Dodaj do ulubionych

Jak "dorobić" do pensji

30.04.05, 08:35
Kombinuję od dłuższego czasu jak zaoszczędzić i doszłam do wniosku,że z
pustego to nawet Salomon nie naleje. Idzie mi raczej ciężko, mimo że staramy
się wszyscy. Piszcie czy i jak dorabiacie do pensji. A może znacie jakieś
forum, na którym znajdę ten temat?
Obserwuj wątek
    • czekolada72 Re: Jak "dorobić" do pensji 30.04.05, 13:02
      Skad ja to znam.....
      Napisz na priva
      -
      felka06.w.interia.pl/index.html
    • moboj Re: Jak "dorobić" do pensji 30.04.05, 15:11
      ja udzielam korepetycji. dobry sposób na dorobienie.
      • magduniar3 Re: Jak "dorobić" do pensji 01.05.05, 17:14
        A jak znajdujesz klientów? Czy próbowałaś reklamować się w internecie? Ciężko
        mi po przerwie wejść z korepetycjami.
        • moboj Re: Jak "dorobić" do pensji 01.05.05, 19:40
          u mnie jest tak, że mój numer telefonu krąży jakoś między uczniami i ciągle
          ktoś nowy się zgłasza. w internecie nigdy się nie reklamowałam.
        • margonik Re: Jak "dorobić" do pensji 05.05.05, 01:37
          Ja przez kilka lat zarabiałam na korepetycjach. Ogłaszałam sie m.in. w gazetach
          i przez ulotki na "murach". W internecie spróbuj, jak najbardziej, ale nie
          ograniczaj się do tego. Pomyśl o szkołach. Ja zostawiałam swoje ulotki na
          szkolnych tablicach ogłoszeń. Zarobki są całkiem przyzwoite. W zależności od
          przedmiotu i kwalifikacji od 20 do 50zł za godzinę zegarową lub lekcyjną.
          Trzeba jednak liczyć, że 1h korepetycji to dodatkowo 1h na przygotowanie tejże.
          Chyba, że masz kilka osób na tym samym poziomie lub prowadzisz korki kolejny
          rok z rzędu (i masz już odpowiednie materiały) - wówczas czas przygotowania sie
          skraca.

Dodatkowo oszczędzisz na czasie prowadząc korki we własnym domu. Ma to jednak
          ten minus, że wówczas częściej korepetycje nie dochodzą do skutku, bo uczeń po
          czasami nie przyjdzie. Bezpieczniej jest chodzić do ucznia, aczkolwiek to
          oznacza dodatkowy czas na dojazdy.

Ja sama miewałam czasami propozycje liczenia samych zadań za pieniądze (bez
          ucznia). To było najlepsze, bo brałam 5zł od zadania, czyli mniej więcej 5zł za
          niecałe 5 min pracy. Zdarzały sie także prospozycje zdawania za kogoś egzaminu,
          ale w takich przypadkach juz odmawiałam. Jak dla mnie to przegięcie.

W każdym razie zarobki na korkach są dość konkretne. Jeśli ktoś jest w stanie,
          to polecam! Tym, że wypadlo się z tematu nie trzeba się przejmować. Można
          przecież powtórzyć. To tylko trochę pracy własnej nad książkami. Ponadto
          uczniowie nie zaskakują nas z materiałem- wystarczy spytać się przez telefon,
          umawiając sie na korki - o jaki dział materiału chodzi.
    • gabrysia_s Re: Jak "dorobić" do pensji 01.05.05, 21:19
      Mam ten sam problem, od dłuższego czasu staram się oszczędzać, ale nie bardzo
      mam już na czym, wolałabym właśnie dorobić. Korepetycji udzielac nie będę, bo
      nie mam z czego, zarabianie poprzez rozsyłanie maili mnie nie interesuje,bo
      może być z tego więcej szkody niż pożytku, więc co?
      Mam pewien pomysł, ale do jego realizacji brakuje mi aparatu cyfrowego i nie
      jestem pewna czy faktycznie można by na tym coś zarobić.
      Jak ktoś ma coś ciekawego do zaproponowania to też chętnie skorzystam.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka