kamfora 06.05.04, 22:31 Michaił Gorbaczow wyznał kiedyś, że w jego domu rodzinnym pod wiszącym na ścianie portretem Lenina ukryta była święta ikona... Tamto już minęło. Co dzisiaj wisi "na widoku" zamiast portretu Lenina, a co ukryte pod spodem? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
otryt Re: Iluzje 07.05.04, 08:37 kamfora napisała: > Michaił Gorbaczow wyznał kiedyś, że w jego domu rodzinnym > pod wiszącym na ścianie portretem Lenina ukryta była święta ikona... Nie ma się czym chwalić. W moich oczach lepiej by wyglądał, gdyby nie było tej ikony pod spodem. kamfora napisała: > Michaił Gorbaczow wyznał kiedyś, że w jego domu rodzinnym > pod wiszącym na ścianie portretem Lenina ukryta była święta ikona... > Tamto już minęło Ta historia jest stara jak świat. Część ludzi zawsze z prądem i wiatrem, a część zawsze pod prąd, niezależnie od zmiennej mody na idee. Pozdrawiam Odpowiedz Link
vicca Re: Iluzje 07.05.04, 08:38 Z powodu małej przestrzeni mieszkalnej u mnie i u Arka wszytko jest na widoku - łącznie z kotem Pzdr ciepło Vicca Odpowiedz Link
kamfora Re: Iluzje 07.05.04, 21:28 A po wyjściu z domu? Czy uważasz, że ludzie XXI wieku nie kultywują już żadnych fikcji? Odpowiedz Link
vicca Re: Iluzje 11.05.04, 08:28 Oczywiście że tak - każdy tworzy jakąś tam iluzję dookoła siebie. Odpowiedz Link
kamfora Re: Iluzje 07.05.04, 21:20 otryt napisał: > Nie ma się czym chwalić. W moich oczach lepiej by wyglądał, gdyby nie było tej > ikony pod spodem. Nie sądzę, żeby to było chwalenie się - raczej spowiedź Wyznanie własnego zakłamania, wyznanie niewiary w narzucaną społeczeństwu ideologię. Ten człowiek był skonsternowany, gdy to mówił. Jasne, że lepiej by wyglądał, gdyby był spiżowy W tamtych czasach trzeba się było zachwycać fikcjami, w które nie sposób było przecież normalnemu człowiekowi uwierzyć. Trzeba...? Odpowiedz Link
szycha216 Re: Iluzje 08.05.04, 14:30 To ciekawe, że najwięksi prekursorzy/reformatorzy/działacze danej idei po pewnym czasie od niej odstępują (do końca zostają drugoplanowi, i wtedy zaczyna się sypać...) Podobnie dziś ma się sprawa z informatycznym szałem Pozdrawienia dla Otryta i Kamfory na nowym poletku! gdzie podziewa się pozostała artyleria ? Odpowiedz Link
szycha216 apropo 08.05.04, 15:52 > gdzie podziewa się pozostała artyleria ? Pewnie wszyscy odstąpili, a ja zostałem Odpowiedz Link
malvvina Re: apropo 10.05.04, 13:46 u mnie moglby byc i swiatek i lenin na wierzchu. No bo co ..? Odpowiedz Link
witekjs Re: Iluzje 10.05.04, 15:58 Kamfora napisała: ........ Tamto już minęło. Co dzisiaj wisi "na widoku" zamiast portretu Lenina, a co ukryte pod spodem? Nie minęło i pewnie nie minie. Obecnie w Moskwie wisi Ikona a za nią, lub w innym pokoju, portret Stalina... U nas może aż nie tak. Krawat w białoczerwone pasy jednak wisi na krześle i czeka na stosowną chwilę. Witek Odpowiedz Link
scand Re: Iluzje 11.09.13, 16:15 > Co dzisiaj wisi "na widoku" zamiast portretu Lenina, a co ukryte pod spodem? Banknot ? Ukrywamy biedę. Odpowiedz Link