ryby40 28.05.06, 19:20 proszę o poradę czym usunąć plamy ze smaru ,nabyte w drzwiach autobusu.próbowałam purem,vaniszem i nadal są czarne. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mmartaw Re: plamy ze smaru 28.05.06, 20:48 Ostatnio wszelkie plamy nie do usunięcia wywabiam Cilitem w żelu (tak, tak, kamień i rdza!)- koszule męskie, jasne jeansy. To szalony pomysł mojego szalonego męża Odpowiedz Link
gad_forumowy Re: plamy ze smaru 29.05.06, 00:26 ...i będzie tak jak w tym kawale. Żona oddaje mężowi upraną koszulę i mówi: Zobacz jaki ten nowy proszek jest rewelacjny - koszula jest śnieżnobiała. Mąż odpowiada: No tak, ale ja wolałem jak była w paseczki. Z tego co widziałem, większość nowych proszków radzi sobie ze smarem. Można spróbować prać ręcznie. Odpowiedz Link
dariamax Re: plamy ze smaru 29.05.06, 01:07 A ja plamy z róznego rodzaju smarów traktuje na sucho płynem do mycia maczyń a potem goraca wodą i normalne pranie w pralce. jak smar z takich , co zasycha to smaruje na 1 dobe masłem a potem jak wyzej. Odpowiedz Link
elizas2 Re: plamy ze smaru 29.05.06, 07:53 kiedys na jakimś forum znalazłam taki oto sposób na takie plamy. Plamkę pocierać roztopionym masłem, bądź margaryną, aż ten smar się nie rozpuści, potem normalnie uprać Wypróbowałam to, szczere mówie, że z obawą, ale nie miałam już innych pomysłów na plamę. I o dziwo, plamy jak nie było !! Bałam się, że zostanie jakaś tłusta plama, więc dodatkowo, jak już ten smar zszedł z kurteczki, namoczyłam ją w odplamiaczu, a potem do pralki i już. Żadnego znaku po smarze nie zostało ) Odpowiedz Link
roxanna1336 Re: plamy ze smaru 29.05.06, 11:36 Ja proponuję pastę BHP , ja stosuje ja do trudnych plam . posmarowąc i szczoteczką spierac .Stosuje tez szare mydło do zapierania róznych plam . Odpowiedz Link