Dodaj do ulubionych

Chorwacja początek czerwca -pogoda

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.10.10, 21:58
witam
ze względu na różne okoliczności możemy wybrać się do Chorwacji jedynie w pierwszej połowie czerwca ( maksymalnie do 20 czerwca).
Czy można w tym czasie liczyć już na dobrą pogodę? Wybieramy się z małym dzieckiem więc zależy nam, żeby nie było kosmicznych upałów, ale też żeby były warunki do kąpieli i plazowania.
Czy ktoś byl w tym czasie w Cro? Jaki region - ze względu na pogodę - polecalibyście?
Obserwuj wątek
    • marijana1 Re: Chorwacja początek czerwca -pogoda 19.10.10, 09:51
      Witam,
      ja jestem z Chorwcji i w ogóle mówiąc, w czerwcu pogoda już będzie przepiąkna, bo morze już w czerwcu jest mniej więcej tej samej temeperatury jak np w lipcu czy sierpniu.
      Jeśli chodzi o pierwszej połowie czerwca - turystów dużo, ale nie ma tłumu takiego jak w szczycie sezonu i to wszystko zależy od miejscowości.
      Upał - w lipcu max temperatura jest około 30 -31, ale nie mogę gwaratować :)
      A co do plażowania i kąpieli - Chorwaci kąpają się już od 1 maja :)
      Jeśli coś jeszcze insteresuje cię, pisz na maila - marijana.cvian@gmail.com
      • justaczek26 Re: Chorwacja początek czerwca -pogoda 19.10.10, 14:08
        chętnie skorzystam z Twojej wiedzy.... ale mail, który jest podany niestety chyba źle bo nie może system wysłać wiadomości :(

> Witam,
        > ja jestem z Chorwcji i w ogóle mówiąc, w czerwcu pogoda już będzie przepiąkna,
        > bo morze już w czerwcu jest mniej więcej tej samej temeperatury jak np w lipcu
        > czy sierpniu.
        > Jeśli chodzi o pierwszej połowie czerwca - turystów dużo, ale nie ma tłumu taki
        > ego jak w szczycie sezonu i to wszystko zależy od miejscowości.
        > Upał - w lipcu max temperatura jest około 30 -31, ale nie mogę gwaratować :)
        > A co do plażowania i kąpieli - Chorwaci kąpają się już od 1 maja :)
        > Jeśli coś jeszcze insteresuje cię, pisz na maila - marijana.cvian@gmail.com
    • bah77 Re: Chorwacja początek czerwca -pogoda 19.10.10, 10:18
      > Jaki region - ze względu na pogodę - polecalibyście?

Dalmację, szczególnie Hvar i/lub jego okolice.

> Czy ktoś byl w tym czasie w Cro?

W połowie czerwca wyglądało tam tak:

fotoforum.gazeta.pl/72,2,91,97614212,98462837,0,2.html?v=2

Pozdrawiam

bah77
      • Gość: Fiona Re: Chorwacja początek czerwca -pogoda IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.10.10, 11:12
        dziękuję za informacje.
        Zdjęcia świetne!
        • podroznik321 Re: Chorwacja początek czerwca -pogoda 19.10.10, 15:59
          Oczywiście im dalej na południe tym większa szansa na idealną pogodę.
          • zlotajagoda Re: Chorwacja początek czerwca -pogoda 20.10.10, 20:33
            Byliśmy na wyspie Krk od 2-go czerwca. Pogoda była super, nawet trochę za gorąco.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka