Dodaj do ulubionych

Apartament Brela

IP: *.play-internet.pl 21.01.17, 09:24
Witam
Czy ktoś z Was może polecić jakiś dobry i sprawdzony apartament w Breli dla dwóch rodzin (2+2) (okres 2 tygodni w terminie 20 lipiec do 15 sierpień)
Oczywiście w rozsądnej ;) cenie
Pozdrawiam

karires@poczta.onet.pl
Obserwuj wątek
    • hepik1 Re: Apartament Brela 21.01.17, 15:23
      Jedyne pytanie-od ilu zaczyna czy kończy się rozsądna cena? ;)
      Abstrahując,że od 20 lipca do 15 sierpnia to zdecydowanie więcej niż dwa tygodie
    • Gość: stass Re: Apartament Brela IP: *.play-internet.pl 22.01.17, 09:39
      proste sformułowanie okres pobytu 2 tygodnie w terminie od 20.07 do 15.08 . czego nie rozumiesz ???
      • Gość: Reh Re: Apartament Brela IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 22.01.17, 11:06
        Od 20 lipca do 15 sierpnia mamy :
        11 dni w lipcu
        15 dni w sierpniu
        Razem 26 dni
        Jak dla ciebie tydzień ma 13 dni, nie mam dalszych uwag

Jaka jest wasza "rozsądna" cena?
        Jak poszukasz online, znajdziesz dużo apartamentow z opiniami klientów i zarezerwujesz w kilka minut
        • wislok1 Re: Apartament Brela 22.01.17, 15:06
          Dokładnie jest 26 nocy i 27 dni pobytu, licząc przyjazd 20 lipca i wyjazd 15 sierpnia

Ja bym poszukał na stronach niemieckich wpisując do google np.
          Ferienwohnung Kroatien
          Jest duży wybór, a ceny wcale nie są wyższe niż gdzie indziej
        • hepik1 Re: Apartament Brela 22.01.17, 16:46
          Może po prostu ma urlop w tych dniach i szuka w tym terminie dwóch tygodni.Chyba sie czepiamy ;)
          • Gość: Reh Re: Apartament Brela IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 22.01.17, 17:00
            Może i czepiamy, ale mógłby pisać bardziej zrozumiale
            W cudzych myślach nie czytam
            • hepik1 Re: Apartament Brela 22.01.17, 18:58
              Ostatnie cztery dni spędziłem w beskidzkim kurorcie,W apartamencie ok 60m.Dwie sypialnie,aneks kuchenny,duzu pokoj dzienny.Dwie dorosłe osoby + trojka dzieci(3+5+7) Normalna cena za apt 400 plln.Kierownik policzył z dwie osoby po 60 pln.Wg mnie ,dla mnie,to była super rozsądna cena ;)
              • wislok1 Re: Apartament Brela 22.01.17, 20:18
                Czyli skasował 120 za noc ?

Czasem są okazje cenowe i da się znaleźć kwatery, gdzie nie policzą za dzieci albo policzą z wielkimi zniżkami...
                W niektórych hotelach tak jest, bo z góry się nastawiają na rodziny z dziećmi.
                Były takie miejsca, gdzie nasze dzieci miały zniżki 100%
                Ale im starsze dzieciaki, tym takich okazji jest mniej...

Ale autor wątku pyta się o apartament dla 2 dorosłych par

Znajomi byli w hotelu na Krecie, gdzie dzieci były zabronione, nie wolno ich było kwaterować...
                Nie wybrali hotelu z tego powodu, tylko im się spodobało położonie w spokojnej okolicy...
                No i mówili mi, że atmosfera była jak w zakładzie pogrzebowym
          • wislok1 Re: Apartament Brela 22.01.17, 19:15
            Jak 27 dni, to już przekroczył wymiar urlopu wypoczynkowego o 1 dzień...
            Poza tym nie chodzi o rodzinę z 2 dzieci, a dwie pary...
            Nie wiem, nie lubię bawić się w takie domysły...

Wystarczyłoby, gdyby ktoś potrafił napisać logicznie i rzeczowo kilka zdań,
            tak żeby sobie wzajemnie nie zaprzeczały,
            z konkretnymi oczekiwaniami finansowymi
    • kolpik124 Re: Apartament Brela 22.01.17, 20:42
      Brela w szczycie sezonu to jedna z najdroższych miejscowości na chorwackim wybrzeżu. Aparament przy plaży od 100€ wzwyż, nieco dalej od morza znajdziesz za 80€, tylko trzeba pamiętać, że tam jest dość stromo. Przy jadrance może ci się udać za 60€.

Np. takie coś za 120 €

www.apartamentychorwacja.pl/apartamenty/brela/apartamenty-jakovic/4526

Gość portalu: staśś napisał(a):

> Witam
      > Czy ktoś z Was może polecić jakiś dobry i sprawdzony apartament w Breli dla dwó
      > ch rodzin (2+2) (okres 2 tygodni w terminie 20 lipiec do 15 sierpień)
      > Oczywiście w rozsądnej ;) cenie
      > Pozdrawiam
      >
      >
      > karires@poczta.onet.pl
      • wislok1 Re: Apartament Brela 22.01.17, 20:56
        Głupio za kogoś wybierać

Jeden uzna zgodnie z faktami, że 80-120 euro to normalna cena w środku sezonu za bardzo dobrej klasy kwaterę....
        Drugi będzie wściekły, bo liczył na to, że będzie maksimum 50 euro za to samo i będzie jęczał, że straszna w tej Chorwacji drożyzna
        • Gość: Rzdrozny Re: Apartament Brela IP: *.play-internet.pl 23.01.17, 21:25
          Kobicina czy chłop zadali proste pytanie, a tu atak. Po co? Brelę polecam, chodź do tanich nie należy. Na Podrače apartament Matko Vranjes - ok. 105e za 2+/3. Super widoki z balkonu.
          • wislok1 Taaaa 23.01.17, 22:24
            Jaki atak ?!
            Chcieliśmy, żeby napisał konkretnie, o co mu chodzi z tymi 2 tygodniami trwającymi 27 dni i ceną...

Po co czasem się czepiamy ????
            Nie ma nic złego w tym, że ktoś szuka pomocy,
            jest to fajne, że ma zaufanie do innych i wierzy, że mu pomogą...

Ale pytający sam musi wiedzieć, co konkretnie chce, jakie ma wymagania co do kwatery,
            za jaką konkretną cenę,
            w jakiej miejscowości lub regionie !!!

Nie jest łatwo utrafić w gust osoby, której nie znamy osobiście i która nie wie sama, czego chce konkretnie, jest niezdecydowana !!!
            Nie wiemy nawet, czy zna chorwackie realia, czy nie robi sobie żartów albo jej pytanie jest tylko chwilowym kaprysem...

I TYLKO dlatego się czepiamy

• Gość: Reh Re: Taaaa IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 23.01.17, 23:01
              Często ludzie chcą, żeby dać im gotowy namiar na apartament w bardzo niskiej cenie, a bardzo ładnie położony
              Wstydliwie nie piszą tego wprost, co tylko im utrudnia poszukiwania
              Mogą poszukać sami, ale im się nie chce
              W szkołach też coraz więcej liczy na gotowce

• wislok1 Re: Taaaa 24.01.17, 09:02
                No, ale to jest dość nieskuteczne liczenie...

Największy wybór noclegów jest w internecie. Przy okazji można sprawdzić położenie kwatery w google maps street view, często poczytać opinie o niej i sprawdzić dostępność w danym okresie czasu, czasem od razu zarezerwować i zapłacić zaliczkę...
                Warto poczytać opis reklamowy kwatery i porównać ze zdjęciami oraz street view...
                Czasem w opisie jest ósmy cud świata i 100 metrów do plaży, a na zdjęciach są zaniedbane meble oraz na street view widzimy, że te 100 metrów to jest w linii prostej, a idąc drogą jest 500 metrów

Jak komuś się nie chce szukać, to idzie po prostu do biura podróży, przedstawia swoje wymagania i szuka razem z pracownikiem biura...
          • hepik1 Re: Apartament Brela 24.01.17, 09:06
            Cały problem albo jedyny polega na tym,że to ie jest proste pytanie,przeanalizujmy:

"Czy ktoś z Was może polecić jakiś dobry i sprawdzony apartament w Breli dla dwóch rodzin (2+2) (okres 2 tygodni w terminie 20 lipiec do 15 sierpień)
            Oczywiście w rozsądnej cenie"

Jedynym prostym kryterium jest "sprawdzony"

Czyli odpowiada ,ktos podając namiar do apt w Breli,gdzie ten ktos był.

Reszta kryteriów jest nie do określenia
            Pomijam zamieszanie z datą, Ale co znaczy "dobry"?
            Co znaczy"rozsadna cena"?
            Co znaczy " apartament w Breli dla dwóch rodzin (2+2)"
            Jeden apartament dla dwóch rodzin 2+2 ,nawet jakby miał ze 100m kw to koszmar a nie wakacje.

Reasumując,to nie było proste pytanie,tylko mision impisible czy tak jakos ;)
            • hepik1 Re: Apartament Brela 24.01.17, 09:24
              Tak nawiązując do mojego zimowego wyjazdu do Ustronia,Apt ze 60 m kw.Ja + córa+3 wnukow.Dwie sypialnie(idealnie-wnuk śpi ze swoją mamą,dziadek z wnuczkami w drugiej,jest aneks kuchenny,jest ogromny pokój dzienny z duzym stołem,jest kanapa i dwa fotele w aneksie telewizyjnym.Jest wreszcie duża łazienka jakieś 6 m kw z prostokątną kabiną prysznicową(ważne)Zero konfliktów.Oprócz jednego-jeden kibelek.A wnuczki maja feler-jak kupa ,to w tym samym czasie ;) I już problem.Bo jedna siedzi a druga zaraz się porobi...
              I juz robi sie problem nie do rozwiazania. .)
              Czyli jeden apt dla dwóch rodzin 2+2 to szaleństwo choćby z tak prozaicznego powodu ;)
            • wtop.ek Re: Apartament Brela 24.01.17, 09:54
              wydaje mi się, że z kolega wisłokiem zaczynacie zaczynacie coraz mocniej bić pianę bez powodu, a sensownej zawartości w waszych wpisach coraz mniej

3/4 i więcej wpisów w każdym wątku jest waszego autorstwa, a połowy z nich mogłoby nie być, bez żadnego uszczerbku dla wątku

każdy średnio inteligentny człowiek od raz załapie, że autorowi wątku chodziło o ramy czasowe wyjazdu, a nie długość pobytu. można wyjechać 20 lipca na 2 tygodnie, albo 1 sierpnia na dwa tygodnie i każda z tych dwu opcji mieści się w "widełkach"

a wy rozkminiacie to na atomy i 157837 wpisów

apartament dla 2 rodziny to koszmar? polemizowałbym, zależy z kim się jedzie i do jakiego apartamentu, swego czasu w Zivogoscach byliśmy w takiej konfiguracji, apartament dwupoziomowy, na górze 4 sypialnie, 2 łazienki, na dole duża kuchnia z 2 lodówkami, salon, przed wejściem wielki zacieniony taras, w ciemno pojechałbym tam jeszcze raz

ogarnijcie się trochę....

hepik1 napisał:

> Cały problem albo jedyny polega na tym,że to ie jest proste pytanie,przeanalizu
              > jmy:
              >
              > "Czy ktoś z Was może polecić jakiś dobry i sprawdzony apartament w Breli dla dw
              > óch rodzin (2+2) (okres 2 tygodni w terminie 20 lipiec do 15 sierpień)
              > Oczywiście w rozsądnej cenie"
              >
              > Jedynym prostym kryterium jest "sprawdzony"
              >
              > Czyli odpowiada ,ktos podając namiar do apt w Breli,gdzie ten ktos był.
              >
              > Reszta kryteriów jest nie do określenia
              > Pomijam zamieszanie z datą, Ale co znaczy "dobry"?
              > Co znaczy"rozsadna cena"?
              > Co znaczy " apartament w Breli dla dwóch rodzin (2+2)"
              > Jeden apartament dla dwóch rodzin 2+2 ,nawet jakby miał ze 100m kw to koszmar a
              > nie wakacje.
              >
              > Reasumując,to nie było proste pytanie,tylko mision impisible czy tak jakos ;)
    • wislok1 Re: Apartament Brela 24.01.17, 10:12
      Widzę, że zaczynasz bawić się w advocatus diaboli, hehe...

Problem w tym, że nie masz racji, bo autor wątku po prostu pisze bez ładu i składu...

Podane daty można interpretować różnie, np. się pomylił i zamiast napisać 5 sierpnia napisał 15 sierpnia !
      Ja kiedyś zrobiłem podobny błąd i zorientowałem się dopiero wtedy, jak mi z recepcji napisali, czy naprawdę chodzi o takie daty !!!

Dwie rodziny (2+2) można interpretować jako 2 pary albo jako 2 rodziny z dziećmi, w każdej jest 2 dzieci !!!
      To zmienia całkowicie sens !

Rozsądna cena to już wyłącznie zastanawianie się, co autor miał na myśli !!!

Czyli po prostu zamiast napisać rzeczowo i konkretnie, autor wątku stworzył jakiegoś potworka językowego...

Generalnie forum dyskusyjne jest po to, żeby się czepiać, dyskutować...

• wakacjechorwacjaczarnogora Re: Apartament Brela 31.01.17, 16:24
      www.adriatic-home.pl/Chorwacja/Zakwaterowanie/Brela

Bezpośredni kontakt z właścicielem

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka