Dodaj do ulubionych

Pralka- która polecacie

16.05.11, 15:41
Zależy mi na czymś cichym, małym i nie za drogim oczywiście;d
Obserwuj wątek
    • mysz0lec Re: Pralka- która polecacie 16.05.11, 16:20
      Ja polecam Bosha. Sama taką mam (najprostsza w obsłudze jaka była w sklepie). Poza tym z tego co słyszałam, to sa niezawodne. No i niedroga, moja kosztowała chyba 1100.
      • jagusiia Re: Pralka- która polecacie 16.05.11, 20:57
        Ja kupiłam sobie pralkę bosch 7 lat temu, był to model z jakimis dodatkowymi funkcjami na tamten czas i udogodnieniami, działa do tej pory, choć jest eksploatowana nieomal codziennie, od 7 lat. Mam malutkie dzieci, więc pralka jest włączana codziennie, przeżyła już nawet 2 przeprowadzki, bo szkoda mi było ją zostawiać. Nie miała nigdy żadnej naprawy, a ja również nigdy nie używałam kalgonu czy jakichkolwiek innych srodkow tego typu. Ma taką opcję, ze mogę zaprogramować pranie, że włączy się np za kilka godzin.
        Teraz niedawno przeprowadziłam się, ale już nie brałam pralki, zostawiłam ją mamie a tu gdzie się wprowadziłam było już wyposażenie agd i co ? w łazience pralka bosch, inny model, mam nadzieję, ze taka sama niezniszczalna. (p.s. choc podobno zdarzały się modele awaryjne, które psuły się już po roku).
        • mama_dorota Re: Pralka- która polecacie 18.05.11, 11:19
          Ja mam boscha już prawie 13 lat i zepsuł się w niej 2 lata temu tylko główny włącznik, ale nie już naprawialiśmy, tylko włączamy i wyłączamy wtyczkę (bo to i tak dla bezpieczeństwa wskazane). A sama pralka jako taka zepsuć się nie chce. No i dobrze. Niech działa sobie na zdrowie staruszka, bo wszystko robi jak trzeba. No... jest trochę za głośna.
          • yasmin24 Re: Pralka- która polecacie 18.05.11, 11:30
            ja też mam boscha, od 8 lat, działa bez awaryjnie, a pralka u nas 'chodzi' codziennie. Gdybym miala kupowac nowa to tez tylko bosch smile
    • ek.o mam amicę 16.05.11, 17:42
      od 4 lat mam amicę (nowa ok 800zł) i bardzo sobie chwalę smile
      odpukac narazie żadnych awarii
      ma szybkie programy - 30min (jeśli rzeczy są tylko trochę brudne, znoszone), co się wiąże z oszczędnością w użytkowaniu
      raczej większość pralek amica jest klasy A+, czyli energooszczędne
      warto im się przyjrzeć, pozdrawiam
      • quri3 Re: mam amicę 22.05.11, 20:27
        Ja też mam Amicę i sobie chwalę. Nie ma sensu przepłacać i kupować drogich pralek. Różnica w praniu nie jest zauważalna, a w cenie to kilka stówek. Więc jeśli nie potrzebujesz jakich super ustawień, a zależy Ci na czymś prostym, nieskomplikowanym i oszczędnym to polecam Amicę AWST 10L.
    • johana75 Re: Pralka- która polecacie 16.05.11, 18:10
      Polecam ci mojego Siemena:
      www.ceneo.pl/1655461
      cena poniżej tysiąca, chodzi u mnie niezawodie od ok 2 lat.
      Ma fajne programy jest wersji slim i cicha smile
      • linn_linn Re: Pralka- która polecacie 17.05.11, 11:23
        Ja mam Siemensa od prawie 2 lat: zadnych problemow.
        • black_tulipanna Re: Pralka- która polecacie 17.05.11, 14:08
          Ja mam od roku pralkę Whirlpool AWE 66169 z wsadem od góry. Kupiłam ją w promocji za 799zł. Nie buczy, nie spaceruje po łazience.
          Największym jej atutem jest porażająca wprost różnica w rachunkach za prąd (półtora roku temu kupiłam też nową lodówkę i to pewnie też ma znaczenie) - tak duża, że od października do lipca nie płacę za prąd W OGÓLE. Tylko, że ja mieszkam sama, więc nie robię tyle prania, co cała rodzina.
          W każdym razie pralkę mogę polecić, wygląda tak:
          www.ceneo.pl/2492209?se=amXPkt_HCk_o_uTKNMN2Xz_H4ZjbMHZt&gclid=CKb05af57qgCFUOHDgodXhrKDA
          • coba42 Re: Pralka- która polecacie 20.10.11, 11:45
            Witam,
            mam ogromną prośbę .Bardzo potrzebuję instrukcję obsługi do tej pralki.Jeśli to możliwe proszę o przesłanie skanu na meila bmwalter@o2.pl.Dziękuję bardzo,
            pozdrawiam,
            Beata
    • cocosisland Re: Pralka- która polecacie 17.05.11, 19:41
      Niedawno kupiłam taką :

www.ceneo.pl/;0157624160-10.htm
      Kosztuje około 1300 PLN, ale uważam, że warto zainwestować. W końcu kupujesz ją na kilka lat. Przed zakupem radzę poczytać opinie w internecie i dobrać pod kątem własnych potrzeb.

Ja szukałam cichą, energooszczędną z pojemnikiem, który da się umyć. No i wybór padł własnie na tego Elecroluxa smile
      • cocosisland Dodatkowy link :-) 17.05.11, 19:46
        A tu masz link, jaki znalazłam w necie i strasznie mnie rozbawił, ale też przekonał do zakupu ( zwłaszcza ten nieszczęsny pojemnik na proszek oraz przycisk, którym otwiera się bęben ) :

www.youtube.com/watch?v=zA-h5fb7WfQ
        Dodatkowym "atutem" linka jest język w jakim prezentowana została pralka big_grin

• ladyjm Re: Pralka- która polecacie 18.05.11, 11:36
      ja NIE polecam Amica sad
      • tin_t Re: Pralka- która polecacie 18.05.11, 20:05
        a ja nie polecam marki INDESIT. sad
        • ksiezniczkaa Re: Pralka- która polecacie 22.05.11, 17:57
          polecam pralki Bosch, nie znam osoby, ktora ma i jest niezadowolona
          moja ma juz 6 lat i dziala bez zarzutu ( ok 4 prania na tydzień)
    • figrut Re: Pralka- która polecacie 22.05.11, 23:32
      Mam amicę od 2 lat i polara od 7. Amicę odradzam z całego serca. Dość często się zawiesza (jakiś błąd E-cośtam) tak samo, jak u mojej mamy (też amica, tylko nieco inny typ). Po za tym sam czas prania w stosunku do czasu płukania ma bardzo krótki i nie zawsze wszystko czyste wyciągam. Polar jest technicznie i w praniu fajny, prostota z rodzaju "siekierką rąbany", ale obudowę ma do czterech liter - zaczął rdzewieć już po dwóch latach. Albo taka wybredna jestem, albo jeszcze tego Waszego boscha nie testowałam smile
    • hana80 Re: Pralka- która polecacie 28.05.11, 12:10
      Hej smile
      Ja też używam Boscha od 7 lat i jestem zadowolona (fakt moja jest wąska i ostatnie modele produkowane w Niemczech na rynek polski) Ale moi znajomi maja pralki Boscha i też są zadowoleni smile Odradzić mogę Ci na pewno Wirpoola od góry ładowanego (otworzył mi się podczas wirowania i zmielił się bęben -koleżance która też miała wirpoola zdarzyło się to samo ) oraz beko w ciągu 4 lat kilka krotne resetowanie, wzywany mechanik bo nie pobierała płynu do płukania, teraz trzeba załączyć dodatkowe wirowanie żeby odpompowała całą wode uncertain
      Jeśli potrzebujesz dobrej pralki od góry ładowanej to polecam Elektroluxa
      (W mojej paczce przyjaciół to ja doradzam w sprawie pralek [ nie wybierałam beko i mocno ją odradzałam ]
      Zainwestuj w opóźnienie czasu startu -warto
      • listopad2009 Re: Pralka- która polecacie 20.10.11, 15:23
        Mam Boscha od 3 lat - zdecydowanie polecam.

INDESIT - zdecydowanie NIE POLECAM.
        Bosch to teraz to samo co Siemens
        • antyka Re: Pralka- która polecacie 20.10.11, 16:43
          Ja tez nie polecam Indesitu - mam na dzialce - tragedia.
          Polecam elektrolux (mam pralke i suszarke)
          • lupota Re: Pralka- która polecacie 20.10.11, 18:37
            Od firmy BOSCH to ja się trzymam jak najdalej. Ani AGD ani domowe wiertarki ani części samochodowe nie są dobrej jakości . Produkcja w Chinach albo inne demoludy. Jakoś tragiczna.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka