Dodaj do ulubionych

Parę informacji

IP: *.lezajsk.info / 213.199.192.* 11.08.04, 23:36
1. Jeżowce - nie widziałem ani jednego (bardzo chciałem je zobaczyć!)
2. Zgrywanie zdjęć z aparatu cyfrowego na CD - o wiele prościej
to zrobić niż w Polsce, można to zrobić w prawie każdym małym sklepiku
3. Młotek -bardzo ważna rzecz, którą trzeba wziąć jeśli jedzie się pod namiot
4. Ceny - w dużych marketach porównywalne z polskimi
(niektóre rzeczy droższe, niektóre tańsze)
5. Drogi - o niebo lepsze niż w Polsce
6. Chorwaci - bardzo sympatyczni ludzie, można się bez problemu z nimi
dogadać po polsku
7. Cykady - w nocy hałasaują niemiłosiernie

Obserwuj wątek
    • Gość: chorwat Re: Parę informacji IP: *.net.htnet.hr 12.08.04, 00:51
      bardzo dziekuje ze ty jako Polak napisales jak jest,ja nie wiem skad ony biora
      te ceny w Konzum arbuzy kostuja juz 1,5KN,brzoskwinie(nasze)8-12KN,pomidory 2-
      5KN,woda 4-6KN(1,5l)butelka zwrotna 2-3KN(1L)dziwie sie tym ludziom ktory
      wyjezdzajac na wakacje mysla o tym zo maja zabrac z domu,przecierz po ta sa
      wakacje aby odpoczacz.wlasnie wrocilem z Trogira ceny normalne i w knajpach i w
      sklepach.piwo 10-14KN(0,5l)cola 10KN,pizza duza(nie taka jak u Was)25-
      45kn,owoce morza mozna kupic na targu (swieze)po bardzo niskich cenach krewetky
      40-100KnN(zalezy od wielkosci)malze(swieze)10-15KN(1KG)kalmary 40-100KN(1KG)
      ryby sa rozne ceny sie wachaja miedzy 10-150KN(1KG).to nie wiem o co chodzy jak
      mieszkalem w Wa-wie to dla browara placilem 15ZL(0,5)chodzilo o zagraniczne
      piwo dopiero pozniej zobaczylem ze ta piwo ktore zostale na stolie wlewaja do
      mojego kufla(dodaja odrobine soly zeby wygladalo swieze tzw.slywky)u nas tego
      nie widzalem.
      • Gość: Kilo Re: Parę informacji IP: 217.153.119.* 12.08.04, 12:55
        A Ty Chorwat znowu bredzisz. Nigdy w Warszawie za piwo w knajpie 15 zł nie
        zapłaciłem i nigdy nawet nie słyszałem o jakims przelewaniu. Jeżeli chodzi o
        ceny w Chorwacji to znowu mijasz się z prawdą. Cen za pomidory takie jaie
        podałeś nie widziałem nigdzie, a Cola owsze w knajpie kosztuje 10-12 kun ale za
        0,25 a nie 0,5 l jak piszesz. Poza tym Pizza w Casa Mii w Warszawie jest
        najlepsza na swiecie jaka jadłem (nie byłe we Włoszech gdzie ponoc jest
        najlepsza) i równie duża co w Chorwacji ( za taką samą cenę ok.20 zł).
        • Gość: chorwat Re: Parę informacji IP: *.net.htnet.hr 12.08.04, 14:19
          sluchaj ty ...... pewnie chodzis do jakys dziuply albo nory tam gdzie cy podaja
          tyskyie owszem tam piwo kosztuje 7ZL.to pojdz sobie do barow czy pubow to
          zobaczys ile piwo kostuje wieszniaku!a tak sobie gdzie ja to napisalem ze cola
          0,5l kostuje 10KN,a jezeli chodzy o pomidory to pewnie wogole nie wydzales
          pomidorow.a ta pizza w Wa-wie pewnie "tez robiona w piecu".derpe
        • Gość: chorwat Re: Parę informacji IP: *.net.htnet.hr 12.08.04, 14:25
          a tak ja czytam ten forum wydze ze 90% Polakow jest zadowolonich nie narzekaja
          tylko ty i pare takich jak ty(patrz cio pysza o pani Najev przeczierz to Wasza
          POLKA)
          • Gość: Kilo Wyjątek potwierdzający regułę IP: 217.153.119.* 12.08.04, 14:59
            Z wyjazdu do Chorwacji byłem bardzo zadwowolony. POza tym zauważyłem, ze
            Chorwaci to bardzo mili ludzie, a ty jesteś tylko wyjątkiem potweirdzającym
            regułe. Módl sie chamie, żeby Polacy nie wyobrażali sobie Chorwatów według
            obrazu jaki ty tu prezentujesz, bo nikt więcej do Chorwacji nie pojedzie!!!!!
    • Gość: Kir Re: Parę informacji IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 12.08.04, 15:07
      > 1. Jeżowce - nie widziałem ani jednego (bardzo chciałem je zobaczyć!)

To gdzie ty byłeś? Chyba w jakimś kurorcie i nie wystawiłeś nosa poza miejską
      plażę. Jeżewce są prawie wszędzie. gdzieniegdzie się je truje coś do wody
      wsypując. Gdzieniegdzie same się zatruwają benzyną która trafia do wody z łodzi

> 2. Zgrywanie zdjęć z aparatu cyfrowego na CD - o wiele prościej
      > to zrobić niż w Polsce, można to zrobić w prawie każdym małym sklepiku

W sklepiku nie próbowałem, w kafejkach nie ma problemu, niestety baterie do
      aparatu typu CR123 koszują 40-50plz a u nas kupuję po 10-12 ;-(

> 4. Ceny - w dużych marketach porównywalne z polskimi
      > (niektóre rzeczy droższe, niektóre tańsze)

Z tym tańsze rzeczy to rzadkośc a droższe a nawet sporo droższe to większość

> 6. Chorwaci - bardzo sympatyczni ludzie, można się bez problemu z nimi
      > dogadać po polsku

Też tak uważam, tylko ten Chorwat na naszym forum coś ciute nerwowy ;-)
      • Gość: Bogdan Re: Parę informacji IP: *.lezajsk.info / 213.199.192.* 12.08.04, 21:01
        >>To gdzie ty byłeś? Chyba w jakimś kurorcie i nie wystawiłeś nosa poza miejską
        plażę. Jeżewce są prawie wszędzie. gdzieniegdzie się je truje coś do wody
        wsypując. Gdzieniegdzie same się zatruwają benzyną która trafia do wody z łodzi

Przemierzałem przez 2 tygodnie wybrzeże od Zadaru po Dubrovnik

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka