Dodaj do ulubionych

Szukam dobrej lokaty lub konta oszcz. z ROR od 4 %

04.07.13, 14:08
Jak w tytule, wiem że bardzo spadło oprocentowanie ale czy gdzieś znajdę lokatę na min. 3 m-ce z oprocentowaniem 4% lub bezpłatny ROR z kontem oszczędnościowym pow. 3,5 %. Bardzo proszę o info. Ja sprawdzałam i znalazłam tylko z haczykami jak stały przelew sad
Obserwuj wątek
    • m1408 Re: Szukam dobrej lokaty lub konta oszcz. z ROR o 04.07.13, 20:43
      getin bank
    • spirit1982 Re: Szukam dobrej lokaty lub konta oszcz. z ROR o 08.07.13, 13:56
      Z tego co się orientowałam w GETIN Banku jest teraz 3,6% na 3 miesiące i 3,8% na 6 miesięcy. To są warunki chyba dla posiadaczy ROR.
    • pietrzj1 Re: Szukam dobrej lokaty lub konta oszcz. z ROR o 08.07.13, 14:04
      Nie wiem czy dobra, ale dość wysoko oprocentowana:
      www.skbank.pl/lokaty-rentierskie
      na 36msc nawet 6,6%
      • anuusia_80 SKBank 11.07.13, 10:09
        sk bank ma chyba najlepsze na rynku, przejrzałam oferty ze wszystkich banków..
    • tiszantul Re: Szukam dobrej lokaty lub konta oszcz. z ROR o 08.07.13, 16:37
      > Ja napisze na przykładzie Getin banku bo mam tam konto Getin Up i uważam że jes
      > t bardzo opłacalne. Prowadzenie konta jest darmowe przy miesięcznych transakcja
      > ch bezgotówkowych 300 lub 100 zł (w zależności od promocji). Na koncie masz dod
      > atkowe konto "skarbonka" na które możesz odkładać pieniądze np. z każdych zakup
      > ów kartą odkładasz na skarbonkę zaokrąglenie do 1, 5 lub 10 zł co jest bardzo f
      > ajne bo po paru miesiącach okazuje się że uzbierała się niezła sumka. Ciekawa j
      > est też promocja dla kierowców z paliwem po 3,95 zł - tu także miesięcznie wych
      > odzi sporo do przodu jeśli jeździsz autem.

Jeśli chodzi o ofertę Getinu, to może wiesz, ile płacą od posta?
    • johana75 milenium 11.07.13, 19:13
      Na ROR masz teraz 4% przez chyba 3 miesiące nie wiem do kiedy jest promocja więc sie pospiesz. ja założyłam w czerwcu ,nie musisz utrzymywać konta po okresie promocyjnym.
      mi zależało na tym aby pieniądze były dostępne, bo mogę je wydac już niedługo...
      • monisia900 skok kopernik 15.07.13, 14:22
        na 4 m-ce oprocentowanie 4,05%. bez haczykow.
        • przeciwcialo Re: skok kopernik 15.07.13, 14:40
          Ja mam 3% w banku spółdzielczym na koncie oszczędnościowym.
    • mojemieszkanie24 Re: Szukam dobrej lokaty lub konta oszcz. z ROR o 30.08.13, 18:08
      Na pewno nie w BGŻ....
      • dorotahh Re: Szukam dobrej lokaty lub konta oszcz. z ROR o 31.08.13, 22:02
        a dlaczego nie?
        • vimi77 SK Bank 31.08.13, 23:13
          Przy koncie ROR ( może być zupełnie bezpłatne w pakiecie internetowym i bez żadnych warunków) od poniedziałku lokata na 3 m-ce na 4,20%. Oprócz tego również od poniedziałku będzie lokata na 13 m-cy z oprocentowaniem do 4,7 % jeśli są wpływy wynagrodzenia, renty,emerytury. Jest to bardzo dobra lokata, bo można do niej dopłacać i wypłacać do 30% kapitału miesięcznie, bez zerwania terminu.
          • vimi77 Re: SK Bank 31.08.13, 23:15
            Jeszcze mają e-lokaty czyli zakładane dla klientów którzy nie posiadają konta i przez internet, np 6-miesięczna w tej chwili na 4,5.
            • tiszantul Re: SK Bank 31.08.13, 23:33
              > Jeszcze mają e-lokaty czyli zakładane dla klientów którzy nie posiadają konta i
              > przez internet, np 6-miesięczna w tej chwili na 4,5.

a dokładniej już zapowiedzieli, że od najbliższego piątku obniżka do 4,25, i to tylko dla tych, co złożą wniosek do czwartku. Lokaty z wniosków złożonych od piątku od razu 4,00. Na tle konkurencji to wciąż dużo.
    • charlotte1991 Re: Szukam dobrej lokaty lub konta oszcz. z ROR o 12.09.13, 07:34
      Ja mam 200 tys zł i zależało mi na porządnej lokacie. Niestety oferty Naszych banków pozostawiają wiele do życzenia. Zastanawiałam się czy nie złożyć konta za granicą ale w końcu znalazłam bank z sensowną ofertą. Mój tata przywiózł do domu ulotkę banku Skok Wołomin, poczytałam, weszłam na stronę i poszłam zapytać o szczegóły lokaty. Okazało się że dają całkiem sporo w ciągu roku (więcej niż inne banki) i można naprawdę zarobić.
    • tonik777 Re: Szukam dobrej lokaty lub konta oszcz. z ROR o 12.09.13, 11:30
      Do mnie właśnie dzwonili z OpenFinance z lokatą na 3 miesiące 6,25% z prawem do negocjacji oprocentowania do 9%. Że niby to nie jest połączone z koniecznością kupowania żadnych funduszy inwestycyjnych, więc pewnie jest inny haczyk.
      • ladnyusmiech Re: Szukam dobrej lokaty lub konta oszcz. z ROR o 13.09.13, 22:34
        Naprawdę wierzycie, że na lokacie da się zarobić? tongue_out
        Zarabia się na giełdzie na przykład albo traci. Na lokatach się nie traci wartości zgromadzonych środków - zapobiega inflacji.

Upraszczając: zysk (oprocentowanie, stopa zwrotu jak to zwał tak to zwał) zawsze jest proporcjonalny do ryzyka.

I co to znaczy chce tyle i tyle? % jest zależne od stóp bazowych. Za granicą można szukać proponuje Grecję albo Hiszpanie big_grinbig_grinbig_grin

W innych krajach % zależy od tych samych czynników co u nas, tylko "u nich".

Zawsze mnie dziwi ile mamy analfabetów ekonomicznych...

• tiszantul Re: Szukam dobrej lokaty lub konta oszcz. z ROR o 13.09.13, 22:48
          > Zawsze mnie dziwi ile mamy analfabetów ekonomicznych...

znacznie dziwniejsze, że wrzucenie trzech obiegowych mądrości wystarcza komuś do tego, żeby innych uważać za analfabetów ekonomicznych

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka