Gość: jerzyf IP: *.cu.com.pl 09.08.01, 15:10 Czy był ktos na wyspie Korcula w mieście Korcula? Jezeli tak to prosze o opinie na temat tego miejsca. Jeśli znacie ceny kwater i standardu - będę wdzieczny. Czy może tam być nudnawo? Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: jan Re: Korcula IP: *.zm-skawina.com.pl 16.08.01, 11:52 Byłem w Orebicu w dniach 31.07.-9.08.2001r.- miasteczko na przeciw wyspy i miasta Korcula. Zwiedzałem wyspę i miasto. Wyspa i miasto b. ładne, ciekawie położone. Na wyspie banki, można wymieniać pieniądze, także PLN.Warto zwiedzić starówkę, katedrę, dom muzemum w którym urodził się Marco Polo. Cen kwater nie znam. Zaopatrzenie jak wszędzie nad morzem. Bardzo ładne plaże zarówno piaszczyste lub żwirowe. Można nurkować. Prom z Orebicza na wyspę cena ok. 8 Kun/osoba, samochód ok.40 Kun. Wart jechać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jerzyf Re: Korcula IP: *.cu.com.pl 04.09.01, 11:57 Robiłeś może zdjęcia aparatem a nie idiot-kamerą? Jeśłi tak to czy mógłbym liczyć na zrobienie odbitek? Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aga Re: Korcula IP: 10.130.195.* / *.acn.pl 24.08.01, 19:24 W tej chwili sa tam moi znajomi placa 65DEM za apartament W porcie jest biuro turystyczne - zawsze cos sie znajdzie , a miasteczko? cudne,przepiekne,"...maly Dubrownik..."-to prawda warto spedzic tam kilka dni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotr Re: Korcula IP: 212.244.129.* 03.09.01, 13:23 MAly dubrownik ???? to lekka przesada Mozna obejrzec miasto ,ale to moze trwac 20 min. W/g mnie nie jest tu wcale cudownie. No powiedzmy 3 dni mozna spedzic. Lepiej poszukac cos blizej dubrownika pusto spokoj a wyszalec sie zawsze mozna w miescie Przejechalem wyspe samochodem i mam mieszane uczucia na pewno sa ciekawe kempingi w malych miejscowosciach na polnoc wyspy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szpak Re: Korcula IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 05.09.01, 10:13 Rzeczywiście, miasto Korcula jest bardzo ładne, mnie też przypominał Dubrownik, oczywiście w pomniejszeniu. Jeżeli ktoś szuka spokojnego miejsca, to z pobytu na tej wyspie będzie zadowolony. Mieszkałem w miejscowości Lumbarda, 5 km. od miasta Korćula, tutaj zupełny spokój. Są nawet piaszczyste plaże, dobre dla małych dzieci. Wynajmowałem apartament w Lumbardzie za 70 DM, nowe meble, czysty, z dużym tarasem z którego był przepiękny widok na zatokę, wyspy, miasto.Do plaży,{tutaj kamienistej, ale fajnej} jest 50 m. W ostatni wieczór gospodarz zaprosił nas na kolację do siebie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aga Re: Korcula IP: 10.130.195.* / *.acn.pl 16.09.01, 19:46 Czy mowisz o tej plazy w srod skal z malym kawaleczkiem bialych kamyczkow? Za kapliczka w lewo pod lasem?Fajna ! Tez tam bylismy. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Toopach Re: Korcula IP: *.mos.gov.pl / 194.181.153.* 14.05.02, 11:10 Gość portalu: szpak napisał(a): > Rzeczywiście, miasto Korcula jest bardzo ładne, mnie też przypominał Dubrownik, > > oczywiście w pomniejszeniu. Jeżeli ktoś szuka spokojnego miejsca, to z pobytu > na tej wyspie będzie zadowolony. Mieszkałem w miejscowości Lumbarda, 5 km. od > miasta Korćula, tutaj zupełny spokój. Są nawet piaszczyste plaże, dobre dla > małych dzieci. Wynajmowałem apartament w Lumbardzie za 70 DM, nowe meble, > czysty, z dużym tarasem z którego był przepiękny widok na zatokę, wyspy, > miasto.Do plaży,{tutaj kamienistej, ale fajnej} jest 50 m. W ostatni wieczór > gospodarz zaprosił nas na kolację do siebie. Czy możesz podać jakieś namiary na kwatery w Korculi !!! derbeste@poczta.gazeta.pl Bede zobowiazany Dzieki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ardem Re: Korcula IP: 212.181.1.* 14.05.02, 13:16 szukaj na www.korcula.net jest tam naprawde duzo adresow pozdr ardem Odpowiedz Link Zgłoś