Dodaj do ulubionych

Wycieraczki samochodowe.

13.09.12, 10:28
Czy znacie jakiś dobry, sprawdzony i tani sklep internetowy z wycieraczkami samochodowymi? Jakie zakupy robią Oszczędni? Kupujecie nowe wycieraczki wtedy gdy mażą czy zmieniacie sukcesywnie (podobno co 2 lata)?
Warto zainwestować w markę Bosch lub Valeo, czy lepiej kupić coś tańszego?
Obserwuj wątek
    • mw144 Re: Wycieraczki samochodowe. 13.09.12, 11:36
      Zmieniałam co roku po zimie, bo nie wycierały dobrze, skrzypiały itp., kupowałam supermarketowe. Ostatnio dałam się namówić na Bosch i jestem zachwycona. Nic się z nimi nie dzieje, mimo że są bardzo intensywnie używane. zasem warto zapłacić więcej za jakość.
    • duchess85 Re: Wycieraczki samochodowe. 13.09.12, 11:37
      Ja sprawdzonego sklepu nie mam, bo zazwyczaj kupuję na najbliższej stacji benzynowej, jak coś się dzieje z tymi założonymi smile Kupuję najtańsze jakie są i z reguły wytrzymują ok. roku do półtora (jeżdżę codziennie, ok. 1200-1500 km miesięcznie). Być może te droższe są lepsze, też chętnie posłucham opinii bardziej doświadczonych.
    • volta2 Re: Wycieraczki samochodowe. 13.09.12, 15:00
      a opłaca ci się wycieraczki kupować przez net? koszt wysyłki(to raczej nie list, bo to długie jest) nie zeżre różnicy w cenie? no i z tego co wiem, potrafią się źle dobrać, choć to częściej pióra, wtedy to już wymiana kompletnie utrudnia sytuację z przesyłką.
      • 0herkaa Re: Wycieraczki samochodowe. 13.09.12, 15:06
        Nie mam czasu kupować w sklepach stacjonarnych - zamawiam kuriera, przywozi mi do pracy wink no i jak się zamawia do dwóch samochodów to się opłaca. Uważam, że jak zamówię w sklepie to muszą mi dobrze dobrać, bo jeśli nie to już usługodawca musi się martwić.
    • nvv Re: Wycieraczki samochodowe. 13.09.12, 18:18
      Na Allegro można kupić same gumy do przycinania (nie wiem czy do każdej konstrukcji wycieraczki, jeszcze nie kupowałem, tak tylko wspominam), to chyba najoszczędniejsze aby wymienić same gumy, zamiast całych piór wycieraczek.
    • 7rybka Re: Wycieraczki samochodowe. 17.09.12, 13:57
      Jestem uczulona na ignoranckie podejście do spraw bezpieczeństwa. Mąż pokazał mi kilka filmików w internecie dotyczących ich funkcji. Polecono mi fajny sklep: www.wycieraczki.sklep.pl/ Z racji tego, że bałam się, że nieodpowiednio dobiorę, wysłałam do nich zapytanie, odpowiedź otrzymałam po kilku godzinach, zamówiłam (przesyłka była gratis przy zamówieniu za 100 zł)i jeszcze dostałam jakiegoś psikacza do samochodu w prezencie (mąż się ucieszył).
      Sama bym nie bawiła się w przycinanie gum, go wydaje mi się, że nie znam się na tej technologii i mogę zrobić coś nie tak. Na pewno tak nie przytnę jak producent wycieraczek. Wycieraczki należy wymieniać raz do roku (informacja od mężczyzn z pracy).
      • solejrolia Re: Wycieraczki samochodowe. 17.09.12, 18:59
        kupuję w zaprzyjaźnionym sklepie motoryzacyjnym i pan montuje je od ręki smile
        kupuję minimum raz w roku, ale w sumie wychodzi częściej (co 8miesięcy?), dla mnie wycieraczki są niezwykle ważne, i strasznie wkurzam się, gdy źle zbierają.
      • only_marcopol Re: Wycieraczki samochodowe. 20.11.15, 18:58
        7rybka napisał(a):

> Jestem uczulona na ignoranckie podejście do spraw bezpieczeństwa.

Od kiedy wycieraczki są elementem wpływającym na bezpieczeństwo ?? Owszem gdy juz są zużyte to tak, ale bez przesady

Wycieraczki należy wymieniać raz do roku (informacja od mężczy Bzdura trzeba je wymieniac jak wykazuja pierwsze oznaki zuzycia
        > zn z pracy).

• kaga9 Wyjątkowo uporczywy SPAMER n/t 03.11.15, 15:09
      • only_marcopol kaga 20.11.15, 19:01
        widze ze się na kazdym wątku realizujesz wyzywając wszystkich od spamerów

• kaga9 Re: kaga 20.11.15, 21:17
          Nie wyzywając, tylko sygnalizując nieuczciwe zachowania. Wszystkich? Słaba obserwacja.
    • zabol58 Re: Wycieraczki samochodowe. 05.11.15, 15:23
      Sklepu internetowego nie polecę żadnego.
      Wycieraczki zmieniamy gdy jest z nimi problem - mażą lub piszczą, czyli zużyła się, zmiękła nadmiernie lub stwardniała guma.
      Czasami tania marka jest dobrym strzałem lub dobrym stosunkiem jakości do ceny jeśli ktoś nie wiele użytkuje samochód. Czasami cena dobrej wycieraczki do danego modelu jest tak wysoka, że bardziej opłaca się kupić tani zamiennik i wymieniać go częściej.
      Bosch i Valeo są bardzo dobrymi wycieraczkami, docenią osoby dużo korzystające z samochodu, nie znam osoby nie zadowolonej z ich jakości.
      • nelamela Re: Wycieraczki samochodowe. 05.11.15, 17:52
        Ja z Boscha nie jestem zadowolona.Może inaczej-nie widzę różnicy..Też dałam sie namówić że Bosch to łoł i wycieraczki będą super.Niestety piszczą niemiłosiernie.Następnym razem kupuję zwykłe no name.
        • trypel Re: Wycieraczki samochodowe. 06.11.15, 08:24
          kupiłem ostatnio jakies valeo, proste za 40 pln za parę, ideał. Lepsze od oryginałów w służbowym vw.
          Ale z wycieraczkami najważniejsze żeby wymienić po każdej zimie. Niestety oblodzone szyby niszczą każde wycieraczki.
          • only_marcopol Re: Wycieraczki samochodowe. 20.11.15, 18:55
            trypel napisał:

> kupiłem ostatnio jakies valeo, proste za 40 pln za parę, ideał. Lepsze od orygi
            > nałów w służbowym vw.
            > Ale z wycieraczkami najważniejsze żeby wymienić po każdej zimie. Niestety oblod
            > zone szyby niszczą każde wycieraczki.
            >

Jakieś Valeo ?? Valeo nie jest firmą no name to bardzo znana firma motoryzacyjna oprócz wycieraczek robią bardzo wiele innych elementów do samochodów
            • nelamela Re: Wycieraczki samochodowe. 22.11.15, 07:50
              Moje nowe teraz to wlaśnie valeo.Były dwa rodzaje,kupiłam droższe.No i jestem zadowolona.
            • trypel Re: Wycieraczki samochodowe. 24.11.15, 09:23
              jakies valeo w sensie że za 40. Były też takie valeo za 80 i 100.
              I te za 40 działają idealnie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka