02.06.15, 21:55
Witajcie,

nie ma co się oszukiwać czas leci nieubłaganie i trzeba coś z tym fantem zrobić. Czy znacie jakieś fajne kremy na starzenie w przyzwoitych cenach? Fajnie by było jakby to były marki dostępne nie tylko w PL, ale i o takie proszę, najwyżej jak będę na wakacje to ze dwa kupię smile
Jeśli to nie zbytnie marudzenie to fajnie jakby kremy nie były robione ze zwierząt czy testowane na nich, jestem wegetarianką i jakoś skoro nie jem mięsa to głupio i niemoralnie się nim smarować wink

Pozdrawiam i dziękuję z góry za wszystkie podpowiedzi smile
Obserwuj wątek
    • babka.pracujaca Re: kremy 30+ 02.06.15, 22:17
      Polecam kremy ,, Laneche".chyba belgijska firma ale mogę się mylić. Szczególnie seria z witamina E przypadła mi do gustu.Krem kolagenowych, tonik rewelacja.Nic nie uczula i skład super jak dla mnie.
      • martini-7 Re: kremy 30+ 03.06.15, 19:13
        a czy możesz podać mi jakiś przedział cenowy? żebym widząc rachunek się od razu nie postarzała o 10 lat wink
        • mnadmorska Re: kremy 30+ 03.06.15, 19:56
          Francuskie kremy MIXA, kiedyś przywoziłam z Francji, teraz dostępne w Rossmanie. Krem (50 ml) kosztuje ok. 30 zł, rewelacyjny jest tez płyn micelarny, krem do rąk i krem do bardzo suchej skóry.
          • huexido Re: kremy 30+ 03.06.15, 20:17
            Olej arganowy na łapkę mieszany doraźnie z kwasem hialuranowym, tak paluchem po prostu. Kilka kropel dosłownie i tego i tego. Dla mnie o tyle rewelacja, że dwa proste składniki, żaden mnie nie uczula, olej bardzo wydajny, kwas w żelu również, ceny w zależności od źródła, można internetowo będzie taniej. I nadaje się do wszelkich okolic twarzy, również pod oczy.
            Kolejny hit to kremy polskiej firmy Sylveco, proste składy (ale co za tym idzie krótkie terminy ważności bo bez konserwantów), ja na noc daję brzozowy (bardzo ciężki i treściwy, ale rewelacyjnie działa), na dzień mam lekki rokitnikowy, ceny do 30 zł, zapach ziołowy od dodanych ziół a nie perfum, ale nie uczula. To pierwsze kremy, którymi ja mogę smarować nawet po powiekach i nie płaczę. W aptekach są darmowe próbki, warto wcześniej wypróbować bo ten zapach jest zaskakujący.
            • za_mszowe Re: kremy 30+ 31.10.15, 17:25
              Na noc olejowanie skory-zgadzam siesmile natomiast naprawdę podziwiam wszystkie panie, które tak samo olejuja na dzień i przyproszaja ledwie pudrem sypkim. Jak Wy to robicie, że buzka matowa od razu po tym oleju? Niestety nie dalabym rady w ten sposob. Na zimę są ochronne kremy dla wegan, nawet taka niskopolkowa Alterra z Ssmanna może być OK.
              • martini-7 Re: kremy 30+ 31.10.15, 18:28
                Mam tak samo, nie dałabym rady z ciężkim kremem czy olejkiem na twarzy na dzień, a o zapudrowaniu tego to nawet wolę nie myśleć, pewnie miałabym uczucie, że mam beton na twarzy, ogólnie to za ciężkie kremy czy podkłady takie wrażenie mi fundują, jest mi gorąco na twarzy pod nimi i się męczę wink
        • babka.pracujaca Re: kremy 30+ 04.06.15, 01:14
          Krem nawilżający ok 90zł , krem z witamina E ok 130-160zl, serum ok 160zl, tonic 48-60 zł. Ogólnie kremy średnio 120 wzwyż z pominięciem tego nawilżającego o którym wspomniałam.
        • babka.pracujaca Re: kremy 30+ 04.06.15, 06:55
          Krem nawilżający ok 90zł , krem z witamina E ok 130-160zl, serum ok 160zl, tonic 48-60 zł. Ogólnie kremy średnio 120 wzwyż z pominięciem tego nawilżającego o którym wspomniałam.
      • wandetka Re: kremy 30+ 28.10.15, 22:47
        Mnie pod względem ceny i działania pasował garnier Ultra Lift, krem na dzień, Całkiem dobrze spisał się la roche, kupowałam pod oczy www.laroche-posay.pl/produkty-do-zabieg%C3%B3w-piel%C4%99gnacyjnych/Active-C/ACTIVE-C-POD-OCZY-p5005.aspx, delikatna formuła, przede wszystkim nie podrażniał.
    • astrum-on-line Re: kremy 30+ 04.06.15, 05:10
      Ja polecam Bio-Kulture z Yves Rocher. W Niemczech kosztuje 12 i 13 euro w promocji (jak nie jest w promocji to wystarczy kilka dni poczekac i bedzie). Z tanszych pasuje mi seria AOK zolta, po 5 euro za pudelko.
    • coralin Re: kremy 30+ 04.06.15, 10:58
      W tym wieku zdecydowanie delikatne złuszczanie i z czasem mocniejsze plus filtry.
    • iberka Re: kremy 30+ 04.06.15, 23:00
      po tym jak ubyło mi kg dość szybko, moja skóra od razu złapała zmarszczki.....do tego dużo się śmieję i momentalnie zauważyłam zmiany wink. Stosuję Soraya hialuronowy mikrozastrzyk, który poleciłam 3 kolejnym dziewczynom i każda zadowolona smile.
      • megi-84 Re: kremy 30+ 11.06.15, 22:39
        bioliq polecam
    • alina460 Re: kremy 30+ 11.06.15, 23:27
      Nie wierzę w żadne "cudowne" kremy. Kupuję nivea w przedziale 16-24 zł głównie w celu nawilżenia skóry oraz jako podkład pod makijaż.

Kiedyś czytałam artykuł kogoś, kto jest właścicielem fabryki kosmetyków. W zasadzie kremy różnych firm i cen wszystko jedno i to samo. Inna jest tylko cena marketingu i reklamy smile
      • prunio4 Re: kremy 30+ 12.06.15, 13:50

<Kiedyś czytałam artykuł kogoś, kto jest właścicielem fabryki kosmetyków. W zasadzie kremy różnych firm i cen wszystko jedno i to samo. Inna jest tylko cena ma rketingu i reklamy smile >

idąc tym myśleniem polecam wazelinę, będzie taniej wink

a ten mega producent zdradził czym sam (sama tym bardziej) się smaruje?

@---$-$-$---
        • coralin Re: kremy 30+ 13.06.15, 16:47
          Wazelina nie nawilża. Ja używam albo retinolu albo kwasów z apteki, kremów z filtrami. Inne kremy to rzecz trzeciorzędna.
          • martini-7 Re: kremy 30+ 15.06.15, 08:44
            retinol chroni skórę przed zmarszczkami? Poważnie? tego nie wiedziałam, ale dzięki dobrze wiedzieć smile
            • martini-7 Re: Balea z DM-u 15.06.15, 08:46
              a czy ktoś próbował kremów Balea z sieci sklepów DM? to kremy robione pod markę sklepu, ale jak wiadomo czasem te spod marki sklepu lepsze niż te reklamowane, więc może ma kto jakie doświadczenie z nimi?
            • coralin Re: kremy 30+ 16.06.15, 16:50
              Retinoidy (lub kwasy w młodszym wieku) do tego filtry to jedyne skuteczne składniki opózniajace starzenie. Wszystko inne może być komfortowe w użyciu, sprawić wrażenie skuteczności, ale dalekosiężnie tylko tamte.
          • prunio4 Re: kremy 30+ 17.06.15, 13:55
            z tą wazeliną to była oczywista ironia.
            jeśli ktoś używa byle czego z przekonaniem, że nie i tak działa, po co wydawać kasę?
            nie lepiej zrezygnować z utrzymywania zagranicznych koncernów i ich reklamodawców na rzecz np. polskiej firmy lub po prostu np. schroniska dla zwierząt?

@---$-$-$---
            • alina460 Re: kremy 30+ 17.06.15, 17:14
              Kompletnie nie rozumiesz tego, co czytasz. Inaczej byś nie wyskoczyła z tą wazeliną jak Filip z konopi, gdy jest mowa o nawilżaniu.

Ponadto napisałam, że nie wierzę w żadne cudowne kremy i dlatego kupuję tani. To się chyba trzyma kupy, nie sądzisz? Nigdzie nie napisałam, że krem nie działa (wg Ciebie: byle co) tylko, że działa nawilżająco i nie ma co się spodziewać cudów po niby cudownych kosmetykach tongue_out

Rozumiem, że Ty kupujesz jakieś Vichi i nie spodobało Ci się to, co napisałam. Przykro mi bardzo.

Za porady finansowe muszę niestety podziękować. Dziękuję za troskę o moje wydatki, ale proszę szukać klientów gdzie indziej. Proponuję założyć własna firmę doradczą i sprzedawać swoje usługi tongue_out
            • coralin Re: kremy 30+ 18.06.15, 17:30
              prunio4 napisała:

> z tą wazeliną to była oczywista ironia.
              > jeśli ktoś używa byle czego z przekonaniem, że nie i tak działa, po co wydawać
              > kasę?
              > nie lepiej zrezygnować z utrzymywania zagranicznych koncernów i ich reklamodawc
              > ów na rzecz np. polskiej firmy lub po prostu np. schroniska dla zwierząt?
              >
              > @---$-$-$---
              • goere Re: kremy 30+ 19.06.15, 23:39
                Coralin, a mozesz polecic konkretne kwasy i retinoidy?
                • coralin Re: kremy 30+ 20.06.15, 12:15
                  Retinoidów nie wypada polecać komuś, kto nie oswoił skóry ze złuszczaniem. One są na receptę. Trzeba zacząć od kwasów. Najdelikatniejsze są PHA i BHA, AHA skuteczniejsze, mocno nawilżają przy okazji, ale mogą podrażniać. Bardzo delikatne są preparaty Bandi, Iwostin wypuścił serum z kwasami. Warto też stosować serum z witaminą C. Ja mam z biochemii urody.
    • ana119 Re: kremy 30+ 31.10.15, 22:28
      Polecam stronę Zrób sobie krem. Używam kwasów i pilingu. Każdemu u wg potrzeb

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka