18.03.07, 23:07
Czy bierzecie kredyty? Jesli tak jak sobie radzicie ze splata? Macie jakies
specjalne sposoby?smile
pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • zaga25 Re: kredyty? 19.03.07, 12:57
      My bierzemy i mamy ich dużo. Ja nie umię odkładać a jeżeli wiem, że muszę za
      coś zpłacić, to płacę i z tego co zostanie żyjemy. A tak nigdy bym nie miała
      mieszkania, mebli, samochodu.
    • bogna303 Re: kredyty? 19.03.07, 19:20
      my mamy jeden kredyt mieszkaniowy, który chce jak najszybciej spłacic dlatego
      staram się oszczędzać.Z roku na rok rośnie mi oprocentowanie. Dlatego dążę do
      spłaty.mamy też pożyczki z pracy.jakoś dajemy radę, ale jak chce coś większego
      kupić oszczędzam
    • anga1976 Re: kredyty? 20.03.07, 19:15
      My mamy ...3 kredyty. Na mieszkanie, ziemię i samochód. Po wypłacie najpierw
      spłacamy wszystko, a potem reszta na oszczędności, życie itd. Mój maz nieźle
      zarabia i czasem kolezanki pytają jak dajemy radę z tymu kredytami. - mówię ok,
      da się żyć, nie mam ochoty tłumaczyc, że nie czuje zbytnio obciążenia, bo
      zabrzmiałoby to ... no wiecie. wiem jednak jedno - trzeba normalnie zyć, nie
      wyobrażam sobie życia z ciągłym strachem że nie wystarczy na jedzenie. To
      byłaby paranoja. Dlatego kredyt na miarę możliwości - a poza tym spłacanie nie
      jest takie złe - przy każdej racie wiesz, ze to mieszkanie jest coraz bardzie
      Twoje. My już kończymy spłacac mieszkanie - zostały 2 lata. Kiedys były
      miesiące, ze zyliśmy oszczędnie - ale nigdy biednie. Teraz jest finansowo ok,
      ale wiem, że może być różnie, dlatego staramy się spłacać kredyty szybciej o
      ile sie da. I korzystać z zycia ile się da smile)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka