Dodaj do ulubionych

plamy ze smaru

28.05.06, 19:20
proszę o poradę czym usunąć plamy ze smaru ,nabyte w drzwiach
autobusu.próbowałam purem,vaniszem i nadal są czarne.
Obserwuj wątek
    • mmartaw Re: plamy ze smaru 28.05.06, 20:48
      Ostatnio wszelkie plamy nie do usunięcia wywabiam Cilitem w żelu (tak, tak,
      kamień i rdza!)- koszule męskie, jasne jeansy. To szalony pomysł mojego
      szalonego mężasmile
      • gad_forumowy Re: plamy ze smaru 29.05.06, 00:26
        ...i będzie tak jak w tym kawale. Żona oddaje mężowi upraną koszulę i mówi: Zobacz jaki ten nowy proszek jest rewelacjny - koszula jest śnieżnobiała. Mąż odpowiada: No tak, ale ja wolałem jak była w paseczki.

Z tego co widziałem, większość nowych proszków radzi sobie ze smarem. Można spróbować prać ręcznie.
    • dariamax Re: plamy ze smaru 29.05.06, 01:07
      A ja plamy z róznego rodzaju smarów traktuje na sucho płynem do mycia maczyń a
      potem goraca wodą i normalne pranie w pralce. jak smar z takich , co zasycha to
      smaruje na 1 dobe masłem a potem jak wyzej.
      • elizas2 Re: plamy ze smaru 29.05.06, 07:53

kiedys na jakimś forum znalazłam taki oto sposób na takie plamy. Plamkę
        pocierać roztopionym masłem, bądź margaryną, aż ten smar się nie rozpuści,
        potem normalnie uprać smile
        Wypróbowałam to, szczere mówie, że z obawą, ale nie miałam już innych pomysłów
        na plamę. I o dziwo, plamy jak nie było !! Bałam się, że zostanie jakaś tłusta
        plama, więc dodatkowo, jak już ten smar zszedł z kurteczki, namoczyłam ją w
        odplamiaczu, a potem do pralki i już. Żadnego znaku po smarze nie zostało smile)
        • roxanna1336 Re: plamy ze smaru 29.05.06, 11:36
          Ja proponuję pastę BHP , ja stosuje ja do trudnych plam . posmarowąc i szczoteczką spierac .Stosuje tez szare mydło do zapierania róznych plam .
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka