Dodaj do ulubionych

Z jakim biurem do Chorwacji?

14.09.13, 10:11
Witam,
W tym roku była Grecja a w przyszłym marzy nam się Chorwacja bądź Włochy, autokarem lub samolotem. Dlatego proszę o sprawdzone biuro organizujące wczasy w Chorwacji z przejazdem/lotem, miejsce odpowiednie dla dzieci (córka 5 l.). Może ktoś był w tym roku?
Wyjazdy tylko z Katowic.
Obserwuj wątek
    • tomaroc Re: Z jakim biurem do Chorwacji? 15.09.13, 12:46
      Zapomnij o biurze podróży - jedź sama ! Chorwacja jest raptem 600-1000 km od Polski. Jest to kraj należący już do UE, a więc ubezpieczenie, pomoc konsula czy cokolwiek innego nie sprawi problemu. Przed wyjazdem zapoznaj się z informacjami o tym kraju, poczytaj fora np. tutaj jest sporo o Chorwacji, albo www.chorwacja24.info/forum ,kup jakiś przewodnik (były w gazecie wyborczej dobre przewodniki o Chorwacji) i zorganizuj wyjazd sama w gronie rodziny, przyjaciół... Po co się uzależniać od biura podróży ??? Chorwacja jest krajem który naprawdę nie wymaga ani znajomości języka, ani znajomości kultury czy rezerwacji wcześniejszej noclegów... Samemu planując wyjazd więcej z takiego wyjazdu się pamięta...
      pozdrawiam i życzę powodzenia !
      • betty842 Re: Z jakim biurem do Chorwacji? 12.12.13, 11:51
        tomaroc napisał:

> Zapomnij o biurze podróży - jedź sama !

No własnie mnie dziwi takie podejście...Wczasy (na własną rękę) w Chorwacji dla 4-osobowej rodziny to koszt miedzy 5 a 7 tysięcy (dojazd samochodem+noclegi+wyżywienie) na ok 10 dni. Jesli ktoś stołuje się w restauracjach to koszt dobije do 7 tysięcy,natomiast gotując samemu zmieścimy się w kwocie 5-6 tysięcy. Informacje zaczerpnięte od rodzin,które były na własną rękę w Chorwacji. Ostatnio poprosiłam o informacje w pobliskim biurze podróży (sprawdzone biuro) i co się okazało? Wczasy autokarem z biurem podróży i z wyżywieniem allinclusive (o ile dobrze pamiętam to na tydzień) dla rodziny 4-osobowej to koszt ok 5-6 tysiecy (przełom czerwca lipca). Z dojazdem własnym koszt był mniejszy o jakiś 1 tys.zł. Ostatnio nawet znalazłam fajną ofertę (z innego biura,również sprawdzonego) chorwacja autokarem,allinclusive,tydzień,4 os (2 dorosłych i dwoje dzieci) za łączną sumę 4,2tys. Tylko,że wyjazd 10go czerwca co dla mnie nie jest problemem a wręcz uważam,że lepiej niż w pełnym sezonie. Dlatego uważam,ze można tanio pojechać na wczasy z biurem podróży.
        No a jesli chodzi o długość pobytu to nawet nie chciałabym jechać na 10 czy 14 dni...Tydzień wczasowania jest dla nas jak najbardziej wystarczający (byliśmy dwukrotnie nad morzem i mimo przepięknej pogody i wielu atrakcji nasze dzieci ostatniego (7go) dnia pobytu już chciały wracać do domu) i my również.7 dni plażowania i lenistwa to dla nas idealne wczasy.
        • nius222 Re: Z jakim biurem do Chorwacji? 12.12.13, 16:02
          Polecam Ciovo , ceny zdecydowanie niższe niż w innych regionach , sporo polaków . Jesteśmy polsko chorwacką rodzinką możecie pytać o co tylko chcecie , pogodę ceny paliw , produktów spożywczych , noclegów . Zawsze chętnie podpowiemy , tutaj sporo kosztują przyprawy natomiast ; makarony , od 2 zł , chleb od 3 zł , wędliny no ceny nie są niskie , ale za to smak fenomenalny . Chorwaci stawiają na zdrową kuchnie co popieram . Ceny w sezonie za apart.2 osobowy od 50 euro poza sezonem od 30 euro , zależy od lokalizacji i terminu czy blisko plaży czy 350 m. do plaży . i od długości pobytu , im dłużej tym taniej . Jeśli chodzi o dzieci można znależć apartamenty gdzie gospodarze nie liczą dodatkowych opłat i można zaplacić tylko za 2 osoby a zarezerwować studio .Zawsze zachęcam do wyjazdu samemu , można sporo zaoszczędzić i więcej zobaczyć.polecam facebook. Miłośnicy Dalmacji . lub email;
          apartamentychorwacja@interia.pl
        • krzysztofgie Re: Z jakim biurem do Chorwacji? 05.01.14, 21:18
          Co?!!!
          7tys. za 10 dni?
          Byłem 5 razy w Chorwacji i max to 5tys za 14 dni z dojazdem,wyżywieniem,wycieczkami i zakwaterowaniem..Rodzina trzyosobowa.
          Apartament załatwiam przez internet bezpośrednio od gospodarzy,jeszcze targuje cenę,przeważnie ok.10-12 e za osobę z klimą.Wyżywienie we własnym zakresie.
          • betty842 Re: Z jakim biurem do Chorwacji? 06.01.14, 10:11
            krzysztofgie napisał:

> Co?!!!
            > 7tys. za 10 dni?
            > Byłem 5 razy w Chorwacji i max to 5tys za 14 dni z dojazdem,wyżywieniem,wyciecz
            > kami i zakwaterowaniem.

Dlatego własnie napisałam,że 5-7 tysięcy...Samodzielne wyżywienie można dwojako zrozumieć.Bo można żywić się tańszym kosztem (samemu pichcić) a można chodzić codziennie do restauracji.Stąd rozbieżność miedzy 5 a 7 tysięcy. Pytałam kilka rodzin które były na Chorwacji na wakacjach (4-osobowe rodziny dla ścisłości) i jedni mówili mi,ze 5tysięcy/14dni ale było to "życie w skrajnym ubóstwie"-jak to określili a innych wykosztowały 7tysięcy/10dni-z tym,ze ci drudzy są ludźmi "wygodnymi" wiec jestem bardziej niż pewna,że stołowali się w restauracjach.
            Już kilka razy pisałam-ja nie jadę na wczasy po to żeby stać przy garach bądź kombinować "co by tu dzisiaj zjeść/gdzie pójść coś zjeść?"...Wolę jechać nad nasz Bałtyk (pobyt z wyżywieniem) niż jechać na Chorwację i kombinować co i gdzie zjeść albo co gorsza gotować....
            • Gość: niuss222 Re: Z jakim biurem do Chorwacji? IP: *.adsl.net.t-com.hr 06.01.14, 13:28
              Kochani zapraszam do Siebie !!! można spokojnie zorganizować sobie super wakacje !!!!
              nie trzeba sobie gotować jak ktoś nie ma ochoty !!! Ciovo to idealne miejsce bo zdecydowanie
              są niższe ceny niż na Riwierze Makarskiej , czy wyspy do których trzeba dotrzeć dodatkowo drogą morską i tutaj gubi się dodatkową kasiorkę . Można sporo zaoszczędzić przy rezerwacji
              do 15 stycznia , nawet 100 euro . Są tutaj fajne knajpki , konoby za rozsądne ceny , a wybierając
              naszą ofertę gwarantujemy spore zniżki na restauracje , bary , knajpki !!! Co tam jesteśmy
              uzależnieni od turystów , kochamy naszą pracę jest naszą pasją !!! zadbamy o relaks , super
              apartamenciki nad samym morzem !!! nasz facebook Miłośnicy Dalmacji .
              Polecamy się na przyszłość .
              Przywitamy domową wieczerzą , super domowym winem ...
              Zapraszamy !!! i pozdrawiamy sympatycznych Polaków !!!
              • Gość: Grzegorz Re: szukam prywatnej kwatery na polowe lipca 2014 IP: *.microchip.net.pl 08.02.14, 19:39
                witam a Ciovo to wyspa ? interesuje mnie polowa lipca od 12-26 2014r. nocleg dla 2 osob.pozdrawiam Grzegorz.
                • Gość: niuss222 Re: szukam prywatnej kwatery na polowe lipca 2014 IP: *.adsl.net.t-com.hr 09.02.14, 22:36
                  Ciovo jest super !!!!
                  polecam nasz facebook; Miłośnicy Dalmacji
                  Pozdrawiam wszystkich Sympatycznych Polaków !!!
                  Jeśli szukacie fajnej kwaterki , to piszcie !!!
                  Czekamy !!! na Was !!!
            • krzysztofgie Re: Z jakim biurem do Chorwacji? 06.01.14, 15:08
              Trochę masz racji.Ale dla ja obiad w Chorwacji przygotowuje w 15-20min,a więc nie jest to stanie przy garach bo dłużej czekasz w knajpie na obiad.Zdarzyło mi sie że wizyta w restauracji trwała 60min.Chyba że .... McDonald.Co do ceny to oczywiście zależy kto ile ma do wydania.
              Ja zarabiam miesięcznie 2000zł i wybieram najtańszą opcje dla "skrajnie ubogich".
              • Gość: wiesiek Re: Z jakim biurem do Chorwacji? IP: 194.177.29.* 06.01.14, 16:57
                dobrze piszesz a takie morze jak tam to bajka wydaje mi się że nie do porównania z bałtykiem-który też ma swoje plusy
              • Gość: Gość Re: Z jakim biurem do Chorwacji? IP: *.net4me.pl 03.07.14, 20:06
                Popieram, wakacje to wakacje, ale bez przesady poza tym można znaleźć za rozsądne pieniądze naprawdę dobrą ofertę.
            • ebe-10 Re: Z jakim biurem do Chorwacji? 07.02.14, 08:37
              No właśnie ...najgorzej ma kobieta z tym gotowaniem! Ja na takich wczasach byłam wielokrotnie i dziś już nie chcę takich wczasów z garami w tle! Dużo czasu traci się na zakupy,potem gotowanie.Pomagają ale i tak to Kobieta jest stratna.Wieczorem przygotowałam ziemniaki,coś podsmazyłam,a rano kiedy rodzinka śpi Ja wstawałam i nastawiałam zupę czy sos,szykowałam śniadanie.Potem jak wraca się z plaży głodna rodzinka czeka niecierpliwie kiedy OBIAD !!!!! Zamiast wziąść prysznic czy poleż
              eć i odpocząć to gotowanie,mycie garów.W tym roku chcę jechać do hotelu z wyżywieniem i niech ktoś koło Mnie chodzi i podaje a nie Ja komuś.Na dłuższą metę takie wczasy z gotowaniem są męczące,a przynamniej dla Mnie.Co z tego że ktoś pomyje naczynia,czy obierze ziemniaki jak i tak Ja stoję przy kuchence.W tym roku bez wnuczek,rodziny,Sama z mężem do hotelu...odpoczywać! Pozdrawiam
      • karolinka_zawadzka Re: Z jakim biurem do Chorwacji? 29.12.13, 19:26
        dokładnie, przecież wyjazd do Chorwacji to raptem trasa w zależności od miejsca zamieszkania w Polsce - jakieś 500-800 km więc chyba nie ma co tu planować tylko wsiąść w samochód i jechac ;)
        • betty842 Re: Z jakim biurem do Chorwacji? 29.12.13, 20:36
          karolinka_zawadzka napisał(a):

> dokładnie, przecież wyjazd do Chorwacji to raptem trasa w zależności od miejsca
          > zamieszkania w Polsce - jakieś 500-800 km

Hmmm no nie wiem...Ja mieszkam na południu Polski (do przejścia granicznego w Chałupkach mam 35km) i do Crikvenicy (pólnoc Chorwacji) mam 850km. Ale z tego co wiem to jednak każdy chwali środkową Chorwacją bądź południową (tym bardziej dla rodzin z dziećmi).Tak wiec w okolice Splitu mam ponad 1000 km.Autor wątku jest z okolic Katowic wiec na północ Chorwacji bedzie miał ok 900km.
          Wiem,ze wiele osób tak robi,ze wsiada do samochodu i jedzie na Chorwację na własną rękę ale akurat mój mąż jesrt w nielicznej grupie mężczyzn którzy nie lubią jeździć samochodem zwłasza w długie trasy.Wolimy jechać autokarem i niczym sie nie martwić.Tym bardziej,że czasem wcale nie wychodzi to taniej.Moja ciocia wraz z mężem zawsze na Chorwacje jeździła z biurem podróży autokrem.Za przejazd i pobyt (2 tygodnie) płaciła 800zł od osoby czyli na dwóch 1600zł.Z tego co mówili mi znajomi,którzy jechali na Chorwację samochodem sama podróż wykosztowała ich ok 1500zł (paliwo,winiety,ubezpieczenie asistance).Tak wiec niekoniecznie z biurem podózy jest drożej...
    • Gość: Lenkam Re: Z jakim biurem do Chorwacji? IP: *.radionet.info.pl 16.09.13, 11:06
      My byliśmy w tym roku z Neckermanem w Grand Hotelu Orebic, wylot z Krakowa. bardzo polecam, cudowne miejsce na wakacje. W niecałe 1,5, godz. byliśmy w Dubrowniku. Transfer do hotelu trwał 2,5 godz. Na miejscu korzystaliśmy z miejscowego Biura Podróży "Orebic Tours", tam wypożyczyliśmy samochód i byliśmy z nimi na 2 wycieczkach. Na wycieczkę dostaliśmy busa z kierowcą, który zawiózł nas (4 osoby) do Mostaru, Medigorje i na wodospady KRKA. Bardzo polecam to biuro, bardzo sympatyczny właściciel i obsługa. Polecam samolot, wróciliśmy wypoczęci , nie zmordowani drogą i bardzo zadowoleni. Oprócz tego że mieliśmy zorganizowane wczasy to na miejscu sami organizowaliśmy sobie czas i wycieczki.
    • Gość: teska Re: Z jakim biurem do Chorwacji? IP: *.dynamic.chello.pl 17.09.13, 12:04
      Zgadzam się z poprzednikiem - jeśli Chorwacja, to tylko samochodem! Zobaczysz o wiele więcej, lepiej poznasz tamtejszą kulturę i ludzi, bardziej poczujesz ten wyjątkowy śródziemnomorski klimat, więcej wspomnień przywieziesz. My zdecydowaliśmy się na taki wyjazd w ciągu dwóch dni i wszystko było super! Nocleg udało się zarezerwować jeszcze przed wyjazdem (taniej!), pogoda rewelacyjna, ludzie wspaniali, zresztą całą naszą wyprawę i odwiedzone miejsca opisałam tutaj > www.yougo.pl/przewodnik/85/chorwacja-7-7
      W razie pytań - służę pomocą.
      • katrinka82 Re: Z jakim biurem do Chorwacji? 18.09.13, 12:49
        Chodzi mi o coś zorganizowanego, najlepiej z wyżywieniem, jazda autem odpada.
        Lotnisko Kraków też może być. Tylko teraz ciężko spradzić mniej więcej ceny..
    • malasta49 Re: Z jakim biurem do Chorwacji? 25.09.13, 16:59
      Polecam Heinz Reisen z Gliwic.
      Trzy lata temu byliśmy z nimi w Makarskiej i naprawdę wróciliśmy zadowoleni.
      Autokar jedzie m.in. przez Katowice i,jest do dyspozycji turystów na wycieczki wliczone w cenę wczasów.Organizacja na medal.
      Wiem,że wiele osób wielokrotnie korzystało z oferty Heinz Reisen do Makarskiej.
      Kilkakrotnie polecałem to biuro na forum,ale czy ktoś skorzystał z zachęty,tego niestety nie wiem.
      Malasta49
    • Gość: JJ Re: Z jakim biurem do Chorwacji? IP: *.dynamic.chello.pl 12.12.13, 14:23
      Z uwagi ,ze jedziesz z dzieckiem to bardzo istotna podróż dobrym autokarem . na pewno taki ma Funclub. Przywołane tu biuro Heinz reise to od dawna jest polecane na forum , nigdy nie widziałam negatywnych uwag. Poza tym myslę ze zaleta jest to ze maja wycieczki do ważnych miejsc w cenie ./ w mojej ocenie przystępnej/. Co do oferty samolotowej to trzeba się liczyć ,ze z wyloty z katowic zmienia np. na Krakow lub Warszawę / tak było z TUI w ubiegłym roku/.
      • Gość: AutobusowyPan Re: Z jakim biurem do Chorwacji? IP: *.net4me.pl 03.07.14, 18:58
        Ja jechałem mega wygodnym autokarem z Zuways, klima, soczek, internet. Bajka po prostu, ta podróż to była sama przyjemność.
    • Gość: moonia Re: Z jakim biurem do Chorwacji? IP: *.dynamic.chello.pl 16.12.13, 23:59
      Ja zamierzam w przyszłym roku lecieć z Rainbow Tours bo oni mają opcję klubów dla dzieci z polskimi animacjami. W Chorwacji te animacje mają w hotelach Adria Beach i Posejdon na Korculi. Jeszcze się wahamy, ale za wczesną rezerwację są fajne zniżki. My byśmy lecieli z Poznania, ale sa tez inne mozliwe miasta wylotu.
      • katrinka82 Re: Z jakim biurem do Chorwacji? 17.12.13, 10:13
        Z rainbow bardzo fajne, tylko cenowo dużo wychodzi.. Raczej zdecydujemy się na autokar i 9-10 dniowy pobyt z opcją śniadań/obiadokolacji. Znalazłam już w bp sumada także fajne są hotele. Zobaczymy, ja na first się nie nastawiam tylko raczej na last..
        • kalinav Re: Z jakim biurem do Chorwacji? 07.02.14, 13:19
          Jak autokarem to Funclub - jeżdżę z nimi i jest naprawdę super. Nie mam możliwości podróżowania na własną rękę autem, a kasy też tyle nie mam żeby całą rodzinę zabrać w tropiki ;) W Chorwacji byłam i w willi z aneksami, ale po dwóch takich wyjazdach zastrajkowałam chociaż były to fajne miejsca - poza tym chcieliśmy zmienić klimat i nie jechać znów do Makarskiej. Byłam w Dubravce w Baska Voda.
          • mar.kora Re: Z jakim biurem do Chorwacji? 21.02.14, 13:24
            racja!!.. gdzie się autem tłuc! tylko się martwisz czy ktoś nie ukradnie, parkingi, a tak wsiadasz jedziesz i na gotowe masz wszystko. a dubravka dobra? makarska podobno z funclubem dobra.
    • Gość: Pablo Re: Z jakim biurem do Chorwacji? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.12.13, 19:40
      Zdecydowanie odradzam biuro podrozy, jakie kolwiek! Sam sobie to wszystko zorganizuj i bedziecie bardziej zadowoleni. Chorwacja to przyjazny kraj. Dla dzieci najlepszy Orebic. Polecam apartament, ktory my wynajmujemy juz od kilku lat. Czujemy sie tu jak w domu od pierwszego pobytu. Do plazy piaszczystej jest 200m ( 3min)
      Jakby co, to moge sporo powiedziec o tym domu, bo tak, jak wspomnialem bylem tu juz kilka razy.
      willa Angela Orebic
      Zobacz tez sobie film o plazach w Orebicu: www.youtube.com/watchv=YJUNH411XyQ
      Sniadania czy inne posilki mozesz zamowic w knajpach 50-100m od domu juz 12-15E/osobe. Lepsze jedzenie niz w hotelu, a warunki o niebo lepsze...
      • Gość: robertr4 Re: Z jakim biurem do Chorwacji? IP: *.tktelekom.pl 13.04.14, 19:03
        Czy można dowiedzieć się coś więcej o tej Willi Angela ?
        Wpadł mi w oko ten obiekt, jak będzie się on sprawdzał dla rodziny 4 osobowej ?

Z góry dziękuję,
        Robert
    • Gość: gość Re: Z jakim biurem do Chorwacji? IP: *.dynamic.chello.pl 09.02.14, 11:46
      Witam ja zarezerwowałam Chorwację a konkretnie wyspę HVAR z chorwacjaautokarem.pl polecam :))))
      • Gość: OLUSIA Re: Z jakim biurem do Chorwacji? IP: *.c149.petrotel.pl 21.02.14, 22:19
        Zerknij www.tecza.pl - bardzo fajny i niedrogi pensjonat oraz sympatyczny właściciel. Byliśmy tam 2 razy i zawsze wracalismy zadowoleni.
      • Gość: marli Re: Z jakim biurem do Chorwacji? IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 01.07.14, 11:14
        Witam. Zamówiłam Chorwację z wakacjeautokatem.com czy ktoś z Was z nimi jechał jakie opinie? Z platnosci zaliczki wynika ze glownym organizatorem.jest Gandalf Travel jak opinie?
        • Gość: marli Re: Z jakim biurem do Chorwacji? IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 01.07.14, 11:17
          pomylka strona to chorwacjaautokarem
      • Gość: Gość Re: Z jakim biurem do Chorwacji? IP: *.net4me.pl 03.07.14, 19:21
        Ja mogę polecić biuro Zuways z Poznania, świetnie zorganizowane wycieczki i nie zddzierają z ludzi.
    • Gość: Mariusz Re: Z jakim biurem do Chorwacji? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.05.14, 17:37
      Witam polecam wyjazd do Chorwacji z biurem Gandalf Travel, jeżdze na wczasy z nimi od 3 lat przystępne ceny i ciekawa oferta proponuje zajżeć na ich stronę Biuro podróży
    • Gość: marcin Re: Z jakim biurem do Chorwacji? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.05.14, 17:42
      polecam gandalf travel z łodzi
      • Gość: Martyno Re: Z jakim biurem do Chorwacji? IP: *.net4me.pl 07.05.14, 18:34
        Jeśli o Chorwację chodzi mogę polecić biura ZUWAYS z Poznania, ceny mają bardzo fajne i nie tylko do Chorwacji.
        • Gość: Walczak Re: Z jakim biurem do Chorwacji? IP: *.net4me.pl 15.05.14, 14:14
          Hmmm, a korzystałeś już z wycieczek tego biura?? Bo to dosyć istotne, powiedz o nim coś więcej, skoro je rekomendujesz... Będę wdzięczny:)
          • Gość: Mechizm Re: Z jakim biurem do Chorwacji? IP: *.net4me.pl 22.05.14, 19:56
            Ja coś słyszałem... Podobno trochę lat na rynku, widziałem że można z nimi jeździć i latać, w dodatku różne ceny od tanich do tych droższych, do tego chyba mają jakieś oferty zakupów grupowych, także wygląda na ok.
            • Gość: Anitcka Re: Z jakim biurem do Chorwacji? IP: *.net4me.pl 30.05.14, 03:54
              A jaki mają zakres cen?? Zuways wszystko samo organizuje??
          • Gość: Majkelowi Re: Z jakim biurem do Chorwacji? IP: *.net4me.pl 03.08.14, 00:09
            Zakochalem sie w Malcie i Bułgarii i oczywiście leciałem z Zuways, zawsze znakomita organizacja:) POlecam !!
            • Gość: Anitcka Re: Z jakim biurem do Chorwacji? IP: *.net4me.pl 08.08.14, 01:05
              He, zakochałeś się bo to piekne kraje i bardzo turystyczne dlatego warto tam jezdzic na wakacje!
              • Gość: DOminik Re: Z jakim biurem do Chorwacji? IP: *.net4me.pl 08.08.14, 21:06
                Nooo, jak juz sie raz pojedzie z Zuways to nie chce sie wracac:) ale mozna z nimi wyjezdzac co roku albo dwa razy w roku!!
    • Gość: Jan Re: Z jakim biurem do Chorwacji? IP: *.adsl.net.t-com.hr 31.05.14, 07:08
      Moze besposrednio z chorwackim biurem
      Www.pinija-dalmatia.hr
      • Gość: Mazdamer Re: Z jakim biurem do Chorwacji? IP: *.net4me.pl 02.07.14, 21:27
        ale tamtejsze biuro? Chyba wolę przed wyjazdem wszystko ustalić i nie mieć niemiłych niespodzianek potem bo to różnie bywa, korzystam bardzo często z poznańskiego biura Zuways i jestem bardzo zadowolony.
        • expertour Re: Z jakim biurem do Chorwacji? 03.07.14, 05:57
          A jakie polecacie?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka