Dodaj do ulubionych

Rainbow Tours-chorwacja-objazdowka-kotos byl?

IP: *.elpos.net / *.elpos.net 07.07.05, 14:42
chodzi mi o 7 dniowa wzdłuż w\ybrzeza Adriatyka
Obserwuj wątek
    • Gość: tiki taki Re: Rainbow Tours-chorwacja-objazdowka-kotos byl? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.05, 20:51
      witam ! Ja byłam na 10 dniowej - Dalmatyńska Eskapada ! wróciłam 4 lipca;-)
      Polecam Chorwacje - to bardzo dobry wybór - zakochasz się w tym kraju !
      Odradzam stanowczo turoperatora !Biuro Rainbows Trawel leci w gumki ! Cała moja
      wycieczka podpisała reklamację ,która właśnie jest w drodze ! Równocześnie z
      naszą 10 - dniową objazdówką , podróżowała przez 3 dni ta 7 - dniowa -
      zatrzymując sie w tych samych hotelach. U nas zmienionio wszystko , nie
      informując nikogo o tym wcześniej - tj. zmnieniono mijsce dłuższego odpoczynku
      o ponad 200 km. standard hotelu ( z 3 *** na 1 !!!!!!!!!!!!!)formę wyżywienia -
      nie bufet a do stolika , kolejność zwiedzania wycieczki . Pilot był
      niekompetentny - nie informował o niczym , nic nie wiedział, nic nie załawił ,
      inkasował tylko kase za wycieczki fakultatywne - a np. na kolacji
      dalmatyńskiej wyzwiózł nas w totalną puszczę gdzie nawet nie było muzyki na
      żywo ! Zdecydowanie odradzam - bo w drodze powrotnej pilotka powiedziała ,nam
      że tak jest zawsze !!!!!! Reasumując skargi poszły wszędzie - do polskiej Izby
      turystyki , do Wojewody , i zobaczymy co dalej ! Moje wakacje były cudne -
      tylko dzięki ludziom , którzy ze mną tam byli
      • Gość: tiki taki Re: Rainbow Tours-chorwacja-objazdowka-kotos byl? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.05, 23:19
        z tych nerw pomyliłam nazwę biura - nie Rainbow Trawel , a Rainbow Tours

sorówa ;-)

wszystkigo dobrego na wakacje !!!!!!!!!!a i 7 dni to bardzo kótko - rainbow
        tours w małej miejscowości Orzesze w drodze "do i z " robi postoje , by
        autobusy z całej poski się zjechały i zjadły posiłek - wydajc kasę u właściela
        zajazdu ... tam przepakowuje Klientów na różne trasy , trwa to ok 3 h , co
        zabiera mnóstwo czasu , z 7 dni odpadają 2 na dojazd i powrót - zostaje raptem
        5 ;-(

ja wyjechałam z dworca o 13. 20 , a granicę przekraczaliśmy w Cieszynie dopiero
        o 18.00 , podobnie jest w drugą str.

ale tak robią wszycy - ja wiem teraz , żę nawet 10 dni to mało ;-)))))
      • Gość: Magda Re: Rainbow Tours-chorwacja-objazdowka-kotos byl? IP: *.idea.pl 15.07.05, 20:49
        O Boże!!!! Ale nas przestraszylas, a myslalam ze bedzie calkiem fajnie.
        jedziemy od 6 sierpnia... na Dalmatyńską Eskapadę...A TU SAME PROBLEMY. czy
        mozemy liczyc na Twoja pomoc w razie podobnej sytuacji (dokogo sie udaliscie i
        jak rozpatrzyli tę reklamacje) Z góry dziękuję....
        Pozdrawiam
    • Gość: turysta byłem- odradzam rainbow tours IP: *.protonet.pl 09.07.05, 16:31
      rzeczywiście stracisz mnóstwo czasu oczekując na te autokary dowozące turystów z całej polski.w moim przypadku tez były posiłki setwowanw do stolika zamiast szwedzkiego stołu obiecywanego w programie wycieczki-myślę,że oszukują z premedytacją
      • Gość: Jacek Re: byłem- odradzam rainbow tours IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.07.05, 19:47
        Chorwacja tak, ale ja z biurem Rainbow Tours uważam za pomyłkę.
        Przeczytaj moje posty i uwagi z innego wątku :
        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=19&w=24478766&v=2&s=0,
        • monika2821 c.d. 11.07.05, 12:29
          hmmmmmmmm
          czekam na dalsze komentarze
          • Gość: eska Re: c.d. IP: *.iginet.net / *.iginet.net 11.07.05, 13:09
            Ja byłam na 10 dniowej - Dalmatyńska Eskapada (sierpień 2004) i polecam.
            Hotel super, jedzenie również. Nie miało miejsca żadne zajście opisywane
            powyżej. Polecam.

P.S. 10 dni to również za mało :)
            • Gość: Tiki taki Re: c.d. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.07.05, 20:14
              zazdroszczę !!!!!!!!!!!!!!! powaga - bo moje wakacje i 46 innych osób , dzięki
              nieżetelnemu wykonaniu umowy przez Turoperatora - raczej potrwają
              wiecznie .... Wątpię bowiem , czy Biuro , które nie zd\obyło się w tak
              oczywistych warunkach na rekompensatę na miejscu - pokryje naszą reklamację w
              kraju ... jak nie toi spotkamy się w ŁÓŁdzkim sądzie - i wakacje będą trwać
              wiesznie - bo takie sprawy trwają . Ale co do pytania MOniki - czy
              warto ?????... sama osądzisz ;-)))))))))
    • Gość: Darek Re: Rainbow Tours-chorwacja-objazdowka-kotos byl? IP: *.gdynia.cvx.ppp.tpnet.pl 11.07.05, 18:36
      Jadę na 7 dniową. Mam może naiwne pytanie: czy w hotelu Palace (ew. Medena ) są
      ręczniki?
      • Gość: tiki taki Re: Rainbow Tours-chorwacja-objazdowka-kotos byl? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.07.05, 20:11
        Jasne !!!!!!!!!!!! ręczniki są - ale jadąc z Rainbow Tours 0j - nie licz na
        to , że kawterują Cię - zgodnie z umową w Medenie - a o Palace zapomnij - moja
        pilot powiedziała , że odkąd ona jeździ , ... ani razu w sezonie grupy ni e
        mieszkały w tych Hotelach ... i to norma .... w tym Biurze
        • Gość: elik Re: Rainbow Tours-chorwacja-objazdowka-kotos byl? IP: 193.59.95.* 12.07.05, 07:45
          Byłam na tej wycieczce w terminie 18-28.06 i owszem mieszkaliśmy w Madenie,
          cała reszta odbyła się zgodnie z programem, ogólnie wycieczka bardzo udana.
          • Gość: AL. Re: Rainbow Tours-chorwacja-objazdowka-kotos byl? IP: *.umk / *.um.krakow.pl 12.07.05, 08:10
            jak miał na imię pilot ?????????
            • Gość: Jacek Re: Rainbow Tours-chorwacja-objazdowka-kotos byl? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.05, 11:46
              Pilota której wycieczki masz na myśli AL ? Od tiki taki czy z wycieczki elik ?
              Jeśli od Tiki taki to lepiej imienia nie podawać bo może to przeczytać ktoś z
              biura RT i jeszcze jej sie dostanie za rozpowszechnianie takich informacji.
      • 1948rm Re: Rainbow Tours-chorwacja-objazdowka-kotos byl? 12.07.05, 13:11
        tak, i to kilka inawet wymieniaja codziennie.NAPRAWDE!
    • Gość: Darek Re: Rainbow Tours-chorwacja-objazdowka-kotos byl? IP: *.gdynia.cvx.ppp.tpnet.pl 12.07.05, 07:54
      Wniosek - być przygotowanym na wszystko. I zabrać z sobą dużą dawkę optymizmu.
    • Gość: viking Re: Rainbow Tours-chorwacja-objazdowka-kotos byl? IP: *.eranet.pl 15.07.05, 14:09
      a może ktoś z Was wybiera się (mimo wszystko) na Dalmatyńską Eskapadę 30 lipca?
      Jeżeli jest tak "dziwnie" jak to opisują, to może zawczasu zorganizować jakiś
      Front Obrony Turysty ;-)...
      • Gość: Magda Re: Rainbow Tours-chorwacja-objazdowka-kotos byl? IP: *.idea.pl 15.07.05, 20:45
        niestety jedziemy od 6 sierpnia, ale tez bedziemy walczyć o swoje!!!
        Pozdrawiam
        • Gość: Tiki Taki Re: Rainbow Tours-chorwacja-objazdowka-kotos byl? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.07.05, 10:26
          na razie zbiorowa rekalmacja całej wycieczki została wysłana do Prezesa
          Biura , do Wojewody ŁÓdzkiego - który wydaje zezwolenia i może kontrolować
          biuro , do Wa- wy do Izby Turystyki i do ŁÓdzi do oddziłu Polskiej Izby
          Turystyki .
          Moja lokalna Izba Turystyki tak mi poradziła .

Na miejscu, w Corwacji najpierw cała wycieczka nie chciała wysiąść z autobusu -
          ale byliśmy bardzo zmęczeni - więc wysiedliśmy - była rozmowa z pilotem,
          rezydentem -i nic - więc zrealizowaliśmy program , zostaliśmy na miejscu , bo
          uzyskanie urlopu to nie jest łatwa rzecz jak się pracuje - zrobiliśmy zdjęcia
          pokoi , napisaliśmy skargę- reklamację - podpisał ją też pilot , po powrocie
          wysłaliśmy - zgodnie z wymogami regulaminu biura - w ciąągu 7 dni i teraz
          czekamy - biuro ma 30 dni by się ustosunkować do zarzutów

wszyscy powinni przeczytać przed wyjazdem regulamin - bo tam każde biuro
          zamieszcza swoją drogę reklamacji . Należy też przeczytać info federacji
          konsumnetów i to z pirewszych str. serwisu Turystyka w gazecie ABC turysty
          itp.

mam nadzieje , że Raibow Tours po naszej akcji i po akcji ludzi , którzy w
          ttym terminie wyjechali na 7 dniową Chorwację = razem było nas 80 os - zmieni
          politykę ... powodzenia

• Gość: Magda Re: Rainbow Tours-chorwacja-objazdowka-kotos byl? IP: *.idea.pl 17.07.05, 12:10
            dzięki za info - mysle że będziemy w kontakcie?!
            pozdrawiam
          • Gość: gosc Re: do Tiki Taki IP: *.idea.pl 24.08.05, 09:38
            jak rozpatrzono wasza reklamacje z Chorwacji?
            Biuro nie zmienilo taktyki nam rowniez wiele zmienilo (nocleg, standard hoteli,
            wyzywienie).
            pozdrawiam
    • Gość: Darek Re: Rainbow Tours-chorwacja-objazdowka-kotos byl? IP: *.gdynia.cvx.ppp.tpnet.pl 31.07.05, 10:29
      Do Magdy i innych osób wyjeżdżjących do Chorwacji z Rainbow Tours. Wrócilem z 7
      dniowej. Loteria z autokarem( stary, fotele i ich rozstaw raczej dla
      ludzi "krótkich"). Potem okazało się, że autokar lepszej klasy pojechał do
      Szwajcarii.Pierwszy hotel polecam( okolice Zagrzebia).Potem zakwaterowali nas w
      hotelu Medena. Wg pilota ostatnio tylko tutaj kwaterują, ale są i gorsze
      hotele.Myślę, że w namiocie byłoby lepiej.brud, smród i ubóstwo. Nigdy nie
      dajcie zakwaterować się do bydynków innych niż główny(A). Po wejściu do pokoju
      zapach stęchlizny. Otworzylem szafę a tam ściana czarna od grzyba. Po
      stanowczej interwencji ( śpimy przed recepcją albo zmiana pokoju) dostaliśmy
      pokój w A. Porównując o niebo lepiej( ale każdy byłby lepszy).Ręczniki
      wymieniają i to jedyny plus tego hotelu.Z umywalki śmierdzi.Należy traktować
      ten hotel tylko jako konieczne i jak najkrótsz miejsce na nocleg .Póżno
      przyjechać i wcześnie wyjechać. Tak było. Wyżywienie w pierwszym h. świetne i
      dużo. W Medenie to raczej bar samoobsługowy wybór codziennie ten sam i
      niewielki. Dla kogoś o słusznej posturze i apetycie - męki. Pilot ok. może
      trochę mołomówny. Widoki,pogoda,zabytki pozostaną w pamięci i na zdjęciach.
      Resztę zapomnę. Ale nigdy nie wyjadę z tym Biurem!!!
      • Gość: yola Re: Rainbow Tours-chorwacja-objazdowka-kotos byl? IP: *.lublin.mm.pl 31.07.05, 14:50
        Ja jadę z Rainbow na 7-dniówkę 10 września. (Mam nadzieję, że wrócę
        zadowolona... Byłam z nimi kiedyś w Szwajcarii. Było w porządku.)
        W programie piszą, że koszt biletów wstępu to ok.50 EUR. Ile pieniędzy wziąć
        jeszcze dodatkowo. I czy to ma być EUR? Będę miała ze sobą kartę, ale tak na
        wszelki wypadek gotówka też by się przydała. Czy te EUR dawaliście pilotowi i
        on kupował bilety, czy zaprowadził Was gdzieś, gdzie wymienialiście kasę całą
        grupą? Jak to wyglądało?
        • Gość: darek Re: Rainbow Tours-chorwacja-objazdowka-kotos byl? IP: *.gdynia.cvx.ppp.tpnet.pl 01.08.05, 13:31
          Dokładnie 49 Euro. Dawaliśmy pilotowi, nie chciał od razu. Miałem kartę Maestro
          i w rest.i sklepach nią się posługiwałem. 20 Euro kosztowała dodatkowa
          wycieczka (fishpicnik)-bardzo polecam,dodatkowo zwiedzanie Zagrzebia 4 E. Nie
          byłem, z relacji tych co byli- nie polecam.Degustacja win i miodu polecam
          bezplatnie i do oporu, ale przyzwoitość obowiązuje. Rejs statkiem w Dubrowniku
          7 E rónież nie polecam(relacje tych co byli). Lepiej pochodzić po sklepach, coś
          zjeść.Wymieniłem 35 E. za dużo, Zresztą zależy na co się nastawiasz. Wymieniają
          też zł. Sprawdzaj kurs w różnych kantorach, na poczcie.Kantorów jest tyleże nie
          musiał pokazywać. Z nami podróżowała 10 dniowa - wrażenia takie same. Należy
          walczyć o swoje
          • Gość: yola Re: Rainbow Tours-chorwacja-objazdowka-kotos byl? IP: *.lublin.mm.pl 01.08.05, 20:17
            Dzięki :)
            • Gość: Darek Re: Rainbow Tours-chorwacja-objazdowka-kotos byl? IP: *.gdynia.cvx.ppp.tpnet.pl 01.08.05, 21:56
              Własnie ułożyłem i opisałem zdjęcia. Wspaniałe wspomnienia,było krótko.Powoli
              zapominam o warunkach socjalno-bytowych
          • Gość: Magda Re: do Darka IP: *.idea.pl 02.08.05, 22:10
            Mozesz dokładniej okreslic gdzie byla ta degustacja win i miodu na pikniku
            rybnym? ( bo myslimy o tym jako wycieczce fakultatywnej) czy na inne wycieczce.
            pozdrawiam
            z gory dziekuje
            • Gość: Darek odpowiedż IP: *.gdansk.cvx.ppp.tpnet.pl 02.08.05, 22:49
              Rejs statkiem na jedną z wysp, to był fishpicnik.Czas na nią wygospodarował
              przewodnik.Nie pamiętam z jakiego miasta.Chorwacja od strony morza i urocze
              miasteczko na wyspie. A z tego co widziałem, to sporo jest stateczków
              oferujących takie wypady. Nawet był czas na kąpiel i opalanie. Zrealizowaliśmy
              wszystkie punkty z programu wycieczki.O degustacji win i miodu porozmawiajcie
              na miejscu. Czyają te wypowiedzi pracownicy biura. Chce podkreślić, że
              przewodnik był ok. To co mógł to załatwił.
    • Gość: inka Re: Rainbow Tours-chorwacja-objazdowka-kotos byl? IP: *.lublin.mm.pl 17.09.05, 12:53
      Wróciłam z 7-dniowej objazdówki z Rainbow Tours (10.09-16.09). Przyznam, że po
      lekturze forum jechałam z dużymi obawami.Wróciłam jednak zadowolona. U nas też
      były zmiany w kolejności zwiedzania, dla nikogo nie stanowiło to jednak
      problemu. Nie było noclegu w okolicach Zagrzebia, tylko 2 w hotelu Palace w
      Starym Kasztelu i dwa w Szybeniku w hotelu Niko.Pokoje czyste, żadnej
      stęchlizny, ani grzyba w szafach. Jedzenie wszędzie w formie bufetu. Pilotka b.
      fajna- pani Halina.Dodatkowo wygospodarowała 1 dzień na fishpicnik , opłata 20
      EUR.Warto!Byliśmy również poza programem w Szybeniku.
      Jedyny minus to taki, że dużo czasu spędza się w autokarze na dojazdach. Przez
      Split dosłownie przelecieliśmy jak burza, ciut lepiej w Trogirze, chyba 1
      godzina wolnego.Na miejscu przewodnik Jan. Odlot! Największy niedosyt to
      Dubrovnik. 5 godzin jazdy w jedną i 5 godzin w drugą stronę, a w samym mieście
      ok 2,5 godz. Szybki marsz po murach (te widoki!!!)- ZDECYDOWANIE za mało czasu.
      Mieliśmy też szczęście do przesympatycznych kierowców- pan Piotr i pan Jarek.Na
      tej trasie jeździ też para bezczelnych wyżelowanych gogusiów.Mielismy z nimi
      przez moment do czynienia.
      Taka wycieczka to tylko "liźnięcie" Chorwacji.Ale polecam!!!
      Nasza grupa była zadowolona, naprawdę nie było na co narzekać, poza
      odległościami, choć dawało to okazję do podziwiania pięknego krajobrazu Chorwacji.
      • Gość: Magda Re: Rainbow Tours-chorwacja-objazdowka-kotos byl? IP: *.idea.pl 17.09.05, 17:08
        To mialas szczescie ze byliscie w hotelu Palace, nam niestety wiele zmieniono
        (pewnie przez to ze byl to srodek sezonu) ale reklamowalismy i biuro przyznalo
        sie do błedu i troche nam zwrocilo.
        ale Chorwacja naprawde super
        pozdrawiam
    • dobeaty1 Re: Rainbow Tours-chorwacja-objazdowka-kotos byl? 30.06.16, 21:42
      Zdecydowanie odradzam Rainbow Tours. Zależy im tylko na pieniądzach. Nieuczciwi oszuści. SKANDAL!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka