Gość: grzesiek IP: *.ostrowmaz.mm.pl 30.07.09, 10:37 W wypowiedzi o lexusie to chodziło chyba o słowo ,,import'' a nie export. Jak sprowadzamy coś do siebie to jest import a nie export. A co do Lexusa fajne wózki. Link Zgłoś Obserwuj wątek
Gość: aircat Motodziennik: Lexus Compact? IP: *.katowice.agora.pl 30.07.09, 10:43 Ciekawe jak omawiany Lexus wypadnie w konkurencji zwłaszcza z A3. Tym bardziej, że będzie wtedy nowa wersja tego auta. Link Zgłoś
Gość: jacek Re: Motodziennik: Lexus Compact? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.07.09, 10:52 "Plotki o Compaktowym Lexusie" - jeśli to interjęzykowe zabawy ortograficzne, to proponuję konsekwentnie pisać Leksus i Chąda, a także Reno, Peżo itd. Link Zgłoś
Gość: majkel Re: Motodziennik: Lexus Compact? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.07.09, 10:55 Jak zwykle motory popsuły końcówkę motodziennika :-) Link Zgłoś
Gość: Loopik Re: Motodziennik: Lexus Compact? IP: *.chello.pl 30.07.09, 11:13 Osobiście uważam, że wodorowy wynalazek BMW to porażka. Za to Hondzie FCX brakuje tylko stacji do tankowania wodoru. To jest najlepsze obecnie rozwiązanie, bo użytkowanie samochodu nie zmienia się. Wystarczy zatankować i jechać dalej, nie trzeba planować "ładowania baterii". System wodorowy ma największe szanse PŁYNNIE wejść do CODZIENNEGO użytkowania. Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Motodziennik: Lexus Compact? IP: *.admc.us.edu.pl 30.07.09, 11:14 Wysłałem wam zdjęcia nowego Grande Punto a wy dajecie taki miał jako ciekawostkę - tragedia. Jest mi przykro. Krzysztof Link Zgłoś
Gość: Thinker Re: Motodziennik: Lexus Compact? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.07.09, 11:19 Panie Jacku, BMW należy do najbardziej ekonomicznych produkowanych aut i to nie jest szydercze stwierdzenie. X5 pali ok 3 litry mniej porównując np. 3 litrowe diesle w X5 i Audi Q7. Link Zgłoś
Gość: ogilv Re: Motodziennik: Lexus Compact? IP: 84.38.160.* 30.07.09, 11:32 nie MOTORDZIENNIK !!!! a na koniec wolalbym ciekawostke o jakims supersportowym aucie! Link Zgłoś
Gość: mhm Re: Motodziennik: Lexus Compact? IP: 78.8.8.* 30.07.09, 11:37 Thinker: o co chodzi ?? :) "X5 pali ok 3 litry mniej porównując np. 3 litrowe diesle w X5 [...]". Poza tym ile auto pali dużo zależy od szofera. Jedno auto w zależności o szofera może palić od 12 do 16litrów (mam na myśli auto z silnikiem 1.8 benzyna, wadze ok.1300kg) - wyniki z życia wzięte :) Link Zgłoś
Gość: kwahoo Re: Motodziennik: Lexus Compact? IP: *.xdsl.centertel.pl 30.07.09, 12:14 BMW z bokserem szorującym "wymionami" w zakrętach nie było faktycznie zbyt sportowe... A do S1000 mogliby dać hasło reklamowe: "Niesamowicie zaawansowany, niewyobrażalnie brzydki" :) Link Zgłoś
korniel80 Re: Motodziennik: Lexus Compact? 30.07.09, 12:54 Ciekawostki o motocyklach powinny się pojawiać. W końcu przedrostek moto oznacza całą motoryzację. Jeśli się kocha motoryzację to nie powinno się zakładać klapek na oczy. Pozdrawiam otwarte umysły. Link Zgłoś
Gość: ala Re: Motodziennik: Lexus Compact? IP: *.202.116.195.easy-com.pl 30.07.09, 13:00 skoro z co2 można zrobić TANIO paliwo to po kichę elektryczne itd "duperele" ? ktoś musi zarobić? naprawdę jesteście naiwni że to tańsze będzie? dowala taki VAT, akcyzę, koncesje, pozwolenie, zezwolenie, podatek taki a siaki i wyjdzie drożej :) ps. no i te protesty babcinek - bo kotek wyleciał na jezdnie a ten samochód tak cicho jechał... Link Zgłoś
Gość: BTK Re: Motodziennik: Lexus Compact? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.07.09, 13:06 a już myślałem, że nie będzie skarg na obecność motorów :) Fakt, dla 85% oglądających odcinek kończy się JUŻ w 3:36 min ;), czyli za krótko! :) Link Zgłoś
Gość: Fidel Re: Motodziennik: Lexus Compact? IP: *.warszawa.mm.pl 30.07.09, 14:31 Panie Jacku, gdy mówi Pan o motocyklach, jedyne co słyszę to "blablabla bla bla blablabla" :P A co do BMW 7 na wodór to też jest to prototyp, więc nie wiem czym sobie zasłużył, aby pojawić się obok Hondy, która jest leasingowana na szerszą (niewiele ale zawsze) skalę. Co do innych firm, że niby nie inwestują, to nie tak dawno Mercedes przedstawił nowy projekt o nazwie F-Cell, radzę się zapoznać, nim wygłosi Pan tak kategoryczne opinie... Link Zgłoś
Gość: misiaczeq Re: Motodziennik: Lexus Compact? IP: *.adsl.cybercity.dk 30.07.09, 14:40 Samochody są... są, motocykle też są... a gdzie rowery? :P Link Zgłoś
Gość: Michalski Re: Motodziennik: Lexus Compact? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.07.09, 15:00 Kontynuując wątek żelazka poruszony po poprzednim wydaniu Motodziennika... Panie Jacku, solenizant nie powinien sam wybierać sobie prezentu. To będzie niespodzianka;) Pozdrawiam. Link Zgłoś
Gość: dsd Re: Motodziennik: Lexus Compact? IP: *.tktelekom.pl 30.07.09, 15:30 dzieki z motocykle:) Link Zgłoś
Gość: sergio Re: Motodziennik: Lexus Compact? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.07.09, 16:12 fidel, bmw serii 7 hydrogen to nie prototyp, tylko kilkadziesiąt, czy nawet kilkaset gotowych pojazdów. Link Zgłoś
Gość: BaldBear Re: Motodziennik: Lexus Compact? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.07.09, 16:35 raz w tygodniu przez minute jest o motorach i juz część "automaniaków" skarży się i stęka, jak to motodziennik mówi tylko o jednośladach. Ludzie zrozumcie ze są tez osoby dla których choć odrobina nowinek o motocyklach jest interesująca. Więcej luzu i wyrozumiałości. Pozdrawiam. Link Zgłoś
Gość: withoutnick Re: Motodziennik: Lexus Compact? IP: *.chello.pl 30.07.09, 16:56 Ja to bym w ogóle zakazał jeżdżenia na motorach. Motocykliści mnie denerwują, tylko stwarzają zagrożenie dla siebie i innych. Link Zgłoś
Gość: Mateo Re: Motodziennik: Lexus Compact? IP: *.wroclaw.vectranet.pl 30.07.09, 17:06 jak fajnie że Pan Jacek jednak nie odpuścił sobie motorów:):) Ja myślę ze to litrowe BMW może niedługo ostro namieszać na rynku, oby tylko proporcje cen w porównaniu do konkurencji były takie jak w stanach. Link Zgłoś
Gość: Mateo Re: Motodziennik: Lexus Compact? IP: *.wroclaw.vectranet.pl 30.07.09, 17:07 @ withoutnick A ja bym zakazał takim jak Ty używać forum, jedyne co wnosisz tutaj to ciągłe marudzenie!! Link Zgłoś
Gość: luk Re: Motodziennik: Lexus Compact? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.07.09, 21:39 motocykle rulezzzz......a dzisiaj narzekaczy na forum, znak, że weekend już blisko ;-) Link Zgłoś
Gość: turkish Re: Motodziennik: Lexus Compact? IP: *.hsd1.il.comcast.net 31.07.09, 02:49 dluuugi odcinek! sam lexus is jest juz w sumie jak najbardziej kompaktowy, poza tym amerykance nienawidza z pasja hatchbackow, kreca z niedowierzaniem lbami i pytaja "a gdzie bagaznik?" tak wiec ten bs lub cs mierzy raczej w rynek strefy euro. ale pomysl bardzo dobry. lepsza wersja hondy civic sprzedaje sie w kanadzie jako acura. prezentowany lexus bs/cs wyglada przynajmniej o niebo lepiej anizeli corolla. sorry, to znaczy wybaczcie, chodzilo mi oczywiscie o leksusa, chade, ciwika oraz korole. tschuss. Link Zgłoś