gingers73 23.01.14, 22:33 Jakie polecacie? Mądre,.fajne, kreatywne Ceny różne bo czasem można komuś jako temat na prezent podrzucić. Lubicie grać, spędzać w ten sposób czas ? Piszcie dla.jakiego wieku Jutro wrzucę kilka ode mnie. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
beatrix_75 Re: Gry dla dzieci 24.01.14, 06:55 My ostatnio gramy w UNO ( prod.Mattel ) , ta prosciutka gra karciana jest po prostu idealna , ktos kto ją wymyslił miał pomysl ! dziecko 9 lat , ale mlodsze tez szybko obczają zasady , bo sa proste . Odpowiedz Link
pio1303 Re: Gry dla dzieci 24.01.14, 08:10 U nas ulubione gry to: UNO SPIN (ma dodatkowo taką tarczę obrotową do losowania kart), LEGO MINOTAURUS, LEGO ROBO CHAMP. Syn ma 10lat (gramy w te gry od 3lat i nadal cieszą się powodzeniem), córa 18 no a my, jak to rodzice, jesteśmy wiecznie młodzi. Od czasu do czasu warcaby, planszówka "Drabiny i węże", Scrable i młody lubi też "Słówka" Trefla. A najukochańszą grą syna są szachy, ćwiczy z tatą i coraz lepiej mu idzie. Odpowiedz Link
gingers73 Re: Gry dla dzieci 24.01.14, 08:36 My grywamy w: - typowe planszówki - grzybobranie, rycerstwo itp - warcaby - eurobusiness - ostatnio najczęściej bo młody nalega - czasem w scrabble ale synek (6 lat) nam częściej przeszkadza - club 2 % - blokada - z innych gier to stołowe piłkarzyki - aż je rozwaliliśmy i za rok mikołaj musi kupić następne ale syn nas już kurcze ogrywa przeważnie Wśród znajomym mam chwalone są - - Superfarmer - Pędzące Żółwie - Dzieci z Carcassone - Fauna Junior - Podobno Łap Karalucha jest śmieszna Odpowiedz Link
emily.1 Re: Gry dla dzieci 24.01.14, 09:08 Ma z prawie ośmiolatkiem gramy w: osadnicy z catanu (zdecydowany hit) mali powstańcy carcassonne pan tu nie stał mondo superfarmera pędzace żółwie Najbardziej lubimy osadników, ale cała reszta tez jest bardzo fajna Odpowiedz Link
sara_lund Re: Gry dla dzieci 24.01.14, 10:48 My z 5 latką gramy w Superfarmera i Chińczyka - od niedawna. Nadal "w grze" są także Lotti Carotti i Kiki Ricky. Odpowiedz Link
anna205 Re: Gry dla dzieci 24.01.14, 11:05 Chińczyk, "zgadnij kto to" 5-6 latek się wciągnął i szybko nauczył metody dedukcji - polecam serdecznie Piranie atakują też fajne, wściekły pies. Rubikum. Odpowiedz Link
jasmin80 Re: Gry dla dzieci 24.01.14, 12:31 Syn 5 lat. Na topie: - karty UNO - FARMER - Zgadnij kto to? - Listonosz - Pamięć Odpowiedz Link
mrowka1130 Re: Gry dla dzieci 25.01.14, 11:09 U nas króluje memo, zgaduj-zgadula, a także planszówki z księżniczkami. Chyba skuszę się wreszcie na Monopoly Junior, by w dzieciaku rozbudzić świadomość ekonomiczną . A może ktoś miał z tą grą do czynienia? Fajna jest? Co o niej sądzicie? Ziarnko do ziarnka Odpowiedz Link
kiamara Re: Gry dla dzieci 25.01.14, 19:38 My z 5-latka gramy w memo, domino, piranie atakuja plus mase planszowek typu "pracowite pszczoły i leniwe żaby". Polecam też "Kukuryku" (adamigo), Dobble (hit!), i "Orientuj się" -karciana, modyfikujemy ją. Odpowiedz Link
jasmin80 Monopoly Junior 27.01.14, 14:41 Mój 5,5 latek bardzo lubią tą grę ale ja jakbym wiedziała że ona jest jaka jest kupiłabym mu ją rok wcześniej. Nie podoba mi się że jest tylko jeden nominał banknotów - milion. Bardzo sszybko idzie zbankrutować. Odpowiedz Link