Dodaj do ulubionych

Bałkany All Inclusive z Rainbow Tours

02.06.13, 13:57
Czy ktoś był i może napisać klika zdań o wycieczce (co się podobało, co nie, na co zwrócić uwagę, z czego zrezygnować). Co sądzicie o hotelu Otrant ville w Ulcinj. Każda opinia się przyda bo wyjeżdżam już pod koniec czerwca.
Obserwuj wątek
    • Gość: Oli Re: Bałkany All Inclusive z Rainbow Tours IP: *.adsl.inetia.pl 23.06.13, 21:01
      Wróciłaś?
      Jak było? Napisz parę zdań bo ja wybieram się we wrześniu na tę wycieczkę.
      • hepik1 Re: Bałkany All Inclusive z Rainbow Tours 23.06.13, 21:51
        Jak miała wrócic ,jak się wybiera pod koniec czerwca?
        • Gość: szyszunia5 Re: Bałkany All Inclusive z Rainbow Tours IP: *.ssp.dialog.net.pl 24.06.13, 10:41
          Lecę w czwartek to po powrocie zdam relacje :)
    • Gość: szyszunia5 Re: Bałkany All Inclusive z Rainbow Tours IP: *.ssp.dialog.net.pl 05.07.13, 11:07
      Wycieczka udana. Zwiedzanie ciekawe tylko nie potrzebne było wracanie się do hotelu zamiast posuwanie się na przód. Na początku zatrzymaliśmy się w hotelu Komodor (hotel słaby, ale tragedi nie ma, i opcja all incluziw). Hotel tuż przy kamienistej plaży bardzo fajnej. Z hotelu płynęliśmy zwiedzać Korczulę + rejs stateczkiem aby popatrzeć na małe wysepki + plażowanie 1h. Po powrocie do hotelu i chwila odpoczynku i dalej zwiedzanie. Pojechaliśmy zwiedzić "ala chiński mur" i popatrzeć na solanki i zjeść ostrygę. I powrót do hotelu, po drodze zwiedzenie i degustacja w winiarni + zakup win i innych trunków (my kupiliśmy wiśniówkę na rakiji). Na drugi dzień zwiedzanie Dubrownika i czas wolny (pogoda nam nie dopisała bo trochę padało). Nie zwiedzaliśmy murów wiec kto chce musi przygotować 90 kun. Następnie kierowalismy się w strone Montenegro. Już w Czarnej zwiedziliśmy wysepkę gdzie jest obraz Matki Boskiej na Skale, następnie Kotor. Oiadokolacja i sen w hotelu (hotel troche taki nasz PRL ale mimi tego że przyjechaliśmy po 21 jedzenie było ciepłe i smaczne. Opóźnenie miliśmy prez wypadek i zablokowanie drogi. Korek ciągnoł się w nieskończoność i zablokował nawt miasteczko.) Na drugi dzień Bar i rejs po jeziorku Szkoderskim. Opoczyne w Villi Otrand. Hotel super! Pokoje takie ja na stronie hotelu tylko troche miejsze. Płaski telewizor, wyremontowany, klima. Jedzenie fantastyczne. Na miejsce przy basenie nie ma co liczyć już o 8 rano wszysko zajęte. Na plaży leżaki i parasol 5 euro. Chodza tylko rano wiec popoludniu nie trzeba płacić, ale za to są wiatry i piasek troche lata w powietrzy. Woda chłodna. Z hotelu za 5 euro można pojechać do miasteczka. Przy hotelu mnustwo straganów (nic ciekawego). Nie ma na co wydać pieniędzy!
      • Gość: szyszunia5 Re: Bałkany All Inclusive z Rainbow Tours IP: *.ssp.dialog.net.pl 05.07.13, 11:09
        Pilot Pani Magda Gwoździk super, ale wracała już do Polski. W czarnej mieliśmy przewodnika Alana (zabawny człowiek) mówił po polsku bo ma rodzinę w Polsce.
      • Gość: Oli Re: Bałkany All Inclusive z Rainbow Tours IP: 87.204.191.* 05.07.13, 11:18
        Do Szynszuni.
        Dzięki za relacje.
        • Gość: szyszunia5 Re: Bałkany All Inclusive z Rainbow Tours IP: *.ssp.dialog.net.pl 05.07.13, 15:05
          Jak masz jeszcze jakieś pytania to pytaj śmiało :)
          • Gość: Przemek Re: Bałkany All Inclusive z Rainbow Tours IP: *.play-internet.pl 23.07.13, 12:35
            Mam pytanie czy podczas wycieczki są okazje aby kupić wyroby z lawendy ?
            Co poza winem warto przywieźć ?
            • Gość: szyszunia5 Re: Bałkany All Inclusive z Rainbow Tours IP: *.ssp.dialog.net.pl 23.07.13, 18:40
              Spokojnie jest czas na zakupy, w każdym miejscu jest czas wolny. Szczerze powiem że ja specjalnie nic nie kupiłam oczywiście podczas wycieczki zwiedzasz winnice ale mi osobiście te wina nie smakowały (kwestia gustu), kupiłam smakową rakije-wiśniówkę :)
              Mają dobre migdały w różnych panierkach, i suszone skórki pomarańczy.
              • Gość: edi Re: Bałkany All Inclusive z Rainbow Tours IP: *.prywatni.pl 29.07.13, 10:50
                Fajnie :) Jestem uspokojona. Bo tyle jest postów negatywnych , że lekkie obawy się pojawiły. Wiem jak ludzie mogą przesadzić . Sama w Grecji przeżyłam szok, bo Pani zrobiła potworną awanturę w hotelu, że ją coś ugryzło w trakcie opalania przy basenie. Myślałam , że ma wygryzione pół nogi, jak spojrzałam to zobaczyłam typowy bąbelek po komarze. Rozumiem, że organizator miał je wszystkie wyłapać......
                Jeśli można, to proszę o informację jak wygląda zwiedzanie miast. Czy to jest tak, że przewodnik doprowadza grupę do jakiegoś punktu w mieście i daje czas wolny , a my sobie sami je zwiedzamy, wyszukując to co chcielibyśmy zobaczyć, czy też prowadzi wycieczkę od ciekawszego do ciekawszego punktu i daje czas na indywidualne zwiedzenie obiektu i kontynuuje obchód. Pytam, bo i z jednym i z drugim rodzajem zorganizowanego zwiedzania się spotkałam.
          • Gość: Ryszard Re: Bałkany All Inclusive z Rainbow Tours IP: *.dynamic.chello.pl 27.08.14, 08:18
            Mam prośbę.Wybieramy się we wrześniu 2014r na wycieczkę z Rainbow - Bałkańskie skarby.Jeśli ktoś już był na takiej wycieczce to proszę o wrażenia.Interesuje mnie wszystko a zwłaszcza wycieczki fakultatywne -Perly Czarnogóry i Po sąsiedzku w Albanii.DZIĘKUJE.
      • Gość: edi Re: Bałkany All Inclusive z Rainbow Tours IP: *.prywatni.pl 29.07.13, 10:55
        i jeszcze jedno pytanie, jak wyglądają przejazdy tzn. czy te spirale chorwacko - czarnogórskie są do przeżycia? Nigdy nie byłam na południu Chorwacji. Mama ma mały problem z podróżowaniem autokarem, ale zwiedzanie południa Krety przeżyła. Czy to jest do przeżycia czy strach w oczach? Mam ją upić, uśpić czy da radę :) ?
        • Gość: szyszunia5 Re: Bałkany All Inclusive z Rainbow Tours IP: *.ip.netia.com.pl 29.07.13, 14:20
          Jeśli chodzi o zwiedzanie to jest tak że najpierw zwiedza się z przewodnikiem, a później masz czas wolny przeważnie jest to godzinka max 1,5h (tu np. w Dubrowniku). W Dubrowniku nie zwiedzamy murów (to jest we własnym zakresie - koszt chyba 90kun, ale nie pamiętam dokładnie bo nie byłam).

Zawsze znajdzie się taki któremu się nie dogodzi.

Jeśli chodzi o serpentyny to na samym objeździe był tylko mały kawałek gdzie była przepaść a w dole kilka saaaaarych samochodów, ale przejeżdżasz tą trasą jakieś 4/5 razy. A poza tym jest ok. rekompensują piękne widoki.

Serpentyny są straszne na dodatkowej wycieczce fakultatywnej Perły Czarnogóry (słyszałam z opowieści grupy). My już w tym czasie leżeliśmy na plaży bo 3 dni opalania zleciały szybko.

Jeśli masz jeszcze jakieś pytania to pytaj – chętnie odpowiem :)
          • Gość: edi Re: Bałkany All Inclusive z Rainbow Tours IP: *.prywatni.pl 29.07.13, 14:42
            Bardzo, bardzo dziękuję!
            Chyba wszystko jest dla mnie jasne. Wygląda na to, że kupiłam to co chciałam.
            Miłej reszty wakacji życzę :)
          • ansi51 Re: Bałkany All Inclusive z Rainbow Tours 09.08.13, 17:06
            CZeść .CZy mozesz jeszcze napisać jak wygląda 1 i ostatni dzień tej wycieczki- czy czas jest wykorzystany czy gdzieś się koczuje i czeka na hotel lub samolot
            • Gość: Miron Re: Bałkany All Inclusive z Rainbow Tours IP: *.welnowiec.net 10.08.13, 11:00
              Ja wróciłem z tej imprezy 01.08. Wylot był z Krakowa z międzylądowaniem w Bydgoszczy. W Dubrowniku byliśmy ok. 22. Transfer do hotelu w Orebicu ok. 3 ,5 godz. czyli ok 1 w nocy zakwaterowanie w hotelu Komodor. Hotel stary, lata 70. O ile standard i byle jakie jedzenie na 2 doby mogłem strawić , to brak klimatyzacji podczas upałów lipcowych dał porządnie w kość.
              Powrót z hotelu Otrant w Czarnogórze . Wyjazd do Dubrownika 8.55, transfer autokarem ok 4 godz w zależności czy są kolejki na granicy. To na wylot do Krakowa.
              Najwcześniej wyjeżdzał z hotelu Wrocław ok. 3 w nocy,
              potem Warszawa na wylot z Podgoricy ok. 8 rano,
              potem transfer 8.55 Kraków i Bydgoszcz.
              Najpóżniej transfer był chyba do Gdańska lub Warszawy ok. 16. na wylot z Dubrownika.
              Pokoje w dniu wyjazdu należy zwolnić do 12.
              • ansi51 Re: Bałkany All Inclusive z Rainbow Tours 10.08.13, 19:15
                Dziękuje za odpowiedz.
                Jakie jest Twoje zdanie na temat hotelu Otrant - bo opinie są podzielone,oraz organizacji wycieczki
                • Gość: Miron Re: Bałkany All Inclusive z Rainbow Tours IP: *.welnowiec.net 10.08.13, 22:40
                  Wycieczka przebiegała dość sprawnie, chociaż osobiście wolałbym zrezygnować z wizyty w miejscowości Ston w Chorwacji i wizyty w winiarni na rzecz dłuższego pobytu w Dubrowniku i nad Zatoka Kotorską. Dubrownik zwiedzaliśmy w godzinę z przewodnikiem i potem godzina czasu dla siebie. Aby poczuc klimat miasta, spokojnie wejść na mury, wjechać kolejka na górę - 2 godz stanowczo za mało. Z kolei Zatoka Kotorska jest tak piękna, że aż żal było odjeżdzać. Zwiedzanie samego Kotoru 2 godz. W sumie w zatoce spędziliśmy popołudnie i noc w hotelu. Generalnie 3 dzien wycieczki bardzo męczacy ale da się przeżyć. Wyjazd z hotelu w Orebicu ok. 8 rano. Dojazd do Dubrownika ok. 3 godz. Zwiedzanie Durbownika 2 godz,. Dojazd do granicy i postój na granicy ok. 3 godz. Upał był niemiłosierny, klimatyzacja w autokarze działała ale fatalnie . Dalej zatoka, kościół na wyspie, Kotor. Kwaterowanie w hotelu w zatoce ok 20 wieczorem.
                  Z kolei hotel Otrant - mieszkaliśmy w w budynkach otaczających hotel. Pokoje ok, czysto, sprzątane co dzień, klimatyzacja, ale bez balkonu i tarasu tzn. drzwi balkonowe są "typ francuski" ale samego balkonu nie ma, jest barierka. Pokoje te balkonowo-tarasowe okupują Rosjanie. Wyżywienie w hotelu super. Dla gości budynku hotelowego głównego jest basen przed hotelem, dla nas był basen kryty. Na plaży tłumy, wiadomo sezon.
                  Reasumując, wycieczka fajna ale z drobnymi mankamentami. Trzeba też mieć na uwadze to iż przy takiej ilości osób nie jest możliwe aby wszyscy byli w pełni zadowoleni. Każdy oczekuje czegos innego. Ja byłem nastawiony bardziej na zwiedzanie i podziwianie pieknych krajobrazów a to niestety działo sie zbyt szybko. Teraz już wiem że tam najlepiej pojechac własnym samochodem i zwiedzać Chorwację i Czarnogórę w swoim tempie .
                  • Gość: szyszunia5 Re: Bałkany All Inclusive z Rainbow Tours IP: *.ssp.dialog.net.pl 11.08.13, 14:11
                    A ja miałam balkon w hotelu Otrand więc wątpię że to tylko dla Rosjan jest przeznaczone. Nie zgodzę się że dla nas nie było basenu odkrytego, bo był można było z niego korzystać tak samo jak z leżaków (ale tu kto pierwszy ten lepszy).
                    Przejazd przez granice - nam szczęście dopisało nie musieliśmy czekać. Po przekraczaniu granicy zrobił się mały koreczek bo pękła rura im i ruch był wahadłowy. I byliśmy świadkami wypadku przez co staliśmy z 1,5h w korku kolejnym.
                    Z cala resztą się zgadzam nie potrzebny ten Ston. Można zrezygnować z niego na rzecz Dubrownika.

Ogólnie wycieczka udana! :)
                    • ansi51 Re: Bałkany All Inclusive z Rainbow Tours 11.08.13, 16:25
                      Podziekowania dla Mirona i Szyszuni za informacje,bardzo przydatne.Pozdrawiam.Lecę na tą wycieczkę we wrześniu,chetnie się podzielę swoimi wrażeniami po powrocie
                    • Gość: Miron Re: Bałkany All Inclusive z Rainbow Tours IP: *.welnowiec.net 11.08.13, 16:57
                      Szyszunia - przyczyna jest prosta, byłaś w okresie krótko przed właściwym sezonem. U nas nikt z 40 kilku osób nie dostał pokoju z balkonem, co tez nie było jakąs tragedią. Ansi 51 leci dopiero we wrześniu więc też zapewne nie będzie już takich tłumów przy basenie ani na plaży jak na przełomie lipca/sierpnia
    • Gość: Marika Re: Bałkany All Inclusive z Rainbow Tours IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.08.13, 11:25
      Właśnie wróciłam z wyjazdu Bałkany allinclusive i niestetety do końca nie jestem zadowolona .
      O ole same odwiedzane miejsca urocze, widoki przepiękne warte zobaczenia to sama organizacja nie do końca. Czasami traciliśmy czas w okresie tych dni objazdowych na czekanie a moglismy coś więcej zobaczyć. Pani pilot nie do końca spełniała swoją role a w Kotorze to nas załatwiła że najpierw sami chodziliśmy ponad godzinę a później przelecieliśmy to samo z Pania przewodnuk więc było to bez sensu. Ale ta cześc wycieczkowa ze wzgledu na urokliwe miejsca mozna ocenić nieźle. Natomiast częsć pobytowa zawiodła mnie. Niestety biuro nie poinformowało w ofercie że bęac na terenie hotelu Otrant w częsci tzw "willi" nie mamy prawa korzystać z odkrytego basenu. Dla mnie było to szokiem poczułam się jak turysta drugiej kategorii . Tak naprawdę nikt nas o tym nie uprzedził przy zamawianiu oferty. A pani pilo która okazała się rówież rezydentem? poinformowała nas że biuro wynegocjowało dla nas basen zakryty. dla mnie to była śmieszne tłumaczenie, bo przecierz tam nie pojechałam aby kompać sie w krytym basenie!!!. Korzystaam z plazy i płatnych leżaków i nie wchodziłam do basenu przy hotelu aby nie być wyproszonym! Myślę że biuro w tym przypadku nie popisało się. Poaza tym sama Pani Agata pilot naszej wycieczki na koniec wycieczki porzegnała się z bnami a potem okazało się że jest również rezydentem. Dziwne bo ta nasza rezydentaka wyjeżdzała na wycieczki fakultatywne i cały dzień była nieobecna, co dla mnie jest niezrozumiałe. Ponadto ta Pani nie do końca była w porządku , w jednym z hoteli podczas wycieczki kiedy wieczorem przyjechaliśmy na noc po całodniowej eskapadzie, kiedy po krótkim spacerze przy chotelu wróciliśmy do pokoju okazało się że nie ma wody. Czekaliśmy z godinę i nic , w końcu wyszłam się zapytać i na korytarzu od osób z naszej wycieczki dowiedziałam się że wody nie ma bo w jednym z pokoi spadła umywalka i zakręcili wodę i teraz naprawiają i ponoć po usunięciu awarii ma być włączona woda. Byłam zdziwiona że Pani Agata (pilotka) nie zainteresowała się tym i nas nie powiadomiła. Nie wiedzieliśmy w którym pokoju jest więc spytaliśmy się w recepcji o jej pokój. Poszliśmy do niej i okazała się że ona wie o awarii. Moje zdiwienie byo ogromne bo jeśli ona wiedziała to moim zdaniem powinna Nas powidomić a nie spokojnie iść spać, a my musieliśmy sami sobie wyjaśnić zaistaniałą sytuację. Dla mnie to nie tak powinno wyglądać, ta Pani wiedziała w których pokojach jesteśmy a my nie wiedzieliśmy gdzie ona jest!
      Myślę że co niektórzy tej nocy spali bez mycia nie wiedząc że jak poczekają to się jej doczekają, tak nie powinno być!
      Ponadto Pani Agata wykazała się nieprofesjonalna pilotka, bo zgodziła się na wzięcie euro, które winna oddać nam za nie mozliwye wejście do katedry. Niby podarowaliśmy jej to ale tak naprawdę jakś grupka osób jej o tym zakomunikowała i napewno nie byli to wszyscy, bo wiele osób krytycznie to oceniło. Jednak nie robiono z tego wielkiej sprawy bo nie o to chodziło. Myślę że nie powinna ona się na to zgodzić. Pierwszy raz z tym sie spotkałam.
      A więc wycieczka fajna, organizacja nie do końca, miejsce plaża fajna, jednak ograniczenia co do korzystania z krytego basenu bardzo niefajne. Ponadto przy all inclusiv nie spodziewaam się podziału że nam coś nie wolno. A jednak o godz. 17.00 kiedy serwowali ciastko i kawę to napoje dla nas były zabronione. Też byłam tym zszokowana.
      Jesli chodzi o wyglad budynków bungalowych przy hotelu ( bo w nich byliśmy zakwaterowni) nie do końca zgaodny z tym na zdjęciach. trochę obskurne i nie utrzymane jak trzeba wewnątrz pokoje całkiem całkiem ale na zewnątrz, sucha trawa i piach. Balkony jeśli były to też bardzo obskurne i nie do końca do siedzenia gdyż niezbyt przyjemne miejsce na siedzenia i odpoczynku ( oglądanie śmieci i uschniętych kwiatów- turków ). Zadbana zieleń tylko wokół głównego budynku hotelu dalej juz o zieleni zapniano.
      Tak więc decydujac się na tę wycieczke warto o wszystko spytać organizatora.
      Szkoda że biuro RAINBOW nie informuje o wszystkim przy zamawianiu oferty.
      Być może była możliwość dopłaty i pobytu w głównym budynku hotelu, który sprawiał lepsze wrażenie. Osoby tam zakwaterowane miały przywileje. A nie będąc na odpoczynku czuć sie jak coś gorszego, tak nie powinno być.
      Jesli była taka możliwośc to być może bym skorzystała ale biuro mnie nie informowało o tym. Bardzo szkoda, bo zawiodłam sie na solidności Biura i raczej nie skorzystam juz z ich usług.
      Ale Chorwację i Czarnogórę polecam wszystkim bo przepieknie!!!
      • ansi51 Re: Bałkany All Inclusive z Rainbow Tours 12.08.13, 18:04
        Czy ktoś z Państawa był na wycieczkach fakultatywnych-chodzi mi szczególne o Perły Czarnogóry- czy polecacie
      • Gość: Vert Re: Bałkany All Inclusive z Rainbow Tours IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.08.13, 19:10

przecierz
        kompać
        porzegnała
        chotelu
        all inclusiv

Zgroza

• Gość: szyszunia5 Re: Bałkany All Inclusive z Rainbow Tours IP: *.ssp.dialog.net.pl 12.08.13, 20:16
          Od nas ludzie z wycieczki byli nią zachwyceni.... tzn, wycieczką fakultatywną Perły Czarnogóry.
          Co do przerwy na kawę nie wypowiem się bo osobiście na to nie chodziła...ile można jeść :)

Być może nam dopisało szczęście i miałam balkon bo to był początek lipca :)
        • Gość: edi Re: Bałkany All Inclusive z Rainbow Tours IP: 185.30.144.* 12.08.13, 20:46
          ja właśnie tu jestem.... ZACHWYCONA. Są drobne mankamenty, ale całość na plus. właśnie wróciłam z kolacji , dla każdego coś smacznego. Chorwację znałam, Czarnogóra rozłożyła mnie na łopatki. Wycieczki, przejazdy zorganizowane super, dużo zależy od składu grupy. nas było 50 uśmiechniętych osób, nikt się nie spóźniał, każdy karny i życzliwy zarazem, miła grupa. Pilotka Pani Magda Gwoździk rewelacja, konkret , wiedza i odpowiedzialność. Byłam dziś na "Perłach Czarnogóry" moim zdaniem warto, choć kolejny dzień w trasie może zmęczyć, ale to chyba lepsze niż tłumy na plaży, choć jak byliśmy w hotelu 17.30 to nie było strasznie tłoczne. To wycieczka widokowa, same tzw. agrafki kotorskie - zjazd nad fiordem - mnie nie przeraziły, wjazd z drugiej strony był zdecydowanie gorszy, ale nikt nie był przerażony, Budva ze starówką - przepiękna, a monastyr w stolicy - nie dowierzam, średniowieczne, ikony, księgi , biżuteria tak w sumie na wyciagnięcie ręki. Pierwszy raz z Rainbow - zdecydowanie polecam!
      • 22inka Re: Bałkany All Inclusive z Rainbow Tours 15.08.13, 22:17
        Byłam na tej wycieczce. Widokowo trasa przepiękna, zachwyciła mnie Czarnogóra. Wszystkie punkty programu zostały zrealizowane. Pozostał niedosyt i żal, że zmarnowano sporo czasu na punkty programu mniej ważne, ważnym poświęcając mało uwagi. Naiwnie sądziłam, że gwoździem programu jest Dubrownik. Tymczasem spędziliśmy tam mniej czasu aniżeli na plażach i to w trakcie wycieczki, mimo że na taki relaks mieliśmy przewidziane pełne 3 dni pobytowe. Kąpiel na środku jeziora OK ale dlaczego siedzieliśmy potem 2 godziny w cieniu na kamieniach czekając na znak odwrotu. Plażowanie mieliśmy też dwa dni wczesniej dobre półtorej godziny, mimo że z powodu jeżowców uczestnicy z kąpieli raczej nie korzystali. W Dubrowniku godzina z przewodnikiem, druga czas wolny. Próbowaliśmy dostać się na mury, musieliśmy zrezygnować bowiem nie zdażylibyśmy wrócić na czas do autokaru. Takie potraktowanie Dubrownika dla mnie nie do przyjęcia. W ofercie Rainbow Tours wyglada to zdecydowanie inaczej. Dużo czasu spędziliśmy w winnicy. To punkt realizowany prawie wszedzie, więc dla mnie nie taki ważny i znów ten Dubrownik jakby tu odjąc a tam dodać?
        Przed rejsem po jeziorze pół godziny wolne na kawę w drodze powrotnej znów wolne. Nic to, że uczestnicy czekali znużeni na parkingu, tak postanowiła pani pilot. Pani pilot zdecydowanie realizowała program minimum na tzw. przeczekanie. Trochę tego bylo. W Kotorze ( przepięknym ) oprowadzał nas Alan, na którego dlużej czekaliśmy aniżeli nas oprowadzał. Specyficzny, zabawny chlopak, powiedział mniej więcej po dwa zdania i po 15 minutach bylo po wycieczce. Najpierw mieliśmy czas wolny, potem czekaliśmy na Alana, potem znów czas wolny. Gdzieś niedaleko przy bramie bylo targowisko, wystarczylo tylko nam powiedzieć, że Alan będzie za ok. 20-30 minut ale nie, czekaliśmy wszyscy karnie. Potem rozbawiona p. Agata mówiła nam, że nas uprzedzała, bo czarnogórcy tacy są. Może i tak ale my za to płaciliśmy czyż nie? Tenże Alan oprowadzał nas też w Starym Barze. Tym razem o parę zdań więcej ale tez w tempie bardzo ekspresowym. Chlopak niewątpliwie ma talent, mówi bardzo zabawnie ale szkoda mu czasu i atlasu. P. pilot spytała czy trochę pochodzimy, na co ktoś odpowiedział, że nie , jedźmy do "domu". Szkoda wielka bo Stary Bar wydawał mi się niezwykle urokliwy, były też tam niedaleko jakieś kramy ze starociami. Wystarczylo choćby małe pół godziny aby poczuć nieco klimatu tego miejsca. W Kotorze z powodu odbywającego się festiwalu nie weszliśmy do katedry. P. Agata miala nam zwrócić po 2 euro od osoby. Nie wiem kto to wymyślił, kto to jej przekazał ale uslyszeliśmy od p. pilot, ze dziękuje nam za miły gest. Osobiście jestem przeciwnikiem takich rozwiązań bowiem uważam je za deprawujące. Na koniec wycieczki p. pilot pożegnała się z nami informując, że teraz zajmą się nami rezydenci Rainbow Tours. Na tablicy brak było jakichkolwiek informacji, że ktokolwiek się nami interesuje. Już w autokarze p. Agata uświadomila nas co mamy, czego nie. Szczególne podziękowania należą się organizatorowi za to, że specjalnie dla nas wynegocjował kryty basen z chlorowaną wodą. (! ) Następnego dnia okazało się, że jednak to ona nadal jest naszym opiekunem, żadni rezydenci. Nic to, że całe dwa dni jej nie było ( wycieczki ) byla opiekunem i już. Jako opiekun moglaby może wstać i nas na końcu może pozegnac ale to juz chyba wygórowane wymagania. Byłam z Rainbow Tours w Norwegii. Pilotem był Michał , niestety nie pamiętam nazwiska. Bylo super!. Naiwnie sądzilam, że tacy są piloci angażowani przez Rainbow Tours. No to sie grubo pomyliłam. Teraz czytam zachwyty nad p. Magdą. Zaluję, że nie byłam w jej grupie a trafiłam na p. Agatę realizująca program minimum. Może za często jest w Czarnogorze bo jak sama mówi oni tak mają. Szkoda czasu i atłasu - polako.
        Osobiście żadnych basenów mnie nie brakowalo. Woda choć zaskakujaco chlodna była bardzo czysta i fajnie się plywalo. Do części pobytowej nie mam większych uwag może dlatego, że nie nastawialam sie na szczególny komfort. Niemniej rozumiem żale osób, które odczuwaly gradację. Chyba organizator też nie do końca się tu sprawdził.
        • Gość: Vert Re: Bałkany All Inclusive z Rainbow Tours IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.08.13, 23:10
          Matko jedyna,
          czy niektóre osobą jeżdżą na objazdówki po to, żeby potem narzekać na forach internetowych ?
          Zamiast płakać po powrocie,
          można poszukać znajomych, zrobić zbiórkę na paliwo, wynająć kwaterę na miejscu, zabrać trochę jedzenia z Polski, resztę dokupić w sklepach i zwiedzać to, co nas najbardziej interesuje, w takim tempie, które nas bawi,
          • Gość: Bartek Re: Bałkany All Inclusive z Rainbow Tours IP: *.siec.alfa.pl 27.08.13, 06:48
            Witam serdecznie. Właśnie lecę z Bydgoszczy 5 września i mam pytanie - z tego co czytałem Perły Czarnogóry są ok, a jak wygląda wycieczka "Po sąsiedzku w Albanii" ?
            • Gość: szyszunia5 Re: Bałkany All Inclusive z Rainbow Tours IP: *.ssp.dialog.net.pl 29.08.13, 20:11
              Oj....ciężko będzie się dowiedzieć bo to wycieczka ostatniego dnia i mało kto na nią jeździ. Z niej wraca sie ok 22, a wyloty masz już do większości miast bardzo rano.
            • Gość: edi Re: Bałkany All Inclusive z Rainbow Tours IP: *.dynamic.chello.pl 31.08.13, 12:46
              Nie żałowałam, że pojechałam gdyż chciałam zobaczyć choć kawałek Albanii. Jednakże musisz się uzbroić w cierpliwość , bo jednak tam się długo jedzie. Najpierw do granicy ok 45. min z Ulcinj . Tu albo masz szczęście i od razu przekroczycie, albo się czeka. Potem ok. 1 godz. do pierwszego miasta Szkodra potem ok. 2-3 do Kruje. Twierdza warta zobaczenia, a uliczka targowa prześliczna. Jednakże potem trzeba wrócić. Jeżeli nie będzie korków to ok, jak będą to trochę gorzej. Nam się udało i wyjeżdżając o 8.30 o g. 19.00 byliśmy na kolacji. Zwiedza sie tylko te dwa miasta i ludzie narzekali, że tyle jechali , a tak mało zwiedzania. Dla mnie osobiście, patrząc na mapę inaczej się nie dało i wycieczka mi się podobała. Mieliśmy fajnego przewodnika , który opowiadał o Albanii przeplatając to żartami cały czas więc ta podróż zleciała dość szybko. Warte przywiezienia dżemy figowe i koniak, można kupić na granicy ok. 3-5 euro za butelkę. Nikt nic nie sprawdza. Odradzam, kupowanie koniaku na targu w Kruji, taniej o 2 euro, ale niektórzy zakupili herbatę :) zamiast trunku. Ten na granicy jest prosto z fabryki i z gwarancją :)
              miłej wycieczki
            • Gość: Bartek Re: Bałkany All Inclusive z Rainbow Tours IP: *.siec.alfa.pl 31.08.13, 18:08
              Bardzo dziękuję za opis i chyba się z czystej ciekawości Albanii przejadę. Pozdrawiam
            • Gość: fifi Re: Bałkany All Inclusive z Rainbow Tours IP: *.poznan.uw.gov.pl 04.09.13, 14:51
              Wycieczka bardzo komercyjna męcząca , nie pokazuje prawdziwej Albanii, szkoda pieniędzy.
    • Gość: iwona Re: Bałkany All Inclusive z Rainbow Tours IP: *.tktelekom.pl 28.03.14, 13:25
      Byłam na tej wycieczce w zeszłym roku i bardzo mi się podobała, objazd i wypoczynek 7 dni w Chorwacji na wyspie Korczula w hotelu Bon Repos. Przewodnik z biura, która z nami była na objeżdzie posiadała ogromną wiedzę o Bałkanach i pięknie opowiadała, krajobrazy fantastyczne. Hotel Otrantw czarnogórze godny polecenia i w częsci willowej i głównej, piękna plaża w Ulciniju zawsze dostępne leżaki i czysta woda w basenie. Natomist hotele na objeżdzie to porażka ale można wytrzymać, jeżeli odpoczywacie po objeżdzie w Chorwacji to nie w hotelach poniżej trzech gwiazdek. Absolutnie nie polecam hotelu Bon Repos na Korczuli chociaż wyspa i miasto rewelacja. W Chorwacji zdecydowanie korzystać z hoteli powyżej 4 gwiazdek. Polecam tez wycieczkę jednodniową do Albani jest w pakiecie na wypoczynku w Czarnogórze.
      • Gość: ewa Re: Bałkany All Inclusive z Rainbow Tours IP: *.play-internet.pl 13.06.14, 16:24
        Witam, wycieczka w tym roku dobrze zorganizowana, krótkie przejazdy pomiędzy atrakcjami. Hotele w porządku, jedzenie smaczne.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka