Dodaj do ulubionych

Apartamenty z basenem i blisko plaży?

IP: *.aerostrada.com.pl 08.02.12, 15:13
Witam, przejrzałam forum i niestety ciągle szukam. Poszukuje jakiegoś fajnego apartamentu, ale koniecznie z basenem i z piaszczystą plażą, choć jak będzie basen to obędziemy się bez piasku. 2 dorosłe osoby i dwójka dzieci 8 i 4 lata. Może ktoś może polecić coś?
Obserwuj wątek
    • wtopek Re: Apartamenty z basenem i blisko plaży? 08.02.12, 22:36
      niestety w HR nie znajdziesz raczej takiej kombinacji, piaszczyste plaże można policzyć na palcach ręki, a i do nich trzeba się zwykle kawałek przespacerować bo to towar rzadki i nikt nie buduje w bezpośredniej bliskości, a jak już trafisz apartament z basenem to będzie on miał wymiary większej wanny

to nie ten kraj, wybierz Hiszpanię, np. Alicante, Grecję albo Włochy, tam apartamentów z przyzwoitymi basenami i przy piaszczystych plażach jest mnóstwo
      • wislok1 Re: Apartamenty z basenem i blisko plaży? 08.02.12, 22:56
        Chorwacja jest krajem żwirkowych i skalistych plaż, co ma swoje plusy ( krystalicznie czysta woda ) i minusy ( brak możliwości budowania zamków z piasku przez dzieci ).
        Oczywiście dzieci mogą budować zamek z kamieni.

Co do oferty, to proszę nie szerzyć tu wrogiej propagandy.
        Wystarczy wpisać do googli ferienhaus kroatien, ferienwohnung kroatien,
        potem wybrać czas pobytu, region, ilość osób, żeby znaleźć coś fajnego.

Trzeba tylko trochę się wysilić.

PS: piaszczyste plaże są na wyspie Rab i w Nin na półnic od Zadaru
        • trypel Re: Apartamenty z basenem i blisko plaży? 09.02.12, 07:55
          wislok1 napisał:

>
          > Co do oferty, to proszę nie szerzyć tu wrogiej propagandy.
          > Wystarczy wpisać do googli ferienhaus kroatien, ferienwohnung kroatien,
          > potem wybrać czas pobytu, region, ilość osób, żeby znaleźć coś fajnego.

jak to mój śp kolega mówił: srali muchi - bedzie wiosna

tylko dla Ciebie kilkaset metrów od plaży oznacza PRZY plazy. Inni ludzie znają inne znaczenie słowa PRZY. A takich domów z basenem za rozsadne pieniadze w Chorwacji nie ma. I już. A jak chcesz udowodnic ze są to z chęcią skorzystamy z namiarów. I bardzo podziekujemy ( w kazdym razie ja na pewno)
          • wislok1 Re: Apartamenty z basenem i blisko plaży? 09.02.12, 11:54
            Tobie chodzi tylko o czarny PR, a nie o szukanie domu,
            dostałeś sporo adresów i zawsze tylko jedna odpowiedź NIE
    • trypel Re: Apartamenty z basenem i blisko plaży? 09.02.12, 08:33
      jak to drugie wygląda pod katem dzieci?
      • Gość: arek Re: Apartamenty z basenem i blisko plaży? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.02.12, 09:08
        Chodzi Ci o basen czy plażę przy apartamentach ?
        Basen ma wydzieloną małą część płytką (okrągła ), przy basenie są leżaki .
        Plaża przy apartamentach jest prywatna , tylko dla gości , jest to wykuta w skale przestrzeń pokryta betonem z leżakami . Woda przy plaży z kamieniami , dla dzieci nie umiejących pływać właściwie sie nie nadaje chyba ze w kółku pod opieką dorosłych .
        Dla umiejących pływać , , jak dla mnie fajne miejsce , niedaleko mała skalna wysepka z dużą ilości krabów i to wielkości dłoni
        • trypel Re: Apartamenty z basenem i blisko plaży? 09.02.12, 09:11
          własnie o takie info mi chodzilo
          dzięki wielkie
    • Gość: Agnieszka Re: Apartamenty z basenem i blisko plaży? IP: *.aerostrada.com.pl 09.02.12, 14:52
      Czyli, jeżeli znajde coś fajnego z basenem, to od razu rezerwować? Myślałam o innym kraju, ale w Hiszpanii mieszkaliśmy 5 lat + 2 ostatnie lata na wakacje jeździliśmy, żeby dzieci języka nie zapomniały i każdy chce odmiany. Grecji się trochę boję, nie wiadomo, czy jak wypadnie z Unii nie będzie tam jakiejś zadymy. A Włochy sama nie wiem, chcieliśmy tym razem pojechać samochodem i nie do hotelu, bo płaci się krocie za jedzenie, a dzieciaki i tak nie jedzą. Myślałam, że wyjdzie taniej, ale nijak z obliczeń mi taniej nie wychodzi
      • trypel Re: Apartamenty z basenem i blisko plaży? 09.02.12, 15:40
        rezerwuj od razu bo zaraz zniknie, a potem Ci Wisłok napisze że jest tego pelno i jako przykład rzuci apartament 500 m od morza pod górkę z balią na podwórku :)
        • wislok1 Re: Apartamenty z basenem i blisko plaży? 09.02.12, 21:19
          Wiślok, nie Wisłok !
          Pozwól ludziom poszukać i samodzielnie wybrać
          Wyzluzuj
          • trypel przepraszam 10.02.12, 07:45
            nie wiedzialem ze Wiślok :)
            Ty mi tez pozwól wybrać a nie mów że robie czarny PR -

na billboardzie jednego developera wisi zdanie które mi sie podoba - pragnąć wiecej to nie grzech. I niezależnie gdzie docelowo trafimy czy do Montenegro czy do Chorwacji czy Grecji - na pewno sie o tym dowiesz :)
            pozdrawiam
            • hepik1 Re: przepraszam 10.02.12, 08:52
              > na billboardzie jednego developera wisi zdanie które mi sie podoba - pragnąć wiecej to nie grzech.

Leopard z Krakowa?
              • trypel Re: przepraszam 10.02.12, 09:10
                Kierszek koło Piaseczna :)
                ale hasło mi sie podoba.
            • Gość: Ajax Re: przepraszam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.02.12, 14:59
              Gdybyś nie tracił czasu na prowokowanie, a zajął się na serio szukaniem, to byś znalazł wymarzony obiekt.
              Tylko czy ty szukasz ?
              Obserwuję ciebie na różnych forach turystycznych i twoje wypowiedzi łączy jedno: prowokowanie i wypisywanie idiotyzmów
            • wislok1 Re: przepraszam 10.02.12, 22:44
              Przyjmuję przeprosiny
      • Gość: Foxer Re: Apartamenty z basenem i blisko plaży? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.02.12, 16:01
        Po pierwsze : proszę zastanowić się, po co wam jest potrzebny basen nad samym morzem ?
        Basen, nawet o wymiarach 4na4m to znacznie wyższy koszt.
        A Adriatyk jest tak uroczy, woda czyściutka, że aż grzech kąpać się w basenie
        Po drugie : proszę zastanowić się, gdzie jest apartament, może być nad samym morzem, ale do najbliżsszego sklepu jest kilometr,a do miasta 4 kilometry, chyba że szukacie takiego miejsca.
        Może być tak, że apartament jest 300 metów od morza, ale z łagodnym dojściem do niego, nie przez głównmną drogę
        Po trzecie : co nagle, to po diable, wysłać maila, próbować negocjować, popytac się na forum o miejscowość
        • Gość: Foxer Re: Apartamenty z basenem i blisko plaży? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.02.12, 16:06
          Po czwarte: proszę wpidać do google
          ferienhaus istrien
          istrien ferienwohnung
          istrien ferienwohnung am strand
          istrien ferienwohnung mit pool
          i przestudiować na spokojnie oferty.
          • Gość: Agnieszka Re: Apartamenty z basenem i blisko plaży? IP: *.aerostrada.com.pl 09.02.12, 18:08
            Dzięki, ale nie znam niemieckiego. Basen jest mi niezbędny, bo syn umie już jako tako pływać a córce nakładam motylki i szalejemy w wodzie. W morzu niestety nie odstapię dziecka na krok, a fale i dno są zdradliwe. Mam już przetestowane, plaża do zabawy w piachu godzinami, a basen do szaleństw. Z plaży jestem w stanie zrezygnować z basenu już nie. Szukam dalej w takim razie :)
            • Gość: Foxer Re: Apartamenty z basenem i blisko plaży? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.02.12, 18:29
              Nie trzeba znać niemiecckiego.
              Trzeba wybrać
              tłumaczenie strony,
              kiedy pokażą się wyniki wyszukiwania.
              Jak korzystam z Opery.

Oferta z
              Istrien ferienwohnung am pool
              to mieszkania z basenem !!
            • eliot_rosewater Re: Apartamenty z basenem i blisko plaży? 14.02.12, 09:43
              fale i dno są zdradliwe. Mam już przetestowane, plaża do zabawy w piachu godzinami, a basen do szaleństw
              To chyba z Cro możesz zrezygnować, bo zabawy w piachu nie będzie. Co do zdradliwych fal - wystarczy znaleźć miejsce gdzie otwarte może osłonięte jest wyspami. Riviera Makarska jest takim własnie miejscem. Morze spokojne, ale plaże kamieniste. ma to swój urok, bo piachu bałtyckiego nie można się pozbyć po lecie przez kilka m-cy (w samochodzie, w aparacie, w kieszeniach - wszędzie). A z basenem to szukać musisz raczej hotelu a nie apartamentów. Np Hotel Sagitta - Omis
              • eliot_rosewater Re: Apartamenty z basenem i blisko plaży? 14.02.12, 09:44
                Miało być "otwarte morze" oczywiście ;)
    • Gość: aga08 Re: Apartamenty z basenem i blisko plaży? IP: *.adsl.inetia.pl 09.02.12, 18:17
      Crikvenica ma piaszczystą, ale niestety płatna plażę. Polecam blisko i naprawdę ładnie.
      • Gość: focusbis Re: Apartamenty z basenem i blisko plaży? IP: *.warszawa.vectranet.pl 09.02.12, 19:49
        Można trochę więcej szczegółów, ew jakiś kontakt do wynajmującego.
      • agniecha17 Re: Apartamenty z basenem i blisko plaży? 14.02.12, 13:54
        Widziałam zdjęcia z Crikvenicy, piękna plaża i zjeżdżalnie. Ktoś coś wie na ten temat? Plaża jest płatna?
    • des4 Re: Apartamenty z basenem i blisko plaży? 10.02.12, 09:11
      za ulcinjem piasek ciemnożołty

podobnie jak koło canja

fotoforum.gazeta.pl/zdjecie/202499,2,17,Obraz-176.html

Gość portalu: arek napisał(a):

> Są tylko oferty wtedy trochę droższe . Proszę , oferta za rozsądne pieniądze
      > www.villa-klisovic.hr
      > najbliższa plaża żwirkowa w odległości 70m (Sepurine), z tarasu widok na morze
      > .
      > Byłem ze znajomymi i byliśmy zadowoleni .
      > Basenik niewielki ale na wieczorne pluskanie w sam raz .
      > Byłem też tutaj
      > www.eneida-ul.com/pl
      > ale to koniec Czarnogóry , za to za Ulcinj jest 13km plaży piaskowej ( piasek r
      > aczej jak na północy Włoch , taki trochę szary ) za to płycizna , idziesz 100m
      > w morze i woda do pasa , dla dzieci dobre , ja wolę plaże żwirkowe . Czytałem o
      > górach smieci ale ja byłem na przełomie sierpnia i września , na plaży za ujśc
      > iem rzeki Ada Bojana ( dojazd taksówka motorową) i byo wręcz kameralnie ( mało
      > ludzi ) i czyściutko
      • crazycocos Re: Apartamenty z basenem i blisko plaży? 24.02.12, 08:21
        Mam pytanko o Villę Klisowic - czy ten bar obok domu nie jest głośny? Jedziemy z dzieckiem, więc średnio mi pasuje muza do rana:)
    • itsola Re: Apartamenty z basenem i blisko plaży? 26.02.12, 20:00
      www.vilamarija.hr/ponuda.php?lang=de
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka