Dodaj do ulubionych

Dojazd do Poreć...

IP: *.master.pl 04.02.13, 13:59
jedziemy pierwszy raz na Chorwacje, chcemy jechac przez Niemcy(bo mamy nocleg w Monachium ze względu na dzieci) Austrię Słowenię. Ale "nowicjusze" z nas j moze ktos jechał i ma jakies dobre propozycje-rady? w Austrii musimy jechac przez tunel... naczytałam sie na necie różnosc i przerażaja mnie niektóre posty prosze o jakies wskazówki dziekuje
Obserwuj wątek
    • hepik1 Re: Dojazd do Poreć... 04.02.13, 15:58
      Z Polski przez Monachium?Ze wzgledu na dzieci?
      Na pocieszenie rzadko sie czyta o zawaleniu czy pozarach w tunelach.
      I chwala Bogu,ze to Porec.Do Dalmacji kilkanaście tuneli wiecej a dwa takie prawie 6 km ;)
    • wislok1 Re: Dojazd do Poreć... 04.02.13, 17:41
      W Austrii w tunelach grasują wilki, zabierają dutki i zjadaja turystów.
      Za to "na Chorwacji" tuneli strzegą hajducy ubrani w niedżwiedzie skóry i zjadają wilki żywcem, więc jest spokój
      • wislok1 Re: Dojazd do Poreć... 04.02.13, 22:39
        Proszę się nie gniewać, taki żarcik.

A na serio: bardziej bezpieczne od tuneli austriackich są tylko tunele szwajcarskie.
        Jedzie się bardzo dobrze, pełny komfort, JEDYNY problem to ustawione w tunelu radary, jeden za drugim, TRZEBA jechać przepisowo, no chyba że chcecie zostać sponsorami policji austriackiej

Podejrzewam, że chodzi o trasę z Salzburga do Słowenii, tam są 2 duże tunele, ostatni łączy Austrię ze Słowenią, w środku jest granica ( tabliczka ). Tunele są ekstra płatne przed wjazdem.

Jak do Porec to po tunelu na Lublanę, potem na Koper, z Koper do granicy, potem autostrada w Chorwacji, kupić winietki do Austrii i Słowenii, no chyba że chcecie znowu zostać sponsorami policji
        • Gość: dzidzia1975 Re: Dojazd do Poreć... IP: *.master.pl 05.02.13, 12:50
          he he he żarcik udany :)
          a powaznie dziekuje za cenne info. a jak z tankowaniem ?(stacje benzynowe sa bez problemu dostepne?) na terenie Niemiec wiem, że tak a w Słowenii Austrii? chodzi mi o odległości km...winety kupować zaraz po wjeździe do Austrii czy Słowenii na stacjach benzynowych? czy mozna gdzies jeszcze je dostać? dziekuję
          • wislok1 Re: Dojazd do Poreć... 05.02.13, 14:50
            Benzyna w Austrii jest tańsza niż w Niemczech, a w Słoweniibyła tańsza niż w Austrii,
            ale aktualnie jest droższa:
            www.e-petrol.pl/index.php/notowania/rynki-zagraniczne/stacje-paliw-europa
            Lepiej tankować poza autostradę w Niemczech i w Austrii, o wiele taniej.

Winiety TRZEBA mieć zaraz po wjeździe, bez problemu kupi się na granicy,
            powinni też mieć na niemieckich stacjach benzynowych koło Monachium
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka