otok 18.03.02, 21:45 Wybieram sie do Chorwacji na urlop. Czy kos byl moze w miejscowosci ZATON. Jakie plze,czy tylko kamieniste,jaka okolica,co mozna zwiedzic ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: jalokim Re: Dalmacja IP: 213.77.34.* 19.03.02, 12:33 Byłem w seszłym roku w chorwacji. Zaton coś mi mówi,bo chyba przez niego przejeżdzaliśmy. Ja byłem tydzien w Neum( Bośnia) i tydzień w Murter. Jeśli masz jakieś pytania odnośnie tych miejsc, to pytaj. Ja byłem zadowolony. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MaciejK Re: Dalmacja IP: *.radiomerkury.pl 19.03.02, 13:01 Zajrzyj na stronę www.zaton.hr. Miejsce ulubione przez rodziny z dzieciakami bo jest piaszczysta(no raczej zwirowa plaza). Ja byłem tam tylko, przejazdem. Do zwiedzania jest sporo choć "podziwiam" osoby jadace na 2 tygodnie w jedno miejsce(bez złośliwości po prostu się dziwię). Musisz odwiedzić Zadar-jak dla mnie niedoceniany a Stare Miasto ma przepiekne i starsze niz...w Dubrovniku. Poza tym Polecam Nin -pozostałości po starozytnej osadzie-roztacza sie stamtad piękny widok na góry Velebit-wyglada to tak nierzeczywiscie jak makieta w jakimś westernie. Mozesz wpaśc na Pag. Polecam jednodniową wycieczkę statkiem do rezerwatu Kornati (z Zadaru). Niedaleko masz do Sibenika i przede wszystkim rezerwatu wodospadu Krka. Około 200 km jest do Splitu ale na pewno warto zwiedzić to miasto-po drodze mozesz zajrzec do Trogiru - bardzo piękne miasto. Zreszta tam wszystkie są piękne. Jak chcesz wiedzieć coś więcej pytaj. PZDR Odpowiedz Link Zgłoś
otok Re:Do Macieja K. 19.03.02, 23:17 Dziekuje bardzo za informacje,zwlaszcza za podanie stronny internetowej. Jakos nie skojarzylem wczesniej. Dzieki. Pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś