Gość: monikaaa-pilneeeee IP: *.elpos.net / *.elpos.net 07.07.05, 14:42 chodzi mi o 7 dniowa wzdłuż w\ybrzeza Adriatyka Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: tiki taki Re: Rainbow Tours-chorwacja-objazdowka-kotos byl? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.05, 20:51 witam ! Ja byłam na 10 dniowej - Dalmatyńska Eskapada ! wróciłam 4 lipca;-) Polecam Chorwacje - to bardzo dobry wybór - zakochasz się w tym kraju ! Odradzam stanowczo turoperatora !Biuro Rainbows Trawel leci w gumki ! Cała moja wycieczka podpisała reklamację ,która właśnie jest w drodze ! Równocześnie z naszą 10 - dniową objazdówką , podróżowała przez 3 dni ta 7 - dniowa - zatrzymując sie w tych samych hotelach. U nas zmienionio wszystko , nie informując nikogo o tym wcześniej - tj. zmnieniono mijsce dłuższego odpoczynku o ponad 200 km. standard hotelu ( z 3 *** na 1 !!!!!!!!!!!!!)formę wyżywienia - nie bufet a do stolika , kolejność zwiedzania wycieczki . Pilot był niekompetentny - nie informował o niczym , nic nie wiedział, nic nie załawił , inkasował tylko kase za wycieczki fakultatywne - a np. na kolacji dalmatyńskiej wyzwiózł nas w totalną puszczę gdzie nawet nie było muzyki na żywo ! Zdecydowanie odradzam - bo w drodze powrotnej pilotka powiedziała ,nam że tak jest zawsze !!!!!! Reasumując skargi poszły wszędzie - do polskiej Izby turystyki , do Wojewody , i zobaczymy co dalej ! Moje wakacje były cudne - tylko dzięki ludziom , którzy ze mną tam byli Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tiki taki Re: Rainbow Tours-chorwacja-objazdowka-kotos byl? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.05, 23:19 z tych nerw pomyliłam nazwę biura - nie Rainbow Trawel , a Rainbow Tours sorówa ;-) wszystkigo dobrego na wakacje !!!!!!!!!!a i 7 dni to bardzo kótko - rainbow tours w małej miejscowości Orzesze w drodze "do i z " robi postoje , by autobusy z całej poski się zjechały i zjadły posiłek - wydajc kasę u właściela zajazdu ... tam przepakowuje Klientów na różne trasy , trwa to ok 3 h , co zabiera mnóstwo czasu , z 7 dni odpadają 2 na dojazd i powrót - zostaje raptem 5 ;-( ja wyjechałam z dworca o 13. 20 , a granicę przekraczaliśmy w Cieszynie dopiero o 18.00 , podobnie jest w drugą str. ale tak robią wszycy - ja wiem teraz , żę nawet 10 dni to mało ;-))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Magda Re: Rainbow Tours-chorwacja-objazdowka-kotos byl? IP: *.idea.pl 15.07.05, 20:49 O Boże!!!! Ale nas przestraszylas, a myslalam ze bedzie calkiem fajnie. jedziemy od 6 sierpnia... na Dalmatyńską Eskapadę...A TU SAME PROBLEMY. czy mozemy liczyc na Twoja pomoc w razie podobnej sytuacji (dokogo sie udaliscie i jak rozpatrzyli tę reklamacje) Z góry dziękuję.... Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: turysta byłem- odradzam rainbow tours IP: *.protonet.pl 09.07.05, 16:31 rzeczywiście stracisz mnóstwo czasu oczekując na te autokary dowozące turystów z całej polski.w moim przypadku tez były posiłki setwowanw do stolika zamiast szwedzkiego stołu obiecywanego w programie wycieczki-myślę,że oszukują z premedytacją Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jacek Re: byłem- odradzam rainbow tours IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.07.05, 19:47 Chorwacja tak, ale ja z biurem Rainbow Tours uważam za pomyłkę. Przeczytaj moje posty i uwagi z innego wątku : forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=19&w=24478766&v=2&s=0, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eska Re: c.d. IP: *.iginet.net / *.iginet.net 11.07.05, 13:09 Ja byłam na 10 dniowej - Dalmatyńska Eskapada (sierpień 2004) i polecam. Hotel super, jedzenie również. Nie miało miejsca żadne zajście opisywane powyżej. Polecam. P.S. 10 dni to również za mało :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tiki taki Re: c.d. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.07.05, 20:14 zazdroszczę !!!!!!!!!!!!!!! powaga - bo moje wakacje i 46 innych osób , dzięki nieżetelnemu wykonaniu umowy przez Turoperatora - raczej potrwają wiecznie .... Wątpię bowiem , czy Biuro , które nie zd\obyło się w tak oczywistych warunkach na rekompensatę na miejscu - pokryje naszą reklamację w kraju ... jak nie toi spotkamy się w ŁÓŁdzkim sądzie - i wakacje będą trwać wiesznie - bo takie sprawy trwają . Ale co do pytania MOniki - czy warto ?????... sama osądzisz ;-))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Darek Re: Rainbow Tours-chorwacja-objazdowka-kotos byl? IP: *.gdynia.cvx.ppp.tpnet.pl 11.07.05, 18:36 Jadę na 7 dniową. Mam może naiwne pytanie: czy w hotelu Palace (ew. Medena ) są ręczniki? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tiki taki Re: Rainbow Tours-chorwacja-objazdowka-kotos byl? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.07.05, 20:11 Jasne !!!!!!!!!!!! ręczniki są - ale jadąc z Rainbow Tours 0j - nie licz na to , że kawterują Cię - zgodnie z umową w Medenie - a o Palace zapomnij - moja pilot powiedziała , że odkąd ona jeździ , ... ani razu w sezonie grupy ni e mieszkały w tych Hotelach ... i to norma .... w tym Biurze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: elik Re: Rainbow Tours-chorwacja-objazdowka-kotos byl? IP: 193.59.95.* 12.07.05, 07:45 Byłam na tej wycieczce w terminie 18-28.06 i owszem mieszkaliśmy w Madenie, cała reszta odbyła się zgodnie z programem, ogólnie wycieczka bardzo udana. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AL. Re: Rainbow Tours-chorwacja-objazdowka-kotos byl? IP: *.umk / *.um.krakow.pl 12.07.05, 08:10 jak miał na imię pilot ????????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jacek Re: Rainbow Tours-chorwacja-objazdowka-kotos byl? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.05, 11:46 Pilota której wycieczki masz na myśli AL ? Od tiki taki czy z wycieczki elik ? Jeśli od Tiki taki to lepiej imienia nie podawać bo może to przeczytać ktoś z biura RT i jeszcze jej sie dostanie za rozpowszechnianie takich informacji. Odpowiedz Link Zgłoś
1948rm Re: Rainbow Tours-chorwacja-objazdowka-kotos byl? 12.07.05, 13:11 tak, i to kilka inawet wymieniaja codziennie.NAPRAWDE! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Darek Re: Rainbow Tours-chorwacja-objazdowka-kotos byl? IP: *.gdynia.cvx.ppp.tpnet.pl 12.07.05, 07:54 Wniosek - być przygotowanym na wszystko. I zabrać z sobą dużą dawkę optymizmu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: viking Re: Rainbow Tours-chorwacja-objazdowka-kotos byl? IP: *.eranet.pl 15.07.05, 14:09 a może ktoś z Was wybiera się (mimo wszystko) na Dalmatyńską Eskapadę 30 lipca? Jeżeli jest tak "dziwnie" jak to opisują, to może zawczasu zorganizować jakiś Front Obrony Turysty ;-)... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Magda Re: Rainbow Tours-chorwacja-objazdowka-kotos byl? IP: *.idea.pl 15.07.05, 20:45 niestety jedziemy od 6 sierpnia, ale tez bedziemy walczyć o swoje!!! Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tiki Taki Re: Rainbow Tours-chorwacja-objazdowka-kotos byl? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.07.05, 10:26 na razie zbiorowa rekalmacja całej wycieczki została wysłana do Prezesa Biura , do Wojewody ŁÓdzkiego - który wydaje zezwolenia i może kontrolować biuro , do Wa- wy do Izby Turystyki i do ŁÓdzi do oddziłu Polskiej Izby Turystyki . Moja lokalna Izba Turystyki tak mi poradziła . Na miejscu, w Corwacji najpierw cała wycieczka nie chciała wysiąść z autobusu - ale byliśmy bardzo zmęczeni - więc wysiedliśmy - była rozmowa z pilotem, rezydentem -i nic - więc zrealizowaliśmy program , zostaliśmy na miejscu , bo uzyskanie urlopu to nie jest łatwa rzecz jak się pracuje - zrobiliśmy zdjęcia pokoi , napisaliśmy skargę- reklamację - podpisał ją też pilot , po powrocie wysłaliśmy - zgodnie z wymogami regulaminu biura - w ciąągu 7 dni i teraz czekamy - biuro ma 30 dni by się ustosunkować do zarzutów wszyscy powinni przeczytać przed wyjazdem regulamin - bo tam każde biuro zamieszcza swoją drogę reklamacji . Należy też przeczytać info federacji konsumnetów i to z pirewszych str. serwisu Turystyka w gazecie ABC turysty itp. mam nadzieje , że Raibow Tours po naszej akcji i po akcji ludzi , którzy w ttym terminie wyjechali na 7 dniową Chorwację = razem było nas 80 os - zmieni politykę ... powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Magda Re: Rainbow Tours-chorwacja-objazdowka-kotos byl? IP: *.idea.pl 17.07.05, 12:10 dzięki za info - mysle że będziemy w kontakcie?! pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: do Tiki Taki IP: *.idea.pl 24.08.05, 09:38 jak rozpatrzono wasza reklamacje z Chorwacji? Biuro nie zmienilo taktyki nam rowniez wiele zmienilo (nocleg, standard hoteli, wyzywienie). pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Darek Re: Rainbow Tours-chorwacja-objazdowka-kotos byl? IP: *.gdynia.cvx.ppp.tpnet.pl 31.07.05, 10:29 Do Magdy i innych osób wyjeżdżjących do Chorwacji z Rainbow Tours. Wrócilem z 7 dniowej. Loteria z autokarem( stary, fotele i ich rozstaw raczej dla ludzi "krótkich"). Potem okazało się, że autokar lepszej klasy pojechał do Szwajcarii.Pierwszy hotel polecam( okolice Zagrzebia).Potem zakwaterowali nas w hotelu Medena. Wg pilota ostatnio tylko tutaj kwaterują, ale są i gorsze hotele.Myślę, że w namiocie byłoby lepiej.brud, smród i ubóstwo. Nigdy nie dajcie zakwaterować się do bydynków innych niż główny(A). Po wejściu do pokoju zapach stęchlizny. Otworzylem szafę a tam ściana czarna od grzyba. Po stanowczej interwencji ( śpimy przed recepcją albo zmiana pokoju) dostaliśmy pokój w A. Porównując o niebo lepiej( ale każdy byłby lepszy).Ręczniki wymieniają i to jedyny plus tego hotelu.Z umywalki śmierdzi.Należy traktować ten hotel tylko jako konieczne i jak najkrótsz miejsce na nocleg .Póżno przyjechać i wcześnie wyjechać. Tak było. Wyżywienie w pierwszym h. świetne i dużo. W Medenie to raczej bar samoobsługowy wybór codziennie ten sam i niewielki. Dla kogoś o słusznej posturze i apetycie - męki. Pilot ok. może trochę mołomówny. Widoki,pogoda,zabytki pozostaną w pamięci i na zdjęciach. Resztę zapomnę. Ale nigdy nie wyjadę z tym Biurem!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yola Re: Rainbow Tours-chorwacja-objazdowka-kotos byl? IP: *.lublin.mm.pl 31.07.05, 14:50 Ja jadę z Rainbow na 7-dniówkę 10 września. (Mam nadzieję, że wrócę zadowolona... Byłam z nimi kiedyś w Szwajcarii. Było w porządku.) W programie piszą, że koszt biletów wstępu to ok.50 EUR. Ile pieniędzy wziąć jeszcze dodatkowo. I czy to ma być EUR? Będę miała ze sobą kartę, ale tak na wszelki wypadek gotówka też by się przydała. Czy te EUR dawaliście pilotowi i on kupował bilety, czy zaprowadził Was gdzieś, gdzie wymienialiście kasę całą grupą? Jak to wyglądało? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: darek Re: Rainbow Tours-chorwacja-objazdowka-kotos byl? IP: *.gdynia.cvx.ppp.tpnet.pl 01.08.05, 13:31 Dokładnie 49 Euro. Dawaliśmy pilotowi, nie chciał od razu. Miałem kartę Maestro i w rest.i sklepach nią się posługiwałem. 20 Euro kosztowała dodatkowa wycieczka (fishpicnik)-bardzo polecam,dodatkowo zwiedzanie Zagrzebia 4 E. Nie byłem, z relacji tych co byli- nie polecam.Degustacja win i miodu polecam bezplatnie i do oporu, ale przyzwoitość obowiązuje. Rejs statkiem w Dubrowniku 7 E rónież nie polecam(relacje tych co byli). Lepiej pochodzić po sklepach, coś zjeść.Wymieniłem 35 E. za dużo, Zresztą zależy na co się nastawiasz. Wymieniają też zł. Sprawdzaj kurs w różnych kantorach, na poczcie.Kantorów jest tyleże nie musiał pokazywać. Z nami podróżowała 10 dniowa - wrażenia takie same. Należy walczyć o swoje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yola Re: Rainbow Tours-chorwacja-objazdowka-kotos byl? IP: *.lublin.mm.pl 01.08.05, 20:17 Dzięki :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Darek Re: Rainbow Tours-chorwacja-objazdowka-kotos byl? IP: *.gdynia.cvx.ppp.tpnet.pl 01.08.05, 21:56 Własnie ułożyłem i opisałem zdjęcia. Wspaniałe wspomnienia,było krótko.Powoli zapominam o warunkach socjalno-bytowych Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Magda Re: do Darka IP: *.idea.pl 02.08.05, 22:10 Mozesz dokładniej okreslic gdzie byla ta degustacja win i miodu na pikniku rybnym? ( bo myslimy o tym jako wycieczce fakultatywnej) czy na inne wycieczce. pozdrawiam z gory dziekuje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Darek odpowiedż IP: *.gdansk.cvx.ppp.tpnet.pl 02.08.05, 22:49 Rejs statkiem na jedną z wysp, to był fishpicnik.Czas na nią wygospodarował przewodnik.Nie pamiętam z jakiego miasta.Chorwacja od strony morza i urocze miasteczko na wyspie. A z tego co widziałem, to sporo jest stateczków oferujących takie wypady. Nawet był czas na kąpiel i opalanie. Zrealizowaliśmy wszystkie punkty z programu wycieczki.O degustacji win i miodu porozmawiajcie na miejscu. Czyają te wypowiedzi pracownicy biura. Chce podkreślić, że przewodnik był ok. To co mógł to załatwił. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: inka Re: Rainbow Tours-chorwacja-objazdowka-kotos byl? IP: *.lublin.mm.pl 17.09.05, 12:53 Wróciłam z 7-dniowej objazdówki z Rainbow Tours (10.09-16.09). Przyznam, że po lekturze forum jechałam z dużymi obawami.Wróciłam jednak zadowolona. U nas też były zmiany w kolejności zwiedzania, dla nikogo nie stanowiło to jednak problemu. Nie było noclegu w okolicach Zagrzebia, tylko 2 w hotelu Palace w Starym Kasztelu i dwa w Szybeniku w hotelu Niko.Pokoje czyste, żadnej stęchlizny, ani grzyba w szafach. Jedzenie wszędzie w formie bufetu. Pilotka b. fajna- pani Halina.Dodatkowo wygospodarowała 1 dzień na fishpicnik , opłata 20 EUR.Warto!Byliśmy również poza programem w Szybeniku. Jedyny minus to taki, że dużo czasu spędza się w autokarze na dojazdach. Przez Split dosłownie przelecieliśmy jak burza, ciut lepiej w Trogirze, chyba 1 godzina wolnego.Na miejscu przewodnik Jan. Odlot! Największy niedosyt to Dubrovnik. 5 godzin jazdy w jedną i 5 godzin w drugą stronę, a w samym mieście ok 2,5 godz. Szybki marsz po murach (te widoki!!!)- ZDECYDOWANIE za mało czasu. Mieliśmy też szczęście do przesympatycznych kierowców- pan Piotr i pan Jarek.Na tej trasie jeździ też para bezczelnych wyżelowanych gogusiów.Mielismy z nimi przez moment do czynienia. Taka wycieczka to tylko "liźnięcie" Chorwacji.Ale polecam!!! Nasza grupa była zadowolona, naprawdę nie było na co narzekać, poza odległościami, choć dawało to okazję do podziwiania pięknego krajobrazu Chorwacji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Magda Re: Rainbow Tours-chorwacja-objazdowka-kotos byl? IP: *.idea.pl 17.09.05, 17:08 To mialas szczescie ze byliscie w hotelu Palace, nam niestety wiele zmieniono (pewnie przez to ze byl to srodek sezonu) ale reklamowalismy i biuro przyznalo sie do błedu i troche nam zwrocilo. ale Chorwacja naprawde super pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
dobeaty1 Re: Rainbow Tours-chorwacja-objazdowka-kotos byl? 30.06.16, 21:42 Zdecydowanie odradzam Rainbow Tours. Zależy im tylko na pieniądzach. Nieuczciwi oszuści. SKANDAL! Odpowiedz Link Zgłoś