet ponizej 25000 POZDRAWIAM WSZYSTKICH UDANEGO NOWEGO ROKU Link Zgłoś