ancia_1987 14.08.09, 21:52 czy istnieje jakaś tańsza kawa o smaku identycznym jak nescafe? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
alpepe Re: zamiennik neski 15.08.09, 09:18 wypróbuj po kolei każdy z dyskontowych wynalazków typu marka własna, coś na pewno ci posmakuje, ja od ok. 3 lat "jadę" na tańszych odpowiednikach, ostatnio w niemieckim Lidlu kupowałam ich markę własną, kawa w porządku, w ub. tygodniu zabrakło mi kawy, kupiłam w Plusie oryginalną Nescafe i jakoś nie czuję różnicy, poza finansową. Odpowiedz Link
mayessa Re: zamiennik neski 15.08.09, 15:12 Ja jeszcze polecam złotą Jacobs Kronung. jest pyszna ale smak jest zupełnie inny niż neski. Nie pije kawy codziennie tylko dla przyjemności więc wolę "zainwestować" w jedną z dwoch wyżej wymienionych niż jakąś, za którą nie przepadam. Odpowiedz Link
dz1dka Re: zamiennik neski 16.08.09, 18:39 polecam grandarom gold z lidla - pyszna jest a kosztuje połwoę mniej (jak trafisz na promocję to chyba 6,99) Odpowiedz Link
alpepe Re: zamiennik neski 16.08.09, 20:08 O, właśnie tę pijam zwykle, teraz zaś mam nescafe gold. Odpowiedz Link
pa.kol.p Re: zamiennik neski 16.08.09, 22:17 a te kawy - tańsze , droższe - mają jakiś smak? Odpowiedz Link
ancia_1987 Re: zamiennik neski 17.08.09, 12:14 no pewnie że mają. Nawet kawa bez smaku ma smak. Bezsmakowy Odpowiedz Link
ancia_1987 Re: zamiennik neski 17.08.09, 12:18 w jednym z wątków na forum przeczytałam że dobra jest kawa fuego z biedronki. Kupiłam, spróbowałam i stwierdziłam że jest obrzydliwa. Więcej nie kupię. 6.99 wyrzucone w błoto, kawa stoi może ktoś z rodziny ja wypije jeśli przyjdzie tzw czarna godzina. Zrobie jeszcze jeden eksperyment z lidlem i wrócę do neski ewentualnie jacobs kronung Odpowiedz Link
anetapzn Re: zamiennik neski 17.08.09, 12:48 ancia_1987 napisała: > w jednym z wątków na forum przeczytałam że dobra jest kawa fuego z > biedronki. > Kupiłam, spróbowałam i stwierdziłam że jest obrzydliwa. Więcej nie > kupię. > 6.99 wyrzucone w błoto, kawa stoi może ktoś z rodziny ja wypije > jeśli przyjdzie tzw czarna godzina. > Zrobie jeszcze jeden eksperyment z lidlem i wrócę do neski > ewentualnie jacobs kronung Nie wiem czy uda Ci sie znależć kawę identyczną w smaku jak Nescafe. Wątpliwa sprawa. Ja tak kiedyś szukałam odpowiednika Jacobsa Kronunga rozpuszczalnego i Lavazzy mielonej i efekt taki, ze wolę zapłacic wiecej a mieć porzadną kawe. Ale powodzenia. Jakby Ci sie udalo daj znać Odpowiedz Link
1anyzek Re: zamiennik neski 18.08.09, 11:51 nic nie znajdziesz, niestety zostało tylko polować na obniżki cen ulubionej kawy i kupić kilka opakowań ja pije bardzo dużo kawy więć tańszą pije z potrzeby a neske albo coś z wyższej pólki dla przyjemności a dla "ukochanej" sąsiadki mam biedronkowe bobki też przez niektórych uważane za kawe Odpowiedz Link
superslaw Re: zamiennik neski 19.08.09, 15:04 ja uważam że GOLD z Lidla jest bardzo dobra i nie droga)) a najbardziej lujbie nescafe espresso...ale cena niczego sobie.. Odpowiedz Link
sibeliuss Re: zamiennik neski 19.08.09, 19:27 ancia_1987 napisała: > czy istnieje jakaś tańsza kawa o smaku identycznym jak nescafe? Nie umiem oszczędzać na kawie, to jedna z niewielu rzeczy która musi być prawdziwa. Odpowiedz Link