Dodaj do ulubionych

Zdrowy rozsądek i coś więcej

10.03.13, 10:45
Zdrowy rozsądek każdy (raczej) ceni. A ja nie bardzo. Wolę szalony rozsądek, jeśli możecie sobie to wyobrazić.
A to dlatego, że jestem zła z powodu padnięcia mojego komputera i używania zastępczego byle czego i wpadłam w nastrój zgryźliwy. I zapewne TYLKO dlatego rozśmieszają mnie wątki typu:
ILE DZIECI POWINNA MIEC KOBIETA?

Tytułowe pytanie bezsensowne, jak pytanie ile razy powinno się spluwać przez lewe ramię na widok diabła. Doprawdy nie rozumiem dlaczego ciągniecie wątki, które kolega zakłada tuzinami, ale ich losem się dalej nie interesuje. Rozsiewa perły swoich myśli, mimo że te perły sztuczne i bardzo uźywane.
Czy każde kłapnięcie klawiszem zasługuje na odpowiedź?

Zobaczymy.
Obserwuj wątek
    • samanta5 Re: Zdrowy rozsądek i coś więcej 10.03.13, 11:17
      Czyżby to "Zobaczymy" oznaczało, że nie spodziewasz się odpowiedzi? big_grin

Pytanie o to, ile dzieci powinna mieć kobieta, w warunkach polskich wcale nie jest pozbawione sensu. Czasem wydaje mi się, że jest sporo osób, które to wiedzą lepiej od niej. Poza tym, wpisy stanowiące odpowiedź w watkach, wydawałoby się błahych, czasem służą do przemycania własnych refleksji, ot taki wentyl.
    • scand Re: Zdrowy rozsądek i coś więcej 11.03.13, 12:55
      Abmiros rzeczywiście ceni raczej monolog tyle, że w tym wypadku jest to monolog nie wewnętrzny a zewnętrzny smile
      • illmatar Re: Zdrowy rozsądek i coś więcej 11.03.13, 19:18
        Pewnie tylko dlatego mylę go z trollami wink
        • witekjs Re: Zdrowy rozsądek i coś więcej 11.03.13, 19:37
          illmatar napisała:

> Pewnie tylko dlatego mylę go z trollami wink
          >
          Nie jest mu potrzebny dialog.
          Jest to zawsze autopromocja, jak w reklamowym spamie...
          • kicho_nor Re: Zdrowy rozsądek i coś więcej 11.03.13, 22:32
            Kółko terapeutyczne.
            Jeszcze nie chodzę, ale kto wie..
            A tam podobno można wstać i wypowiedzieć co z siebie.
    • abmiros Re: Zdrowy rozsądek i coś więcej 12.03.13, 07:58
      W moim przekonaniu troje. Kazde z innym partnerem, starannie dobranym z punktu widzenia wartosci prokreacyjnych, (ZDROWIE, inteligencja, zamozne srodowodisko(?), ojcowskie sklonnosci opiekuncze, ....) Spoleczenstwo oczywiscie musi stworzyc jej do tego warunki, dlatego UPRZEDNIA spoleczna dyskusja tego tematu jest konieczna . Dla mlodej matki taka orientacja bylaby znacznie bardziej wartosciowa na dalsze zycie, niz katechizm albo "milosc od pierwszego wejrzenia".

Z punktu widzenia zuzytej energii spolecznej na tle tego tematu Polacy moga darowac sobie dalsze rozwazania na temat katastrofy w Smolensku, ale nie problemy z elektrowniami atomowymi w Japonii i zbrojeniami atomowymi w Korei Polnocnej.

* * *

Juz konie w stajnie wzieto, juz im hojnie dano, jako w porzadnym domu, i obrok, i siano. (Mickiewicz).
      • kicho_nor Re: Zdrowy rozsądek i coś więcej 12.03.13, 08:22
        zdrowy rozsądek?
        cherlawe dziecko z niezamożnym inteligentem, czyż to nie katastrofa Abmirosie
      • illmatar Re: Zdrowy rozsądek i coś więcej 12.03.13, 09:41
        abmiros napisał:

> W moim przekonaniu troje. Kazde z innym partnerem, starannie dobranym z punktu
        > widzenia wartosci prokreacyjnych, (ZDROWIE, inteligencja, zamozne srodowodisko(
        > ?), ojcowskie sklonnosci opiekuncze, ....)

Ambiros zauważył, że jest wywołany do odpowiedzi, ale, jak to on, nie doczytał pytania. I coś odpowiedział, ale zupełnie nie na temat TEGO WĄTKU. Czyżby zwykła pomyłka?
        Coraz bardziej jestem skłonna uważać, źe Ambiros jest elektroniczną maszyną wyszukującą treści na podstawie niezbyt dobrze dobranych słów kluczowych. Możliwe, że powstanie maszyna nowszej generacji, lepiej analizująca teksty, a wtedy będziemy uzyskiwać odpowiedzi częstsze, zbudowane nie z ezopowych cytatów, no i lepiej sfokalizowane.

> Juz konie w stajnie wzieto, juz im hojnie dano, jako w porzadnym domu, i obrok,
        > i siano. (Mickiewicz).

To znaczy, bardziej na temat.
        • scand Re: Zdrowy rozsądek i coś więcej 12.03.13, 12:51
          > Coraz bardziej jestem skłonna uważać, źe Ambiros jest elektroniczną maszyną wys
          > zukującą treści na podstawie niezbyt dobrze dobranych słów kluczowych.

Ciekawa hipoteza. Może to jakiś nowy projekt naszych zdolnych studentów studiujących sztuczną inteligencję w USA ? wink

Głos można już syntezować z nie najgorszym skutkiem, myśli zapewne też.
          Twój algorytm jest warty rozwinięcia:

1. Wyszukać w tekście słowa kluczowe.
          2. Wyszukać w bazie zdań zdania powiązane z tymi słowami.
          3. Wytypować ze zbioru zdań najbardziej trafne wg jakiegoś wybranego wskaźnika.
          4. Wrzucić wiązankę do netu smile
          • illmatar ...coś więcej 12.03.13, 20:48
            Synergia!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka