Dodaj do ulubionych

Marina - b.złe wrażenie

IP: *.siec2000.pl 15.07.04, 09:56
Witam,
wszystkim zainteresowanym wyjazdem do Mariny (p. Najew) chciałbym powiedzieć
o swoich wrażeniach z zeszłego roku.
Zarewzerwowaliśmy 2 rodzinne apartamenty (50 m od morza, parter, blisko
plaża, dobre warunki dla małych dzieci, itd). Byłem w stałym kontakcie z P.
Najew i jeszcze w dniu przyjazdu zapewniała, że wszystko jest OK. Po
przyjeździe ( g. 20) okazało się: "apartamenty" to dom(gospodarstwo) 500-700
m od morza polną drogą (dziecko na wózku), 1 pietro. Dojście do morza przez
cholernie ruchliwą, główną drogę. "Plaża" najbliższa, to raczej przystań dla
łódek. Kawałek ładniejszej plaży i kilka knajpek - następne 1000 m.
Po dużych bólach p. Najew przyznała, że zarezerwowany przez nas apartament
wynajęła Holendrom (bo Polacy są niesłowni...). Wnerwieni zażadaliśmy zwrotu
zaliczki. Obrażeni Chorwaci, z trudem przenocowali nas 1 noc. Obudził nas
kogut na podwórku o godz. 5 rano.
Zapakowaliśmy samochody, przejechaliśmy jakieś 10 km do miasteczka Primosten.
I tu zaczęły się nasze prawdziwe, b. udane wakacje. Piękne miasteczko z
zabytkową starówką. Znaleśliśmy kwaterę przez biuro turystyczne ( cena
podobna jak u p. Najew). 100 m od fajnej plaży. Ogólnie super, dużo atrakcji
dla dzieci.
Pozdrawiam,
Obserwuj wątek
    • Gość: iwka Re: Marina - b.złe wrażenie IP: *.chello.pl 27.07.04, 12:25
      Popieram, mnie nabrała dwa lata temu, ludzie trzeba jechać dalej nawet w
      ciemno , nie zrażajcie się, w tym roku byliśmy ze znajomymi na półwyspie
      Peljesac na samym koniuszku/loviste/, było super, cicho , zielono a do plaży
      100m a nie 1000 i zero samochodów bo miescowość nie przy głównej magistrali.
      Pozdrawiam
      • Gość: zbynek Re: Marina - b.złe wrażenie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.07.04, 15:31
        każdemu odpowiada to co lubi.Nie wiem co człowieku masz do p.Najew, ale co jakiś
        czas pojawiasz się na Forum i jak mi się wydaje walczysz z konkurencją.
        A po drugie widziałem takich turystów którzy przyjechali,wykompali się,poprali-
        na drugi dzień odjeżdżali/ledwo płacąc za noc/ponieważ im kot lub kogut
        przesszkadzał./a w bagażniku mieli namiot/.Wstyd mi za takich.Mnie oraz innym
        MARINA odpowiada,a i do p.Najew nie mam zarzutów,ponieważ potrafi pomóc każdemu
        turyście jak i zapewnić ciekawy pobyt.
        • Gość: zbynek Re: Marina - b.złe wrażenie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.07.04, 15:36
          w Marinie są także apartamenty 20 metrów od plazy - jeden woli bliżej ,drugi
          dalej.
        • Gość: DWU Re: Marina - b.złe wrażenie IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 27.07.04, 16:13
          Więc jeździj tam człowieku. A każdy na tym forum na prawo własnej oceny. I nie
          żebym się czepiał ale p.Najev jest chyba najbardziej rozreklamowaną osobą na
          tym forum i nie tylko w tym roku.

Pzdr
          • Gość: zbynek Re: Marina - b.złe wrażenie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.07.04, 17:10
            jechać możesz nawet do Afryki co mnie do tego.Ale te dwa Nicki twoje też o czymś
            świadczą.
            • Gość: Gość Re: Marina - b.złe wrażenie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.04, 15:34
              Przejechałem całą jadralską,widdziałem wiele cudownych miejsc i miejscowośći a
              Marina nie zrobiła na mnie wrażenia.
            • Gość: Hoborg Hoborg do Zbynka IP: *.siec2000.pl 11.08.04, 10:27
              Zbynek, ręce mi opadają. Nic nie jarzysz, nie rozumiesz tekstu, mylisz ludzi i
              jeszcze Ty mi mówisz o reklamie. Kto tu cały czas reklamuję tę beznadziejną
              Marinę? Nie Ty?
              • Gość: Zbynek do Hoborga Re: Hoborg do Zbynka IP: *.c151.petrotel.pl 11.08.04, 19:58
                ja piszę co widziałem, a ty cały czas prowadzisz swoją podstępną walkę.
                Co ja mam ci na to odpowiedzieć, że tobie pianie koguta przeszkadza.
                Różni są ludzie i różnie żyją i mnie to wcale nie przeszkadza.A ty się
                uparłeś jak psychopata i masz swój cel i to twoja sprawa .Tylko jak się
                wychylasz z tym na forum to ja ci odpowiadam i widzę,że nie zrozumiałes podanego
                przykładu i w swojm zacietrzwierzeniu nic nie jarzysz.
                • Gość: Hoborg Re: Hoborg do Zbynka IP: *.siec2000.pl 12.08.04, 10:47
                  "prowadzę podstępną walkę" - niezłe. Już tłumaczyłem dlaczego piszę na forum o
                  Marinie: na tym forum w zeszłym roku polecano mi Marinę i skontaktowano z Panią
                  Najev. Okazało się że nas OSZUKAŁA. Podobnie teraz ktoś inny ma podobne
                  wrażenia z Mariny. Piszę, aby inni byli ostrożniejsi ode mnie. Kogut, to tylko
                  humorystyczny wątek, który był najmniej ważny. Ważne jest niedotrzymanie
                  warunków i wciskanie zupełnie innych kwater niż się zamawiało, rozumiesz?
                  Reklama Mariny mnie wkurza, bo przejechałem kawał wybrzeża Chorwacji i są tam
                  setki ciekawszych miejsc. Ale na tym forum o Marinie jest głośniej niż o
                  Primosten, Trogirze i innych fajnych miejscowościach. Poniatno?
                  • Gość: Beata Re: Hoborg do Zbynka IP: *.crowley.pl 12.08.04, 11:08
                    Witam, To ja właśnie wróciłam z Chorwacji i miałam kontakt z P. Najev. Nie
                    rozumiem dlaczego ludzie mają za złe to, że ostrzega się przed kiepskimi
                    kwaterami a poleca miejsca i domy, gdzie spędziło się fajnie urlop. Jeżeli
                    chodzi o Marine, to nie mam zastrzeżeń. Tutaj chodzi o Polkę, która korzystając
                    z tego, że można rozmawiać po polsku po prostu zrobiła sobie biuro turystyczne -
                    agencję turystyczną. W sumie to jestem ciekawa czy kiedykolwiek komus odmówiła
                    z powodu braku miejsc. Ale podejrzewam, że nie bo stosuje metodę - gdzieś się
                    kogoś upchnie, a kaska jakaś będzie. Ona wśród Chorwatów w Marienie jest znana
                    z tego, że jest pośrednikiem. Załozyła stronę -jako jedna z niewielu w tej
                    miejscowości i napedza klientów. Mogłaby od razu napisać że u niej nie ma
                    miejsc, ale proponuje to czytamto to przecież każdy by na to przystał, ale jak
                    w moim przypadku z uśmiechem na ustach mówi, że zapomniała zrobić u siebie 6 -8
                    osobowy apartament to już jest chamstwo. Wogóle to na swojej stronie proponuje
                    różne apartamenty, których po prstu u niej nie ma. Nam powiedziała, ze
                    największy ma 4 osobowy, a na stronie ma 8, 10. To już coś daje do myślenia.
                    Także uwazam, że w Polsce wszyscy powinni się dowiedzieć co ryzykują zadając
                    się z ta Panią. Naprawdę jestem wkurzona jej postępowaniem i będe starała się
                    zrobić wszystko aby uchronić nas przed ich machlojkami.
                    • Gość: Hoborg Hoborg do Beaty IP: *.siec2000.pl 12.08.04, 13:53
                      Witam,
                      dobrze Panią rozumiem. Moja historia była podobna, opisałem ją zresztą. Jeszcze
                      dzień przed naszym przyjazdem Pani Najev telefonicznie zapewniała że wszystko
                      jest Ok. Po przyjeździe okazało się że kieruje nas do zupełnie innych
                      apartamentów. To jest kłamstwo i oszustwo. Rzeczywiście później dzwoni, szuka
                      wolnych miejsc i gdzieś tam upycha turystów. Dla nas nie miała kwater jakie
                      zamawialiśmy i nie zgodziliśmy się na inne, znacznie gorsze.
                      Co do Mariny, to oczywiście każdy może mieć własne spojrzenie. Nam się tam
                      niespecjalnie podobało. Pewnie dlatego, że mieszkaliśmy później w Primosten, a
                      to naszym zdaniem o wiele piękniejsze miejsce. Mieliśmy tam właśnie 8 osobowy
                      apartament blisko plaży i z daleka od tej ruchliwej trasy.
                      Pozdrawiam
    • Gość: is Re: Marina -my mieliśmy wspaniałe wakacje !!! IP: *.wios.warszawa.pl / *.crowley.pl 07.10.04, 08:34
      Witam!
      Byłam w zeszłym roku w Marinie u Pani Najew (w tym roku byli moi znajomi)!
      Zaliczkę wpłaciłam wcześniej za 4 osoby (za apartament 4 os). Wyszło bardzo
      tanio około 35 zł/ os/dzień - wrzesień. Apartament był w rzeczywistości na
      przynajmniej 6 osób - trzy sypialnie, salon z aneksem kuchennym, pokój dzienny
      i wieeeelki taras!Było super, plaża choć mała i daleko to jest to wspaniały
      punkt wypadowy do Krka, Primosten , Trogiru (wszystko bardzo blisko) no i na
      trasie do Dubrownika! Okolica czysta i dzika! Bardzo nam się podobało ale
      jesteśmy ludzmi młodymi i lubimy taie klimaty! nie jest dla nas problem że
      plaża nie jest 100 czy 50 m od pensjonatu - mamy nogi i lubimy chodzić! A jeśli
      chodzi o P. Najew to wywiązała się, pomagała i mile przyjęła winkiem domowej
      roboty!Bardzo nam się wszystkim podobało i polecamy - ale tylko tym co nie
      zrobią Polsce złej opinii! Pozdrawiam!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka