Dodaj do ulubionych

Waga łazienkowa

24.02.13, 12:13
Po przemyśleniach i po waszych wypowiedziach ułożyłam sobie w głowie plan na nie przybieranie na wadze a najlepiej na schudnięcie smile.
Ale muszę mieć wagę, najchętniej łazienkową. Niedrogą.
Nie znam się, nigdy nie miałam wagi smile ( ważyłam się u teściowej czasami )
Polecicie jakąś firmę porządną i niedrogą?
Na allegro rozpiętość od 15 PLN do 100 i więcej.
Macie jakieś doświadczenia?
Obserwuj wątek
    • verdana Re: Waga łazienkowa 24.02.13, 12:24
      Tak. Że waga nie przyja chyudnieciu. Jak nie chudniesz, to tracisz motywację. Jak chudniesz, to wydaje Ci się, ze mozesz sobie pozwolić na rozluźnienie diety.
      Radzę się nie ważyć, tylko mierzyć - to daje bez porównania lepszy obraz chudnięcia.
      • salsadura Re: Waga łazienkowa 24.02.13, 13:08
        Różnie z tym bywa.. Na mnie ważenie działa bardzo mobilizująco. Nawet gdy waga na jakiś czas się zatrzyma, to raczej mnie to wkurza na zasadzie "ja ci pokażę!", niż zniechęca do dalszej walki wink.
        Odchudzam się od 4 tygodni, 4 kg mniej, a wagę elektroniczną zakupiłam 3 tygodnie temu, bo waga starego typu mnie denerwowała małą dokładnością.
    • guderianka Re: Waga łazienkowa 24.02.13, 12:34
      Od 1,5 roku bez zarzutu działa nam waga no name kupiona w auchanie za 19,90zł wink
    • beverly1985 Re: Waga łazienkowa 24.02.13, 12:41
      Nie kupuj wagi! Będziesz widziała codzienne wahania powstajace chocby z powodu wypicia dużej ilosci wody przed ważeniem i sie zdemotywujesz.
      Jesli bardzo chcesz, to waż się raz na miesiąc u kogoś smile
      • iberka Re: Waga łazienkowa 24.02.13, 13:07
        Błąd
      • linn_linn Re: Waga łazienkowa 24.02.13, 13:41
        Pijesz duza ilosc wody, a potem sie wazysz? Bez sensu. Nalezy sie wazyc rano, na czczo / najpierw korzystamy z wc smile 7, najwyzej 2 razy w tygodniu / zeby nie wpasc w obsesje /. Jak zwykle i tu obowiazuje zdrowy razsadek. Raz na miesiac to moze byc niestety za malo. U kogos wazymy sie raczej w ciagu dnia, o roznych porach, na roznych byc moze wagach. Zero porownywalnosci.
    • ira_07 Re: Waga łazienkowa 24.02.13, 12:55
      Mam Łucznika, elektroniczną za ok 30 zł, dobrze się spisuje. Nieprawda, że waga nie sprzyja chudnięciu, choć fakt, mierzenie jest bardziej miarodajne. Mnie tam waga bardzo sprzyjała, tylko waż się o tej samej porze, najlepiej rano na czczo, pamiętaj, że waga się waha w trakcie cyklu i już.
    • anika_ic Re: Waga łazienkowa 24.02.13, 13:08
      Faktycznie, lepszym miernikiem schudnięcia jest mierzenie obwodów (talia, biodra, udo). Wagę traktuj pomocniczo. Ja mam wagę i na pewno bym z niej nie zrezygnowała, bo też się bardzo przydaje. Ale moja waga (elektroniczna - kupiona na Allegro za ok. 40 zł) ma pewien feler, który mnie denerwuje. Otóż wg mnie posiada coś w rodzaju "pamięci" ostatniego ważenia, bo potrafi oszukać nawet o 1,2 kg. Żeby ją wyprowadzić z tego stanu (lub przekonać się, że nie kłamie), czasem ważę się wielokrotnie i nawet z dodatkowym obciążeniem, żeby się "oczyściła" z poprzednich pomiarów. Waga elektroniczna powinna ważyć z dokładnością do 100 - 200 g, ale często widzę, że moja ignoruje nawet różnicę 500 g. Prawdopodobnie jest to waga z elektroniką kiepskiej jakości, dlatego zastanów się nad droższą (może będzie bardziej czuła), albo zwykłą wagą (dokładność ok. 0,5 kg)
      • guderianka Re: Waga łazienkowa 24.02.13, 13:11
        Chyba nie ma reguły z tą droższą/tańszą. Jak pisałam wyżej mam wagę za 19,90zł-działa bez problemów. Rozrzut w granicach 100 g-ważymy się na niej z niemowlakiem a pomiary są weryfikowane na wadze u lekarza-jak do tej pory największe odchylenie było ok 200g.
    • milka_jogurtowa Re: Waga łazienkowa 24.02.13, 13:19
      Ja mam wage zelmera, nie pamietam ile kosztowala ale chyba powyzej 100 PLN, chcialam taka co by mierzyla poziom tluszczu, zapisywala go itp. Czyli z roznymi gadzetami. Oczywiscie sluzy tylko do wazenia, nawet nie pamietam jak sie wlacza te pozostale funkcje.

Gdybym teraz kupowala to wzielabym najprostsza wage, bo nie ma co przeplacac za jakies dyrdymałki, z których się nie korzysta.

A posiadanie polecam, nie stostuje codziennie wazenia ale mozna sie opamietac w jedzeniu jak waga sie podnosi.
    • iberka beurer 24.02.13, 13:20
      • guderianka Re: beurer 24.02.13, 13:26
        Iberka-no i kupa , żeby wynik był miarodajny powinno się zważyć po wypróżnieniu wink Np. moja kupa waży ok 100-200g, mojego męża ok 400g wink smile big_grin
    • 098qwerty Re: Waga łazienkowa 24.02.13, 16:01
      Do stycznia miałam jakąś wagę no name z Kauflanda, niezbyt dokładną dlatego musiałam ją wymienić.
      W związku z długim odchudzaniem które mnie jeszcze czeka (a na diecie jestem od października) w styczniu br kupiłam sobie wagę za ok 470 zł (z pomiarem tk. tłuszczowej, mięśniowej, nawodnienia, poziomem tł. brzusznego itd.) dobrej firmy. Zakupu nie żałuję a wręcz się z niego cieszę smile Ważę się raz w tygodniu o tej samej porze dnia (rano).
      • kasiaasa Re: Waga łazienkowa 17.01.14, 18:11
        Waga diagnostyczna renomowanej firmy BEURER BG 17 to niezastąpione urządzenie w każdym gospodarstwie domowym.Waga posiada funkcję analizy wyników. Dokonuje aż 5 pomiarów ciała.
        Specyfikacja:
        - 40 mm wielkość cyfr
        - powierzchnia ważenia wykonana jest z bezpiecznego szkła o wymiarach 30 x 30 cm
        - waga dokonuje pomiaru masy ciala, tkanki tłuszczowej, mięśniowej i kostnej oraz oblicza pomiar wody w organizmie
        - waga interpretuje wyniki
        - posiada 5 stopni aktywności
        - duży i czytelny wyświetlacz LCD
        - maksymalne obciążenie wagi: 150 kg
        - zasilanie bateryjne: 3V CR 2032
        - 5 LAT GWARANCJI
        • 3di.no Re: a zanim kupisz.... 14.08.14, 14:28
          Sklep OleOle. Od 10 dni czekam na zwrot 200 zł po odesłaniu im towaru. Fakt, sklep ma na to 14 dni ale ręce opadają , jak kręcą, przeczą faktom tłumacząc dlaczego tak długo to trwa. Jeden gość pisze, że zleceno dyspozycję przelewu, inny na drugi dzień przysyła maila, że towar nie dotarł do ich magazynu ( a był tam 4 dni wczesniej) Patrzę na to wariactwo z otwartym dziobem. Nie spodziewałam się, że tak nisko upadli.
    • monikamarczak.87 Re: Waga łazienkowa 17.01.14, 18:46
      Ja mam wage za 20 zł. Droższy zakup wydaje mi się bez sensu.
      • anula36 Re: Waga łazienkowa 17.01.14, 23:33
        ja mam za 120 zelmera,ale wyjatkowo poreczna
    • anirat Re: Waga łazienkowa 18.01.14, 09:01
      5 lat temu odchudzałam się, schudłam 18 kg w 6 miesięcy. Dla mnie waga była nieodzownym sprzętem, ważyłam się nawet kilka razy dziennie i jak wskazanie było za duże, to w tym dniu już nie jadłam. Miarodajne pomiary robiłam zawsze w poniedziałek i tutaj liczyło się, żeby było około 1 kg mniej. Oczywiście wiarygodnie należy się ważyć rano na czczo po skorzystaniu z WC, ale ważenie w ciągu dnia mi tez pomagało nie zjeść czegoś. Do tego ćwiczenia minimum 3 razy w tygodniu. Teraz waga stoi w kuchni, ważę się codziennie. A kiedy przytyłam około 20 kg to uważam, że dlatego, że przestałam kontrolować wagę.
      Mam zwykłą marketową za jakieś 30 zł. pomierniki tłuszczu itd. do niczego mi nie potrzebne. Powodzenia.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka