Gość: kkk IP: 195.136.118.* 15.02.11, 19:49 Czy ktoś z Was zna ten ośrodek? Sam Orebic z tego co wiem jest sliczny ale nie mogę znaleźć opinii o ośrodku:( Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: JJ Re: orebic komodor IP: *.net.stream.pl 15.02.11, 20:18 Hotel Komodor położony jest w Pernie , ok 3km za Orebicem . W mojej opinii jest to najpiękniejsza część orebica /2 w 1 / gdzie gory schodzą do morza. Hotel Komodor zlokalizowany jest na campingu Perna, ale standard klasy turystycznej.Wspaniałe połozenie ale jesli nastawiasz się na komfort to będziesz zawiedziiona.Jeśli interesują Cię konkretne informacje to odpowiem . Inne hotele w Orebicu mają na pewno wyższy standard do bardzo komfortowego hotelu Grand. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kkk Re: orebic komodor IP: 195.136.118.* 15.02.11, 21:48 Nie zalezy mi na super komforcie, nie spodziewam sie luksusów :) byle było czysto i dobre jedzonko. Jesli możesz to napisz jak własnie z jedzeniem , smaczne?? dzieci mi z głodu nie poumierają?:) Z góry dziękuje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JJ Re: orebic komodor IP: *.net.stream.pl 16.02.11, 00:17 Czy szukasz hotelu na wyjazd czy już decyzja zapadła. czy wyjeżdzasz . Powiem tak , dla mnie jedzenie nie ma znaczenia ,ale jesli jedziesz z dziecmi i tojest raczej ważne więc ocenię raczej jako średnie. W hotelu Bon Repos na Korculi jedzenie rewelacyjne a jest to podobna cena za turnus . Czy jedziesz samochodem czy na wyjazd zorganizowany.przy campingu Perna jest natomiast najlepsza w Orebicu knajpka Vrgorac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kkk Re: orebic komodor IP: 195.136.118.* 16.02.11, 09:42 Dzieki, nie jedziemy samochodem, tylko szukamy jakiejś wycieczki autokarowej. Kusi mnie ten komodor głównie ze wzgledu na połozenie, wszyscy chwala że to piekne miejsce, ale jedzenie jest wazne jak jedzie sie z dziećmi. Sprawdze jeszcze ten osrodek o ktorym piszesz, może tam tez organizowane sa turnusy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Luka Re: orebic komodor IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.02.11, 10:27 Jeżeli w ciągu ostatnich 2 lat nic się nie zmieniło, to z Komodora nie będziesz zadowolona. Tym bardziej, jak jedziesz z dziećmi i nie dysponujesz samochodem. Do Orebića idzie się ulicą bez pobocza, obok hotelu atrakcji nie za dużo. Poszukaj hotelu bellevue w Orebiću (według mnie lepszy). Odnośnie Bon Repos mam mnieszane odczucia - wiele osób sobie chwaliło, ale dużo osób było niezadowolonych. Hotel jest położony przy małej zatoce, bardzo tłocznej jeżeli chodzi o ruch wodny, a plaża też nie jest zbyt duża. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JJ Re: orebic komodor IP: *.net.stream.pl 16.02.11, 10:42 Podzielam opinię Luki ale wszystko zależy od terminu pobytun , Byłam w BR we wrześniu to o tłoku nie ma mowy , jest basen co dla dzieci może mieć znacenie, a jedzenie jak hotelu min 4*,. Hotel Bellevue na pewno droższy , mała przestrzeń wokoł hotelu , nie wiem jak teraz z jedzeniem ,bo byłam tam kilka lat temu.Jeśli cena nie ma znaczenia to grand Hotel na pewno nie zawiedzie pod kazdym wzgledem,ale to oferta z samolotowa z Rainbow Tour a wyloty z warszawy i połnocne Polski. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Luka Re: orebic komodor IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.02.11, 11:03 Wrzesień jest dobry pod kątem spokoju i tłoku. Przy Bon Repos źle oceniam plażę i miejsce do kąpania. Zresztą jest to minus całej Korculi (chodzi mi o miejscowość). W Orebiću nie ma z tym problemu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JJ Re: orebic komodor IP: *.net.stream.pl 16.02.11, 10:24 Tangela też szuka wyjazdu autokarem. Ty nie piszesz z jakiego miasta chcesz wyjechać, kiedy , jakie duże dzieci. Hotel Bon Repos ma biuro Test tour / wyjazd z Krakowa przez Katowice , Cieszyn/. Mają rownież hotel na Hvarze . W mojej opinii za podobną cenę Standard hotelu Bon repos i Komodora absolutnie na korzyść BR, ale faktycznie lkocham lokalizację Komodora. Jeden i drugi oddalone od centrum ale komunikacja z BR taxi wodnym a z Komodora pieszo . Zobacz też oferte Funclubu na wyspę Brac , znajomii chwalili ten wybor . Jeśli jestes ze Slaska to Biuro Heinz Reisen ma bardzo chwaloną ofertę do Makarskiej. Były same dobre opinie o tych wyjazdach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kkk Re: orebic komodor IP: 195.136.118.* 16.02.11, 11:10 No to mo ze tak - zalezy mi na czystym pokoiku, w miere smacznym jedzeniu i pieknej okolicy. Wybralismy autokar poniewaz raczej jestesmy z tych siedzacych na miejscu, nie zwiedzających, przypusczalnie gdybyśmy przyjechali samochodem to od momentu przyjazdu stałby na parkingu do wyjazdu. Dlatego moje pytanie dot. głownie czystości i funkcjonalnosci pokoikow i dobreo żaełka:) więc jak?? rezerwować, a cena kusiii oj kusi :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Luka Re: orebic komodor IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.02.11, 11:22 Położenie Komodora jest super, ale ma też według mnie wadę. Obok nie ma nic i nie ma gdzie się ruszyć. Tak jak pisałem wcześniej - spacer z dziećmi po drodze bez pobocza do przyjemności nie należy. Ostatni kontakt z tym hotelem miałem dwa lata temu i oceny nie były pozytywne - na jedzenie, obsługę. Hotel w polskich biurach był sprzedawany jako **, a w rzeczywistości miał *. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JJ Re: orebic komodor IP: *.net.stream.pl 16.02.11, 11:20 Konsekwentnie nie piszesz z jakimi dziecmi jedziesz , kiedy a to wszystko ma znaczenie . z tych dotychczasowych informacji i tego czego oczekujesz z Komodora nie bedziesz zadowolona. Miejsce cud natury a reszta marnocina. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kkk Re: orebic komodor IP: 195.136.118.* 16.02.11, 12:52 No ta, zapomnialam :) dzieci 9 i 12 lat, wyjazd sierpień, raczej pierwsza połowa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JJ Re: orebic komodor IP: *.dynamic.chello.pl 16.02.11, 13:21 Czy wyjazd z Gdańska czy z Katowic bo to ma istotne znaczenie jesłi nie jedziesz samochodem a autokarem .W sierpniu to ludzi pełnow we wszystkich hotelach ale z dziecmi nie bedziesz zadowolona z Komodora. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kkk Re: orebic komodor IP: 195.136.118.* 16.02.11, 13:27 Nie ma znaczenia skąd wyjazd, bo dostałam konkretna oferte chodzi o podjecie decyzji:0 Ale ok, Katowice są ok bo jestem ze sląska. Dlaczego nie bedę zadowolona z tego obiektu??? tak konkretnie. Kusi mnie cena, bo na 4 osoby wychodzi 4200, więc patrząc na inne oferty to mam około 1500 na wydatki drobne, ale jesli mamy być naprawde niezadowoleni to może faktycznie nie warto. Czy w okolicy są budki z pamiątkami, lodami czy jest gdzie kupić chorwackiego burka, rakije czy winko domowej roboty, ale tak w zasięku kilkudziesięciu metrów?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Luka Re: orebic komodor IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.02.11, 13:42 O to chodzi, że w najbliższej okolicy oprócz hotelu, szkoły windsurfingu, lipnego sklepu nic nie ma. Początek sierpnia to okres, kiedy w takim hotelu jak Komodor mozesz dostać przyzwoity pokój albo totalny syf bez możliwości zamiany (ponieważ inne będą zajęte). Jeżeli głównym wyznacznikiem jest cena, to proponuję Ci żebyś wynajęła apartament wakacyjny (myślę że zmieścisz się w cenie 50-60euro/dzień). Dojazd załatwisz bez problemu (do Orebića jeździ na pewno Fun Club). Nawet jeżeli nie zmieścisz się w tej cenie, to masz gwarancję udanego wypoczynku. W hotelu nawet przy wykupionych posiłkach musisz doliczyć trochę pieniędzy na wyżywienie. Śniadania z reguły sa do 9-10, obiadokolacje od 19. Dosyć duża przerwa, z reguły każdy zgłodnieje, dorosły jeszcze to przewalczy, dziecku trudniej odmówić. W apartamencie z własną kuchnią nie masz z tym problemu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kkk Re: orebic komodor IP: 195.136.118.* 16.02.11, 14:04 Ojjjj, to faktycznie nie fajnie. Ja nie jestem wymagająca, chce spedzić czas w ładnym zakatku i wieczorem mieć gdzie usiąść przy kawce drinku i mieć gdzie dziecku loda kupić. Ale jeśli jest tak jak mówisz to chyba nie warto, a szkoda... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JJ Re: orebic komodor IP: *.dynamic.chello.pl 16.02.11, 14:34 Na terenie campingu i w zasięgu rzutu beretem masz róznych miejsc jeśli bierzesz pod uwage dodatkowe wydatki. Codziennie stateczkiem w ciągu 10 min przemiescisz sie na Korculę .Jeśli tak to inne spojrzenie na ten pobyt .Jeśli z dziecmi chcesz pozostać tylko na tym co dostaniesz w hotelu to kiepsko ,ale jesli w przerwie cos dodatkowo to OK. Otoczenie hotelu Ok ale nigdy nie widziałam tego miejsca w pełni sezonu . Jeśli zdecydujesz się na ten hotel to podam Ci praktyczne rady . Jeśli chodzi o mnie to wolę urodę Perny z Tym kiepskim hotelem niż komfortowy w innym miejscu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kkk Re: orebic komodor IP: 195.136.118.* 16.02.11, 17:06 Hmmm, czyli jednak coś tam jest a nie tylko lipny sklep:) To bardzo optymistyczna wiadomość, moze jednak dzieciaczki byłyby zadowolone... Dzieki za informacje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kkk Re: orebic komodor IP: 195.136.118.* 19.02.11, 12:26 Decyzja zapadła, jade tam. A teraz prosze o te praktyczne rady:) Kazda bardzo sie przyda, z góry dziekuję Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JJ Re: orebic komodor IP: *.dynamic.chello.pl 19.02.11, 21:59 jeśli decyzja zapadła to przeczytaj te informacje ktore podałam w tym poście o Komodorze poniżej . Dadam , ze nie zabieraj walizki najlepszych ciuchow , ktore masz bo tam jest tak ze bocznymi dzrzwiami z hotelu wychodzisz i jestes na plaży. Niezbędne buty do wody i do chodzienia wieczorem np tenisowki lub jakieś wygodne ale pełne. Eleganckie ciuchy zostaw na inne wakacje , nawet wystarczą same kostiumy kapielowe , bawełnie krotkie i długie spodnie jakies bluzeczki albobawełniana sukienka. Miej podstawowe leki jeśki jedziesz z dziecmi bo apteka w centrum lub na Korculi. Jesli dla Was ważne jest pojscie do koscioła to połączyć z wycieczką na gorze do klasztoru/ i ,albo wieczorem do Kusisce bo blizej niż do Orebica., albo przepłynąc na Korculę i wrocic steteczkiem do portu , bo ten do Komodora wraca ok 11,więc trochę mało czasu na pobyt. W mojej opinii wybrać pokoj z widokiem na gory niż na morze , bo chłodniejszy a widok nie gorszy niż na morze. jjsli jedziecie w 4 osoby to może uda sie dostać bungalow a to nie jest złe rozwiazanie. Pytaj jesli cos konkretnego Cię interesuje . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kkk Re: orebic komodor IP: 195.136.118.* 20.02.11, 09:29 Dziękuje za info, mam pytanie - ten steczek na wyspę skąd wypływa i dokąd wraca, bo troche sie pogubiłam w tym temacie. I jeszcze jest mozliwośc podłączenia sobie w pokoju czejnika np?? czy obsluga raczej to tępi? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zenlok Re: orebic komodor IP: *.play-internet.pl 19.02.11, 23:15 Orebić byłem w 2009 to dziura. Tam nie ma co robić......chyba że chcesz odpoczywać w ciszy....Chciałem być na korciuli i byłem.....ale już tam drugi raz nie zawitam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kkk Re: orebic komodor IP: 195.136.118.* 20.02.11, 09:25 Właśnie tym są dla mnie wczasy - odpoczynkiem:) i przebywaniem z rodziną. Odpowiedz Link Zgłoś