tess1956 13.07.14, 12:52 Co możecie powiedzieć o miejscowości Brestova? Warto tam spędzić urlop? Co zwiedzać w pobliżu? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
tess1956 Re: Istria - Brestova 14.08.14, 10:16 Brestova na Istrii jest chyba mało znaną miejscowością. Ale może ktoś doradzi co zwiedzać w okolicy oprócz takich sztandarowych miejsc, jak Labin, Pazin czy Rijeka. Czytałam o małym miasteczku Hum leżącym kilka km na wschód od Buzet. Czy warto tam jechać? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotr4a Re: Istria - Brestova IP: *.ppwk.pl 14.08.14, 14:13 Brestova to przede wszystkim miejsce połączenia promowego z wyspą Cres (Porozina). Nie spotkałem się jeszcze na forach dot. Chorwacji z wiadomością o spędzaniu tam urlopu. Będę w pobliżu 2-gi raz za 2 tygodnie (wyspy Krk, Cres + Losnij) i mogę polecić z wcześniejszych wizyt i planowanych w tym roku miejsc: Na Istrii - Pula, Rovinj, Porec, Motovun, Hum, Limski Fjord (np. z fish picnic). Bardziej na wschód ale blisko Brestovej: Mośćenice + Mośćenicka Draga, Opatija, Rijeka. Na wyspach: Krk - miasta Krk, Vrbnik, Baśka + Stara Baśka, Cres - miasto Cres, Osor, Lubenice, Valun Losnij - Malij i Veli Losnij Trzeba chyba ze 2-3 tygodnie żeby wszystko to zobaczyć na spokojnie. Pozdrav Odpowiedz Link Zgłoś