Dodaj do ulubionych

TUCEPI - kwatery godne polecenia

IP: *.core.lanet.net.pl / *.core.lanet.net.pl 07.06.05, 23:47
Prosze o wpisywanie sprawdzonych, godnych polecenia kwater prywatnych w
Tucepi na riwierze makarskiej. Chcielibysmy z Zona trafic do przytulnego,
ladnie polozonego domku w poblizu morza...zarazem cichego ale tez w poblizu
sklepow, restauracji... Dobrze byloby gdyby mozna bylo na noc jakos
zabezpieczyc samochod - np. parkujac go na zamknietej posesji.
Z gory dziekuje za odpowiedzi i zycze szerokiej drogi
Obserwuj wątek
    • Gość: Monia Re: TUCEPI - kwatery godne polecenia IP: 213.17.171.* 08.06.05, 12:21
      Kwater jest tam mnóstwo, a po co Ci zamknięty parking. W Chorwacji możesz
      zostawić samochód z kluczykami w stacyjce i nikt Ci go nie ruszy. Bez obaw.
      Jest to dla nas zupełnie nowe doświadczenie ; ))) - nie kradną tam !!!
      Byłam w Tucepi, ale namiarów nie wzięłam, bo nie ma takiej potrzeby. Kwater
      jest dużo i ja nigdy nie rezerwuję.
      • remo29 Re: TUCEPI - kwatery godne polecenia 08.06.05, 13:39
        [...]
        > Jest to dla nas zupełnie nowe doświadczenie ; ))) - nie kradną tam !!!

Oj tak... Długo nie mogłem dojść do siebie, kiedy zobaczyłem czarnego merca S-klasse z otwartymi oknami. Kiedy wracalem radio nadal było na miejscu, a na fotelu uparcie leżała ta sama komórka ;)
        Największym hiciorem w tym temacie był motyw jak to nasz rodak, wysiadając z auta, zostawił na dachu saszetkę. Przypomniał sobie o niej po kwadransie, ale był już myślami daleko: w banku, żeby zastrzec karty, w konsulacie - żeby zgłosić utratę paszportu, na policji oraz w kościele - żeby się pomodlić o odzyskanie chociaż prawa jazdy i dowodu rejestracyjnego.
        Kiedy wrócił na parking saszetki oczywiście nie było... Ale za wycieraczką była kartka. A tam informacja, żeby się nie martwił - saszetka leży w krzakach, bo rzucała się zbytnio w oczy :)
    • Gość: Halina Re: TUCEPI - kwatery godne polecenia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.06.05, 09:09
      Popieram wypowiedzi poprzedników, byłam w Chorwacji 3 razy i zawsze spotykałam
      się z uprzejmości, uczciwością i grzecznością. A co najciekawsze tam nie
      kradną. Nawet spotkałam się ze stwierdzeniem,"że jak nie ukradnie Czech albo
      Polak to nie ukradnie nikt"

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka