Dodaj do ulubionych

Chorwacja z dziećmi w czerwcu

17.04.17, 22:40
Witam! Bardzo proszę o pomoc. Wybieramy się z trójką dzieci (7 lat, 4 lata, pół roku) do Chorwacji w połowie czerwca. Możecie coś polecić? Gdzie o tym czasie będzie najcieplejsza woda? K
Obserwuj wątek
    • wislok1 Re: Chorwacja z dziećmi w czerwcu 17.04.17, 23:59
      W połowie czerwca może być jak w lipcu, ale może też być zimniej niż w lipcu...
      Trudno bawić się w proroka...

Wszędzie woda będzie miała podobną temperaturę
      Nie ma znaczenia, czy południowa Dalmacja, czy Istria...
      Ważne jest czy miejscowość jest w zatoce, czy jest płytko...
      Jeśli tak, to temperatura wody będzie wyższa niż tam, gdzie morze "atakuje" odsłonięty brzeg...
      Ponad 20 stopni temperatura wody powinna być...

Polecić można 100 miejscowości, ale to ma być wasz wybór !!!!
      Więc na dzień dobry trzeba poczytać o Chorwacji i samemu wybrać ( np. najpierw kupić książkowy przewodnik )

Musicie się po pierwsze zdecydować, jaki region Chorwacji was interesuje !
      Potem szukajcie miejscowości, która wam pasują ( z uwagi na dzieci plaża musi być z łagodnym dojściem do wody i najlepiej zacieniona )
      Potem wybieracie kwaterę do spania...
      W tych miejscowościach...

Albo jedziecie w ciemno...
      ( w czerwcu nie ma jeszcze wielkich tłumów )

PS: podstawa to na dzień dobry określić budżet wakacyjny: ile możecie wydać !
      I jak zamierzacie je wydać: jakie posiłki w ciągu dnia, czy chcecie żywić się w restauracjach, czy też gotować, itp.
      Jest średnio 30% drożej niż w Polsce
      Nie ma nic gorszego niż mieć wielkie wymagania, a małe pieniądze na ich spełnienie
      • elza84 Re: Chorwacja z dziećmi w czerwcu 18.04.17, 17:13
        Właśnie szukam czegoś w zatoce z czystą wodą i gdzie można się schować w cieniu. Chciałabym coś bezpośrednio przy plaży. Zwiedziłam południową Chorwację, na Istrii nie byłam nigdy. Boje się jednak, że mogę się rozczarować, chociaż jest tam trochę bliżej.
        Obawiam się tylko tych kontroli na granicy Słoweńsko-Chorwackiej. Słyszałam o kilkugodzinnych korkach. Jeśli to się utrzyma do czerwca, to prawdopodobnie zrezygnuję.

• wislok1 Re: Chorwacja z dziećmi w czerwcu 18.04.17, 18:18
          Nam się bardzo spodobało np. w Banjole niedaleko Puli
          Jest zatoka z czystą wodą, można się schować w cieniu, jest ładna plaża...
          Nie ma się czego bać, Istria nie gryzie...

Bardzo fajnie jest też na Kvarnerze, np. ładna plaża jest w Icici, dzielnicy Opatiji. Ładnie jest w Moscenickiej Dradze
          Moim zdaniem fajne plaże są w Punacie i Baśce na wyspie Krk

Kontrole są, na forum cro.pl jest sianie paniki...
          Były święta, bardzo dużo Chorwatów pracuje i mieszka w Niemczech i w Austrii. Były korki, jak jechali na święta do Chprwacji i teraz są, jak wracają do Niemiec i Austrii !
          Podstawa to spokój ! U nas są gorsze korki, sam taki niedawno przeżyłem w Opolu...
          Zawsze w soboty korki są największe !
          Jak chodzi o Istrię i Kvarner, to nie trzeba jechać na Zagrzeb, wystarczy skorystać z przejścia granicznego Socerga-Buzet, gdzie nie ma ciężarówek i kiedy gdzie indziej ludzie stali kilka godzin w korkach, myśmy tam zawsze przejeżdżali na bieżąco
          A papiery nam zawsze sprawdzali
          • elza84 Re: Chorwacja z dziećmi w czerwcu 18.04.17, 19:28
            bardzo dziękuję za odpowiedź. Jestem pod wrażeniem Pana wiedzy na temat Chorwacji, bo trochę czytałam te fora.
            • Gość: gm Re: Chorwacja z dziećmi w czerwcu IP: *.13.ftth.classcom.pl 12.05.17, 21:25
              W drugiej połowie czerwca wszędzie jest ciepło i woda też jest znacznie cieplejsza niż w naszym Bałtyku. Był, z 9 miesięczną córką a w tym roku jadę z 7 miesięczną. Na wszelki wypadek weź kartę EKUZ (nasi sąsiedzi byli z dzieckiem u lekarza) i trochę gotówki gdyby trzeba było za lekarza zapłacić. Dla mnie najładniej jest w Dalmacji ale dalej i dlatego jadę na wyspę Krk. Unikaj przyjazdu i wyjazdu w soboty (korki na granicach i punktach opłat autostradowych.
              • Gość: t-woda Re: Chorwacja temperatura wody IP: *.dynamic.chello.pl 13.05.17, 13:23
                Chorwacja > temperatura wody cały rok, wybierz wg potrzeb...
    • Gość: fdj Re: Chorwacja z dziećmi w czerwcu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.04.17, 12:01
      Ja polecam skonsultować się z lekarzem, jeśli chodzi o wyjazd najmłodszego dzieciaka może być różnie, bardziej bym się obawiał upałów niż zimnej wody
      Trudno coś polecić, jak nawet nie wiemy, do którego rejonu Chorwacji chcecie jechać, skąd będziecie wyruszać, jak długo chcecie jechać, itd.
      • elza84 Re: Chorwacja z dziećmi w czerwcu 18.04.17, 17:17
        myślę o miejscowości między Szybenikiem a Splitem, wyruszamy z Wielkopolski. Planuję nocleg przy granicy Austria-Słowenia.
    • megamis7 Re: Chorwacja z dziećmi w czerwcu 20.04.17, 08:44
      Witam.My w tym roku także w połowie czerwca do Dalmacji a konkretnie Mala Duba też z trójką dzieciaków (8,5,2 lata). Do tej pory byliśmy 4 razy w Chorwacji -3 razy na południu i w zeszłym roku początkiem września na wyspie Krk.Jeśli ja miałbym coś polecać na czerwiec to raczej od Splitu w dół.Zeszłoroczny wypad trochę ostudził moje zapędy co do północnej częsci Chorwacji ze wzgledu właśnie na chłodną wodę w Jadranie(choć prawdopodobnie był to efekt bur które nawiedziły ten rejon tuż przed naszym przyjazdem)
      • Gość: darek.59.pl Re: Chorwacja z dziećmi w czerwcu IP: *.adsl.inetia.pl 20.04.17, 09:20
        No właśnie to był efekt wiejącego wiatru, który niespodziewanie schłodził wodę i powietrze. Przez kilka dni było chłodniej w czasie kąpieli. My byliśmy w Dramalj k. Crikvenicy pod koniec czerwca i było tak samo. Upały zaczęły się na początku lipca i trochę z nich skorzystaliśmy. W tym samym czasie, z tego co wiem, bardziej na południu woda też nie była cieplejsza.
    • Gość: czerwiec Re: Chorwacja z dziećmi w czerwcu IP: *.dynamic.chello.pl 20.04.17, 11:01
      elza84 napisała:
      Wybieramy się z trójką dzieci (7 lat, 4 lata, pół roku) do Chorwacji w połowie czerwca.
      Możecie coś polecić? Gdzie o tym czasie będzie najcieplejsza woda?

Slano
    • Gość: Karolka Re: Chorwacja z dziećmi w czerwcu IP: *.koba.pl 28.04.17, 11:28
      My również wybieramy się do Chorwacji w okolice Sibenika w połowie czerwca. Noclegi już zaklepane, tranzytowe również. Mamy zarezerwowany Camping Solaris na 8 dni oraz po drodze nocleg w Wiedniu a w stronę powrotną spędzamy 2 dni w Budapeszcie. Również trójka dzieci i trójka dorosłych. Macie już wybraną jakąś opcję?
      • Gość: Amolcia Re: Chorwacja z dziećmi w czerwcu IP: *.leon.com.pl 02.05.17, 22:22
        Sibenik super, Solaris extra :)
      • elza84 Re: Chorwacja z dziećmi w czerwcu 02.05.17, 22:53
        Tak my też jedziemy w okolice Sibenika od 7 do 17 czerwca.... oby pogoda dopisała
        • gawliki Re: Chorwacja z dziećmi w czerwcu 13.05.17, 14:34
          My tez tam W Solaris 10-24:)
      • gawliki Re: Chorwacja z dziećmi w czerwcu 13.05.17, 14:35
        Widze ze kilka osob bedzie tamgdzie ja:)My w2 rodziny z 3 i 4 dzieci bedziemy w SOLARISIE 10-24 CZERWCA,juz 2 raz-cudowne miejsceeeee
        • gawliki Re: Chorwacja z dziećmi w czerwcu 13.05.17, 14:39
          A macie moze sprawdzony nocleg jadac na Dalmacje?Moze przy granicy slowenskiej?My spalismy w agro na Slowenii,pieknie ale ciezko znalezc,i chyba przed granica byloby ok
          • kolpik124 Re: Chorwacja z dziećmi w czerwcu 13.05.17, 19:14
            mam nocleg, ale nie NA Dalmację :D
        • Gość: Karola Re: Chorwacja z dziećmi w czerwcu IP: *.play-internet.pl 19.05.17, 10:46
          To do zobaczenia miejscu ! My będziemy na Solarisie w terminie 16-24.06 w domkach domkach logo Vacansoleil. Tylko że nas jest 3 osób dorosłych - ja + mąż oraz kuzynka i 3 dzieci - 9 m-cy oraz dwie prawie 5 latki; -)
        • Gość: Karola Re: Chorwacja z dziećmi w czerwcu IP: *.koba.pl 26.05.17, 08:09
          Będziemy w prawie identycznym terminie ;) Mogę prosić o jakiś kontakt - mam kilka pytań na priv
    • Gość: Amolcia Re: Chorwacja z dziećmi w czerwcu IP: *.leon.com.pl 02.05.17, 22:21
      Jedziemy w dwie rodziny 2+2, 4latki i roczniaki do Loparu na Wyspie Rab. Jedziemy od 17-tego, oby słonko dopisało :)
    • lm648 Re: Chorwacja z dziećmi w czerwcu 12.05.17, 22:27
      tylko Dalmacja :)
    • misio1942 Re: Chorwacja z dziećmi w czerwcu 12.05.17, 23:59
      U nas. Temperatura w cieniu nie spada poniżej 45 stopni Celsjusza przez 4 miesiące
    • plastikpiokio Re: Chorwacja z dziećmi w czerwcu 13.05.17, 12:09
      najcieplej bedzie w piecu do wypieky chleba .
    • gawliki Re: Chorwacja z dziećmi w czerwcu 13.05.17, 14:32
      Wszedzie bedzie pieknie:)Na Istrię najblizej,cudowna miejscowosc Rabac-tylko my wolimy kempingi wlasnie z 3 dzieci,ipolecam Istria to Lanterna,ana Dalmacji Solaris kolo szybenika-te kempingi sa mega:)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka