Dodaj do ulubionych

Tani wypoczynek wakacyjny

07.06.05, 08:24
Czekam na propozycje, najlepiej w tytule z podaną nazwa miejscowości.
Gdzie jest tanio, przyjemnie. Co zrobić, zeby wakacje nie zrujnowały nas na
najbliższy rok.
Oczywiście odpadaja propozycje typu "na wieś do babci". To faktycznie jest
tanio, ale dla tych co tą babcie na wsi mają.

Gabi
Obserwuj wątek
    • vernalis1 Re: Tani wypoczynek wakacyjny 07.06.05, 10:13
      Kiedyś wsród naszych znajomych panowała "moda"(nie wiem czy to właściwe słowo),
      na zamiane mieszkań. Para np z gór dogadywała się z parą znad jeziora, i na
      konkretny np. tydzień wynajmowali sobie wzajemnie mieszkania. Nieodpłatnie-
      tzn, płacili za gaz i prąd, wodę(wg.licznika)dbali o kwiatki i czystość
      mieszkanka.
      Troche to ryzykowne-ale zdawało egazamin.Koszt w sumie wychodził niewielki-
      tylko dojazd i wyzywienie+liczniki.
      • gabrysia_s Re: Tani wypoczynek wakacyjny 07.06.05, 10:54
        Niestety, mieszkam na Ślasku, więc jakakolwiek zamiana odpada. Chyba, ze ktos
        chce obejrzeć np. zamek w Będzinie lub wesołe miasteczko w Chorzowie. No,
        ewentualnie hipermarket co 3 km inny.
        • szani38 Re: Tani wypoczynek wakacyjny 15.06.05, 23:33
          heh... Gabrysiu, o to wesole miasteczko w Chorzowie, to moj maz juz od kilku
          lat wola wink Ja mieszkam na pojezierzu brodnickim (to jeszcze nie Mazury, ale w
          kolo i tak same jeziora) i ogromna checia zrobilabym mezowi i dzieciakom taka
          frajda jak to wasze wesole miasteczko smile Niestety w tym roku urlop bedzie
          totalnie wykorzystany w celach leczniczych i ani czasowo ani finansowo pewnie
          nie podolalibysmy. A szkoda sad
          Pozdrawiam
          • gabrysia_s Re: Tani wypoczynek wakacyjny 17.06.05, 16:15
            To może w przyszłym roku się uda?

Chętnie bym odwiedziła Twoje strony szcerze mówiąc, bo uwielbiam Mazury i
            mazurskie klimaty. Kiedyś, jak nie było jeszcze dzieci jeździliśmy z mężem
            objazdem po Mazurach - po 2-3 dni w jednej miejsowości. To były czasy...

Pozdrawiam
            Gabi
            • szani38 Re: Tani wypoczynek wakacyjny 24.06.05, 09:37
              Wiesz, to nawet dobry pomysl smile Bo my boimy sie nawet na weekend wyjechac (u
              nas jest serwer i czasem sie zdarza, ze sie zawiesi i ktos musi resecik zrobic).
              W tym roku niestety nigdzie nie pojedziemy na dluzej, ale juz rezerwuje sobie
              weekend w lipcu nad jeziorkiem wadzynskim. Jest to domek 2 pokojowy, lazienka,
              kuchnia i koszt pobytu to 50 zl na dobe. Czyli za weekend bedzie 150 zl dla 5-
              cio osobowej rodzinki smile
              Jesli ktos bedzie zainteresowany, moge podac namiary na wlasciciela domku.
              Pozdrawiam
              • anonim001 Re: Tani wypoczynek wakacyjny 24.06.05, 21:32
                Ja poproszę na wszelki wypadek, bo w tym roku nie skorzystam na pewno, ale
                lubię mieć fajne namiary.
                anonim001@gazeta.pl
                • szani38 Re: Tani wypoczynek wakacyjny 09.07.05, 08:46
                  Podalam kontakt z wlascicielem na priv.

Pozdrawiam
    • artistry1 Re: Tani wypoczynek wakacyjny 21.06.05, 11:25
      Moze nie najtaniej ale jak w tamtym roku byłam w Bieszczadach to kwatery
      zaczynaja się od 15-18 zł nawet w Polańczykusmile także po prostu trzeba poszukać.
      Na miescu jak sie jedzie jest bardzo dużo domów z tablicami wolny pokój, wynajem
      itp.
      • mwarszaw1 co do zamiany 21.06.05, 13:10
        to ja mieszkam w Warszawie i ciekawe czy ktoś chciałby się zamienic. Poza ty
        wydaje mi się, że to raczej głupawy pomysł.
        • malgoraptor Re: co do zamiany 22.06.05, 06:35
          Głupawy???
          To wpisz w wyszukiwarkę "intervac" albo po prostu "wakacyjna wymiana mieszkań"
          i zobacz, ile osób to robi.
        • vernalis1 Re: co do zamiany 22.06.05, 10:14
          Chętnie pojechałabym do Warszawy na kilka dni ,żeby pokazać synowi parę miejsc
          poświęcając na to więcej niż parę godzin......a rodziny w Warszawie nie mam, na
          hotel mnie za bardzo nie stać; lecz po tonie Twojej wypowiedzi, raczej juz z
          Tobą na wymianę bym się nie zdecydowała. Ja osobiście mieszkam nad jeziorem,
          mając Mazury pod nosem.
          • malgoraptor Re: co do zamiany 22.06.05, 22:05
            Vernalis1, świetnie Cię rozumiem. Ja z kolei marzę o tym, żeby mieć gdzie
            wyjechać z Warszawy. Niestety na razie nie mam czym się wymieniać, bo wynajmuję
            bardzo skromny kąt u kogoś. Ale gdy sie dorobię własnego, zamierzam tą metodą
            zwiedzić nie tylko Polskę, ale i świat.
        • grey-pippin Re: co do zamiany 24.06.05, 05:28
          moi znajomi Niemcy z Berlina zwiedzaja w ten sposob Europe nawet sa w jakims
          klubie, zeby uniknac ewentualnych nieprzyjemnych niespodzianek, pomysl jest
          bardziej niz super !
          A ja do dzis pamietam wspaniala wyprawe z mama i siostra do Warszawy,
          mieszkalysmy w klasztorze bo zalatwila nam to siostra zakonna ktora my
          goscilismy wczesniej w Krakowie, na hotel nie byloby mamy stac, a mama
          zafundowala nam wspaniala trase dzieki ktorej poznalam kawal historii o ktorej
          wowczas w szkole nauczyciele milczeli
          • anonim001 Re: co do zamiany 24.06.05, 21:43
            Szczerze powiem, że jakoś nie jestem przekonana do takiego pomysłu. Chyba źle
            bym się czuła, wiedząc że po moich czterech kątach podczas mojej nieobecności
            chodzą obcy ludzie. Nie zdecydowałabym się na takie coś.
          • anonim001 Re: co do zamiany 24.06.05, 21:45
            ... ale chętnie zdobyłabym namiary do takiego klasztoru, bo moje dzieci jeszcze
            stolycy nie widziały. Tak więc jeżeli się mogę uśmiechać o namiary czy to do
            klasztoru czy gdzieś indziej, gdzie nie zedrą ze mnie skóry, to baaardzo pliiiz!
            • okruszek100 Re: co do zamiany 27.06.05, 23:29
              jakby ktoś był zainteresowany noclegami w Puszczy Kampinoskiej - jest autobus
              PKS do W-wy, jedzie się 1.20 h.z centrum.Noclegi na terenie Puszczy
              Kampinoskiej, 20 zł.Dookoła spokój, cisza i las.Puszcza po prostusmileMożna zostać
              dłużej, można przyjechać grupką a wtedy można też zamówić jedzenie albo gotować
              samemu, wtedy jest taniej.Polecam!
              • okruszek100 noclegi w puszczy Kampinoskiej= mój wcześniejszy p 27.06.05, 23:30
              • okruszek100 Re: co do zamiany 27.06.05, 23:33
                aa..znam jeszcze schronisko na Chrobaczej Łące, okolice Bielska Białej, tamte
                kilmaty.Jest tanio ale spartańsko ,za to urokliwiesmileJak ktoś lubi góry to
                będzie zachwycony.Chyba,że mam polecić jeziora, to bym poleciła takie Bory
                tucholskie, gdzie znam tanią chałupę nad samym jeziorem.Extra! Noclegi ok.20
                zł. Pasuje komuś?jeśli tak proszę o kontakt, podam szczegóły
                • anonim001 szczegóły Borów poproszę ;-))) 08.07.05, 22:47
                  może najlepiej na mailika
                  w tym roku nie skorzystam, ale może za rok? Byłam w Borach z dziesięć lat temu
                  i wiem jakie są piękne, z przyjemnością zabiorę tam kiedyś rodzinę.

anonim001@gazeta.pl
                  • okruszek100 Re: szczegóły Borów poproszę ;-))) 10.07.05, 00:22
                    co do Borów0 jest takie miejsce w Bysławiu, nad jeziorem gwiazda.Uroczo!!!1Może
                    tak- dam ci numer telef. 022- 8312806.Do przyszłego roku różnie może byćsmile
                    Zadzwoń wtedy kiedy bedziesz chciała jechac .To taka fundacja chyba, powiedz,że
                    chodzi ci o wyjazd do Borów.Kontaktować się w tej sprawie najlepiej wlaśnie
                    przez tę fundację. Ja sie zakochałam w tych Borach.Z miejsca!smile
                    • czekolada72 Re: szczegóły schroniska poprosze :) /nt 10.07.05, 11:45

• anonim001 zanotowałam 10.07.05, 23:25
                      dziękuję, zanotowałam, mam nadzieję kiedyś skorzystać wink))
    • gabon32 Re: Tani wypoczynek wakacyjny 11.07.05, 15:41
      a ja co roku wyjeżdżam nad morze do Stegny Gdańskiej. Zawsze w to samo miejsce.
      W tym roku za domek (pokój, weranda, łazienka, lodówka i TV) za 5 osób płacę
      100 zł. Jest "letnia kuchnia", w której gotuję posiłki. Ile będą nas kosztować
      wakacje zależy od tego, ile wydamy na miejscu. Zapasy żywności wieziemy ze
      sobą, bo w miejscowościach nadmorskich jest strasznie drogo w sezonie. Ustalamy
      z mężem, ile dziennie przeznaczamy na przyjemności. Mam dwóch synów (4 i 9 lat)
      + siostrzeniec. Chłopcy mają odgórnie, przed wakacjami, ustaloną stawkę - na
      ile dziennie mogą nas "naciągnąć" i nie kłócą się o więcej. Zwykle jest to 5 zł
      na łebka na rzeczy typu: gra na automatach, wymyślne słodycze, zjeżdżalnia>
      Wiedzą, ile mogą wydać i nie ma problemy.
    • mariusz_d1 Re: Tani wypoczynek wakacyjny 12.07.05, 10:12
      Od kilku lat jeżdzę z rodziną na urlop korzystajac z oferty gospodarstw
      agroturystycznych. W sieci jest sporo stron z ofertami - pełny wachlarz cen od
      100zł/dobe od głowy do 12 zł/dobę od głowy.
      W tym roku jadę na urlop w Bieszczady w okolice Polańczyka cena 15 zł/dobe od
      osoby, dostajemy do dyspozycji całe piętro domu - 2 pokoje, aneks kuchenny,
      łazienka i obszerny hall z kominkiem.
      Fakt że znalezienie odpowiedniej oferty zajmuje trochę czasu ale warto.
      • monika121975 Re: Tani wypoczynek wakacyjny 27.07.05, 11:42
        mariusz_d1 napisał:

> Od kilku lat jeżdzę z rodziną na urlop korzystajac z oferty gospodarstw
        > agroturystycznych. W sieci jest sporo stron z ofertami - pełny wachlarz cen od
        > 100zł/dobe od głowy do 12 zł/dobę od głowy.
        > W tym roku jadę na urlop w Bieszczady w okolice Polańczyka cena 15 zł/dobe od
        > osoby, dostajemy do dyspozycji całe piętro domu - 2 pokoje, aneks kuchenny,
        > łazienka i obszerny hall z kominkiem.
        > Fakt że znalezienie odpowiedniej oferty zajmuje trochę czasu ale warto.

A możesz podać namiary??
        • czekolada72 Re: Tani wypoczynek wakacyjny 28.07.05, 09:46
          Ja tez poprosze!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka