Dodaj do ulubionych

od dzis benzyna +14 gr brawo socjalisci!

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.01.04, 10:37
wprowadzenie "oplaty paliwowej" spowodowalo ze od dzisiaj benzyna jest
drozsza o okolo 14 gr na litrze. (po za tym dzieki zmianom prawnym podrozeje
jeszcze wiele innych rzeczy info.onet.pl/848549,10,item.html)

naprawde jestem dobrym czlowiekiem ale nie plakalbym zbytnio jakby caly rzad
razem z ta malpa z wielka glowa millerem i najlepeij calym klubem SLD+UP
rozbil sie samolotem. przykre to by bylo ale ile tysiecy jak nie milionow
ludzi w tym kraju by na tym skorzystalo
Obserwuj wątek
    • Gość: Mar trzeba niestety większych ofiar IP: *.skorosze.2a.pl 02.01.04, 10:56
      To nie Miller i spólka są winni. To przecież NARÓD ich wybrał - więc trzaby
      eksterminować ok. 30% POlaków, którzy przecież wybrali ten rzad. Chciałysta SLD
      i UE - to mata i nie pyskujta!
      • Gość: jacek2 Re: trzeba niestety większych ofiar IP: *.w80-14.abo.wanadoo.fr 02.01.04, 11:20
        I ten narod w dalszym ciagu nic nie rozumie!!! Glownymi kandytatami na
        przyszlego prezydenta RP sa: Kwasniewska i Lepper !! Brawo
    • Gość: Odin Re: od dzis benzyna +14 gr brawo socjalisci! ... IP: *.telia.com 02.01.04, 11:16
      ... ze dbacie o ekologie,beda ludki mniej jezdzic,-do kiosku na rowerze .
    • sven.hannawald Re: od dzis benzyna +14 gr brawo socjalisci! 02.01.04, 11:21
      Jeżeli już od dzisiaj benzyna jest droższa na stacjach benzynowych, to
      świadczy to tylko o nieuczciwości włascicieli stacji.

Akcyza jest naliczana nie przy sprzedaży detalicznej na stacjach, tylko przy
      sprzedaży przez producentów paliw. Nie chce mi się uwierzyć w to, że na
      stacjach już jest sprzedawane paliwo, które zostało sprzedane przez
      producentów już w 2004 roku i już zostało obłożone podwyższonymi podatkami.
      • Gość: Lukash ! Re: od dzis benzyna +14 gr brawo socjalisci! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.01.04, 18:57
        Zasoby paliwa sa spore, tak naprawde u nas też posżło w góre paliwo, kilka
        tysięcy litrów wystarcza na tydzień u nas i raz w tygodniu przyjeżdża cysterna
        z paliwem. Syn właściciela tankuje sobie za darmo i ludzie na niego robią. I
        też poodobno nie wlewa się litr tylko mniej. Najlepiej lać ruska benzynę po 2.5
        może i buta auto takiego nie ma ale tańsza jazda. A ciekawe jakie centy będą
        biopaliw. Ciekawe czy wprowadzą biokomponent do diesli, tam nawet 5% dodatku
        spowoduje w tdi brak dobrej dynamiki, bo tdi jest czułe na jakośc paliwa.
        Najlepiej w ogóle gaz tyankowac przynajmniej cztsy jest.
    • Gość: luk Re: od dzis benzyna +14 gr brawo socjalisci! IP: 80.48.71.* 02.01.04, 19:45
      za niedługo w polsce niektórych nie bedzie stac na benzyne. najlepiej teraz
      kupic diesla albo zalozyz gaz, bo pewnie jak polska wejdzie do ue to benzyna
      bedzie kosztowac 6 zl
      • kris_kelvin Re: od dzis benzyna +14 gr brawo socjalisci! 02.01.04, 20:16
        Szymi co sie przejmujesz. Przeciez z tego co pisales jezdzisz benzynowcem i
        olewasz cene paliwa. Oszczednosc to nie w twoim stylu.
        Szukaj plusow przeciez mimo drozszego paliwa nadal nie masz wibracji jak ja w
        dieslu. :)
        • Gość: Darkman w poj.... kraju nam przyszlo zyc :( IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.01.04, 21:22
          Sami zlodzieje , i to wszystko w majestacie tego lewego prawa.
        • Gość: Szymi Re: od dzis benzyna +14 gr brawo socjalisci! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.01.04, 22:20
          > Szymi co sie przejmujesz. Przeciez z tego co pisales jezdzisz benzynowcem i
          > olewasz cene paliwa. Oszczednosc to nie w twoim stylu.
          > Szukaj plusow przeciez mimo drozszego paliwa nadal nie masz wibracji jak ja w
          > dieslu. :)

na razie jeszcze jakos dam rade ale to nie o to chodzi

diesel tez drozeje

zreszta ja to moge nie oszczedzac jak kupuje jakas droga rzecz i place
          producentowi za wyprodukowanie tej rzeczy ale jak sie w to wpieprza
          socjalistyczny rzad to juz mnie kurwica strzela. jakby nie podatki to bym sobie
          kupowal 98 pewnie po 1.20 PLN i wszyscy by byli szczesliwi poczawszy od szejka
          co ma wiertla gdzies w arabi saudyjskiej poprzez posrednika, importera,
          rafineri a skonczywszy na wlascicielu stacji i kliencie. kazdy by mial to co
          chce. kazdy oprocz paru lewicowych gnoi z rzadu i sejmu, oni zawsze sie
          wpieprza i wiedza lepiej jak zarzadzac nie swoimi pieniedzmi. przeciez to jest
          jasne jak slonce i kazdy to wie ze oplate paliwowa dolozyli, a nic nie wybuduja.

a jesli wybuduja jakies male kawalki to i tak za przejazd paru kilometrow
          bedziesz musial wyskoczyc 10 pln.
          • Gość: Aragorn Re: od dzis benzyna +14 gr brawo socjalisci! IP: *.aster.pl / *.aster.pl 02.01.04, 22:48
            A co najlepsze - Polska wynegocjowała roczny okres przejściowy na wprowadzenie
            niminalnych stawek akcyzowych na paliwa. Od maja 2005 różnica między ceną
            benzyny oraz cena ropy bedzie praktycznie żadna....diesel jako taki przestanie
            miec rację bytu. Wystarczy sobie uświadomić relację między cenami ropy a
            cenami wszystkiego innego...i podwyżki gotowe. Zdrożeje wszystko, od marchewki
            po garnitury. P A R A N O J A.
            Unia nam wyjdzie bokiem :)
    • Gość: Oktob Re: od dzis benzyna +14 gr brawo socjalisci! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.01.04, 13:05
      na neste 24 jeszcze bez podwyżek (do wczoraj)... 3.21 za 95
      • Gość: crazy Re: od dzis benzyna +14 gr brawo socjalisci! IP: *.vline.pl / 217.98.54.* 03.01.04, 13:42
        Ja dziś tankowałem po 3.12 za 95 na Neste :-)
        • Gość: Kompressor Re: od dzis benzyna +14 gr brawo socjalisci! IP: 212.160.230.* 03.01.04, 14:21
          ja tam wlewam gaz za 1.30 i nie narzekam...
          paliwo jak kazde inne, a ze tansze...
          PS
          teskty w stylu "socjalistyczny rzad " to przeciez bzdura...proponuje Szymi
          zebys zapytal sie mamy co to jest socjalizm...
          • Gość: Szymi Re: od dzis benzyna +14 gr brawo socjalisci! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.01.04, 14:37
            > teskty w stylu "socjalistyczny rzad " to przeciez bzdura...proponuje Szymi
            > zebys zapytal sie mamy co to jest socjalizm...

wiesz mama nigdy mi nie tlumaczyla a z tego co sie sam dowiedzialem to
            socjalizm to taki ustroj w ktorym mala grupka ludzi (rzadzacy) wykorzystuje to
            ze wiekoszosc populacji jest raczej glupia ale ma prawa wyborcze i nastawia ta
            szara ciemna mase przeciwko jak to sie kiedy mowilo "prywaciarzom i zgnilym
            burzujom" - ta mala grupka rzadzacych obiecuje tej wielkiej szarej masie ze
            zabierze "zgnilym buzujom" i rozdzieli pomiedzy szara mase "sprawiedliwie"
            wszelkie dobra

(podnoszenie podatkow i oplat szczegolnie dla tych ktorzy lepiej zarabiaja albo
            kupuja/uzytkuja drozsze dobra (paliwa, samochody, nieruchmosci, akcje itd)
            swietnie sie wedlug mnie wpisuje z idee socjalzimu - bogaty skur...syn ma
            samochod??? to niech placi!!! a my juz wiemy jak to sprawiedliwie podzielic)

swoja droga wychodzi jeszcze taka smieszna rzacz jak slaba jest pamiec
            spoleczenstwa - nie tak dawno byl tzw podatek drogowy ktory podniesiono i
            wlaczono w cene paliwa obiecujac dokladnie to co teraz czyli drogi i
            autostrady - tez mialo byc pieknie, skonczylo sie na drozszym paliwie - teraz
            bedzie tak samo daje glowe)

oczywiscie to definicja socjalizmu nie slownikowa tylko wyniesiona z zycia

ale jak znasz lepsza definicje to moze mi wyjasnisz?
            • Gość: Kompressor Re: od dzis benzyna +14 gr brawo socjalisci! IP: 212.160.230.* 04.01.04, 01:26
              wiesz jest takie powiedzenie ( napewno go nie znasz )
              "...kto nie byl socjalista za mlodu ten bedzie skurwielem na starosc..."
              i mysle ze jest w tym duzo prawdy,bo jednak socjalizm piekna idea jest..choc
              niestety utopijna czego dowiodla historia...
              Stwierdzeniem ze ten rzad jest socjalistyczny bo podnosi podatek na benzyne to
              kompletna bzdura !
              przemysl to jeszcze raz...
        • chaladia Naliczyłem 8 gr... 03.01.04, 14:36
          Dziś w Warszawie w CH Targówek 3,29 - czyli 8 gr więcej
    • Gość: misiu Re: od dzis benzyna +14 gr brawo socjalisci! IP: *.chello.pl 03.01.04, 14:36
      Nie od rzeczy będzie przypomnieć, że najpoważniejsi kontrkandydaci nie mają
      zbyt wiele do zaoferowania. Największy wzrost ceny benzyny (uwzgledniając
      inflację) to rządy AWS+UW z Balcerowiczem jako MinFin. Benzyna zdrożała wówczas
      z ok. 1,80PLN/l do ponad 3,00pln/l. Ktoś to jeszcze pamięta?

• as2008 Re: od dzis benzyna +14 gr brawo socjalisci! 03.01.04, 15:47
      Shell w Sz-nie - 95 za 3,55
      podorozala od wczoraj o 12 gr
      • Gość: Odin Cena diesel = cenie 95 Oktan i jest OK ... IP: *.telia.com 04.01.04, 10:15
        ...,i tak diesel bedziesie oplacal (nie w Szwecji)gdyz silniki diesla pala
        mniej paliwa i maja lepszy "vrid" na nizszych obrotach,mnie ruchomuch czesci
        w ukladzie zaplonowym=mniej pieniazkow na service`s itp.Non panic.Pzdr.
        ________________________________________________________________________________
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka