Dodaj do ulubionych

Napadi morskih psov

06.12.10, 21:53
www.rtvslo.si/svet/kdo-je-kriv-za-napade-morskih-psov-ribici-ovce-ali-mosad/245632
Czy nad Adriatykiem są też morskie psy ?
Podobno były w latach 60-tych. Tak w każdym razie mówił mi ojciec, któy wtedy zwiedzał wielokrotnie Chorwację.
Swoją drogą, nazwa rewelacyjna
Obserwuj wątek
    • pam_pa_ram_pam Re: Napadi morskih psov 06.12.10, 21:57
      Muszą być, bo się je jada.
      Tyle, że chyba niewiele, sądząc po cenie.
      Prawie dwa razy tyle, co za oslica.
      • wislok1 Re: Napadi morskih psov 06.12.10, 22:10
        W dzisiejszych nie jest problemem sprowadzić każdego stwora z drugiego końca swiata do Chorwacji
        • wislok1 Re: Napadi morskih psov 06.12.10, 22:11
          Oczywiście miałem na myśli sprowadzenie nieżywego, zamrożonego i potem podanie go turystom
          • hepik1 Re: Napadi morskih psov 06.12.10, 22:23
            Połowy morskich pasów w okolicy Vodic
            www.youtube.com/watch?v=-XY4bmqxS7w&feature=user
            • Gość: aka Re: Napadi morskih psov IP: *.dsl.iskon.hr 06.12.10, 23:00
              Tak, są morskie psy w Chorwacy - to znaczy ''chorwackie- nie zamrożone'', ale są zbyt mały, nie są ludożercy.
              Mój ojciec łowi ich nawet, ale są tak małe, że mogę śmiać sięz nich :)
              • wislok1 Re: Napadi morskih psov 06.12.10, 23:07
                O ludożercach nie myślałem. Ale myślałem, że sa pod ochroną i jest ich bardzo mało
              • lesio5 Re: Napadi morskih psov 07.12.10, 11:39
                A jeszcze fajniej rekin się nazywa po słowacku - žralok.
                • wislok1 Re: Napadi morskih psov 07.12.10, 22:15
                  Morski pies jest lepszy,
                  w życiu bym rekina z psem nie skojarzył
              • hepik1 Re: Napadi morskih psov 08.12.10, 10:42
                Bywają takie do metra.Tyle,że chorwackie morskie psy,w przeciwieństwie do żarłaczy) nie mają zębów a takie tarcze z chrząstek.
                W każdym razie nie gryzą i nogi czy ramienia nie odgryzą.
                Jeszcze jeden powód by zamiast Sharm El Sheikh wybrać Rivierę Makarską ;)
                • wislok1 Re: Napadi morskih psov 08.12.10, 22:12
                  Takimi tarczami z chrząstek skutecznie
                  tępią inne ryby.
                  Myślę, że palec człowieka spokojnie obgryzą.
                  Tyle że taki mały morski pies się zwyczajnie człowieka boi, bo wie że od człowieka dostanie wyłącznie wpierd..
                  i skończy jako jedzonko w restauracji.
                  A więc ryzyko faktycznie żadne
                • wislok1 Sharm El Sheikh ? 08.12.10, 22:17
                  A co tam można robić poza chlaniem wódki z ruskimi i obżeraniem się ?
                  Jak się jedzie z dziećmi to nie wypada pić w ich towarzystwie. Pozostaje obżeranie się i basen,bo w morzu rekiny
                • wislok1 Atak na marginesie co do rekinów 08.12.10, 23:56
                  Jugosławia za Tity to była zupełnie inna bajka niż inne demoludy.
                  Ojciec jeździł tam jako bardzo często jako odpowiedzialny za wspólpracę pewnej polskiej fabryki z Cieszyna z pewną chorwacką fabryką z Zagrzebia.
                  Oczywiście w ramach pogłębianie tej współpracy towarzysz-kierownik z Polski
                  zwiedzał to i owo nad Adriatykiem. Moja mama też jeździła.
                  Był tylko jeden mały haczyk: za Gomułki NIGDY nie dostał zgody na wyjazd razem z nim dzieci, nigdy. Dzieci musiały zostać jako zakładnicy.
                  No bo z dziećmi i żoną by zwiał do Triestu lub do Klagenfurtu - tak sobie kombinowali w bezpiece.
                  W dzisiejszych czasach brzmi to jak bajka o żelaznym wilku, ale takie były realia.
                  I te gnojki, które w tych czasach utrudniały ludziom wyjazdy do Jugosławii, to były prawdziwe rekiny
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka