Dodaj do ulubionych

poleccie dobre, darmowe konto osobiste

05.09.12, 16:07
chialabym zmienic swoje konto w millenium bank na podobne. nie jestem do konca zadowolona z tego konta, bo ciagle cos jest nie tak. a to pobiora nieslusznie oplate za cos (przy usludze millesms-nie korzystam a za kazdy wykonany przelew w terminie musze placic, bo i tak dosteje millesms), a to nie moge zrobic przelewu, a to ciezko sie doprosic o pomoc (np w sprawie tego millesms-ok miesiaca i zadnej odp z banku).

moze jest jakis inny bank, ktory oferuje bezplatnie: konto, karte, przelewy, zlecenia i wyplate ze wszystkich bankomatow?
Obserwuj wątek
    • malgosiek1986 Re: poleccie dobre, darmowe konto osobiste 05.09.12, 16:16
      Ja mam w ING BŚ konto Direct. Jestem zadowolona.
      www.ingbank.pl/indywidualni/konta-osobiste/direct#tab=1
      Haczyk jest taki że za każdą operację przy okienku (wpłata czy wypłata) się płaci. I trzeba dokonać transakcji bezgotówkowych za 100 zł w ciągu miesiąca inaczej 7 zł za kartę smile Wybieranie ze wszystkich bankomatów, przelewy, stałe zlecenia za darmo
      • monisia900 Re: poleccie dobre, darmowe konto osobiste 05.09.12, 16:28
        no tak, te haczyki...
        a sa moze wplatomaty?
        • johana75 Re: poleccie dobre, darmowe konto osobiste 07.09.12, 22:10
          Sa wpłatomaty. tez mam Direct w ING i mam je za darmo. Minus taki że nie zwracaja za zapłate karta i chyba poszukam konta które mi to oferuje...
    • pindzia.lindzia Re: poleccie dobre, darmowe konto osobiste 05.09.12, 16:38
      Możesz napisać coś więcej o haczykach w Millenium? Masz Dobre Konto? Właśnie tam zakładam, tylko jeszcze nie podpisałam umowy.
      • monisia900 Re: poleccie dobre, darmowe konto osobiste 05.09.12, 16:58
        pisalam ogolnie o haczykach, nie koniecznie odnosnie millenium. moge ci napisac co mnie zaskoczylo-bo pracownik banku nawet sie na ten temat nie zajaknal gdy pytalam- i wkurzylo.
        np to, ze musze placic za zlecenia stale. a mialo byc wszystko za darmo. po drugie-jak np przelew ktory masz zapisany do wykonania, nie pojdzie w terminie (np brak srodkow na jego wykonanie) to nic o tym nawet nie wiesz i nigdzie go nie masz zapisanego jako niewykonanego. zeby o tym wiedziec musisz zaplacic-to jest tzw millesms. po trzecie-pomimo tego ze jest rubryczna "wyslij potw. wykonania przelewu" to nie mozna go wyslac na adres inny jak tylko swoj. a dla mnie akurat bylaby to przydatna funkcja, bo czesto kupuje przez internet od osob prywatnych i to przyspieszyloby transakcje. po czwarte: juz niejednokrotnie sie o tym przekonalam-strasznie dlugo ida przelewy ode mnie.
        no i na dokladke jest problem z biurem obslugi-nie mozna sie do nich dobic z reklamacja, ani telefonicznie, ani mailowo.
      • wiatro-dmorza Re: poleccie dobre, darmowe konto osobiste 05.09.12, 17:02
        Ja mam dobre konto i jestem zadowolona, zero opłat pod warunkiem wpływu zewnętrznego min 1000 zł co miesiąc, zwrot 3% wydatków kartą w sklepach spożywczych i tylko takich! i na stacjach benzynowych do 50 zł
        Haczyki :jest opłata za sprawdzenie stanu konta w bankomacie nawet za wyświetlenie na ekranie
        aby robić darmowe zlecenia stałe i przelewy trzeba dodatkowo założyć konto internetowe
        karta darmowa przez 1 rok jeśli co miesiąc wydasz 300 zł płacąc kartą potem jest opłata
        Ja zawsze pytam doradcę jakie usługi są płatne i zapisuję to sobie
        bo po odejściu od okienka nie wszystko się pamięta
        • stef63 Re: poleccie dobre, darmowe konto osobiste 05.09.12, 17:58
          Przed chwilą polecałam na tym forum (tylko w innym wątku) konto dbNet dla studenta, ale ono jest dobre dla każdego.
          Konto dbNET można założyc tylko przez net.
          Nie trzeba miec żadnych regularnych wpływów o określonej wysokości.
          Prowadzenie konta 0 zł,
          wszystkie bankomaty za 0 zł,
          przelewy przez net 0 zł,
          karta 5 zł miesięcznie - jeżeli wykona się kartą jedną transakcję to opłaty za kartę nie ma ( w tym banku wypłata z bankomatu to też transakcja).
          Konto oszczędnościowe oprocentowane 8,1%.

Zobacz sobie konta w Eurobanku - zależnie od wpływów na konto on-line lub prestige,
          konto w Banku Nordea - nordea spektrum - warunek 1500 zł wpływ miesięcznie, inaczej jest opłata za prowadzenie konta, wszystkie bankomaty za 0 zł, przelewy przez net 0 zł, tylko jest opłata miesięczna za kartę 1,5 zł.
        • kuzkov Re: poleccie dobre, darmowe konto osobiste 07.09.12, 20:56
          Mam Dobre konto i trochę zaniepokoił mnie Twój post. Jak to "karta darmowa przez 1 rok jeśli co miesiąc wydasz 300 zł płacąc kartą potem jest opłata"? Przejrzałam na szybko cennik usług w Millennium i nie znalazłam nic na ten temat. Jeśli to prawda, to niedługo pora uciekać z Millennium, bo z zasady nie daję bankom na sobie zarabiać.
          • eps Re: poleccie dobre, darmowe konto osobiste 07.09.12, 21:25
            mbank jest super. Wszystko za darmo a do tego można korzystać ze wszystkich bankomatów Euronetu i jeszcze czegoś tam, w każdym razie na jednej ulicy o 3 bankomaty są dostępne.
            • monisia900 Re: poleccie dobre, darmowe konto osobiste 08.09.12, 11:15
              dzieki za odpsmile
              rozwazam jednak tylko konto direct albo dbnet. te mi przypasowly najbardziej. a czy to konto oszczednosciowe w DB na 8,1% jest platne?
            • ofelia1982 Re: poleccie dobre, darmowe konto osobiste 13.09.12, 10:56
              mbank był dobry jakieś 5 lat temu.
              W innych kontach masz za darmo korzystanie z WSZYSTKICH bankomatów, nie tylko Euronetu. I też wszystko za darmo, a nawet Ci dopłacają. Ja regularnie zgarniam kilkanaście zł miesięcznie z Konta Skarbonkowego w Getin Banku - bo jest 1zł za wpłatę na konto >1000zł (np. pensja), 1zł za każdą płatność kartą >100zł,1zł za otworzenie lokaty (a można często podzielić kwotę i otworzyć np. 10). Poza tym w koncie Alior Sync mam 5% zwrot wydatków internetowych. Więc co najmniej 20zł miesięcznie ZARABIAM na tych kontach, nie mówiąc już o tym, że nic nie płącę.
          • ziuniek Re: poleccie dobre, darmowe konto osobiste 08.09.12, 11:41
            Ja też mam Dobre konto w Millennium i to jest ewidentnie pomyłka.

Mylisz różne konta: Dobre, Osobiste i Internetowe.
            Do każdego jest trochę inaczej.

Przy Dobrym koncie nie płaci się za kartę nawet po roku.
            To co opisujesz - jest częściowo prawdą (ale tylko częściowo) dla Konta Osobistego.
            • monisia900 Re: poleccie dobre, darmowe konto osobiste 08.09.12, 11:48
              jezeli ten post jest do mnie, to ja mam wlasnie dobre konto i to co napisalam jest prawda-pisalam z wlasnego doswiadczenia.
        • bwportal.pl Re: poleccie dobre, darmowe konto osobiste 08.09.12, 12:18
          > karta darmowa przez 1 rok jeśli co miesiąc wydasz 300 zł płacąc kartą potem
          > jest opłata

Zgodnie z obowiązującym cennikiem NIE MA opłaty za kartę (po roku również) "jeżeli w poprzednim miesiącu została dokonana i zaksięgowana na koncie min. jedna płatność bezgotówkowa kartą oraz łączne wpływy zewnętrzne na konto wynosiły min. 1 000 zł".
    • ladyjm Re: poleccie dobre, darmowe konto osobiste 12.09.12, 21:51
      ja mam zwykle ekonto w mbanku i nie mam zadnych problemow z przelewami ani ukrytymi kosztami. od 7 lat nie zaplacilam mbankowi ani złotówki za ich usługi.
      • 0herkaa Re: poleccie dobre, darmowe konto osobiste 13.09.12, 10:31
        Ja też mam w mBanku i jestem całkowicie zadowolona: darmowe przelewy, prowadzenie konta 0 zł, karta - 2 zł/mies.
        • ofelia1982 Re: poleccie dobre, darmowe konto osobiste 13.09.12, 11:01
          Faktycznie, super.
          Nie dość, ze w innych kontach masz to samo za darmo to Ty jeszcze płacisz 2zł za kartę i się cieszyszsmile)) Pominę fakt, że w innych kontach się nawet ZARABIA nic nie płacąc za prowadzenie konta (Skarbonkowe Getin Bank, Alior Sync, Dobre Konto Millennium)..
          • akacjax Re: poleccie dobre, darmowe konto osobiste 11.10.12, 17:20
            Mam skarbonkowe i do tego ekonto w mBanku-bo na nim mam polecenie zapłaty ( kilka rachunków opłacanych w taki sposób-a płacę tylko 1zł-niezależnie ile ich mam).
            Karta wychodzi mi darmowo-bo 100 zł wystarczy wydać kartą. Na skarbonkowym-3 dowolne operacje kartą powodują, że są przywileje-bonusy. Bez tych trzech operacji skarbonkowe darmowe i karta też...ale nie ma tych dodatków.
      • akjawah banki 19.10.12, 23:46
        Optymalnie to jest ZARABIAĆ na posiadanym koncie, a nie cieszyć się że jest darmowe. Konto masz darmowe, ale
        - oprocentowane 0%
        - brak cashback na karcie (np. Polbank Era 1% za wszystko, Millenium 3% za benzynę i sklepy spożywcze, Alior.Sync 5%)
        - premia za wpływ na konto (BGZ)
        - nieoprocentowa przez 7 dni saldo debetowe w Millenium - można zadłużyć rachunek ROR i ulokować na rachunek oszczędnościowy

jak policzysz, to konto w mBanku nie jest darmowe wink mBank zarabia na tobie, mimo że formalnie za nic nie płacisz
    • magdagg2 Re: poleccie dobre, darmowe konto osobiste 12.09.12, 22:19
      alior sync
      prowadzenie 0 zł
      przelewy 0zł
      wyplaty z bankomatow 0 zł
      10 przelewow natychmiastowych w miesiacu 0 zł
      karta 0 zł
      a do tego zwracaja 5% za platnosci w internecie
      • ofelia1982 Re: poleccie dobre, darmowe konto osobiste 12.09.12, 23:04
        Ja tez polecam Alior Sync, wymiatają.
        • alfa36 Re: poleccie dobre, darmowe konto osobiste 10.10.12, 15:02
          Może coś ciekawego na rynku kont osobistych się ostatnio pojawiło? Szukam takiego, na ktorym można "zarobić".
          • askaa02 Re: poleccie dobre, darmowe konto osobiste 10.10.12, 18:11
            Ja także polecam ING DIRECT. Jedyny warunek to płatność kartą w miesiącu na min 100zł. W przeciwnym razie opłata za kartę 7zł. Wszystkie bankomaty, przelewy za darmo.
    • egolit Re: poleccie dobre, darmowe konto osobiste 11.10.12, 16:14
      Aliorbank, Aliorsync, Millenium
    • niebieskaa4 Re: poleccie dobre, darmowe konto osobiste 19.10.12, 12:56
      Trochę zaczytałam się o tych kontach ,które polecacie i tu i na innych blogach i sporo osób pisze ,że ma kilka kont z których może czerpać jakieś "zyski" / zwroty za zakupy itp./ Jak to technicznie robicie pensja pływa na konto w banku x część przelewacie do banku y , z ........
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka