Gość: Łokieć IP: *.gdansk.cvx.ppp.tpnet.pl 27.02.02, 08:19 Czy ktoś może mi powiedzieć dlaczego warto (lub nie warto) jechać do Makarskiej ???? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: MaciejK Re: Południowa Chorwacja IP: *.radiomerkury.pl 27.02.02, 08:44 Zależy co lubisz-kierunek na pewno sluszny(Dalamcja) ale sama miejscowosć Makarska to takie polskie Międzyzdroje(oczywiscie jest tysiac razy lepiej połozona no i sama w sobie ladniejsza)-masa dyskotek i wszelkich rozrywek-jeśli tego szukasz to lepszego miejsca w Chorwacji chyba nie ma - jesli szukasz spokoju i mniejszej liczby osób to polecam okolice Dubrownika-tzn w samym Dubrovniku są oczywiscie tłumy-natomiast okoliczne miejscowości w porownaniu z reszta to oaza spokoju) PZDR Odpowiedz Link Zgłoś
mimoza Re: Południowa Chorwacja 28.02.02, 13:31 Zdecydowanie warto ! Nie należę do ludzi którzy się zachłystują wszystkim wokół, ale Makarska wywarła na mnie miłe duże wrażenie. W centrum zabytkowe stare miasto, knajpek mnóstwo i nie tylko głośnych dyskotek, ale też przytulnych i romantycznych. Piękna promenada z palmami. Z jednej strony morze z drugiej skały. Nie wiem tylko w jaki sposób podróżujecie. Ja jeżdziłam w tamtym roku z mężem samochodem, w ciemno. W makarskiej może być problem z wynajęciem noclegu, choć to zależy od terminu. Zdecydowanie bardziej polecam ulokowanie się gdzies na obrzeżach makarskiej lub gdzieś w pobliskich cichych wioseczkach. Na całej riwierze makarskiej są woski za wioskami prawie ze sobą połączone w zwiazku z ukształtowaniem terenu (wąski pas między morzezm i górami) a stamtąd robić wypady do makarskiej. Odpowiedz Link Zgłoś