kasia25251 16.08.10, 21:18 Znalazłam ładny apartament w tej miejscowości w necie,tuz przy plaży.Czy to miejscowość warta polecenia,nigdy nie byłam w Chorwacji. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: darek.59.pl Re: Zaostrog-czy ktos był IP: *.85-237-161.tkchopin.pl 17.08.10, 11:49 Zależy czego oczekujesz od miejsca. Jeżeli wrażeń, zabawy, dyskoteki, gwaru promenady i tłumu ludzi to nie będziesz zadowolona. Wyłącznie prywatne apartamenty i auto camp. Jeżeli chcesz spokojnie odpocząć i wybrać się na zwiedzanie to owszem, tak. Mała, spokojna miejscowość,ładne plaże (żwirek i kamyki). Byłem w Gradacu i Zaostrog dlatego polecam właśnie Zaostrog. Bliskość Makarskiej (ok. 35 km) zapewni wieczorne atrakcje, a także Baśka Voda, dalej Omiś a jeszcze dalej Split i Trogir. W drugim kierunku masz Dubrovnik. Jadąc w góry Mostar w Bośni i Hercegowinie. Vis a vis wyspa Hvar, na którą przeprawisz się z Drvenika, ewentualnie możesz wybrać lokalnego organizatora wycieczek. W górach "miejscowi" sprzedają świetne owoce, warzywa i sery, zioła, wino. Odpowiedz Link Zgłoś
kasia25251 Re: Zaostrog-czy ktos był 17.08.10, 16:48 Zdecydowanie nie szukam dyskotek i nocnego życia,jade z 2 dzieci więc idealnie pasuje mi cicha miejscowość.Czy tamtejsze plaże mają płytkie wejście do morza,czy sa bardzo zatłoczone?Bo apartament tuz przy plaży.Czy mógłbys jeszcze cos powiedzieć o tamtejszych kempingach(czystość,zacienienie,bliskość plaży),bo moze jednak na kemping bym sie wybrała. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: darek.59.pl Re: Zaostrog-czy ktos był IP: *.chello.pl 17.08.10, 18:38 Niestety o campingach nic nie mogę szczegółowo powiedzieć, bo z nich nie korzystam. Ten w Zaostrog ładnie wyglądał, w piniowym lesie, zacieniony, blisko plaży, na lekko pochyłym zboczu (Biokovo schodzą do morza, dlatego jest lekki spad). Wyglądał na niezbyt dużo i spokojny. Na terenie stały autocampy, ale były też domki. Wzdłuż plaży rosną drzewa i rzucają cień, w upały można położyć się w cieniu pinii. Ludzi w normie. W drugiej połowie sierpnia gdy tam byłem, zaskoczony byłem tym spokojem, bo w Gradac niesamowity ścisk na plaży i w wodzie a do tego hałas, promenada przy plaży. Maluchy bez problemu mogą chlapać się na brzegu i próbować pływać. Jeżowców na płytszej wodzie nie było ale głębiej wśród kamieni już tak. Ale tam maluchy nie "sięgają". Moim zdaniem buciki są konieczne choć widziałem jak taplają się w wodzie bez bucików ale na drobnym żwirku. Jeżeli chodzi o ceny za apartamenty to w Gradac były droższe niż w Zaostrog. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kamilica Re: Zaostrog-czy ktos był IP: *.adsl.inetia.pl 17.08.10, 21:48 Polecam Zaostrog, bardzo ładne miasteczko. A może wybrałąbyś się do sąsiedniej Podacy? Jest jeszcze bardziej spokojna. Dam Ci namiary na niedrogi apartament znajomej, niedaleko morza, wystarczy przejść przez szosę i zejść schodami w dół. I jeszcze jedno. Sorry, że się czepiam darka.59, ale skąd u ludzi takie kaleczenie języka w pisowni? Chodzi mi o miejscowość Baška Voda(nie Baśka, brrrr, fuj, brzmi okropnie, aczkolwiek niektorzy Chorwacji wymawiają 'sz' trochę miękko, ale nigdy nie powiedzą 'Baśka', 'Omiś', 'Brać'). Wystarczy nie uzywać znakow diakrytycznych i wpisac Baska..., jest ok. Jeszcze raz przepraszam za niepotrzebny może komentarz, ale jako filologa-kroatystę razi mnie niepoprawna pisownia, nota bene znanych jeżdżącym do Chorwacji miejsc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zdzichu-rychu Re: Zaostrog-czy ktos był IP: 77.222.18.* 17.08.10, 22:24 idz sie przewietrz kamilico, albo znajdz sobie faceta ktory ci dogodzi. ewentualni ewypie...ay w podskokach z tego forum, poszukaj sobie forum jezyka chorwackiego i tam mozesz godzinami rozprawiac na temat poprawności. Na tym forum kazdy pisze tak, jak chce. Jednym słowem: wypie...y[czesc] Odpowiedz Link Zgłoś
kasia25251 Re: Zaostrog-czy ktos był 18.08.10, 09:54 Poproszę o te namiary w sąsiednim miasteczku. Odpowiedz Link Zgłoś
kamilica Re: Zaostrog-czy ktos był 18.08.10, 17:07 Wiadomosc wyslalam na maila pod nickiem. Nie chce podawac danych dobrych znajomych na forum, gdyz grasuja tu tacy, ktorych brzydze sie po tym co tu wypisuja(ten, co probowal mnie obrazic powyzej). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Witold Re: Zaostrog-czy ktos był IP: *.dynamic.mm.pl 25.03.14, 21:19 Czołem, wiem ze minelo pare lat od twojego postu nie mniej jednak sproboje poprosic o namiary na ten tani apartament w Podaca. Bede wdzieczny jedziemy w czerwcu Odpowiedz Link Zgłoś
elawal Re: Zaostrog-czy ktos był 08.09.10, 13:54 witam! jeśli można ja też poproszę o namiary na tan apartament. pozdarwiam Odpowiedz Link Zgłoś
bah77 Re: Zaostrog-czy ktos był 05.09.10, 12:12 Poza sezonem - polecam: fotoforum.gazeta.pl/k/zaostrog.html Pozdrawiam bah77 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m Re: Zaostrog-czy ktos był IP: *.pzu.pl 09.09.10, 14:54 W sezonie połowa miasteczka przy plazy to camping - a więc głośna muzyka i brak spokoju. Byłem tam 10 dni tydzień temu wpadając na wieczorny spacer z Drvenika - ktory z kolei polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
gwiazdka1977 Re: Zaostrog-czy ktos był 16.04.14, 11:01 apartament mam już zarezerwowany za dwa tyg, w sierpniu płacę 840 euro nie powiem skusiła mnie cena i pozytywne opinie o tej mieścinie może ktoś napisze coś wiecej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zawiedziona Re: Zaostrog-czy ktos był IP: 62.244.152.* 29.07.17, 17:49 Jak dla mnie miejscowość ok – do wszystkiego blisko i piękne krajobrazy. Ale następnym razem będę ostrożniejsza przy wyborze kwatery. Oferta w internecie nam odpowiadała – jechaliśmy w 4 rodziny – chcieliśmy kawałek ogrodu, grill i mieszkać bez gospodarzy. Wybraliśmy willę Lumin w Zaostrogu. Po przyjeździe okazało się, że 2 apartamenty są jeszcze nie gotowe. Mieliśmy czekać 15 min., a czekaliśmy 1,5 godz. A to nie był jeszcze koniec niespodzianek. Prywatny parking w ofercie okazał się być parkingiem dla gospodarzy. Ogrodu w ogóle nie było, grill stał na rogu domu, w granicy posesji i nie można było przy nim siedzieć, gospodarze mieszkali w domu na parterze z małym dzieckiem. Z powodu przeciągu strzeliły drzwi – gospodyni prosiła o ciszę, bo dziecko śpi. Zastanawiałam się co by było, gdyby to nasze dzieci były małe, biegały i hałasowały. Nie myślałam o dzikich wrzaskach, ale dzieci nie zawsze bywają bardzo ciche. Taras na dole, gdzie można było wspólnie usiąść, został nam udostępniony dopiero po naszych naleganiach (a również był w ofercie). Później sami z tego zrezygnowaliśmy, bo krępujące było przebywanie tam, jeśli co jakiś czas pojawiali się gospodarze. Apartamenty ładne, ale nie wszystko było sprawne – gospodarz na bieżąco naprawiał usterki. Niestety nie do końca wszystko można sprawdzić i czasami zdarzają się takie sytuacje, jak nasza. Ale jak się jedzie prawie 1,5 tys. km, to chciałoby się, żeby wszystko było tak, jak zapewniano w ofercie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kb3004 Re: Zaostrog-czy ktos był IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 14.02.18, 09:54 Witam Cię. Mam pytanie, czy willa o której piszesz to ta: www.zakwaterowaniewchorwacji.pl/zaostrog/apartmani-martinovic/. Zarezerwowałam w niej apartament, a później znalazłam ją pod inną nazwą i zaczęłam się martwić.... Odpowiedz Link Zgłoś