qqryq6 14.07.05, 05:43 Uslyszalem ostatnio,ze jest w tym miescie ladnie.Czy to jest prawda?Moze ktos tam byl i ma cos do powiedzenia na ten temat?Chcialbym sie wybrac do Chorwacji z zona i dzieckiem 5 letnim.Gdzie sie zatrzymac,co wziac ze soba itd. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Maciek Re: Pisak IP: 155.91.64.* 14.07.05, 07:18 Mysle ze to prawda. Pisak, Marusici, Medici, Brela- to wszystkie wioski polozone obok siebie. Jest tam z pewnosci ladnie i uroczo i przede wszystkim spokojnie. A jak chcemy jechac na lody lub do wiekszego sklepu to wsiadamy w autko i jedziemy do Omisa lub Breli a nawet do Baska Vody i tam jest juz wieksze miasto. Co wziac? Hm... to zbyt ogolne pytanie. Ale na pewno warto pamietac o kremach (min. 30 UV) dla dziecka i zabrac ze soba buty do wody na jezowce. Ja w tym roku z zona i dzieckiem 7 letnim jade do Marusici. To wioska polozona zaraz za Medici, Kutlesa. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
qqryq6 Re: Pisak 14.07.05, 13:22 a co z paszportem?musze miec?gdzies czytalem,ze w chorwacji wystarczy dowod osobisty.i jeszcze jedno:musze zarezerwowac mieszkanie przed wyjazdem,czy znajde cos fajnego na miejscu?prosze o rade Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maciek Re: Pisak IP: 155.91.64.* 14.07.05, 18:59 No ja tez tak czytalem o tym paszporcie, podobno sie da, nie sprawdzalem wiec nie wiem ale lepiej miec bo roznie to bywa; lepiej dmichac na zimne; w biurze paszportowym wyrobia na szybko powiedz tylko ze musisz miec na juz i usmiechnij sie do Pani a na pewno wyrobia na juz. Jesli pojedziesz teraz to powinnienes cos znalezc jesli potem to ruch bedzie wiekszy; jesli nie w Pisaku to takich malutkich wiosek jest pelno wszedzie po drodze wiec cos znajdziesz. Do zobaczenia:) Marusici Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ghj Re: Pisak IP: *.adsl.inetia.pl 14.07.05, 09:02 cała Chorwacja jest piekna zobacz www.naAdriatyku.pl lub www.croholiday.net Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ninaja Re: Pisak IP: *.adsl.inetia.pl 14.07.05, 15:26 Wróciłam z Pisaka 10.07. jest to malutka miejscowość 1 sklep 2 knajpy (jedliśmy w konobie Pirat dobre i ceny do wytrzymania, mała plaża (w sezonie może być tłoczno, nie rezerwowalismy miejsc po prostu zatrzymalismy się i znależliśmy apartament za 25 e (2 os. dorosłe i 7-letnie dziecko), apart z widokiem na góry i morze, w sąsiedztwie dobre wino. Zjazd jest dosyć stromy i kręty, 2 samochody sie nie miną ale warto tam poszukać kwatery jeśli lubisz czyste morze i spokój. Odpowiedz Link Zgłoś