Dodaj do ulubionych

Projekt Denko i projekt Tylna scianka reaktywacja

• linn_linn Re: Projekt Denko: olejki do konca 08.10.14, 08:50
      www.alinarose.pl/2014/10/zastosowania-olejkowjak-zuzyc-posiadane.html
      • martini-7 Re: Projekt Denko: olejki do konca 12.10.14, 11:22
        ech, znowu muszę tę akcję do domu wprowadzić, fajnie szło, potem jakoś trochę dałam na luz i widzę, że nadal mam niezużyte zapasy kosmetyczne, choć nowych jako takich poza bieżącymi nie robiłam, tym razem trzeba konsekwentnie, aż zrobi się ładnie i przejrzyście wink
      • linn_linn Re: Projekt Denko: olejek w lazience 12.10.14, 13:18
        www.psichesoma.com/deodorante-fai-da-te/
        Dziala! Mam sporo olejkow, ktorych uzywam do robienia swiec. Zanim przystapie do nastepnej produkcji znajda zastosowanie w lazience.
    • kinga_owca Re: Projekt Denko i projekt Tylna scianka reakty 01.12.14, 23:26
      Koniec roku - czas na podsumowanie i odgrzebanie mojego ulubionego wątku smile
      Szampony - po zużyciu licznych zapasów zaczęłam kupować tylko jeden rodzaj - ziołowy i używamy razem z mężem tego samego. Dzięki temu nie mam kilku pozaczynanych butelek a jedynie jedną, odczułam również zmianę na plus jeśli chodzi o włosy.
      Odżywki - udało mi się wykończyć kupowane w zestawach z szamponami - zeszło nieco dłużej bo mniej schodziło. Teraz używam tylko odżywki dołączanej do farby do włosów - wystarcza spokojnie od jednego farbowania do drugiego a z efektu również jestem zadowolona.
      Mydełka - wyniosłam do firmy (nasza własna) i robimy z nich mydło w płynie na własny użytek, zapasy jeszcze są ale maleją.
      Postanowiłam nie kupować nowych płynów do mycia (takich psik-psików) dopóki nie wykończę kilku pozaczynanych - różnych rodzajów bo eksperymentowałam.
      Przed świętami muszę powyjadać zapasy z zamrażarki żeby zrobić miejsce na świąteczne smakołyki.
      Herbaty i herbatki - tu nadal jest jeszcze zapasów ale staram się w pierwszej kolejności zużywać ten rodzaj, którego jest najmniej żeby ograniczyć ilość puszek.
      Poopisywałam pojemniki z zapasami i staram się nad nimi panować.
      Modyfikuję przepisy żeby zużyć zapasy - np. do kokosanek dodałam zmiksowane płatki migdałów które miałam w koszmarnych ilościach - mąż zamiast migdałów blanszowanych kupił migdały w płatkach - 10 torebek smile
      Zużywam do końca kosmetyki i dopiero wtedy otwieram nowe opakowanie - staram się mocno pilnować tej zasady bo to był mój duży problem.
      Generalnie jest dużo lepiej niż rok temu, ale nadal jest jeszcze sporo pracy.
    • d.d.00 Re: Projekt Denko i projekt Tylna scianka reakty 01.02.15, 12:52
      W ramach przeglądania zawartości szafek kuchennych znalazłam ananasy w puszce i brzoskwinie, w ilości którą wstydzę się podać. Proszę o radę, jak to przerobić smile
      • czekolada72 Re: Projekt Denko i projekt Tylna scianka reakty 01.02.15, 12:58
        Salatki, desery....
      • aga_martusia Re: Projekt Denko i projekt Tylna scianka reakty 01.02.15, 13:01
        Najprościej byłoby pokroić w kostkę i zalać galaretką - pyszny deser gotowy. Brzoskwinie lubimy tez dodawać do sernika albo zjadać jako deser. Ananas kojarzy mi się z sałatką.
        • d.d.00 Re: Projekt Denko i projekt Tylna scianka reakty 01.02.15, 13:08
          z jaką sałatką? rzuć przepis
          • czekolada72 Re: Projekt Denko i projekt Tylna scianka reakty 01.02.15, 13:14
            Ulubiona salatka mojego dziecka:
            1 słoik selera konserwowego
            1 puszka kukurydzy konserwowej
            1 puszka ananasów
            30 dag szynki (konserwowa lub według uznania)
            4 jajka, ugotowane na twardo
            20 dag sera żółtego
            majonez ( ilość według uznania)

Ostatnio odkryta surowka nasza:
            utarta marchewka + tarte jablko + kostki ananasa + posiekanae brzoskwinie, doprawic wg uznania i smaku.

Wystarczy wrzucic w gogle "sałatka z anansem " i wychodza setki!! przepisow:
            np:, podkerslam np, bo sa setki1!
            allrecipes.pl/przepisy/tagi-3695/salatka-z-ananasem.aspx
            • d.d.00 Re: Projekt Denko i projekt Tylna scianka reakty 01.02.15, 13:22
              ok, dzieki, sałtka pewnie super! Idealnie się wpisuje w zapas jajek jaki mam w lodówce wink
              • czekolada72 Re: Projekt Denko i projekt Tylna scianka reakty 01.02.15, 14:46
                wg mnie chodzi o to, zeby sobie znalezc przepisy z wykorzystaniem produktow ktore ma sie w domu, a nie - mam anans , brzoskwinie i mnostwo innych ale do TEJ salatki brakuje mi 10 innych to lece po zakupy smile
      • mai-ra3 Re: Projekt Denko i projekt Tylna scianka reakty 01.02.15, 13:18
        Można zrobić ciasto z galaretką i ptasim mleczkiem i tym zalać brzoskwinie albo ananasy.
    • linn_linn Re: up Projekt Denko i Tylna scianka 11.03.15, 15:17
      Konsumujemy zapasy przed swietami.
      • martini-7 Re: ściankowy i denkowy marzec i kwiecień 12.03.15, 10:23
        OK, jak się wali to z grubej rury wszystko, ledwo wypłata przyszła, opłaciliśmy co mieliśmy i już wiemy, że ten miesiąc będzie bardzo chudy, kwiecień też. Już z wyliczeń naszych wynika, że jesteśmy pod kreską i nie ma jak tego załatać.
        Na dziś planuję gruntowny przegląd szafek. Już wiem, że mam ogromne zapasy kaszy pęczak i gryczanej. Plan jest taki, zrobić listę tego co mam, pokombinować co można z tego stworzyć, ewentualnie dokupić jakieś drobnostki. No to zobaczymy jak kreatywna jestem wink
        Czuję się czasem jak w dniu świstaka z tą jedną różnicą, że problem wciąż ten sam to co dnia urasta.
        • czekolada72 Re: ściankowy i denkowy marzec i kwiecień 12.03.15, 10:31
          Ja oprozniam zamrazarke, glownie z ryb, oraz maniacko wrecz pozbywam sie przetworow - ba same zapasy szafkowe (suche) to nawet-nawet "zutylizowane" wink
          • j_rutka Re: ściankowy i denkowy marzec i kwiecień 12.03.15, 10:46
            Ja znalazłam mydeł sztuk 5- a wydawało mi się, że po przeprowadzce już wszystko ogarnięte.
            Obecnie też próbuję " zlikwidować " zapasy w słoikach przed latem, ale jakby się same mnożyły wink
            • martini-7 Re: ściankowy i denkowy marzec i kwiecień 15.03.15, 18:32
              He he u Ciebie mydła, a u nas szampony męża doznały cudownego rozmnożenia, okazało się, że zapomniał, że kupił w zeszłym miesiącu dwa (jakaś korzystna promocja) więc w tym miesiącu odruchowo kupił kolejny wink
              • j_rutka Re: ściankowy i denkowy marzec i kwiecień 16.03.15, 13:52
                tia- ja miałam urodziny w weekend i dostałam 3 żele pod prysznic i 3 balsamy z IR - no to mam zapas do końca roku chyba smile
                • martini-7 Re: ściankowy i denkowy marzec i kwiecień 16.03.15, 14:33
                  W takim razie wszystkiego najlepszego, dużo szczęścia, zdrowia, miłości, przyjemności a nie konieczności oszczędzania, masy wolnej kasy do wydania oraz wszelkiej pomyślności w każdej dziedzinie życia smile

a wracając do tematu, nam się też trochę zapasu zrobiło z okazji wizyty w Polsce, no i przez to też trochę ta dezorientacja co jest czego brak. jak człek z domu na chwilę wyjedzie to czasem wydaje mu się że do pustego wrócił wink
                  • j_rutka Re: ściankowy i denkowy marzec i kwiecień 16.03.15, 19:45
                    Dziękuję bardzo - bardzo bym chciała żeby się spełniło smile
                    Niestety to nie jest dobry rok - okazuje się, że m źle podatek obliczali w nowej firmie i będzie sporo do dopłaty wrrrr
    • linn_linn Re: kosmetyki 09.05.15, 12:32
      www.poradnikzdrowie.pl/uroda/cialo-higiena/Data-waznosci-dlaczego-nie-wolno-stosowac-przeterminowanych-kosmetykow_35337.html
      www.natblue.eu/health/nigdy-wiecej-bezmyslnego-gromadzenia-kosmetykow/
      www.dolce.pl/dataprodukcji/
      www.dolce.pl/dataprodukcji/?a=przechowywanie
    • nuova Re: Projekt Denko i projekt Tylna scianka reakty 26.08.16, 22:52
      zapasy:
      kuchnia:
      -kasza gryczana (pyszny obiadek za niewielkie pieniądze)
      -ryż (dokupić warzywa na patelnię i też pyszny i szybki obiad)
      -kuskus (dokupić warzywa i sałatka do pracy gotowa).
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka