marysia460 07.07.14, 21:18 Czy jest jakieś dobre, w sensie, że za darmo lub tanio, konto dla emeryta ? Moja mama poszukuje takiego. W ZUS jej polecali PKO, odpłatne , 12 złotych za prowadzenie , może jednak znacie coś lepszego ? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
alpepe Re: konto dla emeryta 08.07.14, 09:25 a ma dostęp do internetu? Moi rodzice chyba mają w Paribas, ale to dlatego, że swego czasu mieli kupę kasy na koncie i im zaproponowano w nadziei na zyski, więc nie polecam. Ja mam darmowe w ing, aczkolwiek nie wiem, czy nadal to oferują. Odpowiedz Link
lisia312 Re: konto dla emeryta 08.07.14, 20:21 tylko nie bank pocztowy, wieczne problemy z odbiorem pieniędzy. A to brak łączności, stanie w 2 kolejkach- najpierw bankowym, potem pocztowym. Makabra ( miasto 150 tys mieszkańców- nie wiem jak w mniejszych ) Mój męż emeryt ma w ING, bezpłatne, można korzystać z wszystkich bankomatów, przelewy też bezpłatne. Odpowiedz Link
z17 Re: konto dla emeryta 08.07.14, 23:41 Wszystko zależy od tego, czy emeryt potrafi zalogować się przez internet. Jeśli tak, to kont darmowych jest bez liku, jeśli nie, to trzeba celować w bank, który ma tradycyjną placówkę blisko miejsca zamieszkania. Na przykład wbk czy millenium dobre konto. Tyle, że opłaty po jakimś czasie mogą się jednak pojawić... Odpowiedz Link
marysia460 Re: konto dla emeryta 12.07.14, 09:39 Tak, moja mama jest " internetowa " i w zasadzie takie konto najbardziej ją interesuje , jest tylko problem z tym, że Ona z tych biedniejszych emerytów i wpływy na konto nie będą wyższe niż 950 złotych. Dlatego pytałam o konto stricte dla emerytów bo myślałam, że może są jakieś specjalne, ale chyba jednak nie. Odpowiedz Link
ainafets Re: konto dla emeryta 13.07.14, 10:44 dbNET w Deutsche Banku. Konto zakłada się tylko przez net. www.deutschebank.pl/klienci-indywidualni/konta/konto-internetowe-dbnet.html Do niedawna nie było opłat za kartę, teraz trzeba zapłacić kartą 200 zł na miesiąc, inaczej jest 5 zł za kartę miesięcznie. Nie muszą być regularne wpływy na konto, wysokość wpływów też nie ma znaczenia. Odpowiedz Link
gat_t_a Re: konto dla emeryta 13.07.14, 12:18 Ja polecam ING Direct - mam u nich konto od kilku lat i nie narzekam, konto darmowe (niezależnie od wpływów, bywało, że miałam 0 zł i nic nie płaciłam), karta płatna 7 zł miesięcznie (brak opłat jeśli w ciągu miesiąca zrobi się zakupy kartą za 200 zł). Dla mnie dodatkowa zaletą jest, że mogę doładować telefon logując się do banku. Do konta za darmo jest dołączone konto oszczędnościowe - nie polecam, odsetki niziutkie. Odpowiedz Link
gochalodz Re: konto dla emeryta 30.07.14, 14:03 Internetowe ekonto w mbank. Moi rodzice mają i wszystko za darmo chyba,że nie wydasz kartą min 100zł miesięcznie to za kartę 4zł. Nie ma limitu wpłat czy czegoś takiego. Można nawet nie mieć dochodu stałego. Odpowiedz Link