Dodaj do ulubionych

Chorwacja I raz.

12.06.15, 14:30
Hej.
Przeczytałam setki stron w necie i nadal jestem zielona. Wyjazd 26.06 z Wrocławia. Jedziemy przez Kraków i Balaton. Nad Balatonem nocleg. Nie pytajcie, dlaczego okrężną drogą, służbowe sprawy wzywają.
Celem jest Chorwacja max do Zadaru. Bez promów. Szukamy kempingu, bo jedziemy z własnym namiotem. Plaża najlepiej piaszczysta, ale to nie jest warunek. Kemping z dostępem do morza bezpośrednio, z basenem ze zjeżdżalniami. Do tego łagodne wejście do wody.
Istnieje cos takiego?
Jedyny kemping jaki znalazłam miał półki skalne zamiast plaży :(
Obserwuj wątek
    • wtop.ek Re: Chorwacja I raz. 12.06.15, 21:55
      proponuję Włochy

piaszczystej plaży w Chorwacji tam gdzie jedziesz nie znajdziesz...

zresztą cały urok w tym że nia ma tam taeich plaż
      • Gość: tol8 Re: Chorwacja I raz. IP: *.ssp.dialog.net.pl 14.06.15, 20:09
        Z tym faktem jestem w stanie się pogodzić:)
        Interesuje mnie tylko i wyłącznie Chorwacja, max do Zadaru.
        Od kilku tygodni wertuję strony w necie i nie znalazłam żadnej fajnej miejscówki.
        Szukam kempingu z dostępem do morza, basenem i zjeżdżalniami:)
        • christoof Re: Chorwacja I raz. 14.06.15, 21:47
          Przecież takich kempingów są dziesiątki
          Jak ty szukasz ?
          • tol8 Re: Chorwacja I raz. 15.06.15, 08:14
            Ze zjeżdżalniami znalazłam tylko Solarisa w Subeniku. Z tym, ze te atrakcje są dodatkowo płatne.
            Może nie potrafię szukać?
            Szukam na kempingieuropy, campinginfo, cro itp
            • Gość: tom Re: Chorwacja I raz. IP: 80.54.108.* 15.06.15, 10:15
              Myślę, że wszystkie Twoje oczekiwania byłby w stanie spełnić Camping Simuni na Pagu - są atrakcje, blisko morza, piasek itp. Solaris przy tym to socrealistyczny kombinat.
              • tol8 Re: Chorwacja I raz. 15.06.15, 16:08
                Rozważa simuni, silaris,zaton,umag, bivillage, polari i lanterna. Część na Istrii.
                Co oznacza free zona na campie?
                Warto dopłacać za parcele blisko morza?
                Na solarisie przeraża mnie konieczność dopłacania za zjeżdżalnie.
                Ma ktos doświadczenia z waterparkiem w Simuni? Płatny też?
            • Gość: ona Re: Chorwacja I raz. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.07.15, 14:26
              Jeżdżę do Chorwacji od kilku lat i nie zauważyłam kompleksów takich jak np w Turcji, które mają zjeżdżalnie czy mini parki wodne. Nawet jak są to można je policzyć na placach jednej ręki a atrakcje te są dodatkowo płatne. Jeżeli interesuje Cię półwysep ISTRIA to proponuje wejść na stronę www.lagunaporec.com masz tam kilka campingów w okolicy, może któryś spełni Twoje oczekiwania.
    • Gość: Piotr Re: Chorwacja I raz. IP: 193.0.108.* 16.06.15, 22:03
      najlepje w tej chwily do miasta Duce, obok miasta Omis. tam jest taka plaza ktora pasuje. Tylko tam mozna znalesc takie plaze, inaczej na wybrzeze w Dalmacji tylko kamien jest. Ale polecam Duce, maja duzo takych kampingow od plazy na 5 metrow. Polecam Duce do miasta Omis.
      • Gość: nospam Re: Chorwacja I raz. IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 20.06.15, 20:20
        A jest opcja wynajęcia domku na takim kampingu ?
        • Gość: Adam Re: Chorwacja I raz. IP: *.play-internet.pl 21.06.15, 10:53
          Oczywiście, że można wynająć domek, w Duce jest ich sporo ale ceny też spore. Domki raczej trzeba rezerwować wcześniej. Jeśli stawiacie na kempingi to można jechać sobie spokojnie wzdłuż Jadrana i wypatrywać kempingów. Jak się spodoba to zostać i tyle. :)
          • Gość: gtw Re: Chorwacja I raz. IP: *.calcit.fastwebserver.de 22.06.15, 08:13
            wzdłuż czego???
            • Gość: Adam Re: Chorwacja I raz. IP: *.centertel.pl 26.06.15, 12:33
              Wzdłuż Jadrana ;)
              Jadran z języka chorwackiego = Adriatyk
              Jadranka = droga wzdłuż Adriatyku
              Jaderské moře - morze Adriatyckie
              pzdr
    • Gość: Ines8383 Piaszczyste plaze? Chorwacja slynie ze zwiru i ! IP: *.static.ip.netia.com.pl 23.06.15, 13:44
      Witaj, tu masz podpowiedz gdzie na 1 raz :0
      Cro to plaze zwirowe i kamieniste piaszczyste znajdziesz w kilku ,miejsach, np. NIn lub Wyspa Rab.
      Moze tam?
      cromania.pl/nin-i-blekitna-laguna-raj-dla-dzieci/

• wtop.ek Re: Piaszczyste plaze? Chorwacja slynie ze zwiru 23.06.15, 14:20
        warto pamiętać, że chorwacki piasek to nie to samo co bałtycki czy bułgarski i nie wygląda za ciekawie

na Rabie w Lopar rzeczywiście jest ładna plaża, z płycizną daleko od brzegu, w sam raz dla dzieci, ale w sezonie kotłuje się tam milion osób

na zdjęciu i takjest jeszcze łagodnie

c.otcdn.com/imglib/hotelfotos/8/311/hotel-san-marino-sahara-rab-veli-me-plazafamily-lopar-family-lopar-rab-island-006.jpg
        www.horvatorszaginfo.hu/pics/news/20090618-lopar-strand.jpg
    • Gość: agnieszka Re: Chorwacja I raz. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.07.15, 22:47
      Mam pytanie, głupie ale pierwszy raz jadę do chorwacji. Wyjezdzam 7 lipca do południowej Dalmacji, zwiedzanie plus wypoczynek na Hvarze. Moje pytanie czy brać ciepły sweter?;polar itd? Czy wieczory i noce są ciepłe?
      • hepik1 Re: Chorwacja I raz. 05.07.15, 07:07
        Prognozy na lipiec to minimalna w nocy przekracza 20 stopni.Czyli nie.
        Chyba,że w drodze powrotnej jak sie coś spierniczy u nas.
        • Gość: agnieszka Re: Chorwacja I raz. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.15, 09:06
          Bardzo dziękuję
          • Gość: darek.59.pl Re: Chorwacja I raz. IP: *.dynamic.chello.pl 05.07.15, 10:58
            Właśnie wróciliśmy z CRO. Upały są niesamowite bo od 30 st. wzwyż (cień), a nocą od 25 st. C, woda coraz cieplejsza od 20 do 23 stopni, a w zatoczkach jeszcze cieplejsza. W Crikvenicy o 23 godz. było 28 stopni, a woda jak w ciepłej zupce. Nawet jest przyjemnie jak coś pokapie. Zaczynają się problemy z pożarami.
      • Gość: maniek Re: Chorwacja I raz. IP: *.amsnet.pl 07.07.15, 23:57
        to zależy czy jesteś zmarźlak :) ogólnie znam osoby które nocując pod namiotem wieczorem ubierały się w polarek i spały zawinięte w spiwór... zwłaszcza jak zawiało z nad morza. Głównie zawiewa z otwartego morza lub rozległych szerokich zatok. Ja osobiście cały wypad spię nago, więc kto to co lubi :)
        pzdr
    • Gość: maniek Re: Chorwacja I raz. IP: *.amsnet.pl 08.07.15, 00:00
      po prostu jedź i znajdź to "swoje miejsce"... ja jeżdżę tak za każdym razem-wysiadam, oglądam i zostaję lub nie i takim sposobem mam "swoje" ukochane miejsca, do których wiem że wrócę i wracam. Po prostu ciesz się Chorwacją :)))) powodzenia
    • wegierka1 Re: Chorwacja I raz. 08.07.15, 15:46
      Polecam stronke www.cro.pl
      Tujest wszystko co bedzie Ci ptrzebne.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka