Dodaj do ulubionych

konto dla emeryta

07.07.14, 21:18
Czy jest jakieś dobre, w sensie, że za darmo lub tanio, konto dla emeryta ?
Moja mama poszukuje takiego.
W ZUS jej polecali PKO, odpłatne , 12 złotych za prowadzenie , może jednak znacie coś lepszego ?
Obserwuj wątek
    • kol.3 Re: konto dla emeryta 08.07.14, 07:12
      Spytaj na forum emerytów.
    • vierzieg40 Re: konto dla emeryta 08.07.14, 08:39
      zobacz w Banku Pocztowym
    • alpepe Re: konto dla emeryta 08.07.14, 09:25
      a ma dostęp do internetu? Moi rodzice chyba mają w Paribas, ale to dlatego, że swego czasu mieli kupę kasy na koncie i im zaproponowano w nadziei na zyski, więc nie polecam. Ja mam darmowe w ing, aczkolwiek nie wiem, czy nadal to oferują.
      • vimi77 Re: konto dla emeryta 08.07.14, 20:10
        polecam skbank.pl
        • lisia312 Re: konto dla emeryta 08.07.14, 20:21
          tylko nie bank pocztowy, wieczne problemy z odbiorem pieniędzy. A to brak łączności, stanie w 2 kolejkach- najpierw bankowym, potem pocztowym. Makabra ( miasto 150 tys mieszkańców- nie wiem jak w mniejszych )
          Mój męż emeryt ma w ING, bezpłatne, można korzystać z wszystkich bankomatów, przelewy też bezpłatne.
          • z17 Re: konto dla emeryta 08.07.14, 23:41
            Wszystko zależy od tego, czy emeryt potrafi zalogować się przez internet. Jeśli tak, to kont darmowych jest bez liku, jeśli nie, to trzeba celować w bank, który ma tradycyjną placówkę blisko miejsca zamieszkania. Na przykład wbk czy millenium dobre konto. Tyle, że opłaty po jakimś czasie mogą się jednak pojawić...
            • marysia460 Re: konto dla emeryta 12.07.14, 09:39
              Tak, moja mama jest " internetowa " i w zasadzie takie konto najbardziej ją interesuje , jest tylko problem z tym, że Ona z tych biedniejszych emerytów i wpływy na konto nie będą wyższe niż 950 złotych.
              Dlatego pytałam o konto stricte dla emerytów bo myślałam, że może są jakieś specjalne, ale chyba jednak nie.
              • ainafets Re: konto dla emeryta 13.07.14, 10:44
                dbNET w Deutsche Banku.
                Konto zakłada się tylko przez net.
                www.deutschebank.pl/klienci-indywidualni/konta/konto-internetowe-dbnet.html
                Do niedawna nie było opłat za kartę, teraz trzeba zapłacić kartą 200 zł na miesiąc, inaczej jest 5 zł za kartę miesięcznie. Nie muszą być regularne wpływy na konto, wysokość wpływów też nie ma znaczenia.
              • gat_t_a Re: konto dla emeryta 13.07.14, 12:18
                Ja polecam ING Direct - mam u nich konto od kilku lat i nie narzekam, konto darmowe (niezależnie od wpływów, bywało, że miałam 0 zł i nic nie płaciłam), karta płatna 7 zł miesięcznie (brak opłat jeśli w ciągu miesiąca zrobi się zakupy kartą za 200 zł). Dla mnie dodatkowa zaletą jest, że mogę doładować telefon logując się do banku.

Do konta za darmo jest dołączone konto oszczędnościowe - nie polecam, odsetki niziutkie.
    • gochalodz Re: konto dla emeryta 30.07.14, 14:03
      Internetowe ekonto w mbank. Moi rodzice mają i wszystko za darmo chyba,że nie wydasz kartą min 100zł miesięcznie to za kartę 4zł.
      Nie ma limitu wpłat czy czegoś takiego. Można nawet nie mieć dochodu stałego.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka