Gość: Beata IP: *.net.t-com.hr 06.06.05, 10:51 Wczoraj klienci pokonali trase z Wroclawia na Pag za 11 godzin. Chorwacja coraz blizej! czy ktos mial podobny czas przyjazdu, napiszcie Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
paulako Re: Wroclaw-Pag-11 godzin 06.06.05, 11:59 powiem szczerze w zeszłym roku wróciłyśmy z Vodic w 12 ale w tym czasie możliwy jest przejazd bez korków więc dojazd na sobotę(a tak przeważnie rozpoczyna się turnus) w 11 godzin nawet porsche nie da rady ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Beata Re: Wroclaw-Pag-11 godzin IP: *.net.t-com.hr 06.06.05, 12:26 Prosze ,a tu zwykly ford. Odpowiedz Link Zgłoś
paulako Re: Wroclaw-Pag-11 godzin 10.06.05, 11:35 wiecie chyba autorowi listu nie chodziło o wyścigi ;) wydaje mi się że ten post służył bardziej zebraniu informacji na temat czasu przejazdu...;) Poza tym akurat powiem szczerze, że prędkość nie ma tu nic do rzeczy marka auta tym bardziej, bo jeżeli nie staniecie w korku pokonując odcinek maribor Gratz to możecie stanać w nim zaraz po przekroczeniu granicy słoweńsko chorwackiej Również w wiedniu od 4 lat zdarzają się niespodzianki No i nieocenionym wydłużaczem przejazdu są zapewne Czechy, w których na brak rozrywek, labiryntów, uciętych autostrad i zapomnianych oznaczeń nie sposób pominąć. Także o ile droga do Chorwacji jest chyba jedną z najszybszych najkrótszych i po dobudowie autostrady najłatwiejszych o tyle czas przejazdu maybacha podczas sezony np z piątku na sobotę z kierowca rajdowym może być dłuższy od przejazdu skody na tym samym odcinku w inny dzień i o innej porze z kierowcą o lepszej intuicji ;) Pozdrawiam wszystkich paula Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: drinka Re: Wroclaw-Pag-11 godzin IP: *.KSZ.K.pl 06.06.05, 15:17 W preszlom godine 12 sata Wroclaw-Vodice Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aneta Re: Wroclaw-Pag-11 godzin IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.06.05, 16:28 To i ja sie pochwale w zeszlym roku Pag - Warszawa (Honda Civic) 15 godzin . Sytuacja byla awaryjna i szybko musielismy wrocic do kraju . Bylo to w szczycie sezonu(poczatek sierpnia) i na dodatek nie byla czynna jeszcze cala autostrada Zg-Zadar i jechalismy przez Plitvice . Tak na marginesie ciekawe czy duzo szybciej jest sie w Zagrzebiu jadac z Pagu autostrada w porownaiu do drogi przez Plitvice ? Rekord w druga strone jezeli chodzi o czasy to jakies 5 lat temu Pag - warszawa 22 godziny - korkipod Gracacem pzdr Aneta Odpowiedz Link Zgłoś
emes-nju Re: Wroclaw-Pag-11 godzin 06.06.05, 16:31 Kiedys z Warszawy do Wenecji dojechalem w 14 godzin - to ok 1400 km. Nastepnego dnia z Wenecji w okolice Zadaru w 10 godzin - to ok. 400 km... Najlepszy czas "wykrecilem" jak jeszcze nie bylo autostrady - z Warszawy w okolice Zadaru 16 godzin. Cala droga przez Chorwacje w nocy w bardzo gestym ruchu. W dzien nie szlo przejechac. Jak to dobrze, ze juz jest autostrada! :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: raf Re: Wroclaw-Pag-11 godzin IP: *.adsl.net.t-com.hr 09.06.05, 12:14 Szczecin Split 18 godzin Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monika1 Re: Wroclaw-Pag-11 godzin IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.06.05, 17:46 sam koniec istrii - gdańsk 25 godzin z przerwami i pół godzinnym snem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zbynek Re: Wroclaw-Pag-11 godzin IP: *.c151.petrotel.pl 06.06.05, 17:51 wszystko można i tak jak niektóre grzyby jada się je tylko raz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: delegwan Re: Wroclaw-Pag-11 godzin IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.05, 21:05 Dzięki wam ścigaczom wiem, kto tworzy opinie na nasz temat. Winszuję szczeniackiej niedojrzałości. Zyczę sobie i wam szczególnie szerokiej drogi. Odpowiedz Link Zgłoś
baja02 Re: Wroclaw-Pag-11 godzin 20.07.05, 12:06 Szaleństwo połączone z krańcową nieodpowiedzialnością - to jest chore!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cro-expert Re: Wroclaw-Pag-11 godzin IP: *.dialin.iskon.hr 06.06.05, 21:09 preciež, po co pospiech, jak sie jeste na wakacjah jest włoskie haslo:" chi fa piano, fa lontano e sano" pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ron5 Re: Wroclaw-Pag-11 godzin IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.06.05, 06:23 te wasze rekordy to objaw polskiego debilizmu.w dodatku prawdopodobnie wozicie ze sobą swoje dzieci.mam tylko nadzieję ,że zrobicie krzywdę sobie a nie innym Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 123 Re: Wroclaw-Pag-11 godzin IP: *.plusgsm.pl 10.06.05, 10:56 Tak ja taki rekord pobilem z dwojka noworodkow . Zlamalem po drodze kazdy mozliwy przepis za nic majac sobie takich wsiowych madrali jak ty . Odpowiedz Link Zgłoś
ron5 Re: Wroclaw-Pag-11 godzin 10.06.05, 11:18 Tak,masz rację.Mieszkam na wsi i jestem mądry. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piwowar Re: Wroclaw-Pag-11 godzin IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.06.05, 18:10 Gościu Ty jesteś po prostu debil których tysiące co roku ginie na drogach i przy tym zabijaja niewinne osoby.Ciebie trzeba zamknąć na całe życie żeby było bezpieczniej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piwowar Re: Wroclaw-Pag-11 godzin IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.06.05, 18:11 ron5 nie odpowiadaj takim samobójcom Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mały Re: Wroclaw-Pag-11 godzin IP: *.aster.pl 19.07.05, 17:57 Tak, tak, pracownicy Polkomtela lubią narażać karku. Oprócz nieprzepisowej jazdy przeglądają internet w czasie pracy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czarek Re: Wroclaw-Pag-11 godzin - do Rona IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.06.05, 18:11 Dlaczego uwazasz ze osoby piszace o swoim "rekordzie" narazaja innych . Miedzy Warszawa a wspomnianym Pagiem jest ok 1300 km (mniej wiecej bardziej wiecej niz mniej) Zakladajac trase przez czechy austrie i slowenie jedziemy ok 80% drogami dwupasmowymi dwukierunkowymi , z czego wiekszosc jest autostradami . Srednio bezpiecznie mozna wiec jechac 120 - 130 km/h do tego doliczyc nalezy przerwy na tankowania , 1 dluzsza przerwe na odpoczynek i taka trase mozna pokonac w czasach opisywanych w powyzszych postach . Nie jest to zaden wyczyn ! Sprawa dopiero sie komplikuje w sezonie kiedy sa kolejki na autostradach , na granichach itd . Wtedy faktycznie czas dojazdu strasznie sie wydluza . Uzasadnij prosze Ron co mialas na mysli o narazaniu siebie i innych bo nie bardzo Cie rozumiem . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piwowar Re: Wroclaw-Pag-11 godzin - do Rona IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.06.05, 18:16 Ty chyba nigdy nie jechałeś tymi drogami. Te 20% to się jedzie przez Pilskę i Chechy gdzie jedna miejscowość sie kończy a druga zaczyna i trzeba 5-6 godzin na jej pokonanie. Policz postoje na bramkach tankowanie, jedzienie troche odpoczynku to Ci wyjdzie, że tylko samobójcy mogą w takim czasie przejechać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czarek Re: Wroclaw-Pag-11 godzin - do Rona IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.06.05, 18:49 >Ty chyba nigdy nie jechałeś tymi drogami. Te 20% to się jedzie przez Pilskę Tak dla scislosci z Warszawy do B. Bialej jest tzw. gierkowka - moze nie jest to najwyzszystandard ale bezpiecznie mozna na niej jechac 100 km/h . Po dwa pasy w kazdym kierunku - jakos sie jezdzi Jezdze do Chorwacji od 8 lat i bylem ponad 10 razy . Tylko zeszlym roku 3 razy . Jak ktos co krzaczek sie zatrzymuje na siusiu to moze sie i dluzy podroz . Jak sie jedzie w lipcu albo sierpniu i trzeba stac na granicach a na autostradach sa korki bo jest wymiana turnusow to tez sie nie ma co dziwic . Na poczatku trase Warszawa Pag pokonywalem w 20-22 godziny teraz kiedy wiem o ktorej wyjezdzac gdzie jak i co organizowac nie mam tego problemu. Faktycznie poczatkowy kawalek od Cieszyna nie jest najlepszy ale tego nie ma duzo . Wiem tez ze z policja Czeska nie ma zartow wiec jezdze tam wyjatkowo ostroznie nie lamiac przepisow (50km/h w terenia zabudowanym na drodze 2-3 pasmowej jest ciezko utrzymac a tamci czepiaja sie nawet przekroczenia o 10 km/h) . Ja na Twoim miejscu jednak bardziej bym sie przejmowal Wiedniem bo tam na prawde mozna utknac w korkach na dluzej . Dlatego lepiej zawsze tak ustawiac godzine wyjazdu aby wieden przejechac noca kiedy ruch jest minimalny . pzdr cz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Domagoj Re: Wroclaw-Pag-11 godzin - do Rona IP: *.chello.pl 20.06.05, 09:25 Na gierkówce stówą?! Zapewne, ale tylko momentami! Nigdy nie wyjdzie Ci to jako srednia predkosc, chyba, ze prujesz po 160 i 170 na tych dziurskach. Wersja optymistyczna to srednia predkosc 80km/h Wiec jednak samobojcy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czarek Re: Wroclaw-Pag-11 godzin - do Rona IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.07.05, 09:10 tiaaaa 10 lat jezdze do pracy ta trasa codziennie do pracy . Sa odcinki niebezpiecznbe gdzie trzeba zwolnic ale ogolnie jest ok (jak na polskie warunki) Ale wiesz jest takie pwoiedzenie - " Mowisz chlopu swoete slowa a on powie moja krowa" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: HURRA Re: Wroclaw-Pag-11 godzin IP: *.KSZ.K.pl 13.06.05, 00:13 Hurra 20.06 ma być ukończona cała autostrada A-1 Zagreb-Split no to będzię kolejny rekord Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: NOWY REKORD!!! WROCEK - PAG w 10 SAT!!! IP: *.KSZ.K.pl 20.06.05, 00:33 Mój Ziom z Wrocka pokonał tę trasę z czwartku na piątek w 10 sati !!! Odpowiedz Link Zgłoś
remo29 Re: Wroclaw-Pag-11 godzin 20.06.05, 01:14 Tychy-Marina 14 godzin z godzinnym postojem i kilkoma 10 minutowymi "na fajkę". Samochód - niewyścigowy suzuki swift. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vasquez WRO-SPLIT w 10 SAT IP: *.media4.pl 18.07.05, 23:29 Z Wrocka do Splitu autostradą w 10 godzin w nocy z niedzieli na poniedziałek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WRO-SPLIT Re: WRO-SPLIT w 10 SAT IP: *.media4.pl 18.07.05, 23:48 REKORD!!! KTO LEPSZY??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czarek Re: WRO-SPLIT w 10 SAT IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.07.05, 09:15 Nie chodzi o to kto lepszy ale Ci ktorzy jezdzili przed kilkoma laty wiedza ze droga do Chorwacji byla bardzo dluga i ciezka . Dotarcie do Zadaru czesto zabieralo i 20 godzin . Teraz drogi sa coraz lepsze i bezpieczniejsze a przez to mozna sie szybciej poruszac . Jedni jezdza 90 gryzac kierownice drudzy 150 z noga za szyba . Dokladajac dobra organizacje te czasy sa jak najbardziej realne . A ze dla niedzielnych kierowcow to szcyt marzen .... to co ja moge powiedziec ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: misia78 Re: Wroclaw-Pag-11 godzin IP: *.wifi / *.wifi-networks.pl 19.07.05, 17:50 taksówkarze twierdzą że ich auta palą 5 litrów na 100 , też w to wierzycie? Odpowiedz Link Zgłoś