Dodaj do ulubionych

pierwszy raz,jakie ceny w sierpniu

IP: *.subscribers.sferia.net 04.08.10, 01:05
jadę pierwszy raz w sobotę.na 9 dni.powiedzcie jakie teraz są ceny wynajmu
kwatery prywatnie?jak się płaci za dziecko lat 6 czy są jakieś zniżki?jedzenie
bierzemy ze sobą,podobno tak się bardziej opłaca.ale podpowiedzcie jakie są
tam potrawy regionalne które warto spróbować
Obserwuj wątek
    • Gość: kama Re: pierwszy raz,jakie ceny w sierpniu IP: *.adsl.inetia.pl 04.08.10, 11:01
      nie jest tak tanio jak pisza...
      • Gość: marzena Re: pierwszy raz,jakie ceny w sierpniu IP: *.subscribers.sferia.net 04.08.10, 11:04
        ale jakie średnio ceny za nocleg w kwaterach prywatnych,ile się płaci za dziecko
        6 lat,czy dają zniżki?
        • biealka Re: pierwszy raz,jakie ceny w sierpniu 04.08.10, 11:53
          Ceny są zależne od położenia kwatery, jej wyposażenia, od tego czy ma klimę czy
          nie itp.
          10 euro za łóżko to dobra cena w sierpniu. Jeśli dziecko ma mieć swoje łóżko, to
          nie licz na zniżkę, chyba że weźmiecie je do swojego łóżka małżeńskiego.
          Jest też tak, że dla dwóch osób wychodzi drożej za łózko niż dla 5 osób, więc
          się tak nie da określić jednoznacznie.
          Nie napisałaś gdzie konkretnie chcesz jechać i czego oczekujesz od kwatery.
          Wożenie jedzenia z Polski to pomyłka.
          • Gość: Madi Re: pierwszy raz,jakie ceny w sierpniu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.08.10, 13:23
            My płacilismy 49 euro za apartament bez wzgęlu na to ile osób czy
            dziecko czy nie, dopłata za klimę 5 euro na dzień i opłata
            klimatyczna dziecko 5 lat za darmo, tam jest wszustko w sklepach ale
            o wiele drożej niż u nas proponuję zabrac na kilka obiadów cos z
            polski resztę dokupic wyjdzie taniej a autko napewno dowiezie,
            pyszne maja ryby, jest pizza i frytki, słatki co się chce, lody maja
            rewelacyjne 6 kun za kulkę
    • Gość: Madi Re: pierwszy raz,jakie ceny w sierpniu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.08.10, 13:25
      a jeszcze jedno teraz urlopy mają Nimcy będzie drożej, pani która
      sprzedawała nam na plaży obrusy tak mówiła że dla nich sa inne ceny
      a i jeszcze jedno pytała o taki zestaw dla dziecka wieczorem zabawek
      kosztowało 80-90 kun kupiłam na drugi dzień rano w tym samym miejscu
      za 60 więc myslę że ceny w tych sklepikach sa zależne od pory dnia
      • Gość: marzena Re: pierwszy raz,jakie ceny w sierpniu IP: *.subscribers.sferia.net 04.08.10, 15:52
        dzięki za podpowiedzi.od kwatery nie oczekuję nic szczególnego,oby było się
        gdzie przespać.jadę sama z 6 letnim dzieckiem na doczepkę do "znajomych" więc
        wspólny pokój odpada.10 euro od osoby to mi jeszcze pasuje bo słyszałam że 20
        euro i za dziecko drugie tyle to trochę się przeraziłam.a z polski biorę
        puszki,jakieś weki i mleko z płatkami,reszta kupie tam.a mają jakiś przysmak
        regionalny?
        • Gość: nune Re: pierwszy raz,jakie ceny w sierpniu IP: *.adsl.inetia.pl 04.08.10, 16:46
          Witaj, jeżdzę od lat do Chorwacji i do Wloch, nigdy w ślepo, po co
          te nerwy, szukanie miejsca, targowanie ceny, lepiej mieć wynajęty
          apartament i jechać bez nerwow do celu. Pozdrawiam;)
          • Gość: Madi Re: pierwszy raz,jakie ceny w sierpniu IP: 91.214.36.* 04.08.10, 21:10
            my jedliśmy tylko regionalne ryby były pyszne no i warto spróbować
            takie placki jak nasze naleśniki jakoś na "p" sie nazywały
            sprzedawali z róznymi sosami na deptaku. My miliśmy dania typu
            gołabki, pulpety, makarony, sos do speghetti. Tam na śniadania
            kupowaliśmy bułki lub chleb i warzywa oórki pomidory też niedrogo
            wychodzą
        • hepik1 Re: pierwszy raz,jakie ceny w sierpniu 04.08.10, 22:50
          marzena napisał(a):

> dzięki za podpowiedzi.od kwatery nie oczekuję nic szczególnego,oby
          było się
          > gdzie przespać.jadę sama z 6 letnim dzieckiem na doczepkę do
          "znajomych" więc
          > wspólny pokój odpada.10 euro od osoby to mi jeszcze pasuje

Obawiam sie ,że interpretujesz posty zbyt optymistycznie.
          Znalezienie dwuosobowego studio czy nawet pokoju(sobe) za 20 euro za
          całość w sierpniu to bedzie mission impossible.
          • Gość: marzena Re: pierwszy raz,jakie ceny w sierpniu IP: *.subscribers.sferia.net 05.08.10, 07:52
            nie za całość tylko za doba/osoba,znajomi jadą tam któryś raz i mówią że zawszę
            wynajmują w prywatnym domu jedno piętro ( np.dwa pokoje,kuchnia,łazienka)i
            dzieląc opłatę na ilość osób w ekipie nie wychodzi najgorzej.zobaczymy,w sobotę
            wyjeżdzam.
            • hepik1 Re: pierwszy raz,jakie ceny w sierpniu 05.08.10, 08:58
              Widocznie nie rozumiem za bardzo o co chodzi.
              Jedziesz ze znajomymi,do znanego im apartamentu a na forum pytasz ile
              to może kosztować.
              • Gość: marzena Re: pierwszy raz,jakie ceny w sierpniu IP: *.subscribers.sferia.net 05.08.10, 13:22
                nie,napisałam że kilak razy byli i zawszę tak wynajmowali,ale zawszę w innym
                miejscu i tym razem też jedziemy,ale nie wiemy gdzie się zatrzymamy i gdzie
                wynajmiemy.dlatego pytam na forum
        • zwiedzaczek Re: pierwszy raz,jakie ceny w sierpniu 05.08.10, 10:16
          Ja jestem zdania,że zabieranie jedzenia z Polski to pomyłka, ceny w markecie w
          Chorwacji są podobne jak w Polsce - za wyjątkiem serów bo u nich są prawdziwe
          (pyszne), no a z wędlin to raczej mortadele. Różnica w cenie nie powinna być
          większa niż dodatkowy koszt paliwa za ładunek puszek.
          W każdym apartamencie jest aneks kuchenny, w którym można sobie pichcić
          (spaghetti, kurczak, naleśniki, jajecznicę itp.). Ryby są wbrew pozorom nie
          takie tanie, najlepiej znaleźć najbliższy targ rybny(z tańszych to makrele za
          jakieś 20 KUN/kg, za lepsze 60-80 KUN (rekin, dorszowate), krewetki 60-100 KUN.
          A już na pewno nie zabierałbym mleka. Jeśli chodzi o warzywa i owoce to pytaj o
          chorwackie (nie są tanie ale to tak jak w Polsce).
          • Gość: marzena Re: dziś wróciłam IP: *.subscribers.sferia.net 16.08.10, 15:33
            jechaliśmy niecałe 20h,jeden kierowca.dojechaliśmy do Baśka Voda.piękne
            miejsce,góry i morze,palmy,figi na drzewach.wynajęliśmy piętro (2 pokoje,wspólna
            łazienka i kuchnia,bez klimatyzacji ale spoko było)za 45 euro za pokój/doba,na
            pokój przypadało nas dwoje dorosłych i dziecko.kwatery mieliśmy przy samym
            morzu,z tarasem na morze i na port.weki które wzięliśmy niestety nie przetrwały
            podróży,ale konserwy to dobra sprawa bo śniadania i kolacje mieliśmy z
            głowy.obiady w knajpach,w sumie ceny porównywalne do polskich,ale sorry,jedzenie
            bez smaku,nie ma to jak polska kuchnia.pizza 30-50 kun jeszcze najlepsza chyba z
            tego co tam jadłam.lody warto,bo pyszne,6 kun kulka,ale nie taka sobie kulka
            tylko łopatką nakładane,więc 2 kulki to już full.napoje drogie,w napoje warto
            się zaopatrzyć w Polsce,w markecie 2l soku jabłkowego 22 kuny.cola o,25 w
            knajpie tyle co piwo 0,5 w knajpie (więc taniej pić piwo)12-15 kun.
            pieczywo dobre i ciepłe tylko rano,wieczorem już suche i twarde jak kamień.kuny
            najtaniej wychodzi brać z bankomatu albo płacić kartą,w bankomacie "zabraniecki
            bank" czy jakoś tak podobnie,100kun przeliczano mi na 56zł( ja mam kartę maestro
            w pko z zubrem).mają bardzo duży wybór złotej biżuterii i chyba nawet nieco
            taniej niż w Polsce i można się targować jeśli chodzi o cenę.jeśli chodzi o coś
            regionalnego to te "placki" tzw.palacinki to zwykłe naleśniki sprzedawane na
            każdym kroku jak u nas gofry.ale warto spróbować "burka" w piekarni,coś jak
            lazania na zimno tylko z ciasta francuskiego,są burki z mięsem lub białym serem
            na słono.strucle też mają fajne w piekarniach.no i kalmary z grilla:)
            powrót był dużo gorszy,wyjechaliśmy o 6 rano ,mały korek 1-2h przy winetkach,w
            domu w Warszawie dopiero o 3 rano.dwóch kierowców tym razem.jak nie ma tego
            zapały jak przy wyjeździe na urlop,to wraca się duuużo gorzej.
            • hepik1 Re: dziś wróciłam 16.08.10, 16:37
              Jak ten czas leci-już z powrotem?
              Ale chyba nie 90 euro za ten dwupokojowy apartament?
              • Gość: marzena Re: dziś wróciłam IP: *.subscribers.sferia.net 16.08.10, 21:55
                45 euro za pokój,czyli 90 euro za całość,4 osoby dorosłe,dzieci lat 14 i 6.nad
                samiutkim morzem.pewnie znalazło by się coś tańszego ale zmęczeni podróżą,to
                było najtaniej
                • Gość: richeza Re: dziś wróciłam IP: *.aster.pl 16.08.10, 22:38
                  marzenka,
                  a moglabys dac jakis namiar na to mieszkanie? jade w srode w ciemno a
                  wolalabym cos sprawdzonego sobie wczesniej zabukowac. napisz gdzie
                  bylas i jak masz to daj jakis namiar.
                  pozdr
                • hepik1 Re: dziś wróciłam 17.08.10, 06:34
                  W świetle wcześniejszych postów to znajomi na minę cenową was wsadzili
                  ale wyjścia za bardzo nie miałaś.
                  Grunt,że wróciłas zadowolona. :)
                  • Gość: marzena Re: dziś wróciłam IP: *.subscribers.sferia.net 17.08.10, 09:37
                    no nie myślę tak,bo Ci znajomi którzy tam na nas czekali mieli dla nas kwaterę
                    (może o ciut lepszym standardzie) ale dosyć wysoko w górę od morza a cena była
                    60 euro od pokoju.tu mieliśmy tak bliziutko ,że z tarasu prawie nogi w morzu
                    moczyliśmy.ale dokładnie jak napisałeś,najważniejsze że wróciłam mega zadowolona:)

a dokładnieszy namiar...w sumie nie mam bo było tak blisko wszędzie że nawet nie
                    patrzyliśmy numeru,co pamiętam "Baśka Voda,Obala Sv. Nikole" centralnie
                    naprzeciw portu,taka kamienica żółta chyba 3 piętrowa,z tarasami na morze,my
                    mieszkaliśmy na 1 piętrze a pod nami była pizzeria ,stoliki ustawione aż do
                    krawężnika jezdni.
    • Gość: Ania Re: pierwszy raz,jakie ceny w sierpniu IP: 89.191.155.* 21.08.10, 09:20
      Dom w Pakostane bez posrednika - jedna osoba placi 10 euro.( bardzo wygodny, ladny domek).Ceny podobne jak w Polsce tylko wedlina droga.Obiad ok 10 euro.Przed podroza naczytalam sie na forum , ze drozyzna w Chorwacji ..zabralismy troche jedzenia...Okazalo sie , ze nie jest drogo .Musielismy jesc to co zabralismy ,ale i tak duza czesc prowiantu wrocila do Polski.(ale glupota).Polecam sery kozie ( ok 40 zl za kilogram)oraz pieczywo kukurydziane, chleb zytni.Ryby oraz owoce morza..Pakostane to mala miejscowosc, sklepy dobrze zaopatrzone ,drozej ok 20 % , mozna placic karta.
    • Gość: jurgol Re: pierwszy raz,jakie ceny w sierpniu IP: *.xdsl.centertel.pl 21.08.10, 20:49
      W Czarnogórze kwatery prywatne od 6do10e od osoby za dobę. Hotele są droższe.
      Kwater jest duży wybór na całym wybrzeżu.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka