newrambo Re: Uwaga na bagażniki na klapę! 17.02.15, 18:54 Myśle, że zależy od jakości i firmy no i samego modelu bagażnika. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mii bagażnik rowerowy IP: *.atnat0012.highway.a1.net 22.02.15, 13:48 Przeczytałam troche forum i ile osób tyle porad. W większości radzicie bagażniki na dach lub hak. Dobre rozwiązania, najlepszy hak tylko troche kosztowny jak dla mnie. Poszukuje dobrego rozwiązania i w miarę taniego. Potrzebuje bagażnik do przewozu roweru (waga okolo 12kg) seatem leonem hatchbakiem. Nie jestem przekonana do bagażnika dachowego, moja trasa do pokonania to ponad tys km :) Cenowo pasował mi bagażnik padova na klapę bagażnika jednak po przeczytaniu forum trochę zwątpiłam. Co radzicie w doborze? Nie chciałabym kosztownych rozwiązań, bo za rok, dwa planuję zmianę samochodu. Odpowiedz Link Zgłoś
ipgrochowska Re: bagażnik rowerowy 23.02.15, 10:28 Jeżeli stoimy przed wyborem bagażnika na hak, dach czy na klapę to faktycznie na klapę jest najsłabszym rozwiązaniem. Każdy system ma swoje plusy i minusy. Bagażniki na dach są najbardziej tradycyjnym sposobem przewożenia rowerów ale trzeba pamiętać że rower trzeba na dachu umieścić i zdjąć i to jest największy minus. W bagażniku na klapę nie trzeba wysoko podnosić roweru ale nie ma dostępu do bagażnika samochodowego i trzeba się liczyć z rysami czy też wgniotkami (drogi mamy jakie mamy) ale oczywiście to nie jest regułą. Wszystko oczywiście opiera się też o budżet ponieważ za najtańsze rozwiązanie na dach kupimy naprawdę niezłe rozwiązanie na klapę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kerm bagażnik rowerowy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.04.15, 08:10 Witam, odświeżę temat. Szukam rozwiązania do przewozu 3 rowerów samochodem seat leon 2 rocznik 2012. Raczej nie chcę iść w bagażnik dachowy. Rozważam nawet zakup stojaka na hak. jaki produkt polecicie? Czy w tym aucie sprawdzi się uchwyt na klapę - jak będzie wyglądało spalanie przy obydwu opcjach? W pierwszą trasę do przejechania mam 1100 km Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: IP Grochowska Re: bagażnik rowerowy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.04.15, 15:05 Jeżeli jest wybór między montażem uchwytu rowerowego na klapię lub na haku to zawsze lepszym wyborem będzie ten na haku. Przede wszystkim uchwyt ma styczność tylko z hakiem a nie z karoserią, są powtórzone światła oraz niżej zamontowane rowery. Jeżeli zaś chodzi o klapę to proponuję rozważyć model Padova 2/3. W tym modelu rowery stoją na własnych kołach a nie jak w większości wiszą za ramę.W związku z tym odchodzi zakup adapterów do damek. Dodatkowym atutem jest to, że w uchwycie rowery będą nad linią świateł co nie ograniczy ich widoczności. Odpowiedz Link Zgłoś
14auqos Re: bagażnik rowerowy 03.06.15, 14:35 Na pewno dobrze zamontowany? Zawsze można pozwać producenta. Jeśli to jego produkt zniszczył nam naszą własność. Odpowiedz Link Zgłoś
onlyxme Re: bagażnik rowerowy 08.08.17, 12:53 Duzo osob jednak krytykuje ten bagaznik. Rozwazam rowniez jego kupno 2 lub 3 rowery ale na Mercedes a klasy w 168. Dedykowany bagaznik do niego wydaje mi sie jakis taki sztywny i tandetny. A opcja padovy daje mi mozliwosc rowniez zamontowania na inne auto. Przy mercedesie nie jestem tylko pewna czy belka moze sie opierac na gorze klapy... Mozna zwariowac od ilosci informacji ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Uwaga na bagażniki na klapę! IP: 195.137.246.* 02.11.15, 09:45 Portal bezplatnych ogłoszeń moto.wsx.com.pl wsx.com.pl dom.wsx.com.pl kup sprzedaj zamień oddaj wynajmij znajdź pracę daj pracę Zamieszczaj bezpłatne ogłoszenia bez ograniczeń. Odpowiedz Link Zgłoś
tamin69 Re: Uwaga na bagażniki na klapę! 16.01.16, 11:58 ja też nie dałbym sobie takiego bagażnika. Mam hak i dostałem w prezencie bagażnik na hak. Nie jest to taka platforma na której stawia się rowery. Jest to taki wieszak na który się wiesza rower. Sprawdza się bardzo. Można nawet dynamicznie się przemieszczać autem i z rowerem nic się nie dzieje. Odpowiedz Link Zgłoś
bea_jas Re: Uwaga na bagażniki na klapę! 11.01.17, 03:06 Myślę, że może należy rozważyć zamontowanie uchwytów rowerowych takich jak podrodze.net/10-uchwyty-rowerowe Jeśli często wybierasz się na wakacje z rowerem, z pewnością potrzeby Ci bagażnik rowerowy Odpowiedz Link Zgłoś
hubir2 Re: Uwaga na bagażniki na klapę! 26.06.17, 08:42 Jak bagażnik jest dobrze zamontowany to nie ociera o klapę. Wiem to na swoim przykładzie. Tylko raz zdarzyło mi się go samemu zakładać, później zlecałem już to w Wypożyczalni Boxów z której usług korzystam. Odpowiedz Link Zgłoś
stapka17 Re: Uwaga na bagażniki na klapę! 27.03.19, 09:50 Czy to prawda że panowie przyjeżdżają w dowolne miejsce żeby zamontować ten bagaznik? BYłoby mi to bardzo na rękę. Odpowiedz Link Zgłoś
waga170 Re: Uwaga na bagażniki na klapę! 27.03.19, 09:56 > Czy to prawda że panowie przyjeżdżają w dowolne miejsce żeby zamontować ten bag > aznik? BYłoby mi to bardzo na rękę. Juz jedziemy. Oprocz bagaznika ktory bylby na reke, zakladamy taki na noge, a takze bardzo popularny kaganiec na ryj. Odpowiedz Link Zgłoś
radekp9 Re: Uwaga na bagażniki na klapę! 28.07.19, 18:37 Mam taki bagażnik (chyba nie Padova, ale jakiś kompatybilny na 3 rowery). Nie wiem jak mogłeś wgnieść bagażnik - u mnie bagażnik opiera się na zderzaku i podpiera na tylnej szybie. Generalnie stabilny i niezawodny, chociaż nie jest to takie dobre rozwiązanie jak platforma na hak. Ale do sporadycznych wyjazdów w zupełności wystarczający. Odpowiedz Link Zgłoś