Dodaj do ulubionych

Jeziora Plitwickie: Twarzą w twarz z cudem natury

IP: *.81-161.gts.tkb.net.pl 06.04.05, 17:33
piękny artykuł :) jeszcze tam nigdy nie byłem. weszłem na tą stronkę po
obejżeniu programu przyrodniczego na dwójce i od razu zachciało mi się tam
pojechać. mam nadzieję że kiedyś to marzenie spełnię :) pozdro wszystkim
podróżnikom ;p
Obserwuj wątek
    • Gość: iw Re: Jeziora Plitwickie: Twarzą w twarz z cudem na IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.04.05, 10:09
      Byłam tam w ubiegłym roku. Rzeczywiście jest pięknie. Rozlewajaca sie zewsząd
      woda , która otacza ze wszystkich stron tworzy niesamowity krajobraz. A zaraz
      pod naszymi nogami, tuż pod mostkiem , pływają sporej wielkości ryby. Kto wie
      jak sie nazywają?
      • Gość: Jackus Re: Jeziora Plitwickie: Twarzą w twarz z cudem na IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.08.05, 15:03
        Klenie
    • jita Re: Jeziora Plitwickie: Twarzą w twarz z cudem na 12.04.05, 13:03
      "Jeździ tu również kolejka wąskotorowa"

Nie widziałam, nie słyszałam.
      Chyba zaszła jakaś pomyłka...
      • Gość: sumire Re: Jeziora Plitwickie: Twarzą w twarz z cudem na IP: 213.17.128.* 12.04.05, 13:13
        No racja, jeździ coś i owszem, ale nie powiedziałabym, że to kolejka
        wąskotorowa. Chyba że przegapiłam :) chociaż to zapewne nieistotny szczegół.
        Poza tym - przepięknie.
        • anula36 Re: Jeziora Plitwickie: Twarzą w twarz z cudem na 12.04.05, 15:39
          kolejka po prostu ma kolka;) Nie tory.
          BYlam 2 razy chetnie pojade po raz trzeci.
        • jita Re: Jeziora Plitwickie: Twarzą w twarz z cudem na 13.04.05, 13:40
          Że pięknie - owszem :-)
          Że nieistotny szczegół - wątpliwe. Zapewne przy wąskotorowej kolejce nie byłoby
          w Plitwicach tak przepięknie (hałas). Tam nawet stateczek ma napęd elektryczny,
          by wyeliminować najmniejszy niepotrzebny dźwięk.
          Ale jeśli autorka artykułu popełnia jeden błąd (może w ogóle jej tam nie było?)
          to skąd mam pewność, że inne informacje są prawdziwe? ;-)
          • jita Re: Jeziora Plitwickie: Twarzą w twarz z cudem na 13.04.05, 13:44
            Może i się czepiam, ale od takich artykułów oczekuję profesjonalizmu :-)
          • Gość: jasna Re: Jeziora Plitwickie: Twarzą w twarz z cudem na IP: *.173.20.198.tesatnet.pl 18.07.08, 18:38
            Popelnila jeszcze kilka np. zle podane liczby, ale rozumiem, ze skupila sie na oddaniu piekna parku. A jest wyjatkowy. Bylam ze 50 razy... Praca. A jednak park ciagle wyjatkowy.
        • Gość: Ala Re: Jeziora Plitwickie: Twarzą w twarz z cudem na IP: *.chello.pl 16.04.05, 22:23
          Pieknie, cudownie po prostu raj na ziemi :)

szkoda tylko ze pomimo zakazu kompieli wielu naszych rodakow nie umie tego
          uszanowac (jako zdecydowana mniejszosc)
      • apja Re: Jeziora Plitwickie: Twarzą w twarz z cudem na 13.04.05, 16:59
        kolejka nie jest wąskotorowa tylko kółkowa, czyli takie autobusiki.
    • besir1 Re: Jeziora Plitwickie: Twarzą w twarz z cudem na 12.04.05, 16:42
      wobec tego teraz wejdz na ta strone ...tam czeka Cie mala niespodzianka :)))
      images.google.com.au/images?q=plitvice%2Bpictures&hl=en&lr=&sa=N&tab=ii&oi=imagest
    • olahej byłam... piękne.... 13.04.05, 16:04
      byłam tam kilka lat temu kolejka jeździła, można bylo też statkiem popłynąć.
      Byląm też w Parku narodowym Krka w chorwacji też super. Najbardziej zachwyca
      mnie ta krystalicznie czysta woda i cała natora. Doskonała odskocznia od
      zakurzonego miasta. Chorwacja to generalnie piękny kraj
    • apja Re: Jeziora Plitwickie: Twarzą w twarz z cudem na 13.04.05, 16:58
      Ja tam bylam. Faktycznie jest pięknie(to malo powiedziane), ale musisz sobie
      zarezerwować min. 5 godz. marszu jeżeli chcesz zobaczyć wszystko. Nie jest tak
      źle bo idzie się z góry. Ja bylam z 5 letnią córeczką. Jak wyruszyliśmy o 9 tak
      skończyliśmy o 16. I bylo warto. Naprawdę. Możesz zacząc też od końca i
      zobaczyć tylko to co najladniejsze. Ale szkoda ominąć górę.
      • apja Re: Jeziora Plitwickie: Twarzą w twarz z cudem na 13.04.05, 17:02
        I jeszcze się czepię tej kolejki. Nie moglaby jeździć wąskotorowa bo tam są
        góry. Nie widzialam jeszcze pociągu który jeździ pod duuuużą górę. W ogóle w
        chorwacji nie natknęlam się na pociąg. Ale Chorwacja ogólnie jest śliczna,
        przemili ludzie i chcialabym tam mieszkać.
    • Gość: ewa Re: Jeziora Plitwickie: Twarzą w twarz z cudem na IP: *.devs.futuro.pl 28.04.05, 15:24
      może się czepiam,ale to zdjęcie w artykule przypomina mi bardziej wodospad
      Skradinski buk na rzece krka.Co o tym myślicie?
      • Gość: bah7 Re: Jeziora Plitwickie: Twarzą w twarz z cudem na. IP: *.port.gdansk.pl 29.04.05, 13:33
        Myślę, że się czepiasz... ;)))

www.hrvati.de/ecards/displayimage.php?album=random&cat=1&pos=-34

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=184&w=2864491

pzdr.

bah7
      • Gość: Finwal Re: Jeziora Plitwickie: Twarzą w twarz z cudem na IP: *.net.autocom.pl 19.07.08, 09:22
        Wg mnie zdjęcie jest dobre. Jedno z jezior w Plitvicach, pierwsze które widać po
        wejściu ale ujęcie z przeciwnego brzegu (można się tam wspiąć na górę)
    • Gość: CoolTurysta Jeziora Plitwickie: Twarzą w twarz z cudem natury IP: 193.138.110.* 18.07.08, 16:42
      Najstarszy Park Narodowy Europy?? Zupełnie błędna informacja. Dla
      porównania taki Białowieski Park Narodowy utworzono w 1932 roku...
      • asiara74 Re: Jeziora Plitwickie: Twarzą w twarz z cudem na 18.07.08, 18:47
        Park Narodowy Krka piękny, ale tak zatłoczony przez turystów ze trudno sie
        cieszyć przyrodą. Bylismy tam tydzień temu.
      • Gość: awanturnik Re: Jeziora Plitwickie: Twarzą w twarz z cudem na IP: *.globalconnect.pl 19.07.08, 23:54
        ...albo Park Narodowy Ordesa w Hiszpanii. Jeszcze starszy, bodajże utworzony w
        1918 roku.
    • hugo_linka Re: Jeziora Plitwickie: Twarzą w twarz z cudem na 04.08.08, 19:04
      Fakt, park przepiękny. Byłam w piątek i o dziwo nawet nie było
      tłumów. I do kolejki (na kółkach hi hi to do autora artykułu) i na
      statek wsiadaliśmy od razu bez problemów.
    • Gość: dodo Jeziora Plitwickie: Twarzą w twarz z cudem natury IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.09, 01:11
      Pięknie tam jest. Istny raj na ziemi. Polecam fotki na worldguide.pl/
    • Gość: creest Jeziora Plitwickie: Twarzą w twarz z cudem natury IP: *.toya.net.pl 13.07.09, 22:14
      Wiadomo, że określenia typu: najstarszy, najwiekszy, najwyższy w
      odiesieniu do otaczającego nas świata wzbudzają powszechny zachwyt i
      znacząca wpływają na nasze zainteresowanie. Jednak należy pamiętać
      nade wszystko o weryfikacji faktów, tak ważnych co dla przeciętnego
      turysty z pozoru mało znaczacych. Zatem chcąc sprostować pewną
      niescisłość zawartą w początkowych zdaniach tekstu informuję, że
      najstarszym (!) Parkiem Narodowym Europy jest PN Sareks znajdujący
      się w Szwecji, założony w roku 1909. Natomiast faktem jest, że PK
      Jezior Plitvickich to urolkiwe miejsce i nawet brak palmy
      pierszeństwa jeśli chodzi o wiek tego stanu rzeczy nie umniejsza.
    • Gość: aster Re: Jeziora Plitwickie: Twarzą w twarz z cudem na IP: *.biblpubl.waw.pl 14.07.09, 13:44
      normalnie nogi się pode mną ugięły jak przeczytałem pierwsze zdanie i zobaczyłem
      "weszłem" - masakra, albo polska wieś - bez komentarza...
    • Gość: Janusz Jeziora Plitwickie: Twarzą w twarz z cudem natury IP: *.insat.net.pl 16.06.11, 00:53
      Byłem w Olitvicach dwa razy, mam pytanie do autorki artykułu odnośnie źródła informacjo i zaminowaniu Plitvic przez Serbów??
      • hepik1 Re: Jeziora Plitwickie: Twarzą w twarz z cudem na 16.06.11, 06:39
        Wątpię,żeby autorka czytała komentarze pod swoim artykułem,który popełniła z 2005 roku(vide pierwsze komentarze)
        Ale zawsze można zapytac na Twiterze ;)
        twitter.com/#!/MiladaJedrysik
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka