wadera_77 04.08.08, 05:30 Lato jest , więc i czas na lody. Ostatnio mnóstwo nowych się pojawiło. Czy macie jakieś swoje ulubione i tanie Pozdrawiam Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
skarpetka82 Re: dobre lody? jakie polecacie? 04.08.08, 06:20 migdałowe z lidla pyszota cena 1,39, w tym tygodniu promocja - 1,11 zł Odpowiedz Link
absit Re: dobre lody? jakie polecacie? 04.08.08, 06:51 z Lidla polecam też bakaliowe - 1 litr za okolo 3 zl Odpowiedz Link
krzysztofsf Re: dobre lody? jakie polecacie? 04.08.08, 08:28 Cartedour - ale niestety nie tanie - kupujemy od wielkiego dzwony, przy bardziej ekskluzywnych okazjach. Nic porownywalnego w tanszych lodach nie zpotkalem. Odpowiedz Link
absit Re: dobre lody? jakie polecacie? 04.08.08, 08:57 pytanie bylo o tanie i na forum o oszczędzaniu więc nie rób smaka Odpowiedz Link
wadera_77 Re: dobre lody? jakie polecacie? 04.08.08, 10:03 od czasu do czasu tez kupuje droższe lody i fajnie widzieć , że sie nie sparze....ostatnio kupilam vienette chyba algidy..spodziewałam sie jednak lepszych wrażen... nie zawiodłam sie nigdy na koralu...co lód to dobry ale nie zawsze mam tyle kasy..szczególnie jesi mam całą watahe dzieciaków .. ( nie swoich - róznych ) Odpowiedz Link
absit Re: dobre lody? jakie polecacie? 04.08.08, 10:17 wadera_77 napisała: > nie zawiodłam sie nigdy na koralu...co lód to dobry no widzisz a ja nie przepadam za Koralem... jakies takie... skoro masz ochote na szalenstwo to polecam tez Zieloną Budkę > Odpowiedz Link
salimis Re: dobre lody? jakie polecacie? 04.08.08, 10:37 Ja uwielbiam cassate firmy Fawor,smakują jak prawdziwe lody a nie jak krem lodowy (większość lodów ma własnie taką konsystencję) Odpowiedz Link
duchess85 Re: dobre lody? jakie polecacie? 04.08.08, 11:49 Dla mnie najlepsze lody to Grycan, niestety nie tanie, ale w smaku nieporównywalne Odpowiedz Link
mary_lu Re: dobre lody? jakie polecacie? 04.08.08, 12:39 Nie spotkałam jeszcze czegoś takiego, jak tanie i dobre lody... Lepiej rzadko, a dobre - np. Grycan. Odpowiedz Link
jamamma Re: dobre lody? jakie polecacie? 04.08.08, 13:56 A ja spotkałam tanie i dobre , ale tu można się spierać w nieskończoność , bo o smakach i gustach się nie dyskutuje.Dla mnie Grycan jest przerekalmowany , mogą być ,ale nie za taką kasę.Co do tanich , to moim faworytem są lody litrowe z Lidla , śmietankowo - czekoladowe ( albo kakaowo - wniliwe, nie pamiętam , dwa smaki pomieszane , wizualnie : jak szachownica..i te mogę jeść i jeść.. Odpowiedz Link
absit Re: dobre lody? jakie polecacie? 04.08.08, 14:44 jamamma napisała: Co do tanich , to moim faworytem są lody litrowe z Lidla , śmietankowo - czekoladowe ( albo kakaowo - wniliwe, nie pamiętam , dwa smaki pomieszane , wizualnie : jak szachownica..i te mogę jeść i > jeść.. no wlasnie - podobnie jak przeze mnie polecane z Lidla bakaliowe, sa tez waniliowo truskawkowe - wszystkie bardzo smaczne i TANIE!!! Odpowiedz Link
doda1983 Re: dobre lody? jakie polecacie? 04.08.08, 16:25 O tak, potwierdzam, lody bakaliowe z Lidla (ok.3zł/1l) są genialne Niestety wszystkie pozostałe tańsze lody jakich probowałam, były kiepskie. Zmrożone, kiepski smak, czuć w nich wodę lub proszek Odpowiedz Link
krzysztofsf Kontrola wagi? 04.08.08, 20:09 doda1983 napisała: > O tak, potwierdzam, lody bakaliowe z Lidla (ok.3zł/1l) są genialne > > Niestety wszystkie pozostałe tańsze lody jakich probowałam, były > kiepskie. Zmrożone, kiepski smak, czuć w nich wodę lub proszek Ciekawe byloby je wazyc. Jednostka sprzedazna jest opakowanie z opisem w litrach a nie wadze. Przez to tanie lody sa "nadmuchane" co widac po roztopieniu, gdy z solidnego kawalka zostaje kolorowa plama na talerzyku. Dlatego wszelkie porowanania ceny opakowan sa wg mnie nieprecyzyjne i jedynie wazac pudelko z lodami mozna jakos zoptymalizowac porownywanie ceny roznych marek. Odpowiedz Link
araceli Re: dobre lody? jakie polecacie? 15.08.08, 14:17 jamamma napisała: > A ja spotkałam tanie i dobre > Co do tanich , to moim faworytem są lody > litrowe z Lidla , śmietankowo - czekoladowe ( albo kakaowo - wniliwe, nie > pamiętam Hehe... rzeczywiście muszą być dobre skoro nawet nie pamiętasz czy były czekoladowe/kakaowe, waniliowe/śmietankowe Odpowiedz Link
vanilla_bejbe Re: dobre lody? jakie polecacie? 12.08.08, 20:18 Tesco - 14 zł za 2 opakowania. czekoladowe i streciatella są fenomenalne Odpowiedz Link
aurinko Re: dobre lody? jakie polecacie? 12.08.08, 22:46 Nordis waniliowe z bakaliami, na spodzie mają rewelacyjne wiśnie, ale cena nie jest najniższa - 8zł za 1l. Odpowiedz Link
naturella Re: dobre lody? jakie polecacie? 14.08.08, 14:45 Lidlowe Gelatelli -czekoladowe oraz z orzechami wloskimi. Pudelko litrowe chyba 5 czy 6 zl. wlasnie jem, pyszne Odpowiedz Link
korelia72 Re: dobre lody? jakie polecacie? 14.08.08, 15:28 Zdecydowanie Galatelli z Lidla,jak juz któraś z was pisała, czekoladowe i orzechowe,podłużnie pudełka litrowe, grycan wysiada, cena 5,99, lub w promocji można trafić 4,99 Odpowiedz Link
agawar Re: dobre lody? jakie polecacie? 15.08.08, 06:22 Teraz sa w lidlu takie smietankowo-karmelowe-przepyszne, litr za 3,99, chociaz jeszcze tydz temu kosztowały 2,99 Odpowiedz Link
asiula30 Re: dobre lody? jakie polecacie? 16.08.08, 22:48 Polecam lody firmy Nordis o nazwie Dafne to lody waniliowe posypane orzechami a pod spodem wspanialy dodatek cos w rodzaju wisniowej domowe konfitury duzo wisni i sosu wspaniale nawet kiedy goscie przyjda nie trzeba nic wiecej do nich dodawac polecam kosztuja najwyzej 7,00 zalezy tez od sklepu ale zwykle kupuje w przedziale od 5,40 do 7,00 Odpowiedz Link
ivoncja Re: dobre lody? jakie polecacie? 17.08.08, 22:06 Zdecydowanie Symfonia z Biedronki- 1l niecałe 4 zł. Z orzechami i rodzynkami, przepyszne. Zajadamy się nimi, a trzeba wam wiedzieć że pracowałam w hurtowni mrożonek i znam smaki większości lodów na rynku. Odpowiedz Link
babeth Re: dobre lody? jakie polecacie? 18.08.08, 09:23 Wypróbowałam polecane przez was lody Gellatti z Lidla. Smaki waniliowy i straciatella były wczoraj na promocji za 4,49 za 1 l. Rzeczywiście pycha. Nawet mój sceptyczny mąż tak stwierdził. Do tej pory ze względów finansowych kupowalismy Algidy- ale trzeba przyznać że w porównaniu z Gellati algidowe nie mają żadnego smaku. Po za tym mogę polecić nieco droższe Zieloną Budkę (ok. 10 zł)- zwłaszcza tiramisu (o niebo pyszniejsze od tiramisu Carte d'or) i litrowe lody Nestle ( dostępne w Lidlu ok. 13 zł). Odpowiedz Link
babeth Re: dobre lody? jakie polecacie? 18.08.08, 09:26 Nestle o których pisałam to Nestle Cremeria- są tak przyrządzone że nie trzeba dekorować dodatkową śmietanką owocami czy bakaliami. Wystarczy włożyć do pucharków. Jak mam gości to kupuję te. Są pyszne a a do tanśzych lodów typu algida w niebieskim opakowaniu zawsze musiałam dokupywać dodatkowe "akcesoria". Odpowiedz Link