iskierka43 22.01.09, 09:45 Może ktoś z Was przetestował.Ponoć abonament mies.wynosi 12 zł są też minuty w ramach abonamentu, ale nie znam szczegółów. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kasia_zielone_wzgorze Re: telefon internetowy 22.01.09, 10:41 Jeżeli chodzio Skype to użytkuję. Abonament faktycznie 12 zł na kraj, ok 17 zł na kraj i Europę i rozmawiasz bez ograniczeń. Można zamówić numer telefonu też groszowy wydatek. Słuchawka od 100 zł. Jest jeszcze kwestia jakości rozmów. Generalnie jest dobra, ale ja mam net radiowy to jak problem z netem to też odbija się na telefonie. Ale zdarza się to bardzo rzadko więc polecam. Pozdrawiam Odpowiedz Link
kura28 Re: telefon internetowy 22.01.09, 11:52 Ceny zachęcające w IPFONie płacę 10 zł/miesiąc i można to wykorzystać w całości na rozmowy. tutaj cennik www.ipfon.pl/porownanie-kosztow.htm Tylko trzeba mieć dość szybkie łącze internetowe. Odpowiedz Link
the_last_guardian_angel Re: telefon internetowy 22.01.09, 13:13 iskierka43 napisała: > Może ktoś z Was przetestował.Ponoć abonament mies.wynosi 12 zł są > też minuty w ramach abonamentu, ale nie znam szczegółów. www.voipdiscount.com www.cheapvoip.com i ogólnie wszyscy operatorzy BetaMax'u po zdeponowaniu 10Euro na koncie otrzymujemy 120 dni, podczas których dzwonimy po całej Europie i połowie świata na _stacjonarne_ za darmo (z jedynym limitem 300 minut podczas 7 kolejnych dni - czyli jak by nie patrzeć prawie 1h gadania dziennie za freeeeee) a zdeponowane fundusze można wykorzystać na połączenia komórkowe na przykład... W. Odpowiedz Link
aaaguniaaa Re: telefon internetowy 22.01.09, 13:34 o ile dobrze pamietam to 10e + podatek, nigdy nie pamietam ile dokladnie (na koncie programu pokazuje bez podatku). jak sie dzwoni przez komputer po godzinie rozlacza i trzeba dzwonic jeszcze raz... ale jak sie podepnie telefon do takiego sprytnego modemu (czy jak sie tam zwie)to mozna gadac dluzejno a po przekroczeniu tych 300min pobiera chyba 0,01e za minute Odpowiedz Link
the_last_guardian_angel Re: telefon internetowy 22.01.09, 13:44 aaaguniaaa napisała: > o ile dobrze pamietam to 10e + podatek, nigdy nie pamietam ile dokladnie (na > koncie programu pokazuje bez podatku). a tu masz rację... natomiast jak się teraz tak zastanawiam to za 10E było chyba 240 dni, a 120 było za 5E patrzę na swoje konto i mam dokładnie '160 freedays left' a doładowałem ostatnio właśnie za dychę.. >jak sie dzwoni przez komputer po godzini > e > rozlacza i trzeba dzwonic jeszcze raz... A nie przypominam sobie, żebym czegoś takiego doświadczył.. ale z drugiej strony nie często mam pogawędki powyżej 1h... ale jak sie podepnie telefon do takieg > o > sprytnego modemu (czy jak sie tam zwie)to mozna gadac dluzejno a po > przekroczeniu tych 300min pobiera chyba 0,01e za minute pobiera według cennika: www.voipdiscount.com/en/calling-rates.html ale lojalnie uprzedza W. Odpowiedz Link
iskierka43 Dzieki. 22.01.09, 14:11 To chyba Telekomunie powiem pa,pa.Bo zżera mi ponad 100zł miesięcznie. Odpowiedz Link
miska_malcova Re: Dzieki. 22.01.09, 14:26 iskierka43 napisała: > To chyba Telekomunie powiem pa,pa.Bo zżera mi ponad 100zł > miesięcznie. oj powiedz... ja tez juz im podziekowałam Odpowiedz Link
sorbek Re: Dzieki. 22.01.09, 19:54 my dzwonimy przez tlenofon np do Włoch wychodzi 0,07 za minute ładujesz ile chcesz tyle tez masz do wygadania żadnych abonamentów - powiem szczerze nie wiem jak jest z rozmowami na kraj musze kiedyś sprawdzić Odpowiedz Link
hardcoree Re: telefon internetowy 23.01.09, 12:07 polecam Skype'a - abonament w zależności od potrzeb 10-20 zł miesięcznie ( stacjonarne bez limitu ), z większością znajomych też rozmawiam przez Skype'a czyli miesięczny koszt za telefon jest bardzo niski Odpowiedz Link
emma37 Re: telefon internetowy 07.02.09, 20:05 Ja polecam voipdiscount, od 3 lat korzystam i jestem b. zadowolona. Oprocz tego co napisali poprzednicy jest jeszcze taka opcja, ze można połączyć 2 tel. stacjonarne ze sobą, czesto wiec łączę moją mamę, która chce pogadać z kimś dłuzej i placę ok. 20 gr za calą rozmowę. Dodam, ze mama nie mieszka ze mną...Z rodziną w USA też gadam za darmo nawet na ichniejsze komórki..byle się zmieścić w 300 minutach tygodniowo, a potem i tak jest tanio z 0,01c/min. Z tej strony wszystko zrobiłam: www.dzwondarmo.pl Odpowiedz Link
emma37 Re: telefon internetowy 07.02.09, 20:07 dodam jeszcze jedną, myślę, że istotną rzecz, jakość rozmów bez porównania lepsza niż w Skypie Odpowiedz Link
konto_calkiem_nowe Re: telefon internetowy 10.02.09, 13:30 ciagle piszecie o tym, ze Skype za te kilkanascie zlotych nie ma limitow i nie jest to prawda, ma 10000 minut, owszem, jest to bardzo duzo,ale jednak limit jest Odpowiedz Link
babeth Re: telefon internetowy 11.02.09, 21:44 pytanie mam pewno dla znawców banalne czy na krajowe telefony komórkowe można się połączyć przez telefon internetowy? Odpowiedz Link
voyagerpl Re: telefon internetowy 16.02.09, 23:11 można,w halonet minuta coś koło 50 groszy. Odpowiedz Link