Dodaj do ulubionych

dobry portfel

05.10.11, 23:15
Polećcie mi jakieś dobre marki i modele portfeli skórzanych, żeby było miejsce na monety, banknoty i karty bankomatowe. Mój staruszek po 8 latach użytkowania zaczął się sypać sad
Obserwuj wątek
    • black_halo Re: dobry portfel 05.10.11, 23:27
      Wittchen. Maja outlet internetowy i mozna stosunkowo niedrogo kupic fajny skorzany portfel. Pierwszy dostalam chyba z 8 lat temu, dopiero niedawno kupilam sobie nowy bo w starym poszlo zapiecie ale wyglada wciaz calkiem ok.
    • iskrakocia Re: dobry portfel 06.10.11, 06:30
      A ja kupiłam na allegro używany w b dobrym stanie. Od biedy stać by mnie było na nowy. Jestem zadowolona ale zastanawiam się czy to nie jest skąpstwo. Jak myślicie?
      • konwalia-82 Re: dobry portfel 06.10.11, 07:47
        batycki
      • linn_linn Re: dobry portfel 06.10.11, 08:48
        Moze i nie skapstwo, ale dla mnie mialby negatywny wolyw na samopoczucie.
        • anyx27 Re: dobry portfel 06.10.11, 09:03
          Pierre Cardin. Kupiłam mężowi 3-4 lata temu. Do tej pory wygląda jak nowy, choć mój mąż niszczy portfele niemiłosiernie. Kosztował ok. 120zł.
    • volta2 Re: dobry portfel 06.10.11, 07:59
      ja kupiłam sobie już drugi - identyczny z pierwszym portfel ochnika. skórzany, służył mi ok. 3-4 lat stąd zakup drugiego.
      własnie wygodny bo ma i na moniaki i na banknoty przegródki. no i na karty(plus dowód, prawko i wizytówkismile)

dodatkowo pani proponowałam kartę stałego klienta która gwarantowała naprawę po upływie gwarancji, przy braku paragonu i w dowolnym punkcie sprzedażowym.
      na kartę z braku czasu nie chciało mi się czekać ale w innej sytuacji bym wzięła, bo mój pierwszy ochnik z powodzeniem mogłabym naprawić.

a ktoś powyżej pytał o skąpstwo i używany portfel - może nie skąpstwo, ale jeśli portfel nie jest vitton albo jaka inna sława - to jest to już coś ocierającego się.
      • klarencja Re: dobry portfel 07.10.11, 09:53
        volta2 napisała:

> własnie wygodny bo ma i na moniaki i na banknoty przegródki. no i na karty(plus
        > dowód, prawko i wizytówkismile)

Noszenie w portfelu tych wszystkich rzeczy, choć zapewne wygodne, to jednak może być niebezpieczne, bo w razie kradzieży (lub zgubienia) za jednym zamachem traci się wszystko...
        W portfelu noszę gotówkę (niewielką) i jedną kartę do konta na bieżące wydatki, resztę w innym miejscu.
        Pozdrawiamsmile
        • volta2 Re: dobry portfel 07.10.11, 15:26
          ja preferuję pilnowanie jednego przedmiotu niż szukanie po różnych częściach mieszkania tego i owego.

oczywiście że nie raz nogi mi się ugięły, jak namierzyć portfela nie mogłam, ale mimo to wolę takie rozwiązanie.

ostatnio też przypięłam sobie klucz do mieszkania(jeden i mały) do kluczyka od samochodu(też jeden) i jest to super rozwiązanie, bo pilnuję jednej brzęczącej rzeczy. wcześniej jak mi brzęczało to nie wiadomo, co
          i jak miałam klucz do domu w ręku to akurat był potrzebny ten do auta. i na odwrót.
    • hela_mela Re: dobry portfel 06.10.11, 09:09
      Zdecydowanie witchen - po roku używania wygląda jak nowysmile
    • mandziola Re: dobry portfel 07.10.11, 00:03
      Ja mam portfel ze straganu na (nieodzałowanymtongue_out) stadionie dziesięciolecia. Mam go jakies 5 lat. Ma normalne ślady użytkowania. I nic więcej.
    • egolit Re: dobry portfel 07.10.11, 11:29
      KRENIG
    • czarneoczy a dla leworęcznych? 07.10.11, 12:11
      całkowcie leworęczna nie jestem, ale część czynności wykonuję właśnie lewą ręka i wyciąganie pieniędzy do nich nalezy wink portfel trzymam w prawej ręce i za każdym razem albo bilon mi "wylata" albo tą część na banknoty mam do góry nogami... Może ktoś z was też ma podobny problem... bo mój ukochany "odwrotny" portelik już właśnie zaczyna powoli popełniać samobójstwo...
      • grosikowa Re: a dla leworęcznych? 07.10.11, 12:21
        mam z firmy wukador ( zakup w sklepie internetowym). Jak dla mnie bardzo dobry zakup.
    • veronicae Re: dobry portfel 07.10.11, 12:31
      mam Canaletto, czerwoniutki. Niczego mu nie brakujesmile
      • pln10 Re: dobry portfel 26.10.11, 23:10
        veronicae napisała:

> mam Canaletto, czerwoniutki. Niczego mu nie brakujesmile

A ja odradzam, zaraz po kupieniu w ciągu kilku tyg. porysował się niemiłosiernie (widać na nim każde zadrapanie). Dodam, że nie specjalnie go tak maltretowałam, ot zwykłe użytkowanie.
    • coralin Re: dobry portfel 08.10.11, 13:59
      Portfel, etui na klucze i etui na długopisy mam firmy Vip Collection. Nie kupiłam/dostałam ich (bo to chyba prezenty były) za jednym razem, ale mają +/- 10 lat i wyglądają świetnie.
    • white.owl Re: dobry portfel 21.12.13, 11:30
      Mam Batycki, bardzo polecam. Portfel używam równo trzy lata i nie widać po nim żadnych śladów użytkowania. Kupiłam na all, więc nie był taki drogi.
      • kora711 Re: dobry portfel 27.12.13, 21:11
        Ja po przeglądzie w skl.stacjonarnych zdecydowałam się na Bartex. Opinie ma dobre a i spodobał mi się b.jeden model.No zobaczymy jak w uzytkowaniu się sprawi

W przesyłce dostałam kod rabatowy -F5T23 na całe zakupy w skórzanyraj.jakby kto chciał skorzystać ja juz nic nie potrzebuję.ale ile jest rabatu to nie wiem bo nie napisali

• 81bart1 Re: dobry portfel 23.04.17, 15:53
      Polecam Portfele Ribbley www.ribbley.pl
    • 9agatka Re: dobry portfel 24.04.17, 13:50
      Ja mam Pierre Cardin. Świetne ma też Wojas.
      • cocodrillo1 Re: dobry portfel 24.04.17, 22:38
        Ja mam i polecam portfel Andrus
    • 81bart1 Re: dobry portfel 25.04.17, 19:55
      Ja polecam Portfele Ribbley www.ribbley.pl
    • indifference1 Re: dobry portfel 01.05.17, 22:17
      Ja mam Fossil z TK Maxx za 99 zł, wybrałam go sobie na imieninowy prezent. Ma już z 3 lata, uwielbiam go, pomieści wszystko i jest bardzo elegancki. Warto poszukać, w TK MAXX ta marka często się pojawiasmile
      • madziulka1982 Re: dobry portfel 14.05.17, 07:27
        Tez mam fossil z tl Max kosztował mnie 70 zł wyglada swietnie od 3 lat
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka