Dodaj do ulubionych

darmowe/tanie konto

10.02.14, 10:44
Potrzebuje założyć dwa konta, oba wspólne z mężem- jedno na które będzie co miesiąc wpływały nasze wypłaty, z którego będą płacone rachunki, płacone za zakupy, wybierane pieniądze itp. Drugie może być bez karty- będą na niego przelewane oszczędności (nie będą to duże kwoty 200-500zł/m-c, czasami więcej, czasami wcale). Brak karty byłby silną motywacją, żeby tych pieniędzy nie wybieraćwink
Zależy mi, żeby za konta jak najmniej płacić (a najlepiej wcale), przelewów robię sporo, więc muszą być darmowe.
Poradźcie coś, bo za obecne konto płace 20zł (2 karty+opłata) uncertain
Obserwuj wątek
    • tiszantul Re: darmowe/tanie konto 10.02.14, 10:49
      > Poradźcie coś, bo za obecne konto płace 20zł (2 karty+opłata) uncertain

dla takich klientów większość banków ma darmową ofertę. Napisz lepiej, kto bierze 20 złotych wink
      • anna.1112 Re: darmowe/tanie konto 10.02.14, 11:33
        Dokładnie 18,50- tyle liczy mi credit agricole. Konto otwarte lata temu, więc nawet nie wiem jak się nazywa. I do tej pory nie wnikałam w opłaty itp. Teraz postanowiłam pooszczedzać chociaż trochę i sprawdzając na co kasę wydaję zrobiłam przegląd rachunku i aż za głowę się złapałamuncertain
        • tiszantul Re: darmowe/tanie konto 10.02.14, 12:20
          > Dokładnie 18,50- tyle liczy mi credit agricole. Konto otwarte lata temu, więc n
          > awet nie wiem jak się nazywa. I do tej pory nie wnikałam w opłaty itp. Teraz po
          > stanowiłam pooszczedzać chociaż trochę i sprawdzając na co kasę wydaję zrobiłam
          > przegląd rachunku i aż za głowę się złapałamuncertain

Nawet ten kredit agrikol ma darmową ofertę dla podanych przez Ciebie warunków. Lepiej się ewakuować, natomiast jeśli bardzo chcesz dalej z nimi współpracować, to można dla sportu zapytać, czy zezwolą Ci zmienić konto na darmowe. Jak Ci "młodszy sprzedawca" odpowie, że ich standardy biznesowo-etyczne na to nie pozwalają, chyba że zapłacisz, to w promieniu 100 metrów od ich placówki masz pewnie kilka innych banków ze standardową bezpłatną ofertą
    • finaldo.pl Re: darmowe/tanie konto 11.02.14, 20:19
      Cześć Anno,

polecam Ci dwa posty w tym temacie:
      appfunds.blogspot.com/2014/01/najlepsze-lokaty-i-konta-bankowe.html
      appfunds.blogspot.com/2013/09/z-ktorych-kont-bankowych-naprawde-warto.html
      Generalnie bardzo trudno znaleźć konto, które będzie zawsze i wszędzie w 100% darmowe. Zwykle jest tak, że jest darmowe w określonych warunkach (np. osiągnięcie minimalnego poziomu wydatków kartą lub wpłata wynagrodzenia) lub coś jest darmowe, a coś płatne (np. obsługa konta, przelewy i bankomaty, a płatna jest karta).

Mam nadzieję, że znajdziesz potrzebne Ci informacjesmile
    • magnollia3 Re: darmowe/tanie konto 16.02.14, 16:01
      Całkowicie darmowe to konto Direct w ING.
      Miałam u nich kiedyś konto płatne, ale później zmieniłam na Direct właśnie. Zmieniłam sama, internetowo, bez proszenia się.
      Wszystkie przelwy są za darmo, karta za darmo, prowadzenie konta za darmo, wszystkie bankomaty za darmo. Powyższe nie jest uwarunkowane żadną kwotą minimalnych wpływów na konto. Do tego mam u nich Otwarte Konto Oszędnościowe (tzw. OKO) - również bez żadnych opłat.
      • akjawah Re: darmowe/tanie konto 16.02.14, 17:38
        magnollia3 napisała:

> Całkowicie darmowe to konto Direct w ING.

nie zupełnie, bo po spełnianiu warunków:
        "miesięczna opłata za kartę wynosi 7 zł, chyba że miesięczna wartość rozliczonych przez bank transakcji bezgotówkowych wykonanych kartą, wyniesie co najmniej 200 zł"

Jak razie "całkowicie darmowe" jest konto w Alior Sync. Łącznie z kartą i wszystkimi bankomatami na świecie. Bez warunków na transakcje jak w ING.
    • akjawah Re: darmowe/tanie konto 16.02.14, 17:39
      Alior Sync - konto i karta za darmo (bez warunków)
      Toyota Bank - konto i karta 2,50 zł miesięcznie
    • patusia.2 Re: darmowe/tanie konto 17.04.14, 15:56
      Witaj. ja mam konto w PeKaO, jeszcze niedawno płaciłam za nie 8,5 zł + 2x 2,90 za karty. Poszłam do banku i powiedziałam że chciałabym darmowe konto. Teraz mam konto za darmo , i jeśli przeprowadzę kartą cztery transakcje na miesiąc to też za darmo ( jak nie to 3,9 zł). Do konta mam dostęp przez bankomat i przez internet. Do tego mam w pekao rachunek bieżący za darmo, który służy mi jako rachunek na oszczędności. mam do niego dostęp przez internet, ale z bankomatu nie. mogę też z niego bezpośrednio przez neta przelewać pieniądze na lokaty. i rachunek bezpłatny Mój skarb, dla 4 letniego dziecka gdzie przelewam co miesiąc po 50 zł, potem dojdzie kasa z komuni itp. dostęp też przez neta. a wszystkie konta są wspólne z mężem. przelewy są darmowe.
      • finaldo.pl Re: darmowe/tanie konto 17.04.14, 17:29
        Cześć!

Wynika z tego, że czasami wystarczy zapytać w bankusmile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka